alilämpö

sikainfluenssaa?

Vietin lauantai-päivän erään ystäväni kanssa, ja sunnuntaina hänelle puhkesi sikainfluenssa johon sai tamiflu-lääkityksen. Ystäväni oli tavannut perjantaina 3 muuta ystävää, ja hekin kaikki sairastuivat sunnuntaina.
Olen itse ollut myös kipeä koko viikon; veto pois, vatsa hieman oikuttelee, kurkku on karhea ja lievää painon tunnetta/kutinaa keuhkoissa. Nämä oireet sinänsä eivät huolestuta, mutta jatkuva alilämpö kummastuttaa. Normaali ruumiinlämpöni on 36,8 ja nyt on ollut monta päivää 35 molemmin puolin. Olen huomannut aiemmin, että monet viruksen aiheuttamat tulehdukset saavat aikaan minulla ennemmin alilämpöä kuin kuumetta. Näitä on muutama varmistunutkin lääkärissä viruksen aiheuttamiksi tulehduksiksi. Normaalit perusflunssat nostavat minulla "peruskuumeen" joka menee max.hieman 38 yläpuolelle.
Onko muilla kokemuksia, että sikainfluenssa aiheuttaisi korkean kuumeen sijaan alilämpöä? Jos tässä oli oma sikainfluenssani, olen kyllä ikionnellinen. Vaikka yritänkin pysyä rauhallisena sikainfluenssan suhteen,ei voi silti mitään että välillä mietityttää mitä tauti voi tuoda tulleessaan. Mutta niin, niitä kokemuksia muilta lukijoilta. Opiskelijana olen osallistunut koulussa vain pakollisiin/tärkeisiin koulujuttuihin tällä viikolla ja jättänyt välistä loput tunnit. Varmuutta ei kuitenkaan ole ollut onko sikainfluenssaa vai ei.

17

3391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YKSPäivi

      En todellakaan tiedä onko mulla sikatauti? Olen jo kohta 2 viikkoa kärsinyt tukkoisesta nenästä (poskiontelot tukoksessa)sekä "pakkasesta".Lämpöä on aamuisin 33,2 sekä hieman touhutessa 34,5.Olo on niin hutera, voimaton.Siinä ainoat oireet.
      Todellakin, jos sikainfluenssa, olen siitä kiitollinen tästä versiosta?!
      Sain kuitenkin poskionteloihin Amoxin 750mg*2.Tuntuu et ruumiinlämpö palailee pikkuhiljaa normaaliksi(vihdoinkin, sillä sisällä olen kulkenut toppatakki päällä).Nytkin lämpö kainalosta mitattaessa 34,7.Ostin uuden kuumemittarinkin kun luulin vanhan olevan rikki, mutta samaa se näytti.
      Lääkärissä kävin eka kerran viime perjantaina.Sain heikon antibiootin lähtiäisiksi ja päivän saikkua.Kritisoin lääkkeen vaikutustehoa jo tuolloin, mutta turhaan...No, pakko oli mennä uudestaan lekuriin keskiviikkona ja pyytää vahvemmat lääkkeet.Sain lisää saikkua tuon 3 päivää, koska välillä olin töissä ja olo vain heikkeni..:(
      Nyt odottelen vain milloinka olo normalisoituu..Vielä se ei ainakaan ole, vaikka aikaa kulunut.Ehkä hieman on ruumiinlämpö kohonnut?!

      • k.n

        Hei!minulla oli pariviikkoa sitten todella outo tauti,normaali lämpöni on yleensä 35.9,silloin lämpöä oli n.viikon verran 36.7,lisäksi yhtenä yönä oli maha aivan sekaisin,seuraavana päivänä särki päätä ja keuhkoihin sattui niin etten pystynyt kunnolla vetämään syvään henkeä etu reidet ja niskat olivat myös kipeät,kurkku ei ollut hirveän kipeä eikä myöskään ollut yskää,nenä vähän vuosi,voisiko olla sikaa?


    • jklmn

      Olin kuukauden jossakin lenssussa ja oli niin kuumeinen olo että luulin sen olevan ainakin 39. M utta se kieppui koko ajan 33- 35 asteen tuntumassa. En ole ollut kuumeessa 30 vuoteen. K un olen kipeä on minulla aina kova alilämpö. Jos kuumetta on yli 37 kuolen varmasti.

      • kuumetta ei

        Kuumeeton on yhtä vaarallinen jälkitautien suhteen kuin kuumeellinen, hoitakaa itsenne! Meksikossa 30 % sairaalatapauksista oli kuumeettomia.


    • imatralla

      Mulla oli kaks viikkoa sitten 35.4 lämpö.Norm.36.6.Kurkku kipee ,väsyny,päänsärkyä ei kovat oireet kuitenkaan.Sairastin sitä viikon ja kävin töissä.Sitten iski keuhkoihin ja kova yskä,terveyskeskukseen ja hyvä ettei lääkäri heittänyt ulos,et mitäs tänne tulit ei kuulu rohinaa,eikä ole kuumetta.,Tulehdus arvot,kun sitten katsoi,niin olikin rohinaa ja antibioottikuuri 8vrk.Hoitaja oli ottanu pika testin ennenkuin lääkäri otti vastaan.En tiedä oliko sika vai joku muu.Kuulun riskiryhmään ,astma diabetes ,valtavaylipaino.

      • sikainfluenssaa?

        Minulla samat oireet:alilämpöä (alle 35) jo ainakin viides päivä ja keuhkoja puristaa ja kurkkua vihloo välillä. Erityisesti tuo keuhkojen puristava tunne on minulle uutta, sellaista ei ole normiflunssassa ollut. Veto ollut pois koko viikon.
        En tiedä missä vaiheessa kannattaa mennä lääkäriin. Miten keuhkokuume ja keuhkoputkentulehdus testataan? Paljonkohan ne maksavat yksityisellä sektorilla? Kuulemma voivat olla myös kuumeettomia.


    • koviakokenu

      mutta mulla oli noin 5-7 vuotta sitten joku ihan kauhea flunssa, josta en vielä tänäkään päivänä tiedä mikä se oli, eikä lääkäreitä kiinnostanut edes selvittää.
      Silloin ei mistään kamalasta taudista kohistu, enkä kuullut että jollakin olis ollut samaa.
      Mulla lähti ääni moneksi viikoksi, en voinut edes soittaa työnantajalle vaan poikaystäväni piti tehdä se ja hoitaa kaikki muutkin puhelin asiani.
      Lisäksi henkeä ahdisti aina kun makasin selälläni, jouduin opettelemaan nukkumaan istuen.
      Alilämpöä oli koko ajan ja olin aivan varma että kuolen.
      Lääkärit vaan naureskeli että olen dramaqueen..
      Jos olis voimat riittäny ni olisin muotoillut lääkärin naaman uudelleen;)
      En tiedä mikä ihmeen tauti se oli, mutta siitä toipuminenkin kesti monta kuukautta.
      Olen nyt possuflunssan jyllätessä miettinyt, olisiko se tauti antanut minulle suojan koska en ole sairastunut ainakaan vielä, vaikka olen ollut sairastuneitten läheisyydessä.
      Alilämpö on tosi v-mäinen tunne, tuntuu kuin olis joku hemmetin Zombi!
      Vaikka valais ittes sementtiin ni silti on ihan jääkalikka.
      Jälkeenpäin on harmittanut etten VAATINUT saada tietää, mikä tauti se oli, mutta ei silloin jaksanut taistella kun kaikki voimat meni suurinpiirtein oman testamentin pykäämiseen.. huh.

      • Minulla myös

        oli kuusi vuotta sitten todella kova tauti, siinä oli kuumetta joka ilta pari viikkoa, karmea yskä, ääni katosi kokonaan viikoksi (lapsi soitti ajan lääkärille kun en pystynyt lainkaan puhumaan) Tauti meni keuhkokuumeeksi ja parani antibiootikuurilla, toipuminen kesti varmaan kaksi kuukautta. Olin niin sairas, että ääneen valitin sängyn pohjalla. Kuumeen noustessa tuli aina hirvittävä pakotus jäseniin ja ihoon asti. Kyllä muistan sen ikäni. Katselin tilastoja ja kyllä: A influenssa on ollut liikkeellä 03 syksyllä ja 94 kevättalvella.


    • ---

      Aluksi oli kuume 38 ja sikaflunssaan viittavia oireita. Oireet lieviä. Sain Tamifluta kun lääkäri epäili sikaflunssaa. Heti tamiflun oton jälkeen kuume lähti ja meni alilämmöksi. Muutaman kerran on ollut mitatessa allle 35. Koskaan aiemmin ei ole ollut niin matala. Aluksi tuntu että ois hirveä kuume ja olo sen mukainen. mutta oli alle 36. Mikä lie.

      • alilämpöä myös

        Viikko on ollut keuhkoputkentulehdusta. Antibiootit lääkäriltä ja sairaslomaa. Torstaina oli tosi kummallinen olo ja epäilin korkeaa kuumetta. Mittari näytti 33,8 ja sama tulos toisella mittarilla. Villapuseroa päälle ja kuumaa juomaa, niin pikkuhiljaa lähti lämpö nousemaan.
        Nyt on yskä melkein kokonaan poissa, mutta tilalle tuli kurkkukipu, sellainen, että nieleminen sattuu. Lääkäri oli sitä mieltä ettei ole sikaflunssaa kun ei oo korkeaa kuumetta. Itsestäni on alkanut tuntumaan, että kyllä tää sitä taitaa olla. Enää ei uskalla ottaa rokotusta, jos siis onkin sairastanut jo. Sitäpaitsi rokotuksen varmaankin saa joskus keväällä.


    • iskä_kakkonen

      Kohta 3-v. lapseltani määritytin sikainfluenssan (positiivinen). Kolme ensimmäistä päivää korkeaa kuumetta (max 39.9) ja sen jälkeen jo kolme päivää alilämpöä, min 34.7. Valittanut pää-, alaraaja-, vatsa- ja suukipua (siis suu-, ei kurkku-). Yskii pitkään puuskittain kuivaa yskää, joka muutuu äkisti kunnon rohinaksi.

    • tietää.

      Sairastin jonkun megataudin, oli nivelkipuja, kovan kuumeen tunnetta, polttavaa kipua keuhkoissa, kurkkukipua, massiivista pääkipua, huimausta, pahoinvointia, ruokahaluttomuutta, valtavaa liman eritystä nenästä, täysin sängyn pohjalla ja lopuksi vielä nokkosrokkoa, mutta vain alilämpöä!? Oliko sittenkin sika kuumeettomana?

    • Onko muita 2014

      Uusi epidemia sika- tai jokin muu. Olen ollut käsittämättömän unelias ja nyt kun aamulla heräsin yskin 1,5 tuntia yhteen menoon. Lämpö oli kahdella eri mittauksella tasan 34,6. Minulla on kyllä melko alhainen ruumiin lämpö , kainalosta noin 36 ja suusta 36,5, mutta tämä on kyllä selvästi alle normaalin. Pää on outo, ei suorastaan särje ainakaan kovalla kivulla, mutta jotakin siltä väliltä.

    • 3-Hyötybakteerin
    • Sick

      Hei olen 18 ja Minulla on ollut nyt 34,5 alilämpöä ja välillä 37,1 kuumetta. Ja on kova yskä, kurkku on karhea kun yskin. Noin 4 päivä tähän astia. Ollan aika huolissa äidin kanssa, äiti väittää että minulla on keuhkokuume. Pelotaa vähäsen, onko mahdollista että on vain joku paha flunssa?

    • Neuvoja1

      Tuo 6(vähintään5x/pv)x2tunnin välein/6= pintalämmön keskiarvo on tarkin indikaattori jolla saadaan immuunijärjestelmäsi taso tarkkaan selville! Yli 36,0-ast.C keskiarvolla et enää sairastu mm. flunssaan.
      P.S. yksittäinen mittaus kainalosta ei kerro kuin ainoastaan sen-hetken pintalämmön!
      Rivilkääkäri joka väittää, että alilämpöä ei ole olemassa, ei tiedä tarpeeksi mitä lääkärin pitää tietää!

      http://pappasmurffi.nettisivu.org/laaketiede-vs-terveystiede/

    • Neuvoja1

      Tuo 6(vähintään5x/pv)x2tunnin välein/6= pintalämmön keskiarvo on tarkin indikaattori jolla saadaan immuunijärjestelmäsi taso tarkkaan selville! Yli 36,0-ast.C keskiarvolla et enää sairastu mm. flunssaan.
      P.S. yksittäinen mittaus kainalosta ei kerro kuin ainoastaan sen-hetken pintalämmön!
      Rivilkääkäri joka väittää, että alilämpöä ei ole olemassa, ei tiedä tarpeeksi mitä lääkärin pitää tietää!

      http://pappasmurffi.nettisivu.org/laaketiede-vs-terveystiede/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2545
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1907
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1568
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      111
      1396
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe