Mediamaksua vastaan!

dansku124

TÄYSIMITTAINEN KAPINA MEDIAMAKSUA VASTAAN


Keväällä 2009 kansanedustaja Mika Lintilän johtama Yleisradio Oy:n rahoitusta pohtinut työryhmä päätyi esittämään tv-maksun tilalle mediamaksua, joka olisi kaikille kotitalouksille ja yrityksille pakollinen kiinteä maksu, ja jonka suuruus kotitalouksille olisi noin 175-200 euroa vuodessa. ...

http://www.adressit.com/mediamaksuavastaan (kirjoita nimesi adressiin)

Lähde: www.adressit.com

12

540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yletön

      Kiva ajatus mutta tuontapainen adressi on jo olemassa. Kaikkien kannattaa laittaa nimensä vain siihen yhteen adressiin eikä niin että tehdään kymmenen samanlaista.

      http://www.adressit.com/mediamaksu

    • perustuslakia

      Käsittääkseni tuo yle:n mediamaksu rikkoo perustuslakia

      • tulot 560/kk

        kertoa miltä osin täsmällisesti? Luulisi ettei maksua voitaisi suunnitella, mikäli maksu olisi perustusain vastainen (toivon toki että se olisi,eikä maksu voisi toteutua...ehkä toiveajattelua)

        Opiskelijan näkökulmasta miltei 200 euron ylimääräinen kuluerä vuodessa tuntuu kohtuuttomalta, varsinkin kun ei sitä televisiotakaan omista...


      • en ymmärjä
        tulot 560/kk kirjoitti:

        kertoa miltä osin täsmällisesti? Luulisi ettei maksua voitaisi suunnitella, mikäli maksu olisi perustusain vastainen (toivon toki että se olisi,eikä maksu voisi toteutua...ehkä toiveajattelua)

        Opiskelijan näkökulmasta miltei 200 euron ylimääräinen kuluerä vuodessa tuntuu kohtuuttomalta, varsinkin kun ei sitä televisiotakaan omista...

        edes Internetistä tv:tä? tai vetoat, että olet maksanut sitten jo internet.palvelun tarjoajalle; sehän vaan ei ole sama asia olleenkaan.


    • pissaa pullos

      Nykymuotonen media kikkare on susi syntyessää. Kalliilla porukalla istuttu ja tuhlattu rahaa paljon. Lopputulos on paluu kommunismiin.

      • kunhan perutaan

        Lisäksi turha lienee enää mitään adresseja kerätä, koska asia on jo päätetty. Nyt on jo liian myöhäistä.
        Sensijaan pitää vaan toivoa että joku taho sen mediamaksun toteaa jollain tavoin laittomaksi, ja se perutaan. Tai sitten se todetaan muutoin epäonnistuneeksi ja perutaan. Tai sitten kuuromykät, lestadiolaiset, yms, telkkaria omistamattomat henkilöt ja ryhmät, ryhtyvät laajamittaisiin mellakoihin, ja se typerä mediamaksu perutaan..


      • tyhmä yle
        kunhan perutaan kirjoitti:

        Lisäksi turha lienee enää mitään adresseja kerätä, koska asia on jo päätetty. Nyt on jo liian myöhäistä.
        Sensijaan pitää vaan toivoa että joku taho sen mediamaksun toteaa jollain tavoin laittomaksi, ja se perutaan. Tai sitten se todetaan muutoin epäonnistuneeksi ja perutaan. Tai sitten kuuromykät, lestadiolaiset, yms, telkkaria omistamattomat henkilöt ja ryhmät, ryhtyvät laajamittaisiin mellakoihin, ja se typerä mediamaksu perutaan..

        Miten (mitatusti ?) älykäs Mikael Jungner voi syyllistyä moiseen??? Kysymys on henkisestä riistosta, ellei peräti raiskauksesta, niin koen minä. Päätös mediamaksusta läpivietiin kiireellä, koskapa Ylessä on hätä, toiminta kaatuisi ilman mediamaksua. Jatkossa siis rahoitamme ylen suojatyöpaikkoja ja suuressa määrin tyhjänpäiväisiä tv-ohjelmia. Mediamaksu kaavaillun suuruisena olisi paikallaan, jos ohjelmasisältöjä muutettaisiin merkittävästi laadukkaampaan suuntaan, nykyisin sieltä tulee luvattoman paljon huonoa ja turhanpäiväistä tavaraa, uutisissakin lähetysaikaa tuhlataan jonninjoutavaan, onko esim. todella aivan pakko näyttää iloksemme joka ainut "ei nyt niin välkky" Matti Vanhasen lausunto jokaisena viikonpäivänä tv:ssä. Täysimääräinen maksu ei toden totta saisi koskea niitä, jotka eivät syystä tai toisesta välitä töllöstä. Omalta kohdalta voi todeta, että oikein hyvin on pärjäilty sen jälkeen, kun luovuin tv:stä joitakin vuosia sitten. Elämänlaatu parani. Ylellä näyttää ilmestyneen ruutuihin uusi motto "älyä ja iloa", mikä yritys tämä on? Tv tyhmistää.
        Ja luoja suojelkoon meitä jatkossa Suvi Lindenin ja Mika Lintilän kaltaisilta äklöiltä.


    • EI YLE-VEROLLE

      Yleisradio törsää surutta rahaa Tangomarkkinoihin, saippuasarjaan ja jättimäiseen henkilökuntaan.

      Yleisradion rahoituksesta on kiistelty tällä viikolla kiivaasti. Iltalehti selvitti mihin kaikkeen Ylen jättibudjetti oikein kuluu.

      Ylen liikevaihto vuonna 2008 oli 380 miljoonaa euroa. Yhtiön kulut ja poistot olivat puolestaan yhteensä 400 miljoonaa euroa.

      Henkilöstökulut olivat 190 miljoonaa euroa, eläkekulut 16 miljoonaa euroa, esitysoikeuskorvaukset 71 miljoonaa euroa ja muut kulut 114 miljoonaa euroa.

      Suurin menoerä olivat siis palkat. Niissä riittääkin maksamista, sillä vuoden 2008 lopussa Ylessä työskenteli täyspäiväisesti yli 3 200 ihmistä ja viime vuonna keskimäärin lähes neljätuhatta. Pelkästään toimitusjohtaja Mikael Jungnerin palkkapussiin kilahti viime vuonna 190 000 euroa. Muu johtoryhmä tienasi yhteensä noin 1,3 miljoonaa euroa.

      Ylen henkilökuntamäärä on Suomen oloihin suhteutettuna suorastaan jättimäinen. Väestömäärään suhteutettuna esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC on jopa puolet pienempi kuin mammuttitaudista kärsivä Suomen Yle.


      Kun Yle ei saanut tällä viikolla toivomaansa neljän prosentin korotusta ensi vuoden tv-maksuun vaan ainoastaan kolmen prosentin korotuksen, Jungner hermostui ja väläytteli julkisuudessa reilun 300 ihmisen vähentämisellä. Kansainvälisesti vertailtuna Ylellä olisi siis kuitenkin varaa potkia pellolle pikemminkin yli tuhat henkilöä.

      Outoja rahareikiä

      Sekavasta organisaatiosta kärsivä Yle on täynnä toinen toistaan erikoisempia rahareikiä, ja miljoonia valuu omituisiin hankkeisiin. Tänä vuonna Yle otti esimerkiksi hoitaakseen Seinäjoen tangomarkkinoiden sponsoroinnin. Siihen uppoaa arvioiden mukaan noin miljoona euroa. Yle alkaa myös tuottaa uutta päivittäistä saippuasarjaa, joka kilpailee selvästi kaupallisten kanavien vastaavien kanssa.


      Kun otetaan vielä huomioon esimerkiksi paljon kohuttu kauppa, jossa Yle osti esitysoikeudet amerikkalaisen kaapelikanavan HBO:n viihdesarjoihin, niin Yleisradio näyttää kilpailevan yhä selkeämmin kaupallisten kanavien kanssa ja unohtavan sivistävän tehtävänsä.

      Esimerkkejä löytyy myös toisesta ääripäästä, sillä toisaalta Yle tukee isoilla rahoilla myös niin sanottua korkeakulttuuria. Esimerkiksi Radion sinfoniaorkesteri lohkaisee vuosittain noin 7 miljoonaa euroa Ylen rahoista. Televisiossa orkesteria nähdään keskimäärin kerran kuukaudessa.

      Ruotsinkielistä törsäystä

      Kohtuuttoman suuri osa rahoista valuu myös suomenruotsalaisiin ohjelmiin, kun varat suhteutetaan suomenruotsalaiseen väestöön saati sitten ohjelmia katsovien määrään. Peräti 15 prosenttia tv-kanavien kustannuksista palaa ruotsinkieliseen FST5-kanavaan, vaikka sen katsojaluvut rämpivät pohjalukemissa.

      Ylen miljoonia palaa lähivuosina roppakaupalla myös surullisenkuuluisaan Musiikkitaloon. Ympäri Suomea asuvat tv-lupamaksun maksajat kustantavat siis korkeakulttuurin areenan pääkaupunkilaisille.


      Tällä hetkellä Yle saa tulonsa tv-maksuista. Yhden tv-maksun hinta on 224,30 euroa vuodessa. Maksu on eurooppalaista keskitasoa. Tv-maksuja maksettiin viime vuonna lähes kaksi miljoonaa kappaletta.

      Tuoreen päätöksen mukaan Yleisradion toiminta rahoitetaan kuitenkin vuodesta 2012 lähtien jokaiselta kotitaloudelta ja yrityksiltä karhuttavalla Yle-maksulla. Sen tarkasta summasta päättää vasta seuraava hallitus, mutta Yle-maksun arvioidaan voivan olla 2012 jopa lähes 200 euroa vuodessa.

      Toisin kuin tv-maksun, Yle-maksun joutuvat maksamaan myös he, jotka eivät omista televisiota. Yle-maksu on herättänyt suomalaisissa voimakasta kritiikkiä


      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009100410354473_uu.shtml


      Muissa maissa, mm. nyt kreikassa kansa nousee barrikaadeille ja mielenosoituksissa on satoja tuhansia ihmisiä,mutta suomessa tyhmä kansa vaan alistuu hiljaa kotonaan kaikkeen.

      • ttr4

        semmosikin vään syrjemmässä joilla on VAIN vanha RADIO ei tietokonetta nettiä TV:tä,tuloton pienet sairaseläke tms. EI ollenkaan kohtuullista saati tasa-arvoa lätkästä erituloisille sama. EUhun valitus vaan.


    • JonesHenry

      EU:ssa ei voi säätä tuollaista lakia, että mediamaksu menee VAIN yhden median tarpeisiin! Se rikkoo EU:n kilpailulainsäädäntöä, ellei summaa jaeta tasan kolmeen pekkaan Almamedian, SanomaWSOYN ja Ylen välillä. Muuten homma menee EU tuomioistuimeen jossa se todetaan laittomaksi, aivan kuten autoverokin.

    • ei ymmärjäyrmmärjä

      Miten ihmeessä kritiikki yhden hengen talouden vs. useamman hengen talouden mediamaksu olisi epätasa-qrvoisempi kuin nykyinen televiolupakin, joka on talouskohtainen eikä henkilömäärän mukaan?

      En ihan nyt ymmärrä.

    • ei maksa

      mitään YLEmedia pakkomaksuja.
      Suoraan budjettiin,jos kerran on pakko olla moinen yle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      201
      4783
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      279
      2912
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      211
      1480
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1186
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1081
    Aihe