En löydä emättimen aukkoa

eyeyey

Tää kuulostaa nyt tosi tyhmältä mutta en löydä emättimen aukkoa. Oon 15 vuotias tyttö ja mun kuukautiset on alkananu ja haluisin koittaa nyt tamponin käyttöä mutta en löydä mihin se laitetaan. Kun katson esim terveystiedon kirjassa olevaa kuvaa niin en oikein ymmärrä koska siellä ei tunnu olevan mitään toista reikää. Oonko vaan nyt jotenkin tyhmä vai onko mulla joku sairaus tai jotain?

26

9096

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ei puutu

   Kyllä sulla emättimen aukko on, kun kuukautisveri valuu sieltä ulos.
   Se aukko ei näytä suoranaiselta reiältä, varsinkaan silloin, kun ei ole kiihottunut. Emättimen aukko on yleensä virtsa-aukon alapuolella, mutta anatomista vaihtelua voi olla. Kokeile sormella.

  • Hyvää iltaa

   Onnittelut kuukautisista, itse aikoinaan tykkäsin, kun ne alkoivat. Sulla kuitenkin aika alussa... Emättimen aukkoa ei oikein saa tuntuviin, kun on seisallaan ja alapään paikat ovat ihan lytyssä, ne on niinku kiinni silloin. Voisit hyvin tutustua anatomiaasi selälläsi sängyllä jalat levällään. Tuolloin löydät katsomiesi anatomisten kuvien mukaiset 'linjat'. Ylhäältä päin ensin on pieni nypykkä, jonka alta sitten huomaat, että sormesi mkavasti luiskahtaa alaspäin emättimeen; samoin tamponin laittoa sinun on paras harjoitella ensin tässä asennossa. Kun on tullut tutuksi tämän 'löytymisen' kanssa, osaa sen tehdä seisaallaan vessassa, kun vaihtaa tamponia. Seisaallaan kun harjoittelet, niin raoat sormillasi myös häpyhuulia ja siellä alla 'lytyssä' on emättimen aukko. Joillakin tosiaan 'lähtöasennossaan' tiukempi, joillakin väljempi, avonaisempi. Selälläsi sängyllä myös peilin avulla voit rauhassa tutustua, miten nuo systeemit asettuvat. - Kirjotin takasti, mutta tämähän on täydellisen luonnollista. Kaikki naiset samanlaisia, ei mitään hävettävää. Terkuin lääkärimäinen täti!

  • onnea yritykselle

   Tamponi laitetaan siihen reikään, jonka peilin avulla näet siellä alhaalla, kun levität häpyhuulia. Virtsaputki on niin pieni että sinne ei saa vahingossakaan mahtumaan mitään, vaikka yrittäisikin. Istu pytyllä ja nosta toinen jalka siihen reunalle, yritä rentouttaa kehosi. Tässä asennossa tampoonin saa helpoiten sisään.

  • Ingore.

   Isellä täysin sama ongelma, näkyvää emättimen aukkoa ei yksinkertaisesti vain ole! Sitä en ole vuosien aikana löytänyt, vaikka yrittänyt olen miljoonassa eri asennossa ja peilin kanssakin.
   Menkat ovat olleet jo useamman vuoden, ja vuoto tulee epämääräisesti kahdesta nuppineulan pään kokoisesta rei'ästä ilmeisesti jostain sieltä, missä emättimen aukon pitäisi olla..

   • yksinkertainen...

    tapaus että olet neitsyt! Tässä toiset ovat olettaneet että kertojat ovat jo kokeneita naisia. Mutta immenkalvo voi olla niinkin täydellinen että siinä on vain pieni reikä josta kuukautisveri pääsee ulos. Kyllähän se emättimen aukko sitten syntyy ensimmäisessä yhdynnässä ja ellei onnistu, pienellä lääkärin tekemällä leikkauksella.


  • avuton-92

   apua ! itsekään en löydä alapäästäni reikää, olen yrittänyt olla yhdynnässä, mutta penis ei vain uponnut. olen itse yirttänyt työnyää sormea ym sisään, muttei vain mene. korkeintaan muutaman sentin ja sekin sattuu. olen katsonut peilillä, ja näyttää siltä että siinä missä pitäisi olla reikä, sieltä tulee vain jokin "paise" ulos, ja se ei mene sisään ei sitten millään. kuitenkin sormeni lyösi tiensä emättimen takaossassa olevaan pinenen pieneen reikään, joka ei vie mihinkään. luulen siis että minulla on jokin ylimääräinen osa tuolla alapäässä. Olen 19 vuotta enkä ole vielä ikinä kynegolo´killa käynyt.. en uskalla, mitä tehdä?!??!?!!

   • Kannattaa tutkia

    Eiköhän kannattaisi käväistä gynekologilla tutkittavana. Sinulla voi olla niin paksu immenkalvo että se ei repeydy kovin helposti auki vaan tarvitsee leikkauksen. Senkin vuoksi kannattaa käydä gynekologilla näyttäytymässä jos on sittenkin jokin rakenteellinen synnynnäinen muutos tms. Gynekologi on tottunut kaikenlaisiin potilaisiin, ei häntä tarvitse pelätä. Jos pelottaa, voit sanoa lääkärille ettet ole koskaan ollut tutkimuksissa ja pelottaa.


  • avuton-92

   sitä juuri pelkään että kyseessä on jokin synnynnäinen vika jota ei voi edes leikata pois. itse en ole missään leikkauksessa koskaan käynyt, on sellainen neula ja veitsi kammo että... pitänee siis varata aika. kiitos avusta !! =)

  • what to do

   jäin vielä miettimään, ensimmäisen poikaystäväni kanssa harrastimmme seksiä, siis yiritimmem muttei se onnistunut. mietin vain voiko kyseesssä olla normaali neitsyen emätin, ettei paikat ole vielä kunnolla auennut? onko neitsyen emätin kovin eri näköinen kuin ei-neitsyen?

   • Kannattaa tutkia

    Emätin sinällään on samanlainen neitsyellä ja synnyttämättömällä naisella. Erona on vain immenkalvo joka voi joillakin olla lähes huomaamaton ja joillakin se sulkee lähes kokonaan emättimen aukon. Normaalisti immenkalvo on niin ohut ja riittävästi avoin että ensimmäinen yhdyntä, sukupuolinen tyydyttäminen sormin tai tamponin käyttö avaa sen kokonaan.

    Vaikka emätin puuttuisi kokonaan (synnynnäinen vika), sen korjausleikkaus osataan Suomessa hyvin.


  • ei ole tottakaan

   Missä nää ihmiset on nykyään ollu kun on neuvolassa ja koulussa ollu terveystarkastuksia,VAI eikö niitäkään enää tehdä säästökuurilla kun eletään?
   Kyllä mun aikana nuoruudessa oli semmoset tarkastukset ennen yläasteelle siirtymistä että varmasti löyty kaikki semmosetkin viat mistä ei tienny!
   Elätetäänkö nykynuoret pumpulissa liianpitkään eikä kukaan kerro heille mitään??

   • maailmamuuttuusiskoseni

    Ei meillä ainakaan 30 vuotta sitten tytöille tehty sisätarkastusta. Sanoisin, että tietoisuus oman elimistön rakenteesta ja toiminnasta on yhtä huono nyt kuin 30 vuotta sitten. Netti ei vaan ole kunnon valistusväline. Asiasta voisi ottaa yhteyttä jonnekin opetushallitukseen tai vastaavaan. Kai nykyään olisi mahdollista rakentaa kunnollisia havainnollistamisvälineitä.

    Sekin asia voi vaikuttaa, että nykyään tytöt tulevat useita vuosia nuorempina hedelmällisiksi kuin ennen. Eli jos valistusta on, se tulee auttamattomasti myöhässä. Nämä ovat tosi nuoria tyttöjä nykyään, jotka kyselevät. Vuosikymmeniä sitten saattoi mies yrittää hedelmöittää vaimon virtsaputkea tai peräaukkoa. Eli tietämättömiä oltiin vähän vanhemmalla iällä. Nykyään siihen mennessä on jo koettu abortteja ja ehkä saatu kohdunkaulan syövän esiasteita.


   • Anonyymi
    maailmamuuttuusiskoseni kirjoitti:

    Ei meillä ainakaan 30 vuotta sitten tytöille tehty sisätarkastusta. Sanoisin, että tietoisuus oman elimistön rakenteesta ja toiminnasta on yhtä huono nyt kuin 30 vuotta sitten. Netti ei vaan ole kunnon valistusväline. Asiasta voisi ottaa yhteyttä jonnekin opetushallitukseen tai vastaavaan. Kai nykyään olisi mahdollista rakentaa kunnollisia havainnollistamisvälineitä.

    Sekin asia voi vaikuttaa, että nykyään tytöt tulevat useita vuosia nuorempina hedelmällisiksi kuin ennen. Eli jos valistusta on, se tulee auttamattomasti myöhässä. Nämä ovat tosi nuoria tyttöjä nykyään, jotka kyselevät. Vuosikymmeniä sitten saattoi mies yrittää hedelmöittää vaimon virtsaputkea tai peräaukkoa. Eli tietämättömiä oltiin vähän vanhemmalla iällä. Nykyään siihen mennessä on jo koettu abortteja ja ehkä saatu kohdunkaulan syövän esiasteita.

    Hyi! Ei saa opettaa ketään sekaantumaan paskasauruksiin! Paskasauruksia: kohtu, munasarjat, synnytys, abortti yms. Minä en ole mikään paskasaurustyyppi enkä tule ikinä olemaan ja olen siitä ylpeä.


  • apaaa

   Itselläni on jonkinmoinen pallukka siinä missä virtsaaukon pitäis olla. Sinne saa tiukasti tungettua sormen ja sieltä se pissakin tulee. Voiko joku selittää onko tämä normaalia

   • Biologiantunnille

    Se pallukka taitaa olla klitoris.


   • Anonyymi
    Biologiantunnille kirjoitti:

    Se pallukka taitaa olla klitoris.

    Kuka kusee klitoriksestaan 😂


  • kylläsesiellävarmastion

   Asettukaa vaikkapa lattialle istumaan polvet koukussa hyvässä valossa. Katsokaa peilin kanssa, mitä näette. Levittäkää sormilla häpyhuulia, niin näkyy paremmin. Eli kaikkein ylimpänä häpyhuulien liitoskohdan alapuolella on klitoris. Heti sen alapuolella on normaalisti virtsaputken aukko. (Jos virtsaputken aukkoa ei näy, ei tarvitse hätääntyä. Olette kuitenkin virtsanneet onnistuneesti yli vuosikymmenen. Joillakin naisilla virtsaputki lähtee emättimen sisäpuolelta.) Virtsaputken alapuolella on emättimen aukko. Ja emättimen aukon alapuolella kaikkein alimmaisena on peräaukko. Peräaukon ja emättimen aukon välissä on väliliha.

   Jos teillä on kuukautisvuoto alkanut, niin emättimessä on aukko vuodon poistumista varten. Laittakaa vaikka sormeen öljyä tai rasvaa, ja kokeilkaa. Jossakin kohti sormen pitäisi humpsahtaa vähän sisäänpäin. Kun levittää häpyhuulia sivuille päin, niin aukon pitäisi myös näkyä (normaalissa asennossa se on vähän "liimaantunut" kiinni, ja alapäässä voi olla vähän poimuja, jonne se piiloutuu).

   Itselläni oli hyvin tiukat paikat ennen seksielämän aloitusta. Siitä huolimatta olin kokeillut tamponia jo siinä vaiheessa onnistuneesti. Eli lienee vain harvalla immenkalvo (nykyään taidetaan puhua immenrenkaasta) on niin tiukka, ettei siitä tamponi mahdu. Jos emättimeen ei mahdu yhtään sormea, vaan aukko on niin pieni ja tiukka, niin silloin on järkevintä siirtää tamponin käyttö vähän vanhemmalle iälle. Nimittäin tamponi leviää imettyään verta, ja se pitäisi saada myös pois.

   Netistä löytyy varmasti ihan asiallisia sivuja, joissa näkyy kuvia naisen alapään rakenteesta. Huomioikaa, että jokaisen alapää on eri näköinen, eli siitä ei sittenkannata mitään traumaa ottaa. Myös anatomian kirjoissa ja muissa oppikirjoissa on kuvia naisen lisääntymiselimistön rakenteista.

   • Anonyymi

    Yäk! Halveksuttavaa!


  • Kivaolla

   Onkos aukko löytyny

  • Moooooooi

   Mäkään en löydä

  • Jenna99

   Oon 19 vuotias ja en ole harrastanut seksiä kertaakaan, tai ni siis olen yrittänut mutta ei innistu, kun ollen kahtonnut niin minulla ei ole samanlainen alapää kun lukiossa biologian kirjan kuvassa minulla on vain virtsaputki itseni mielestä mitä teen kun haluaisin Eliaksen kanssa jo kovasti peti puuhiin ja olisin siihrn jo valmis

  • Anonyymi

   emättimen aukkoa ei löydy, missä se voi olla? Yritin yhdyntää mutta se ei onnistunut koska aukkoa ei löydetty mistään.

   • Anonyymi

    Kyllä se emätin on jos sulla tulee kuukautiset.Katso kumppanin kanssa kuvista missä se emätin sijaitsee.Otatte älypuhelimen ja googlaatte emättimen kuvahausta.


  • Anonyymi

   Liu'uttakaa sormia alapäätä pitkin, niin ne löytää joskus reiän. Ainakin minulla(joskus). Muuten minä sitä en ainakaan löydä😅

  • Anonyymi

   Moi, mulla alkoi menkat tos yks päivä. Tänään luin tietoa, että mikä emätin on. Okei, tää saattaa kuulostaa tyhmältä.

   • Anonyymi

    Se kuukakutisveri tulee emättimen kautta pois.Ja sieltä sen pitääkin tulla.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   79
   3114
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   114
   1614
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1057
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   100
   952
  5. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   843
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   99
   839
  7. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   208
   709
  8. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   688
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   62
   687
  10. 182
   643
  Aihe