Miten rotasta eroon ilman myrkkyä?

Neuvoista kiitoll.

Lintujen ruokinnan myötä pihapiiriimme on ilmestynyt myös rotta. Rotan myrkytys ei onnistu, koska pihapiirissä vierailee myös oravia sekä kissoja. Onko olemassa hyvää keinoa, miten rotan saisi häädettyä pihasta ilman, että siitä koituu muille eläimille vahinkoa? Ilmeisesti elektroniset karkoittimet häätäisivät myös oravat (ja sitä emmen haluaisi tapahtuvan)?

96

23195

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • meillä eivät juhli

   Viritä se yöksi, yöllä ei oravat ja linnut siellä käy. Hyvä syötti, niin eka yönä lojahtaa. Laita pyydys rautalangalla kiini puuhun tai muuhun, ettei vie loukkua mennessään.

   • rotista-eroon!

    Olen hakenut myös hyvää ansaa rotille. Myrkky ei oikein tule kysymykseen, koska pihallamme käy naapureiden kissat (2 kpl), oravakin asustelee pihakuusessa.

    Netistä olen yrittänyt löytää vinkkejä, ohjeita yms. mutta tuloksetta.

    Miten voisi "vääntää" itse hyvän ansan?


   • rotan tappaja
    rotista-eroon! kirjoitti:

    Olen hakenut myös hyvää ansaa rotille. Myrkky ei oikein tule kysymykseen, koska pihallamme käy naapureiden kissat (2 kpl), oravakin asustelee pihakuusessa.

    Netistä olen yrittänyt löytää vinkkejä, ohjeita yms. mutta tuloksetta.

    Miten voisi "vääntää" itse hyvän ansan?

    Ammu ilmakiväärillä


   • teitä ei juhlita

    Ai viritä YÖKSI ??
    """"""""Viritä se yöksi, yöllä ei oravat ja linnut siellä käy.""""
    Entäs ne kissat joista oli puhe. Niitäkään ei ole tarkoitus vahingoittaa


   • markussakari

    rotanloukku, johonkin laatikkoon, johon vain rotta pääsee, ei edes siili.
    laatikkoon pieni reikä josta rota pääsee.


   • Dystopias

    Jos syötät lintuja, syötät myös rottia. Rotista pääset eroon, kun lopetat ruoanjakelun.


   • Anonyymi

    Eu direktiiviivi laimensi rotanmyrkkyä ei lähe henki onkoparempi tappaa heti tai vasta viikkojen päästä. sitten niitä juoksee pihamailla järki käteen


   • Anonyymi
    rotan tappaja kirjoitti:

    Ammu ilmakiväärillä

    Minäkin losautin ilmakolla rotat.


   • Anonyymi

    LAADUKAS ILMAKIVÄÄRI.


  • Ger-bii-li

   Mitä pahaa se rotta siellä pihassa tekee? Nehän on vain söpöjä jyrsijöitä. Ja jos rottia on yksi niin eikö sen voi vain antaa olla. Jos se nyt pitää jostain syystä saada pois, niin mun tietääkseni on sellaisia rotanloukkuja, jotka vangitsevat rotan. Sitten rotan voi viedä jonnekkin, missä se ei häiritse ketään.

   • 8+4

    Eläinrakkaana ymmärrän nimim. Ger-bii-lin näkökannan, mutta jos pihaan ilmaantuu rotta ja se saa olla rauhassa, siellä on kohta toinen rotta, kolmas...jne. Rotta ilmaantuu sinne missä se saa ravintoa ja suojaa ja se on valmis näkemään vaivaa hyvän paikan löydettyään. Se mm. pyrkii asuinrakennuksiin sisälle ja rikkoo rakenteita sinne päästäkseen.

    Rotta levittää tauteja ja puree tullessaan häirityksi tai ahdistetuksi. Rotan kanssa ei voi elää sovussa, lemmikiksi tarkoitettu on asia eriseen.

    Rotat ovat viisaita ja hankalia loukutettavia. Naapurin pystykorva joka juoksenteli vapaana ja harrrasti rotanmetsästystä joten lintujenruokinnasta huolimatta rottakanta pysyi entisessä pihapiirissämme kurissa. Nykyisessä pihassamme pyritään siihen, ettei linnunsiemeniä pääsisi talviruokinnassa paljoa maahan, putkilomainen ripustettava ruokinta-automaatti on aika hyvä apu - ja ahkera siivous.

    Tämän kirjoitti eläinrakas ihminen, joka kerran maalle muutettuaan sääli pientä somaa kotihiirtä - "kaipa tuo mahtuu täällä oleilemaan!". Sitten kun tilanteen vakavuuteen herättiin, loukku lauloi ensimmäisen kahden tunnin aikana iltahämärän laskeuduttua viisi kertaa. Seuraavina päivinä vielä lisää, toistakymmentä niitä oli. Päiväsaikaan tilannetta ei huomannutkaan.
    Kotihiirtä ei voi loukuttaa elävänä ja viedä kauas, sillä se ei elä ilman asutun talon suomaa lämpöä ja ravintoa.
    Nyt olen hieman tarkentanut eläinystävällisyyteni rajoja.


   • Porno-Jalmari

    Oletpa suvaitsematon, tiedä mitä kauhuja rotta pakenee aiemmilta asuinalueiltaan.

    Pihasi kuuluu kaikille, sinä ja linnut voitte muuttaa pois, naapurin kissakin voi pysyä naapurissa.

    Seuraavaksi varmaan haluat rajat kiinni...


   • Anonyymi

    Minä läjäytin ilmakiväärillä rottaa suoraan kärsään teki varmaan kipeää.


   • Anonyymi

    Pölijä..


   • Anonyymi

    Niin, rotathan eivät levitä tauteja. 😎 Ilmakivääri on ekologisin vaihtoehto.


  • AJ

   Se on sellainen häkki jossa rotta pääsee sisään, muttei ulos. Itse asiassa mulla oli tässä parit rotat ja laitin viime talvella myrkkyä, kun kissa oli vanhuuttaan pitänyt lopettaa. Myrkyn heitin talon alle, minne oravat eivät mene. Rotta siellä kulki ja katosivat sitä myötä.

   Edellis talvella mulla oli elävänloukku lainassa. Talvella kun Rotan saa siihen kiinni, rotan voi tappaa pakkaseen jättämällä loukku keskelle pihaa. Rotta ei pääse loukusta pois ja se kuolee ns. hypotermiaan. Varsin armollinen tapa rotanloukkuun verrattuna. Kesällä onkin inhottavanpi tappaa rotta elävänloukulla. Se täytyy hukuttaa. Esim. punkkaan mahtuva elävänloukku on sopiva, pari tiiliskiveä elävän loukun päälle ja rotta hukkuu häkkiin. Inhottavaa katseltavaa, mutta paljon armollisempi mitä rotanloukku (koska rotanloukussa rotta voi jäädä kitumaan pitkäksikin aikaan, mikäli se ei mene loukkuun kunnolla.)

   Vaihtoehtoisesti rotan voi viedä loukulla pois. Mutta tällöin pitää olla varma ettei rotta pääse loukusta pois ennen kuin vasta perillä sen vapauttamisessa. Tällöinkin kannattaa olla varovainen. Rotta on meinaan vihainen ja voi tulla ihmisenkin päälle, etenkin silloin kun sitä uhataan. Itse telkesin elävänloukun estämällä sisäänpääsy-luukun mahdollisen avaamisen. Rotta voi oppia avaamaan elävänloukun tai joku muu petoeläin voi tehdä sen, helpon saaliin toivossa.

   Sille joka voivottelee rottia, voin sanoa että rotat tekevät varsin pahaa jälkeä kun ne pääsevät lisääntymään laumoiksi. Meillä oli ennen tällainen tilanne ja kun ruoka loppui pihalta, rotat alkoivat tunkea kellarin kautta taloon sisään. Eikä ole kiva kun rotat löytävät ruokakomeron, sitten jossain kohtaan rotat ovat lähemmäs puolimetrisiä ja kissatkin pelkäävät niitä. Kissa ottaa rotan kiinni, kunhan on tarpeeksi häijyluonteinen maatiais kissa. Oma kissani otti fasaanit, jäniksenpojat, oravia ja rotatkin kiinni, mutta nyt on täytynyt sitten rottien kanssa taistella hieman enemmän. Nyt on hyvä tilanne. Mutta tärkein vinkki pitää rotat loitolla pihalta: Ruokkilaa lintuja vain sen verran mitä linnut syövät. Maahan ei kannata laittaa linnunlautoja, kaikki pitää laittaa puihin roikkumaan. Kompostorit ovat myös rottien lempi aluetta. Tai kompostit ylipäätänsä. Jos kompostin tekee, ei sinne kannata koskaan laittaa risuja. Risut tulee polttaa pois. Syy on se että risut jättävät tilaa tehdä käytäviä kompostiin, jolloin rotat ja hiiret&myyrät viihtyvät entistä paremmin pihapiirissä. -Onhan heille tehty valmiiksi suojaisa asuinpaikka, jossa on kaiken lisäksi ruokaa.

   • Anonyymi

    Hyi noita ohjeita palelluttaa tai hukuttaa!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyi noita ohjeita palelluttaa tai hukuttaa!

    Paspoako pitäisi? 😂🤣😂


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyi noita ohjeita palelluttaa tai hukuttaa!

    Nimenomaan, ihan hullu teksti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyi noita ohjeita palelluttaa tai hukuttaa!

    Eläinsuojelulaki koskee myös rauhoittamattomia eläimiä. Ei siis jäädytetä tai hukuteta rottaa.

    T. metsästäjä


  • ongelmia123

   pitäisi päästä eroon rotasta (mahollisesti muutamasta) joka elää parvekkeellamme kuin asumme maantasalla, myrkky ei tule kysymykseen ja ansat ovat turhia kuin ei rottia kiinnosta mennä niihin '':)''
   Kuin parveke pitäisi saada kesäkuntoon mutta se ei onnistu kuin pelkää myyräkuumetta ja muita tauteija mitä rotan ulosteesta saattaa johtua.

  • Maalaisjärkee

   Kun rotalla ei ole syötävää se häipyy, linnunruuat siis ylös ja maan putsaus tippuneista jyvistä ym. Parvekkeen puhdistuksessa kannattaa käyttää suusuojaa ja suojakäsineitä.
   Ehkä desinfiointiainetta myös.

  • ongelmia123

   juu no niille ei ole annettu edes linnuille ruokaa, mutta kun tuolta roskakatoksesta neki pirulaiset tänne tullut ja siellä käyvät syömässä.

   • Maatiaiskissaparas

    Kisut pitää myös roskakatoksen rotat kurissa.


  • cat4

   hommatkaa kisu!

   • ei irtokissoja

    Ja siitä tulee naapuruston riesa, ei kiitos!


   • Rottariesa

    Kissariesa on olematon verrattuna hiiri, myyrä ja rottariesaan


   • Anonyymi
    ei irtokissoja kirjoitti:

    Ja siitä tulee naapuruston riesa, ei kiitos!

    No ei tule riesa, jos leikkautat! Kukaan täysjärkinen ei enää pidä lisääntymiskykyistä kissaa eikä kastroimatonta kollia. Yhtä tehokkaita pyydystäjiä silti ovat, ja hoitavat naapurustonkin jyrsijät.


   • Anonyymi
    ei irtokissoja kirjoitti:

    Ja siitä tulee naapuruston riesa, ei kiitos!

    Mikä ihme ihmisillä on kissoja vastaan?
    Jos niitä olisi enemmän niin kaikki helevatn jyrsijät pysyis kurissa ja nou prkleen kanit kanssa.

    Kissasta on hyötyä eikä mitään haittaa.

    Sairaita kaikki kissojen vihaajat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä ihme ihmisillä on kissoja vastaan?
    Jos niitä olisi enemmän niin kaikki helevatn jyrsijät pysyis kurissa ja nou prkleen kanit kanssa.

    Kissasta on hyötyä eikä mitään haittaa.

    Sairaita kaikki kissojen vihaajat.

    > Mikä ihme ihmisillä on kissoja vastaan?

    Mokomat tuhoeläimet kuseskelevat kuivumassa oleviin pyykkeihin, käyvät paskomassa pihavarastossa ja naarmuttavat autot pomppimalla hiekkaisine tassuineen niiden päälle.

    Noin niinkuin alkuun. Erään perheen lemmikkikaninkin kimppuun kävivät useampaan otteeseen, kun kani oli pihalle tehdyssä aitauksessa. Toinen silmä roikkui poskella yms. pientä, kun "meidä kisu" kävi vähän toteuttamassa vaistojaan. Eläinlääkärinlasku pari tonnia...

    Lisäksi mokomat tuhoeläimet levittävät vaarallista tautia
    https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00619

    ..kun käyvät mm. lasten hiekkalaatikkoihin paskomassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    > Mikä ihme ihmisillä on kissoja vastaan?

    Mokomat tuhoeläimet kuseskelevat kuivumassa oleviin pyykkeihin, käyvät paskomassa pihavarastossa ja naarmuttavat autot pomppimalla hiekkaisine tassuineen niiden päälle.

    Noin niinkuin alkuun. Erään perheen lemmikkikaninkin kimppuun kävivät useampaan otteeseen, kun kani oli pihalle tehdyssä aitauksessa. Toinen silmä roikkui poskella yms. pientä, kun "meidä kisu" kävi vähän toteuttamassa vaistojaan. Eläinlääkärinlasku pari tonnia...

    Lisäksi mokomat tuhoeläimet levittävät vaarallista tautia
    https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00619

    ..kun käyvät mm. lasten hiekkalaatikkoihin paskomassa.

    Haista paska. Kissan ku hoitaa ni se hoitaa kaikki tuholaiset mitkä ei kuulu taloon tai pihalle. Ja jos jostai naapurin kanista tulee 2t lasku ni..noh en sano muuta ku mulla ei rapise eikä natise ku maukku hoitaa työnsä👍👍


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Haista paska. Kissan ku hoitaa ni se hoitaa kaikki tuholaiset mitkä ei kuulu taloon tai pihalle. Ja jos jostai naapurin kanista tulee 2t lasku ni..noh en sano muuta ku mulla ei rapise eikä natise ku maukku hoitaa työnsä👍👍

    Laiskat ja tyhmät kissat ei saa kiinni kuin purkkiruokaa ja leikkikaluksi annettavia, hiirenloukussa loukkaantuneita hiiriä. Juutuubista löytyy ihan tapeeksi mallisuorituksia.

    Suuressa maailmassa rottia tapetaan koirien avulla. Siinä on tekemisen meininki ja tahti ihan erilainen.


  • Kituu se rottakin

   "kuolee ns. hypotermiaan. Varsin armollinen tapa rotanloukkuun verrattuna. Kesällä onkin inhottavanpi tappaa rotta elävänloukulla. Se täytyy hukuttaa."

   Mitä ihmettä! Kylmyyteen tai hapettomuuteen tappaminen ei ole mitenkään armollisempaa kuin napakka isku niskaan! Jos rotta on kerran saatu kiinni, se täytyy lopettaa asianmukaisesti eikä pitkään kiduttaen, kuten palelluttamalla tai hukuttamalla.

   • pcp

    Samaa tuli itsekkin hämmästeltyä. Kertoo jotain ihmisten tyhmyydestä.


   • Hukutetaan

    Rotta on vaikea ja vaarallinenkin käsiteltävä. Siksi ne usein hukutetaan pyydyksissä.


   • Anonyymi

    Totta!


   • Anonyymi
    Hukutetaan kirjoitti:

    Rotta on vaikea ja vaarallinenkin käsiteltävä. Siksi ne usein hukutetaan pyydyksissä.

    Voi pyhä sylvi!


  • 1756

   rotanloukkuun menee kyllä kun on mieluinen syötti ja tarpeeksi kauan maltat odottaa... menee ehkä viikko-tai pari ennenkuin tärähtää.... mutta niin käy ennemmin tai myöhemmin.... myrkyn voi laittaa syöttilaatikkoon joka on sitävarten tehty... ei pääse muut eläimet 'käsiksi'...se on sellainen kaksinkertainen loota jonne kulku on sellainen jottei linnut, siilit kissat ym. sinne pääse syömään. kuvia on netissäkin, linkkiä en osaa laittaa... mutta kun haet kuukkelilla rottien torjunta, niin kyllä sieltä jostain se lootan kuva tulee.

   • vinkkitämäkin

    Itse olen käyttänyt ns. muovista muuttolaatikkoa. Päissä olevat kantokahvareiät ovat tarpeeksi suuria jyrsijöille, mutta liian pieniä esim. kissalle. Ylösalaisin loukun päälle ja toimii.


   • Anonyymi

    Mutta kun ne kuleksii myrkytettynä, ja kotieläimet myrkyttyy?


  • avuton...

   Apua, meillä on ollut jo viime syksystä lähtien hiiri/rotta ongelma. Myrkytetty ollaan yritetty, mutta tuloksetta (ovat jo syöneet 13kg edestä myrkkyä) loukut eivät auta ollaan kokeiltu normaalilla pala juustollajonnkun aikaa jäivät nalkkiin, mutta sitten alkoivat viedä juustot kuin leikiten ilman etteivät jääneet loukkuun ja sulatejuustolla yritettiin seuraavaksi, mutta ei kestänyt kauaan ku keksivät nuolla sen siitä jollain oudolla tavalla laukaisematta loukkua. Onko kellään mitään ideoita?

   • Anonyymi

    Joo se tiedetään, että rotta ei kuole näihin uusiin hiirenmyrkkyihin. Jos joutuu kissan tai koiran syötäväksi huonokuntoisena, lemmikit kyllä saavat myrkytyksen ja monet ovat jo kuolleet. Jos on saatu nopeasti (kalliiseen) eläinlääkärihoitoon, ovat voineet selvitä. Pahasti sairastuneet silti.


  • hiirentappaja
   • Anonyymi

    Rotta pitää Snickers suklaa patukasta. Onko olemassa myrkkyä Suomessa jota voi käyttää ja saa rotta kantaa pienemmäksi,


  • rolle-rotta

   sido se ruoka häkin peräseinään niin rotta joutuu kamppailemaan saadakseen ruuan ja ansa laukeaa. näin otimme villikissanpojat kii. ja rotanmyrkky tappaa rotan koska se ei osaa oksentaa. esim kissa ja koira ja lapsi osaa joten siitä ei ole haittaa niille.muutenhan kaikki kissat olisivat kuolleet aikapäiviä sitten syötyään hiiriä rottia ym. ja jos ei oravia haluta poies niin.. ansa. ja laittakaa ne rotanmyrkyt paikkoihin joihin ei orkut mene. ei

   • Anonyymi

    Rotanmyrkky tappaa, koska se ohentaa verta -> eläin kuolee sisäisiin verenvuotoihin, hitaasti ja kitumalla. Myös muutaman myrkkyä syöneen rotan syönyt petoeläin kuolee samalla lailla. Juutubesta löytyy kyllä videoita ao. syystä kuolemaa tekevistä ketuista ym.


   • Anonyymi

    Puppua! Tottakai kissat ja koirat myrkyttyvät. Nyt poistun, täällä on niin typerää juttua!


  • näin meillä

   Tee pieneeen laatikkoon reijät molempiin päihin, laita siihen rotanmyrkkyä, ja laita se suurempaan laatikkoon sisälle johon myös rotan mentävät reijät päihin niin, ettei lemmikit yllä myrkkyyn.
   Tällaiseen muoviseen tai puiseen tupla laatikkoon voit hyvin laittaa myrkkyä niin ettei elukat sitä saa, mielellään hyvin suljettava kansi pitää olla myös.Laatikon voi myös ruuvata rakennukseen tai aitaan kiinni, niin sitä ei saa ravisteltuakaan.Ja käyt sitten sen vain täyttämässä jos tarve on.

  • rottasota

   Olisko kellään piirustuksia vanhasta laatikkomallista, jossa kannen päällä painoja sisällä laatikossa syötti ja laukaisulaite. Nimenomaan olisi kysymys laukaisumekanismistä, jota en enää muista!

   • katso kuvista

    Katso josko pienpetoloukista saisit sen laukaisilaitteen kopsattua, se on yleensä melko yksinkertainen ja helppo itse tehdä.Mutta hankalapi selittää niin että toinen sen ymmärtää.Astilauta loukun perälle, josta rautalanka kulkee heilahdusoven reunan alle.


  • kääk

   Ostin Hautomakone. fi rotanloukun, sen kolmenkympin euron pyydyksen.

  • Mirja33

   Minä asun rivitalossa ja rotta oli neljä päivää sisällä ja väisteli loukut.Alkuun se yritti hyökätä mutta auta varjele kun annoin sille puuroa.Se nukkui ja oli ovelampi kun ihminen.Yöllä tunsin sen menevän peitolla.Ja pakoon lujaa kun heräsin.Sitten tuli talkkari ajoon mukaan.Itse menin vain piiloleikkiä rotta edellä minä perässä.Koskaan ei ole rottaa ollut sisätiloissa mutta nyt oli.Olikohan villi vai lemmikki en tiedä mutta pelkäsin.Mutta onneksi ei purrut johtoja kun olin sen verran ovela että suojasin ne.Avokomposteja ja hevostallit on lähistöllä missä asun.

  • Rentuns

   Pyydystäminen helpottuu, jos rotan kulkureitin tietää.
   Reitille voi laittaa loukun, sellaisen sangalla iskevän. Sijoitus siten, että reitti hieman ahtautuu. Ensin jätetään väljempi väylä, sitten päivittäin kavennetaan.

   Myyrä könyää siitä menemään ja laukaisee pyydyksen vaikka ei olisi kiinnostunut syötistä. Takajalat ovat leveämmällä kuin etujalat ja laukaisu tapahtuu monesti takajalalla. On toiminut kukkapenkissä hyvin.

  • YksiEhtootus

   Osta SuperCat -loukku.
   Sillä lähti meidän rotta, joka ei myrkkyä syönyt, eikä tavan ansoihin mennyt. SC ja samana iltana oli homma hoitunut

   • röhrööh

    Kaikki keinot käytetty rotan pyydystämiseen. Ei auta tavallinen peltinen loukko, ei muovinen SuperCat, ei häkkipyydys, eikä myrkkykään kelvannut. Syksyllä sain pari nuorta ja tyhmää. Rotat ovat tulleet kavaliksi. Kollikissa ainoa toivo.


   • YksiEhtootus
    röhrööh kirjoitti:

    Kaikki keinot käytetty rotan pyydystämiseen. Ei auta tavallinen peltinen loukko, ei muovinen SuperCat, ei häkkipyydys, eikä myrkkykään kelvannut. Syksyllä sain pari nuorta ja tyhmää. Rotat ovat tulleet kavaliksi. Kollikissa ainoa toivo.

    Rotat on näköjään yksilöitä.
    Meillei auttanut mikään ennen SuperCattia, johon meni samana iltana kun se tarjolle laitettiin. Ja olikin iso ja lihava. Sitä ennen oli siirrellyt myrkyt pois ja jättänyt menemättä erilaisiin loukkuihin ym. Muuta en osaa enää neuvoo. Toivotan jahtionnee.


  • TimoXL

   Jos siellä vierailee MYÖS kissoja, niin: Eikös rottaongelman myrkytön ratkasu ole jo siinä?!? :D Odota tuokio!

   • Kissaongelma

    On totta että jyrsijäongelmat lisääntyy sen mukaan kun ulkokissojen määrä vähenee. Rotta on sen verran iso että kaikki kissat eivät uskalla rottaa pyydystää. Jos alueella olisi muutama vanhanajan maatiaiskissa, niin niistä jollain voisi olla rohkeutta tehdä rotastakin selvää.

    Rotta/hiiri/myyrä -ongelma olisi hoidettu sillä kun kissat saisi kulkea vapaina niin kuin joskus ennen oli tapana.


   • Anonyymi

    Kissat ovat laiskoja. Suuressa maailmassa rottia pyydetään koirien avulla. Siinä on tappamisen meininki. Tyhmät ja laiskat katit pyytävät jos ny joskus sattuu huvittamaan eivätkä tapa saalista heti, kun sitä pitää kiduttaa... ja sehän voi sitten kesken leikin päästä karkuunkin.


  • Naapurinkissat

   Ei ole omaa kissaa, mutta naapurin vapaat kissat pitää huoleen siitä että myyräkuume ja muut pikkujyrsijöiden levittämät taudit ei ole uhkana.

  • lotan-roukku
  • swen
   • Anonyymi

    Mutta entäs esmes oravat, lumikot, kärpät, hillerit? Hilleri olisi paras rotanpyytäjä, mutta hävitetty melkein sukupuuttoon. - meinaan, tuonnehan mahtuu moni muukin, kuin rotta, rauhoitetutkin eläimet.


  • mimirmoi

   Nykyiset kissat ei saa rottaa hengiltä. Soon uneksimista kuvitella kissaa jahtaamassa rottia.

   Eihän ne nykyään syö edes nakkia, niille pitää olla kaupasta teollista kissan sapuskaa. Kunhan pääsevät illalla pihalle niin paskalle naapurin seinänvierustalle ja sitten kusiruiskauksialla merkkaamaan reviiriä.

  • murrr

   Rottajahtiin pitää olla kunnon vanhanajan navettakissa. Naapurin kolli ottaa rotat ja näin kesällä, että kissa oli ottanut kyykäärmeenkin.

  • Marjattaleppänen

   Meillä on iso kissa, mutta ei se uskalla lähestyä rottia. Onko jollain toiminu ultraäänikarkotin?, en ole huomannu mitään vaikutusta sillä, vaikka työnsin rotankoloon.
   Myrkkyjen myynti lopetettiin kaupoissa, joku ansa pitäisi löytää.
   Onko kellään kokemuksia ratpharynx ansasta? www.finpest.com paljonkohan se maksaa, sivulla ei kerrota hintaa?
   Onko joku päässy rotista eroon?, meillä on maatila, mutta ei karjaa.
   Kaikki neuvot ovat tervetulleita, rottia on erittäin paljon.

   • Rotistakärsivä

    Olen itsekkin etsinyt kyseistä laitetta mutta koko finpest Oy:tä ei tunnu olevan olemassakaan ainakaan kauppalehden yrityshaun mukaan (eikä edes toimintansa lopettaneenakaan) eikä yhteystietoja löydy mistään fonectasta tai muualtakaan, alan uskoa että kyseessä on jokin nettipila.


   • Anonyymi
    Rotistakärsivä kirjoitti:

    Olen itsekkin etsinyt kyseistä laitetta mutta koko finpest Oy:tä ei tunnu olevan olemassakaan ainakaan kauppalehden yrityshaun mukaan (eikä edes toimintansa lopettaneenakaan) eikä yhteystietoja löydy mistään fonectasta tai muualtakaan, alan uskoa että kyseessä on jokin nettipila.

    Laitoin sähköpostia firmaan, toiminta ja ansojen myynti on tarkoitus aloittaa lähiaikoina, ovat tehneet omaan käyttöön tytäryhtiölleen paljon ansoja, eikä niitä ole vielä siksi myyty muille ja näköjään tullut lisäosa vehkeeseen, "RatPharynx® rotta-ansan nousuluiskan elektrodit antavat rotalle tahdistettuja sähköiskuja, jotka pakottavat rotan juoksemaan ansaan." http://www.finpest.com/ratpharynx-electronic-rat-trap/


  • Vihreä

   Meillä väisteli kaikki nämä laukaistavat ansat. Osasi laukaista, mutta ei jäänyt loukkuun. Ostin rautakaupasta häkkipyydyksen, laitoin sinne maapähkinävoita ja bingo. Eka iltana huomasin kun häkki pomppi puutarhassa. Naarasrotta oli mennyt pyydykseen. Häkkiin ei passaa koskea paljain käsin. Sen verran rotta oli raivona ja aggressiivinen. Otin lätkämailla häkin kantoon ja upotin vettä täynnä olevaan saaviin. Nyt uusi yritys ensi yöksi. Meillä rotta tuli loppukesällä pihaan syömään omenia (myös naapureilta). Ei käynyt pyydykseen niin kauan kuin omenia oli tarjolla.

   • Anonyymi

    Hyi että hukutit. Eläinsuojelulain mukaan eläin on lopetettava tarpeetonta tuskaa tuottamatta nopeasti. Eikö rotta ole eläin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyi että hukutit. Eläinsuojelulain mukaan eläin on lopetettava tarpeetonta tuskaa tuottamatta nopeasti. Eikö rotta ole eläin?

    Jus joo. Rotan saa ainoastaan kutittaa kuoliaaksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyi että hukutit. Eläinsuojelulain mukaan eläin on lopetettava tarpeetonta tuskaa tuottamatta nopeasti. Eikö rotta ole eläin?

    Hukuttaa ei saa, mutta hitaan ja tuskallisen kuoleman aiheuttaminen myrkyttäminen on sallittua. Logiikka ohoi?


  • jktppi

   Rotta-klaanista olen saanut poistettua noin 50 tapausta puolessatoista kuukaudessa . Loukkuun ripotellaan mysliä. Etenkin kuivattu makea hedelmä seassa toimii . Lataan pyydykset 4kpl illalla verannalle . Parhaimpina öinä 3 on mennyt loukkuun. Isoon metalliseen loukkuun laitoin makaronin rautalankaan pujotettuna, joinakin öinä oli saanut sen irrotetuksi niin ettei pyydys lauennut.
   Rotta merkkaa reitit hajujäljillä , jotka säilyvät pitkään. Kaverit osaavat tulla niitä seuraten pitkienkin aikojen kuluttua. En siis usko pääseväni niistä ikinä kokonaan eroon. Talvella niillä on suuri kuolleisuus jos eivät pääse sisätiloihin, joissa voi talvella lisääntyäkin. Pidä huoli ettei ulkona ole vesiastioita, purnukoita yms joissa on vettä. Rotta tarvitsee juotavaa päivittäin.

  • Liikaarottia

   Keitä rotille kaurapuuroa ja laita puuroon lasimurskaa ja vanhoja lääkkeitä tai nitroja

   • Anonyymi

    No joo!! Mitähän vielä keksitte.


  • Anonyymi

   Rotanloukut ja myrkyt on omiin tarpeisiin toimineet hyvin. Molempi parempi.

   -ralsaaja(sh)

   • Anonyymi

    Nykyään rotanmyrkyt on aika laimeeta tavaraa, Ruuan sekaan sementtijauhoa niin henki lähtee varmasti rotilta.


  • Anonyymi

   Lintujen ruokintapaikalle ilmestyi tänään n.6 kpl rottia.
   Losautin yhtä puolitehosella ilmakiväärillä kun ei muutakaan löytynyt...
   Osui mutta rotta pinkaisi kyllä kiljuen pakoon.
   Ilmeisesti niillä on jokin varoitus merkki muille koska katosivat samantien kaikki??!!
   Olen kuullut että jos rotta alkaa verta valua niin noilla ei veri hyydy ja vuotavat kuiviin, pitäneekö paikkaansa??
   Harmi, olisin keittiön ikkunoista losautellut muutkin hengiltä...
   Linnut ei häiriintyneet yhtään.

   • Anonyymi

    No helvetin huono ampuja olet. Ampuminen on kyllä sallittava keino, mutta ei niille, jotka eivät osu.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Netistä näin videon kärpästä joka nappasi rotan. Miksi kärppiä, jotka ovat hyödyllisiä ja kuuluvat Suomen luontoon, metsästetään?


  • Anonyymi

   Aika surkeita kissoja noin niinku ens alkuun.

  • Anonyymi

   Kaupasta halpaa punalappuista jauhelihaa, johon hiennonnat hehkulampun hienoksi murennettua lasimurskaa pitelet tätä jossain laatikossa yön ajan, niin rotat kuolee suoliston ja mahalaukun verenvuotoihin, kaverit ei älyä tätä niin kuin myrkkysyöttettejä käytettäessä, päiväksi tietysti syötit piiloon, ettei pikkulinnut syö niitä.

  • Anonyymi

   Ei kärppiä kukaan enää metsästä.

  • Anonyymi

   Aika rohkea ja voimakas ja vahva kissa täytyy olla, jotta se uskaltaa käydä rotan kimppuun, viivyttely vain pahentaa asiaa ja populaatio kasvaa entisestään. Iso rotanloukku, ei hiirenloukku ja sellaiseen paikkaan johon ei kissat pääse käsiksi.

   • Anonyymi

    Rottakoira uskaltaa hyökätä rotan kimppuun.


  • Anonyymi

   Rotta onEU:n suojeluksessa , ei sitä saa EU:n hyväksymää torjunta-ainekoulutusta tai erillistä tuholaistorjujan koulutusta käymätön myrkyttää eikä rotan tappavaa myrkkyä saa myydä ilman esitettyä henkilöllisyystodistusta ja koulutustodistusta josta jää kopio myrkyn myyneelle liikkeelle säilytettäväksi . HIIREN MYRKKYJÄ jotka eivät tapa rottaa saa myydä muillekin . Ellet ole suorittanut todistukseen oikeuttavaa koulutusta , etsi lähin tuholaistorjuntayrittäjä jolla on oikeus käyttää rotanmyrkkyä , hän osaa käyttää niitä laillisella tavalla . Tai yritä saada rotat loukulla .

  • Anonyymi

   Olen ostanut muistaakseni Tokmannilta muovisen "tekariansan" eli tekohampaan näköisen ansan lintujenruokkimisalueeni viereen vöhän syrjäiseen paikkaan maahan. Käytän syöttinä koiralle tarkoitettua herkkunappulaa, nimeltään Frolic. Se haisee kauas ja houkuttelee rotat syömään ja ansaan, kunhan vähän häiritser niiden lintulaudalta syömistä. Näyttää toimivan. Saan välillä päivässä kaksi rottaa tekarigiljotiiniin.

  • Anonyymi

   Sähkö. Sähköllä rotta kuolee. Kaupungit pitävät sähköansoja, ja Prismasta ostin sähköansan meille, tosin hiiri kuoli - rottia ei ole näkynyt.
   Sähkö tappaa heti, ja ei kidu.

   • Anonyymi

    Sähköansat ovat vain sisäkäyttöön. Mitä käytät ulkona?


  • Anonyymi

   Tuli lintujen ruokintapaikallee tänä keväänä 4 rotta.
   Tein seuraavat jutut.
   Poistin heti ruuat jotka pystyn poistamaan .
   Levitin sepeliä
   Levitin kalkkia normi mitä maahan kylvetään laita reilusti sitä sitten.
   Ostin taajuushärpekkeen ulkoseinään joka ultraääntä antaa.
   Kissan hiekkaa käytettyä kun kissa talossa .
   4 rotanloukkua.
   Saldo 2 rottaa loukussa.
   Loput häipyi.
   Jos tuholaisfirma käynnyt antoi summaksi 690€
   Ilman myrkkyjä selvittiin

  • Anonyymi

   Mutta miten häätää rotat, jotka parveilevat Helsingin rautatieasemalla suurina laumoina ?

  • Anonyymi

   Kesällä pidin linnuille ruokaa vain kun oli itse valvomassa.
   Rotta muutaman kerran yritti ja aina hätistin pois.
   Samoin vaikeutin piiloon livahtamista.
   Nelisen vikkoa kului ja rotta häipyi.

   • Anonyymi

    Rivaripihassa erehdyin antamaan linnuille kuorellista auringonkukansiementä.
    Maahan pudonneissa puolikkaissa oli siemenenpuolikkaita, jota rotat tulivat syömään.

    Kuorellista auringonkukansiementä ei saisi myydä.
    Kuoreton on samanhintaista kuin kuorellinen kuoret poistettuna.


  • Anonyymi

   Mulla oli tavallista sementtiä päässyt linnunsiemeniin ja tuossa autotallissa oli rotat syöneet niitä vähän.

   Nyt ei rottia ole näkynyt joten en tiedä mihin ovat lähteneet.

  • Anonyymi

   Loukutat ja viet anoppilan kiusaksi ensi jouluna.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   3962
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   381
   2886
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   1924
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   146
   1536
  5. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   1076
  6. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   374
   1051
  7. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   71
   949
  8. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   864
  9. Tekis mieli kertoa

   Miten pahalta tää on tuntunut ja mitä mietin mut en uskalla ottaa riskiä että sattuu vaan yhä enemmän. Ei näille tunteille voi mitään. Olisin vaan toi
   Ikävä
   28
   862
  Aihe