marokkolainen ruoka

arabi jämpti

onko koke muksia ja muistoa?

ruon nimetki,, ajoin avataa marokkolais ravintola , et tiän mikä mennyssä laitaisin.

kiitos.

13

1598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomalainen_

      Eikö sinun pitäisi tietää, jos ravintolan avaat, mitä siellä kannattaa tarjoilla...?

    • tiikeri3

      Vai marokkolainen ravintola - ja ette tieda edes ruokien nimia? Hieman outoa hommaa.
      Ehka teidan pitaisi menna Marokkoon oppimaan naiden ruokien valmistelua ja myos niiden nimia.
      Tai ehka avata joku hampurilaispaikka paremminkin, niitahan jokainen osaa tehda, jauhelihaa vain, ripaus suolaa ja pippuria ja pannulle. Ja se voileivan valiin.

    • Tajinette

      Tajine!!!! Ihana herkku, jota saatava pian lisää... lurps. Ja yksinkertasilla aineksilla. Todella maukasta!! Kerro sitte mulle missä tämä marokkolainen ravintola sijaitsee ja laita menuun tajine ni saat musta kanta-asiakkaan! :)
      Sitte siellä oli lisäksi sitä paikallista lihistä, rapialla kuorella ja tomusokerilla kuorrutettu, ei voi muistaa nimeä enää, mutta aika eksoottista voin kertoa! :D
      Couscous maistuu aina ku maustaa hyvin..

      • tiikeri3

        Siis mita mausteita kaytat couscousiin ? Mina kun luulin, etta taman aterian salaisuus piilee eri vihannesten kaytossa, ja kuinka ne vaivalloisesti valmistetaan.
        Valaise asiaa.


      • Tajine-lover

        Suomalainen pottumuusi on mausteista kun vertaa sitä Marokkolaisiin pöperöihin. Sana MAUTON kuvaa täydellisesti Tajinea.


      • tiikeri3
        Tajine-lover kirjoitti:

        Suomalainen pottumuusi on mausteista kun vertaa sitä Marokkolaisiin pöperöihin. Sana MAUTON kuvaa täydellisesti Tajinea.

        Ilmeista on ettet koskaan ole syonyt KUNNON aitoa marokkolaista ruokaa, et enempaa tajinia etka couscousia. Sita ei voi verrata suomalaisiin mauttomiin hamariin popporoihin.
        Missa soit tata ko. tajinea ? Suomessa vai jossain turistipaikassa Marokossa ? Sanopa.
        Olen asunut Marokossa tarpeeksi kauan tietaakseni asian.
        Mita suomalaisiin ruokiin tulee, en ole vielakaan tottunut mauttomaan makuun, esim. lihassa, kalassa, vihanneksissa ja hedelmissa.
        Oletko koskaan maistanut esim. kala-taginea, kunnollisesti valmistettuna ?

        talle henkilolle joka vielakin yrittaa avata marokkolaista ravintolaa - oletko jokin ufo vai ?


      • Tajine-lover
        tiikeri3 kirjoitti:

        Ilmeista on ettet koskaan ole syonyt KUNNON aitoa marokkolaista ruokaa, et enempaa tajinia etka couscousia. Sita ei voi verrata suomalaisiin mauttomiin hamariin popporoihin.
        Missa soit tata ko. tajinea ? Suomessa vai jossain turistipaikassa Marokossa ? Sanopa.
        Olen asunut Marokossa tarpeeksi kauan tietaakseni asian.
        Mita suomalaisiin ruokiin tulee, en ole vielakaan tottunut mauttomaan makuun, esim. lihassa, kalassa, vihanneksissa ja hedelmissa.
        Oletko koskaan maistanut esim. kala-taginea, kunnollisesti valmistettuna ?

        talle henkilolle joka vielakin yrittaa avata marokkolaista ravintolaa - oletko jokin ufo vai ?

        Agadirissä, sekä turistirysissä on tullut syötyä sekä paikallisten suosimissa "muovituolipaikoissa", en nyt paikkojen nimiä enää muista, matkasta kun alkaa jo olla 5-6 v. Kana-tajinea ainakin pari kertaa ja muistaakseni myös kerran kala-tajinea. No ehkäpä vaan olen tottunut vähän tulisempiin ruokiin intiassa ja kaakkois-aasiassa. Sulla on kyllä tietenkin enemmän kokemuksia ko. ruasta, ruoka-aineet sinänsä ihan ok, mutta potkua ei vaan ollut.
        Eipä sitä potkua ole porkkanalaatikossa jne., mutta siihen nyt on jo tottunut.:) Ennen Marokkoa kun olin saanut sen kuvan, että ruoka on hyvin mausteista.


      • tiikeri3 kirjoitti:

        Ilmeista on ettet koskaan ole syonyt KUNNON aitoa marokkolaista ruokaa, et enempaa tajinia etka couscousia. Sita ei voi verrata suomalaisiin mauttomiin hamariin popporoihin.
        Missa soit tata ko. tajinea ? Suomessa vai jossain turistipaikassa Marokossa ? Sanopa.
        Olen asunut Marokossa tarpeeksi kauan tietaakseni asian.
        Mita suomalaisiin ruokiin tulee, en ole vielakaan tottunut mauttomaan makuun, esim. lihassa, kalassa, vihanneksissa ja hedelmissa.
        Oletko koskaan maistanut esim. kala-taginea, kunnollisesti valmistettuna ?

        talle henkilolle joka vielakin yrittaa avata marokkolaista ravintolaa - oletko jokin ufo vai ?

        On totta, ettei marokkolainen ruoka ole samalla tavalla maustettu kuin esim. jossain kauko-idässä.Makuasioistahan ei sovi kiistellä. Mikäli sikäläisissä ravintoloissa tilaa esim. couscousia niin sen mukana tuodaan hyvin hyvin tulista kastiketta. No turisti saa yleensä ko kastikkeen miedomman muodon, mutta pyydettäessä saa kyllä sitten sitä tulistakin.Couscousin kanssa juomana käytetään sikäläistä piimää.Kokeilkaapa.-Tagine-pataruuat ovat asia erikseen. Niitähän saa kala-,kana-,liha-,ja kasvismuunnoksena. Jokaisella ravintolalla on melkein oma muunnoksensa. Pata, jossa ruoka valmistetaan on samalla tarjoiluastia.

        Itse pidän kovasti myöskin voimakkaasta harira-keitostajoka voinee muistuttaa jossain määrin kotimaista hernekeittoa.Se valmistetaan erilaisista pavuista. Kun Ramadanin eli paastokuukauden aikana illan ensimmäisenä ruokana olen nähnyt syötävän juuri tuota tuota harirakeittoa.Keitto on täyttävää, ja varsinki viileinä iltoina lämmittävää.


      • kalevi.s kirjoitti:

        On totta, ettei marokkolainen ruoka ole samalla tavalla maustettu kuin esim. jossain kauko-idässä.Makuasioistahan ei sovi kiistellä. Mikäli sikäläisissä ravintoloissa tilaa esim. couscousia niin sen mukana tuodaan hyvin hyvin tulista kastiketta. No turisti saa yleensä ko kastikkeen miedomman muodon, mutta pyydettäessä saa kyllä sitten sitä tulistakin.Couscousin kanssa juomana käytetään sikäläistä piimää.Kokeilkaapa.-Tagine-pataruuat ovat asia erikseen. Niitähän saa kala-,kana-,liha-,ja kasvismuunnoksena. Jokaisella ravintolalla on melkein oma muunnoksensa. Pata, jossa ruoka valmistetaan on samalla tarjoiluastia.

        Itse pidän kovasti myöskin voimakkaasta harira-keitostajoka voinee muistuttaa jossain määrin kotimaista hernekeittoa.Se valmistetaan erilaisista pavuista. Kun Ramadanin eli paastokuukauden aikana illan ensimmäisenä ruokana olen nähnyt syötävän juuri tuota tuota harirakeittoa.Keitto on täyttävää, ja varsinki viileinä iltoina lämmittävää.

        Edellisestä jäi pois kirjoittaja eli kalevi.s


      • NaturalOne
        kalevi.s kirjoitti:

        On totta, ettei marokkolainen ruoka ole samalla tavalla maustettu kuin esim. jossain kauko-idässä.Makuasioistahan ei sovi kiistellä. Mikäli sikäläisissä ravintoloissa tilaa esim. couscousia niin sen mukana tuodaan hyvin hyvin tulista kastiketta. No turisti saa yleensä ko kastikkeen miedomman muodon, mutta pyydettäessä saa kyllä sitten sitä tulistakin.Couscousin kanssa juomana käytetään sikäläistä piimää.Kokeilkaapa.-Tagine-pataruuat ovat asia erikseen. Niitähän saa kala-,kana-,liha-,ja kasvismuunnoksena. Jokaisella ravintolalla on melkein oma muunnoksensa. Pata, jossa ruoka valmistetaan on samalla tarjoiluastia.

        Itse pidän kovasti myöskin voimakkaasta harira-keitostajoka voinee muistuttaa jossain määrin kotimaista hernekeittoa.Se valmistetaan erilaisista pavuista. Kun Ramadanin eli paastokuukauden aikana illan ensimmäisenä ruokana olen nähnyt syötävän juuri tuota tuota harirakeittoa.Keitto on täyttävää, ja varsinki viileinä iltoina lämmittävää.

        En kyllä tiedä, että miten voit yhdistää hariran ja hernekeiton? Hariraanhan tulee paljon enemmän aineksia jos vertaa johonkin hernekeittoon, jossa on tyyliin herneet ja mahdollisesti jotain lihaa / silavaa? No mutta tosiaan makuasioista ei voi kiistellä. En kyllä yhdistäisi sitä ainakaan hernekeittoon, jo mausteet verraten suomalaiseen hernekeittoon ovat aivan toista maata! Olen nimittäin valmistanut hariraa jo muutaman kymmenen kertaa.


      • Y.kalevi.s
        NaturalOne kirjoitti:

        En kyllä tiedä, että miten voit yhdistää hariran ja hernekeiton? Hariraanhan tulee paljon enemmän aineksia jos vertaa johonkin hernekeittoon, jossa on tyyliin herneet ja mahdollisesti jotain lihaa / silavaa? No mutta tosiaan makuasioista ei voi kiistellä. En kyllä yhdistäisi sitä ainakaan hernekeittoon, jo mausteet verraten suomalaiseen hernekeittoon ovat aivan toista maata! Olen nimittäin valmistanut hariraa jo muutaman kymmenen kertaa.

        Jos luit kirjoitukseni niin kirjoitin:"voinee muistuttaa jossain määrin kotimaista hernekeittoa".Suoranaista yhtäläisyyttä ei siis nähdäkseni ollut. kalevi.s


      • jasu I.
        Y.kalevi.s kirjoitti:

        Jos luit kirjoitukseni niin kirjoitin:"voinee muistuttaa jossain määrin kotimaista hernekeittoa".Suoranaista yhtäläisyyttä ei siis nähdäkseni ollut. kalevi.s

        luulenpa sinun tarkoittavan tuhtia linssikeittoa, joka tosiaankin muistuttaa paljon kotoista hernekeittoamme. Sitä meilläpäin Marokossa ainakin syödään usein arkiruokana. Hariraan tuleekin sitten jo enemmän aineksia ja "kirkkaampaan liemeen" :). Itse tykkään kyllä linssistä enemmän, mutta harira nyt vaan kuuluu tiettyihin tilanteisiin....


    • jasu I.

      joo ei kannata aloittaakkaan, ennenkuin teet vähän pohjatutkimusta. Tämä foorumi tuskin on oikea paikka :)))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      153
      8989
    2. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      49
      2689
    3. Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena

      Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja
      Maailman menoa
      29
      2481
    4. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      56
      2469
    5. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      197
      1865
    6. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      97
      1837
    7. Sinä saat minut kuohuksiin

      Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai
      Tunteet
      23
      1743
    8. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      46
      1285
    9. Tunnekylmä olet

      En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p
      Ikävä
      109
      1197
    10. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      6
      1146
    Aihe