Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vuorela/Toivala?

Maijulili

Kertokaas millaisia paikkoja asua lapsiperheen? Onko harrastusmahdollisuuksia mielestänne riittävästi? Entäpä hoitopaikat ja koulut? Kaikesta kokemuksia ja asiallisia kommentteja. Kiitos!

31

5377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siilinjärvi-Vuorela

      Siilinjärvi nyt on ihan yleisesti lapsiperheille todella hyvä paikka asua. Kuopio kun lomauttaa opettajia Siilinjärvellä kouluille annetaan päinvastoin rahaa kehittää toimintaa. Suininlahden koulun keittiö valittiin vuoden kouluravintolaksi Suomessa 2008. Toivalan koulu remontoitiin juuri. Suurin harrastusten tarjoaja on varmasti Toivalan urheilijat http://www.toivalanurheilijat.net/
      Myös muita urheiluseuroja toimii alueella mm. lentopallo ja sähly.

      Asiaa Toivalasta http://www.msl.fi/index.php?pid=54&cid=6
      linkin vasemmasta reunasta löytyy muita Toivala sivuja.

      Päiväkoteja
      http://www.siilinjarvi.fi/palvelut/sosiaali/paivahoito/paivakodit/mukulakoti/index.php
      http://www.siilinjarvi.fi/palvelut/sosiaali/paivahoito/paivakodit/pikkusiili/index.php
      http://www.siilinjarvi.fi/palvelut/sosiaali/paivahoito/paivakodit/toivala/index.php
      http://www.siilinjarvi.fi/palvelut/sosiaali/paivahoito/paivakodit/vuorela/index.php

      Uutta asuinaluetta rakennetaan tuonne myös http://www.siilinjarvi.fi/asuminen/tonttitarjonta/omakotitontit/etela_siilinjarven_tontit/haaparinne.php

      • alkuasukas...

        Yli 20 vuotta Toivalassa asuneena ja samalla sivusta kunnan menoja seuranneena voisin esittää hieman eriävän mielipiteen

        "Siilinjärvi nyt on ihan yleisesti lapsiperheille todella hyvä paikka asua. Kuopio kun lomauttaa opettajia Siilinjärvellä kouluille annetaan päinvastoin rahaa kehittää toimintaa. Suininlahden koulun keittiö valittiin vuoden kouluravintolaksi Suomessa 2008. Toivalan koulu remontoitiin juuri."

        Tämä ei täysin pidä paikkaansa. Remontti ja laajennukset ovat kyllä toteutuneet, mutta hintana oli Jännevirran ala-asteen (1-6 luokat) lakkauttaminen. Ihmettelen siis hieman tätä "kouluille annettavaa rahaa kehittää toimintaa". Seuraavien kesien aikana on kunnalla tarkoitus saada remontoitua Vuorelan ala-aste täysin. Homekorjaukset ovat kouluun jo tehty.


    • seutuja....

      Hyvät koulut, hoitopaikat ja harrastemahdollisuudet. Palvelut lähellä, bussilinjat äärellään. Terkkarin toimipiste, kirjasto, apteekki jne.

      Katso
      www.siilinjarvi.fi

    • toivalaonmukava

      Toivala on hyvin rauhallinen paikka. Busseja tosiaan kulkee melkein aina tunnin välein kuopiosta siilinjärvelle ja päinvastoin Toivalan kautta.
      Toivalassa on myös pieni kauppa, johon voi tutustua osoitteessa ostosmarket.fi . Vuorelaan puolestaan ollaan rakentamassa uutta S-markettia parasta aikaa.

      Naapurit taitavat olla melko lähellä lähes kaikissa Toivalan ja Vuorelan omakotitaloissa, mutta mikäli vierekkäin asuminen on ok niin pääsee asumaan rauhallisesti omakoti- tai rivitalossa ja palvelut ovat lähellä tai helposti saavutettavissa myös ilman omaa autoa.

      Ranta-Toivalassa on ihana katettu lähde, josta saa hyvän makuista ja puhdasta vettä.

      • Anonyymi

        Olisiko mahdollista saada lähteen tarkka sijainti? 🙏


    • SekäEttä

      Vuorela/Toivala ovat kalliimpia kuin Siilinjärven kirkonkylä. Vuorelasta löytyvät peruspalvelut (kaupat, apteekki, kirjasto [aika pieni], Teboililta myös pikaruokaa, pub ja ravintola Kunttarista)- Toivalasta ei ole palveluita juurikaan, mutta Vuorelaan on lyhyt matka ja Päivärannan Citymarketiin (pieni Alkokin DNA ja pikkuliikkeitä on samassa talossa) pääsee nopeasti motaria pitkin molemmista.

      Sellainen vivahde-ero näillä on - siis palvelutarjonnan ohella - että Vuorela on astetta urbaanimpi; hyvä vai huono puoli - en tiedä. Toivalassa ei ole kerrostaloja kun taas Vuorelassa on paljon. Molemmissa vanhoja rivitaloja ja aravaomakotitaloja. Vuorelassa järvenranta lähellä - Toivalassa ei.

      Sosiaalisesti menee niin, että Toivalassa on vähän epäsosiaalista ainesta ja vähän hyvätuloisia kun taas Vuorelassa on Toivalaa enemmän sekä epäsosiaalista ainesta että hyvätuloisia.

      • Toivalalainen

        Ai Toivalassa epäsosiaalista. 20 vuotta olen asunut enpä ole epäsosiaalisuuteen törmännyr. Riippuu mitä sillä.tarkoitetaan toetysti. Pärinäpojat, kunnan kerrostaloasunnot, naarikärpäset yms puuttuvat Toivalsta mikäli sosiaalisuudella sitä takoitetaan. On liiankin rauhallista joskus. Mutta turvallinen asuinalue ja yönsä saa nukkua rauhassa. Koulut, päuväkoti on ja kaupynkiin öyhyt matka. Myös Vuorelan palvelut lähellä.


    • Tosi kuin vesi

      Lähimmät harrastuspaikat ovat Kuopiossa, sillä on runsaasti valintaa. Kuopioon pääsee busseilla näppärästi monesti tunnissa. Moottoritietäkin, autoileva liikahtaa Kuopioon hetkessä.
      Verotus on korkeampi kuin Kuopiossa, joten sama on oikeastaan muuttaa suoraan Kuopioon. Siellähän kuitenkin joutuu asiansa hoitamaan.

    • joo-o

      Mikshän me asutaan Toivalassa järven äärellä jos täällä ei ole järven rantaa lähellä? omalta pihalta näkee rannan :) uimarannallekkin ehkä 200m. ja sanonpa että vaikka Toivalassa ei ole kauppa palveluita ym niin tästä kun autolla lähtee Vuorelaan niin menee noin 3 minuuttia...

    • Alfa

      Nyt kun saatiin Hanhimäkeen louhos-lupa kannattaa varustautua hengitys-suojaimilla ja pyykin kuivatuksessa saattaa olla ongelmia, nitraattijäämien suhteen.

    • ToivalaonIHQ?

      Siis Toivalan pääraitin eli Vallantien lähellä, joille nurkille Toivalan asutus keskittyy on järville matkaa.

      "Toivalassa ei ole kauppa palveluita ym niin tästä kun autolla lähtee Vuorelaan niin menee noin 3 minuuttia... "

      Tässä toit kiteytetysti esille Toivalan hyviä ja huonoja puolia:

      A. Kun ei ole ostaria niin ei ole häiriöitä.
      B. Kun arjen pyörittämiseen on pakko olla auto niin Toivalassa asuu vähän persaukisia ja sosiaalitoimen porukkaa,
      C. Vähän ajaville auto aiheuttaa vaan liikaa kustannuksia ja asuntovelallisille hyvä auto on taloudellinen kiviriippa.
      D. Ilman autoa Toivalassa on selvästi hankalampi asua kuin Vuorelassa.

      • Kenttätutkija

        "Toivalassa asuu vähän persaukisia ja sosiaalitoimen porukkaa."

        Mutta Vuorelassa asuu > hyvätuloista ylempää keskiluokkaa. On isoja taloja Paasisalossa, Kallionkierrolla on tyylikkäitä taloja, Simpantiellä yksi hulppea talo jossa kaksi uudenkarheaa Audi A6:tta pihassa, Siilinjärven parhaalla paikalla rannassa olevat uudet Laptin rakentamat kerostalot, eilettäin ostarin ohi kiihdytteli punainen Ferrari, lääkäreitä ja upseereita asuu Vuorelassa, hyvinsäilyneet (ja vähintään Kuopion hinnoissa vuokrissa) kerrostalot Simpantiellä ja Ostarin luona luovat urbaania tunnelmaa, Simpan baarin terassilla on ihmisiä päivälläkin kun taas Santun terassilla ei ole. Vuorelassa on urbaania sykettä > kuin Pohjois-Kuopion kaupounginosissa. Siilinjärvellä puhutaan asuntojen hinnoissa Vuorela-lisästä = Vuorelassa on satusta.


    • VuorelaParempi

      http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2011/04/02/200-asuinaluetta-tanne-hyvatuloiset-haluavat/20114536/310?pos=related

      Elikkäs sekä Toivala että Vuorela kuuluvat tulotasoltaan Kuopion seudun TOP 10:n. Tässä järjestys:

      Kuopion seudun top-10
      70840 Jynkänmäki 32 231
      70300 Linnanpelto 30 293
      70240 Niuvaniemen Sairaala-alue 28 681
      70260 Julkula 28 115
      70900 Toivala 28 005
      70910 Vuorela 27 114
      70400 Kettulanlahti 26 908
      70800 Pitkälahti 26 720
      70940 Jännevirta 26 237
      70870 Hiltulanlahti 25 192

      Näistä paikoista ei-hyviä:

      A. Kaakana Pitkälahti, Jännevirta, Hiltulanlahti.
      B. Niuvanniemi on pääkoostuva työsyhdeasunnoista.
      C. Linnanpellolla myös paljon köyhiä, läheinen Männistön ostoskeskus ankea.

      Elikäs jos on pakko nimenomaan Siilinjärven puolelle tulla niin Vuorela ja Toivala ovat selkeästi kirkonkylää parempia ja Vuorela urbaanimpana, enemmän statusta omaavana ja kahta autoa lapsiperheen arjen pyörittämiseen vaatimattomana parempi.

      • top ten to ten

        Onpahan top ten tosiaan. Niuvanniemi on valtakunnallisesti ainakin yhtä tunnettu kuin Petonen ja uutisiin se pääsee useimmiten asukkaiden lähdettyä muualle. Eiköhän osa Saaristokaupungista ole myös haluttua ja Rönö vaikka se taitaakin kuulua keskustan 70100 postinumeron piiriin. Kaksi autoa alkaa jo kuulua vaatimuksiin keskustan ulkopuoliselle halutulle alueelle.


      • tilastoharhaaaaaa

        Postinumeroalueen perusteella ei voi tuollaista määritelmää tehdä. Siilinjärvellä kuten monessa muussakin paikassa saman postinumeron alueella on erityyppisiä asuinalueita. Siilinjärvelläkin esimerkiksi vuokra-asunnot ovat pääosin 71800 alueella ja Vuorela/Toivala alueella niitä on asukaslukuun suhteutettuna vähän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että 71800 alueelta ei löytyisi haluttuja asuinalueita. Tuo keskitulotaso ei ole Toivalan tai Vuorelankaan osalta kummoinen. Ilman asukastyyppien esimerkiksi eläkeläisten ja lapsiperheiden osuuden huomioimista vertailu on näennäistä.


    • KaksiAutoa

      "Eiköhän osa Saaristokaupungista ole myös haluttua."

      Kerrostalojahan siellä on eniten, joskin uudehkoja ja siksi keskitasoa kalliimpia. Mitä äsken pörräsin Saaristokaupungissa, niin ainoa harvinaisempi auto mikä tuli vastaan oli vanha BMW Z3 eli noin kymppitonnin peli.

      "ja Rönö vaikka se taitaakin kuulua keskustan 70100 postinumeron piiriin."

      Rönöä ei erotella, eikä tuossa Taloussanomienkaan jutussa, omaksi tilastoalueekseen. Oikotien mukaan, siellä oli eilen Kuopion kalleimpia asuntoja; yli miljoonan meni.

      "Kaksi autoa alkaa jo kuulua vaatimuksiin keskustan ulkopuoliselle halutulle alueelle."

      Tässä juuri menee asuntovelallisen keskiluokan (yksi perusauto - monesti työnantajalta kuten osastopäällikkö- ja diplomi-insinööriportaan ikoni VW Passat) ja ylemmän hyvin toimeentulevan keskiluokan välillä, joille kaksi autoa - ainakin toinen sitten premiumia - on jo sosiaalinen pakko.

      • vain liikkumiseen

        "Kerrostalojahan siellä on eniten, joskin uudehkoja ja siksi keskitasoa kalliimpia. Mitä äsken pörräsin Saaristokaupungissa, niin ainoa harvinaisempi AUTO....."

        Kun puhutaan haluttavista asuinalueista, ei sentään voi jättää huomioimatta mistä maksetaan. Siellä Saaristokaupungissa on niitä iso taloja rannalla ja niinhän on myös Rönössä. Ei alueen haluttavuuteen juurikaan merkitse se, että samalla postinumeroalueella muutaman sadan metrin päässä on uusia tai vanhojakaan kerrostaloja. Hyvä esimerkki on vaikka Espoossa alemman tason Matinkylän vanha osa ja vieressä ranta-alueen Nuottaniemen talot samalla postinumeroalueella.

        Kyllä se ylempikin keskiluokka on täällä useimmiten samanlaista asuntovelallista ja monesti on omasta autosta myös lainaa siis mikäli molemmilla ei ole autoetua. Perämetsillä harvemmat saavat ilman velkaa maksettua asumisensa. Vahvoihin tyyppeihin ei tuollaisella sosiaalisella pakolla autoasioissa yleensäkkään ole merkitystä. Ja nykyisinhän tämä autojen tuijottelu on saksalaisten "romutuonnin" takia juurikaan merkitsevää. Jos katsot vaikka vanhaa autoa, et välttämättä tiedä ihmisestä.


      • AutoistajaAsunnoista
        vain liikkumiseen kirjoitti:

        "Kerrostalojahan siellä on eniten, joskin uudehkoja ja siksi keskitasoa kalliimpia. Mitä äsken pörräsin Saaristokaupungissa, niin ainoa harvinaisempi AUTO....."

        Kun puhutaan haluttavista asuinalueista, ei sentään voi jättää huomioimatta mistä maksetaan. Siellä Saaristokaupungissa on niitä iso taloja rannalla ja niinhän on myös Rönössä. Ei alueen haluttavuuteen juurikaan merkitse se, että samalla postinumeroalueella muutaman sadan metrin päässä on uusia tai vanhojakaan kerrostaloja. Hyvä esimerkki on vaikka Espoossa alemman tason Matinkylän vanha osa ja vieressä ranta-alueen Nuottaniemen talot samalla postinumeroalueella.

        Kyllä se ylempikin keskiluokka on täällä useimmiten samanlaista asuntovelallista ja monesti on omasta autosta myös lainaa siis mikäli molemmilla ei ole autoetua. Perämetsillä harvemmat saavat ilman velkaa maksettua asumisensa. Vahvoihin tyyppeihin ei tuollaisella sosiaalisella pakolla autoasioissa yleensäkkään ole merkitystä. Ja nykyisinhän tämä autojen tuijottelu on saksalaisten "romutuonnin" takia juurikaan merkitsevää. Jos katsot vaikka vanhaa autoa, et välttämättä tiedä ihmisestä.

        "Ei alueen haluttavuuteen juurikaan merkitse se, että samalla postinumeroalueella muutaman sadan metrin päässä on uusia tai vanhojakaan kerrostaloja."

        Ihan ylimpään hintaluokkaan vaikuttaa, ettei tavallisilla ole varaa asua alueella tai edes aivan lähellä. Esim. Bel-Air on muurein ympäröity ja vartioitu ja Kaskisaaressa on vain omakotitaloja (muutamia kymmeniä). Kuopiossa ei ylimmän hintaluokan aluetta ole.

        "Kyllä se ylempikin keskiluokka on täällä useimmiten samanlaista asuntovelallista ja monesti on omasta autosta myös lainaa siis mikäli molemmilla ei ole autoetua."

        Näin on. Mennään sitten jo yrittäjäportaaseen (esim. parhaiten tienaavat juristit Kuopiossa ovat voineet ostaa autonsa velatta) taikka palkkajohtajiin suuryrityksessä (esim. vuorineuvosperheessä oli 4 Audia) jos kalliita velattomia autoja on monta.

        "Perämetsillä harvemmat saavat ilman velkaa maksettua asumisensa."

        Näin on. Maamme milnonäärikeskittymä on eteläisellä Uudellamaalla.

        "Ja nykyisinhän tämä autojen tuijottelu on saksalaisten "romutuonnin" takia juurikaan merkitsevää."

        Kyllä massimiehet ovat usein autojen tuntijoita. Jotkut vaikka Ivar Kamprad tai Warren Buffett tai Mark Zuckerberg eivät satsaa autoihin, mutta kalliit uudehkot (tai vielä kalliimmat klassikkoautot) ovat enemmän sääntö kuin poikkeus.


    • Just joo hellurei

      Muuta kerralla Kuopioon. Vastauksita nähdään miten esille tuodaan Kuopion kaupunginosia ja palveluita. Korostetaan auton tarvetta asioiden hoitamisessa. Siilinjärveläisillä on salainen rakkaus Kuopioon, jossa ovat oppineet asiansa aina hoitamaan.
      Ymmärtääkseni kysyit Vuorela/Toivala olosuhteita. Jokseenkin kaikki vastaajat ovat kertoneet jotain Kuopiosta.

      • Eki setä

        Kukaan ei ole kertonua vielä mitään Tuplajäähallista. Halli on juniorihalli jossa on kaksi kaukaloa. Hallilla pelataan juniorikiekkoa mm Kalpa.
        Keväisin on isot valtskunnalliset turnaukset. Toivalassa on Toivalan urheilijat (TOU) päälaji on jalkapallo, Toivalassa on myös tekonurmikenttä. Edellä mainittu Tuplajäät on myös Toivalassa, joten harrastusmahdollisuudet on hyvä. Vuorelassa toimii myös Vuorelan kunto ja seuran liikunnallinen painopiste on aikuis ja eläkeläisliikunnan ylläpito. Seuran päälaji on hiihto.


    • Varma tieto

      Hyvä paikka muuten asua ,kun ei mene huoltoaseman lähelle asumaan,siellä asuu Kirsti joka sotkee kaikkien ihmisten asiat,aivan varmasti, saa riidan aikaan,että kannattaa varoa.

      • kyösti 56

        Ai siinä entisen esson luona,niin sitten tiedän kannattaa varoa


    • viiraaaaa

      Eikö nykyaikana ole jotakin hoitolaitoksia,jossa saa tälläisille hoitoa,jos viiraa päässä.

      • tuu hoitoon

        Nyt Kirsti järki käteen,ja hoitoon kyllä voi vielä olla toivoa


      • kirs1

        Entiset työntekijät yrittävät moittia,aina kai jotakin on, työntekijöiden kanssa.


    • ketsuppikone

      On tämä hyvä paikka asua. Ollaan asuttu Kuopiossa ja Toivalassa ja ei enää saa takasin Kuopion puolelle.

    • Kenttätutkija

      "Kaikesta kokemuksia ja asiallisia kommentteja. Kiitos!"

      Vuorelassa on Paasisalo-niminen saari, jonne pääsee siltaa pitkin. Ulkoilualue, jossa myös luontopolku - hyvä paikka esim. ulkoiluttaa koiraa.
      Vuorelan ostoskeskuksella on ilmoitustaulu, jossa kerrotaan alueen tulevista tapahtumista.
      Vuorelassa on oma bussiyhtiö Petteibussit, joka järjestää matkoja Viroon http://www.petteribussit.fi/

    • Haaparinteeltä

      Toivalassa Haaparinteellä on uusia omakotitaloja ja rivareita myynnissä ajoittain. Alueella ei ole vuokra-asuntoja ollenkaan. Rauhallinen paikka asua lapsiperheille ja niillekin, joilla ei pieniä lapsia ole. Perheiden tulotaso, jos kaksi vanhempaa työssä n.100 000€/vuosi keskimäärin. Haaparinteellä asuu myös lääkäreitä. Omassa rauhassa saa asua jos haluaa.

    • KenttoTutkija

      "Perheiden tulotaso, jos kaksi vanhempaa työssä n.100 000€/vuosi keskimäärin."

      Tulotilastot (julkiset) laaditaan postinumeroalueittain ja Helsingissä suurpiireittäin/osa-alueittain. Tarkempia tilastoja (vain omaan käyttöön) tehdään ainakin Helsingin kaupungin tietokeskuksessa (Tilastokeskuksessa ei tehdä korttelikohtaisia tilastoja eikä Kuopion kaupunkikaan niin tarkkaan tee). Postinumeroalueittain Siilinjärven mediaanitulot 2013 olivat seuraavat: http://yle.fi/uutiset/tulokone__katso_kuinka_asuinalueesi_tulotaso_on_kehittynyt/8416491


      Toivala 31964
      Vuorela 28453
      Kuuslahti 27002
      Hamula 26929
      Leppäkaarre 26699
      Harjamäki 26119
      Pöljä 25891
      Siilinjärvi-Keskus25143

      Eli: Toivala on Siilin selkeä tulokuningas ja Toivalan uusimpana asuinkeskittymänä todellakin Haaparinteen perusperheen bruttotulot tänään huitelevat siellä 80.000 -90.000 €:n tietämissä - tuo 100.000 € on yläkanttiin, mutta vain hieman. Vuorela on kaukana perässä elitismissä kakkonen. Keskustan tulotasoa alentaa Simonsalo. Etelä-Siilinjärvi siis jyllää liksassa ja luksuksessa ja hakkaa Pohjois- ja Keski-Siilinjärven 6-0 Tarkkoja tilastoja ei ole, mutta Kevättömänpolku Harjamäessä sekä Paasisalo Vuorelassa saattavat ainoina ylittää Haaparinteen elintason.

    • Anonyymi

      Simonsalo ja Anteronkierto on legendaarinen paikka.

    • Anonyymi

      Jos tykkää motarin metelistä ja dieselin pölystä niin mikäpä siinä. Hävittäjät tuovat oman kivan pikku melun ja hei jos haluaa lähteä kaupunkiin rauhottumaan niin ainahan voi suhailla motaria, ei vai paska paikka ja siksi sieltä pois lähdinkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe