Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto Ry

Koska itse Wincapita -casessa ei ole tapahtunut vähään aikaan mitään merkittävää, tuntuu tämänkin palstan keskustelu siirtyvän yhä enemmän siihen suuntaan, että mitä otsikossa mainittu rovaniemeläinen rekisteröity yhdistys tekee ja kuinka se voi olla jäsenistön apuna tuloillaan olevissa oikeudenkäynneissä. Se täytyy kuitenkin todeta heti tähän alkuun, että jo käydyissä vakuustakavarikko oikeudenkäynneissä ei EOK:sta kauheasti apuja ole ollut.

Mutta paneudutaanpa hieman tarkemmin siihen, mitä EOK sivuillaan lupaa. Lievästi hämmentävä totuus on se, ettei yhdistys lupaa oikeastaan mitään! Se ei lupaa esimerkiksi selvittää oikeudenkäyntiin johtaneita asioita eikä se lupaa ajaa jäsenistön asiaa oikeudessa. EOK lupaa vain seurata kuinka jäsenistön oikeudet joko yksityisinä kansalaisina tai yhteisöinä toteutuvat. Mutta tämänkin vain lisämaksusta.

Ja juuri tuo maksullisuus tekeekin yhdistyksestä epäilyttävän, sen lisäksi ettei sivuilta hakemallakaan löydy yhtään semmoista lupausta, mihin joku asianosainen voisi myöhemmin viitata. Yhdistyksen jäsenmaksu on vuositasolla 20 euroa/vuosi. Lisäksi tulee liittymismaksu, joka on tällä hetkellä 65 euroa. Tuohon hintaan saat "neuvontaa, ohjausta ja koulutusta eri oikeusaloilta, jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista asiantuntija-apua, seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaan ja verkostoitumista ja oman itsensä kehittämistä jne. Paitsi että kaikki tuo edellä oleva maksaa erikseen!

Ihan vaan esimerkinomaisesti voisi mainita vaikkapa tuon seurannan omaan oikeusturva-asiaan. Se, että asiaasi "seurataan" oikeusasteessa maksaa sinulle 30 euroa, mutta seuranta tarkoittaa sitä, että ITSE täytät seuranta- ja valvontailmoituksen ja ITSE seuraat ja raportoit mitä asiallesi oikeudessa tapahtuu. Yhdistys toimittaa asiaasi käsitteleville tahoille vain ilmoituksen siitä, että asiaa seurataan. Ja jos ITSE toteat, että sinua on kohdeltu väärin, EOK sitten antaa ohjeita kuinka asiassa pitää edetä, sekin tosin eri hintaan. Mutta ei hätää, EOK:n jäsenenä sinulla on mahdollisuus hankkia henkilökohtaista konsultaatiota tai asianajollisia toimenpiteitä markkinahintaan. Ja tämäkin tietysti lisähintaan (10 euroa), joka tosin sisältää välityksen lisäksi ilmaisen (!) kustannusarvion tulevista veloituksista. Markkinahintaa ei sen tarkemmin määritellä. Kovin kauaksi arvaus tuskin heittää, jos arvaa että näitä asianajollisia toimenpiteitä suorittavat sitten EOK:n omat lakimiehet omien yrityksiensä kautta.

Mutta eipä tässä vielä kaikki! EOK:n jäsenenä saat mahdollisuuden seurata myös EOK:n masinoimaa Sanomat24.fi Netti TV:tä, edullisella 75 euron vuosimaksulla ( alv)! Tähän mennessä maksamalla siis kertasuorituksella 85 euroa (liittymis- ja jäsenmaksu), olet saanut itsellesi paljon erilaisia oikeuksia. Jotka tosin saisit siltä paikkakuntasi lakimieheltä tai -toimistolta ilman mitään vuosi- tai liittymismaksuja samaan markkinahintaan mitä EOK:kin tarjoaa. Ja sillä ilmaisella alkukonsultaatiolla. Samalla tulisi tuetuksi myös paikallista yrittäjyyttä.

On hieno asia, että Suomessa joku valvoo kansalaisten oikeuksia oikeuden edessä. Ovathan nuo lakitermit melkoisen vaikeaselkoisia normaali sukankuluttajalle. Valitettava tosiasia tuntuu vaan olevan se, että tämä paljon hehkutettu EOK Ry paljastuu hieman pintaa pöyhimällä nerokkaaksi markkinointivälineeksi, jolle koko WinCapita sotku oli todellinen lottovoitto. En jaksa tässä yhteydessä edes alkaa laskeskelemaan kuinka paljon yhdistys on tienannut WC:n varjolla, mutta jos yhdistys ilmoittaa 2008 vuosikertomuksesaan jäsenmääräkseen 440 jäsenmaksunsa maksanutta henkilöjäsentä, lienee kasvu ollut huomattava. Ainakin se on ollut suurempi, kuin mitä yhdistys olisi ikinä Rovaniemellä toteutetun "mainoksia lyhtypylvääseen" -kampanjan avulla saavuttanut. Tuohon kun lisätään vielä ne pienet purot, jotka muodostuvat seuranta- ja valvontailmoituksista, television katseluoikeuksien myynnistä, lakipalveluiden välittämisestä jne., ovat yhdistyksen johtohenkilöt varmasti mielissään.

Jos joku kokee saavansa omaan asiaansa tukea, apua ja uskoa EOK:n avustuksella, niin siitä vaan minun puolestani. Allekirjoittanutta vaan yököttää se, että määräajoin EOK:n nokkamiehet nostavat jonkun Wincapita -jutun väitetyn väärinkäytöksen, uhoavat sillä julkisuudessa saaden näin varmasti aina muutaman uuden jäsenen. Ja yhdistyksen kassa kilisee iloisesti. Eikä tässäkään olisi mitään väärää muuten, mutta kun varsinkin tähän Capita -caseen liittyy niin paljon inhimillistä hätää, että sillä rahastaminen lähetelee ainakin moraalista rikosta.

13

668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entinen jäsen

      taloudelinen yhdistys, joka välittää asianajaliitosta rötösten vuoksi erotettujen asioitsijen (mm. Pitkäsen) palveluja ylihintaan herkkäuskoisille "jäsenille". Jäsenten tehtävänä on tuottaa tuloja organisaatiole, joka ei ole aatteellinen yhdistys.

      • Voisit kertoa

        Ja heti, ettei tarvitse käskeä, mitä olivat Pitkäsen rötökset? Ja voisitko antaa esimerkin ylihinnoittelusta?

        >>taloudelinen yhdistys, joka välittää asianajaliitosta rötösten vuoksi erotettujen asioitsijen (mm. Pitkäsen) palveluja ylihintaan herkkäuskoisille "jäsenille". Jäsenten tehtävänä on tuottaa tuloja organisaatiole, joka ei ole aatteellinen yhdistys.>>>


      • Juristien asianajokustannukset eivät koskaan ole ylihintaisia eikä niistä kannata valittaa.
        Pitää vaan löytää osaava se kannattaa taloudellisesti - häviöt maksaa hilloa.


    • vapaus valita

      On kuitenkin hieno asia ja jos capitajäsenet ovat valinneet/keskittäneet puolustajakseen moraalisesti vahvan EOK:n, niin se on heidän valintansa ja itsekin julkisuutta paremmin asiaa tuntevana sanoisin, että se on ollut paras mahdollinen valinta monessakin mielessä.

      Jatkossa mitä ikinä elämässämme tapahtuukin, niin käytämme ainoastaan EOK:n jäsenjuristeja, koska silloin myös käytössä olevien juristien arvomaailma on kohdallaan ja he ovat hyvävelijärjestöistä vapaita toimimaan rehellisesti.
      Tällainen ajatus meillä on lyömässä läpi jäsenistössä eikä soraääniä ole kuulunut ihan todistettavilta jäseniltä, mutta puskista tietysti aina ammutaan.

      Olemme erittäin merkittävä ja suuri ryhmä sukulaisemme, että kannattaa ehkä juristien miettiä kenen lauluja laulaa.:)

      • Sivusta tarkkaileva

        Nimimerkki Vapaus Valita on malliesimerkki keskusteluketjun avauksessa mainitusta EOK:n onnistuneesta markkinoinninsta. Tähän veijariin on EOK:n myyntipuheet uponneet täysilä.

        On totta, että maassamme on vapaus valita mm. kuka puolustaa itseään oikeudessa. Onneksi. Itse suosin, jos joskus moisia palveluita tarvitsen, kuitenkin Jaqueksenkin esille nostamia paikallisia yrittäjiä. Näin tuen myös omaa etuani, säilytän asuinpaikkani vireänä ja palvelut toiminnassa. Mutta jos joku välttämättä haluaa kantaa rahansa jonnekin Lapin pääkaupunkiin, niin siitä vaan. Ja hyvävelijärjestöistä puheenollen, eikös EOK:n asianajajat muodosta nekin jonkinsortin hyvävelirenkaan?

        Ja edellisen kirjoittajan loppukaneetti kuvastaa jälleen capitaattien mielenlaatua - "olemme erittäin merkittävä ryhmä jne." Juupa juu, kukas sen koiran hännän nostaisi ellei koira itse....


      • cluson äiti

        joudut vielä vastuuseen sanoistasi


      • Winland...
        Sivusta tarkkaileva kirjoitti:

        Nimimerkki Vapaus Valita on malliesimerkki keskusteluketjun avauksessa mainitusta EOK:n onnistuneesta markkinoinninsta. Tähän veijariin on EOK:n myyntipuheet uponneet täysilä.

        On totta, että maassamme on vapaus valita mm. kuka puolustaa itseään oikeudessa. Onneksi. Itse suosin, jos joskus moisia palveluita tarvitsen, kuitenkin Jaqueksenkin esille nostamia paikallisia yrittäjiä. Näin tuen myös omaa etuani, säilytän asuinpaikkani vireänä ja palvelut toiminnassa. Mutta jos joku välttämättä haluaa kantaa rahansa jonnekin Lapin pääkaupunkiin, niin siitä vaan. Ja hyvävelijärjestöistä puheenollen, eikös EOK:n asianajajat muodosta nekin jonkinsortin hyvävelirenkaan?

        Ja edellisen kirjoittajan loppukaneetti kuvastaa jälleen capitaattien mielenlaatua - "olemme erittäin merkittävä ryhmä jne." Juupa juu, kukas sen koiran hännän nostaisi ellei koira itse....

        >>On totta, että maassamme on vapaus valita mm. kuka puolustaa itseään oikeudessa. Onneksi. Itse suosin, jos joskus moisia palveluita tarvitsen, kuitenkin Jaqueksenkin esille nostamia paikallisia yrittäjiä. Näin tuen myös omaa etuani, säilytän asuinpaikkani vireänä ja palvelut toiminnassa.

        EOK.n listoilla on jo n.150 juristia jäsenenä ja lisää tulee jatkuvasti, että pidä huoli, että paikkakuntasi juristin arvomaailma on kunnossa ja hän on EOK:n jäsen jolloin ei hyvävelikuvia kumarrella, vaan rehellisyys ja ihmisoikeudet ohjaavat toimintaa, sillä siihen sitoudutaan liittymällä EOK:n jäseneksi.

        >>Ja hyvävelijärjestöistä puheenollen, eikös EOK:n asianajajat muodosta nekin jonkinsortin hyvävelirenkaan?

        Tavallaan, mutta tämä hyväveljeys on ihan oikeasti inhimillisesti tavoitteellista torjua viranomaisrikollisuutta
        ja kaikkea muutakin ihmisoikeuksien polkemisen vastustamista, missä nykyisen tiedon valossa todellakin on tekemistä, jos et ole huomannut, niin juuri tuli sadas tuomio EIT:n kautta Suomelle, mikä on enemmän kuin muissa pohjoismaissa yhteensä. Tähän saumaan on oikeutetusti iskenyt EOK, jota "vanhanliiton HV-miehet" tietysti vastustavat apinanraivolla, sehän selvä.;)


    • clusolle

      kateellisten puhetta. Ensinäkin olette köyhiä, ette osaa mitään, ette tule ikinä saamaan mitään. Rahassa on ihana olla.

      • Cluso627.

        ansainnut rehellisesti te sen sijaan ette vituttaako jotua linnaan? mut nyt mun pitää mennä muistanutkaan että rois on näin PIMEETÄ.LOPPU.


      • mennä niin,
        Cluso627. kirjoitti:

        ansainnut rehellisesti te sen sijaan ette vituttaako jotua linnaan? mut nyt mun pitää mennä muistanutkaan että rois on näin PIMEETÄ.LOPPU.

        että sinä oot saamasi omaisuuden hävittänyt rehellisesti?


      • poro627
        mennä niin, kirjoitti:

        että sinä oot saamasi omaisuuden hävittänyt rehellisesti?

        Puhunut vain totta!;)


      • Clonoa911
        poro627 kirjoitti:

        Puhunut vain totta!;)

        cluso väitti kivenkovaan, valehtelusta kiinni jäätyään, että hän aikoo ensi kerralla jumalansa nimeen puhua totta. Hän perui kuitenkin heti puheensa.


      • onneton luuseri
        Cluso627. kirjoitti:

        ansainnut rehellisesti te sen sijaan ette vituttaako jotua linnaan? mut nyt mun pitää mennä muistanutkaan että rois on näin PIMEETÄ.LOPPU.

        huono! onneton luuseri...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten voi olla muun sukupuolinen?

      Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
      Maailman menoa
      555
      3318
    2. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      40
      1455
    3. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      51
      1291
    4. Kuka on Suomussalmen rikkain mies?

      Jättäkää nimi pois, mutta antakaa sen verran vinkkiä, ettei erehdystä voi tulla. Ammatti pittää mainita.
      Suomussalmi
      34
      1274
    5. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      166
      1227
    6. Olipa kärsimystä kuunnella Martinaa huomenta suomessa

      Voi hyvää päivää sitä ulostuloa ja mitä liibalaabaa päästi suustaan. Esim. Kaikki äidit tietää mitä se arki on, what, mu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      1183
    7. Volkkari olkoon tunniste....

      Ajattelen sua, en ole unohtanut. Vanhemmalle miehelle...
      Suhteet
      100
      1029
    8. Tiesitkö nainen että olen

      Tavattoman epävarma itsestäni. Pienikin takapakki tahaton tai tahallinen voi särkeä paljon ja vaikuttaa käytökseeni teh
      Ikävä
      47
      972
    9. Tunnusta pois

      Tykkäät katsella mua
      Ikävä
      60
      922
    10. Idän uskontojen viisaita tekstejä...

      ... luettuani tulin siihen tulokseen, että esim, sielunvaellusessa en halua syntyä satiaiseksi jonkun h...an perzeezeen.
      357
      824
    Aihe