Budapest-varkaiden paratiisi?

kalliiksi tuli

Tulin juuri kauniista, mutta hieman rähjäisestä Budasta. Kaikki meni hyvin kunnes 4-tähden hotellimme huoneesta varastettiin 5000 E maksava kaulakoru. Ei jälkiä eikä syyllisiä. Huoneessa oli seiftiboxi jota käytetään omalla luottokortti tunnuksella. En antanut lukulaitteelle tunnustani, olen varmaankin merkittävän epäluuloinen. Noh, luottokunta on varmasti iloinen eipähän tule turhia laskuja heille. Tunnelma meni hieman pilalle varkauden johdosta. Älkää siis ottako mitään arvokasta matkoillenne mukaan, minäkin otin kerralla opikseni. Ikävää, että hotelli ja viranomaiset kiersivät kaiken vastuunsa ja luonnollisesti meitä myös epäiltiin siitä, että olemme itse korun kadottaneet.
Johtopäätöksenä on, ei enää Unkariin. En myöskään varauksetta voi suosittaa sitä kellekään - jäi paha maku.

16

1865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harmin paikka

      Onpas ikävä että teillä kävi varkaita. Ei tosiaan kannata jättää mitään arvoesineitä hotellihuoneeseen, ei Unkarissa eikä muuallakaan, koska maailmassa on rosvoja. Minusta Budapest ei kuitenkaan ole sen enempää varkaiden paratiisi kuin mikään muukaan paikka.

      Kun se koru nyt oli noinkin kallis, niin teillä varmaan on siitä valokuvat ja se on varmaan mainittu erikseen vakuutuksessa? Ja varmaan teitte poliisille ilmoituksen heti siellä Unkarissa?

    • B.Pest

      Voiko kukaan olla noin ääliö, että ottaa ulkomaanmatkalle mukaansa 5000 €:n koru. Äly hoi!!!

    • tapahtunut

      yhtään mitään tuohon viittaavaa omalla reissullamme viime kesänä Budapestissa. Enkä ole kuullut keltään tutultakaan mitään siellä varastetun.

      Kaupungillakaan ei tarvinnut mitenkään erityisen varuillaan olla. Normaali varovaisuus riitti - sama kuin Helsingissä, Tukholmassa, Pariisissa, Roomassa yms.

      Itse asiassa on tyhmää pitää noin kallista korua millään matkalla mukanaan ja varsinkin säilyttää sitä huoneessa laittamassa mihinkään turvasäilöön. Varkaita on kaikkialla - aikoinaan kolleegaltani varastettiin kamera yms. huoneesta 5 tähden hotellissa Oslossa. Ei pistänyt siitä Osloa ja Norjaa boikottiin, vaan tunnusti hlmöytnesä ja varomattomuutensa. Niin sietäisi sinunkin!

      Oliko tuo edes tositarina - kuka helkkari tuon hintaista korua kuljettelee mukanaan - taitaa olla trolli!

    • Laura L.

      Johtopäätöksesi on väärä.

      Pahoittelen menetystäsi, mutta kyllä Budapest on ihan yhtä turvallineni, kuin mikä tahansa muukin eurooppalainen suurkaupunki. Huonon onnen ja ajattelemattomuuden yhdistelmästä seurannut paha maku on täysin subjektiivinen, eikä yleistettävissä oleva tuntemus.

      Jätä ensi kerralla ökykorut kotiin (tai kuten minä - kokonaan ostamatta) niin on varaa nauttia huolettomammasta matkustelusta.

    • Oppaana olen tuhat kertaa kertonut vieraille - hotellin vastuus on siitä - mikä on tallelokerossa.
      Juuri palasin Helsingista sunnuntai iltakoneella ja minulta varastettiin kukkaroni - kun kävelimme Finnairin bussille matkalaukkujen kanssa, onneksi kolikkopussi oli vain ... Ja kyllä tiedän että rautatieaseman "maisemat" ovat nykyään monta kertaa vaaraallisimpia. Mutta silti tästä johtuen en voi sanoa ei enää Suomeen ... kyllä menisin heti :-D

    • JÄRKI PÄÄHÄN

      KUKA PÖHELÖ OTTAA 5 TONNIN KORUN MUKAAN UNKARIIN ?

    • Anteeksi nyt vain, mutta miksi pitää kannella tuollaisia arvo-klunkkereita matkalle mukaan? Enkä kyllä ole elämässäni kuullut tuollaista, että pitäisi kassakaappiin antaa luottokortin tunnusnumeroa. Niihinhän laitetaan ihan ikioma fantasianumero. Jos on huonomuistinen niin voi käyttää vaikka syntymäpäivästä
      koostuvaa numerosarjaa.
      Mutta olkoon, enemmäkin tuo kertomuksesi vaikuttaa keksityltä, tai sitten ajattelet saavasi jotain vakuutusyhtiöltä.
      Jokaisessa vähänkin suuremmassa kaupungissa on syytä noudattaa määrätynlaista varovaisuutta. Hiukka maalaisjärkeä matkallekin mukaan.

    • joo joo....

      "Ikävää, että hotelli ja viranomaiset kiersivät kaiken vastuunsa"

      Miksi eivät olisi kiertäneet? Itsehän sinä tuon aiheutit, kun et pistänyt koruasi lukkojen taakse. Joka paikassahan se sanotaan aivan selvin sanoin, ettei hotelli vastaa tavaroista, jotka on jätetty varkaiden ulottuville.

    • Voi V....

      Ethän vaan koita vakuutuspetosta?? Onnistuiko??

    • Noppakylän eetu

      Lähes 30vuotta ollan kierrelty euroopassa (eniten Oderin itäpuolella) omilla kulkuvälineillä. Ja kas kummaa lähes kaikki vastoinkäymiset, varkaudet, huono ja töykeä kohtelu sekä kaikenmaailman pikku kusetukset ovat tapahtuneet Unkarissa.

      Minä en enää jaksa uskoa että se vaan olisi sattumaa että Unkarissa ei mikään toimi mutta rajan ylitettyämme esim. Romaniaan taikka Kroatiaan palvelut pelaavat, ihmiset ovat ystävällisiä eikä joka saatanan laskussa yritetä kusettaa.

      Tietysti näihin 30vuoteen liittyy myös mukavia muistoja Unkarista mutta muihin maihin verrattuna kovin harvoin.

    • Höpö höpö

      Olet sinä kyllä tavallinen Eetu !!!!!
      Kaikissa paikoissa kusetetaan ,jos antaa aihetta kusetukseen

      • Eetu N

        Saattaa olla mutta Unkarissa kusetataan aina ja kaikkialla, unkarilaiset ovat töykeämpiä, Unkari on paska maa.


    • Olet EETU

      Meille karavaanareille on huonoin vaihtoehto Ruotsi . Siellä ne tosi varkaat ovat

    • lakimies budas

      vakuutuspetos ilmiselvästi. vankilaan tuollaiset roistot ja heti.

    • magyar

      Tyhmää ottaa tuollaisia koruja kukaan! Itse olen käynyt Unkarissa ja Budapestissa kymmeniä kertoja. Viettänyt kesälomia Unkarin maaseudulla ja kiertänyt autolla ympäri Unkaria. Mitään ei ole ikinä viety.

    • KummaBoksi

      Oliko siinä boksissa muuten ihan pakko käyttää juuri luottokorttinumeroa? Itse ollessani paikkakunnalla hotellihuoneessa boksiin sai minkä tahansa nelinumeroisen luvun. Rahat oli boksissa paitsi tietenkin pieni mukana kannettava summa ja isoin pulma oli kun boksi yhdessä vaiheessa ei auennu mutta sain sen hoidettua henkilökunnan avulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe