Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Neuvoa oinaan kanssa

Vesimies-N

Hei!

Tuossa alempana on vuosia vanha palsta missä neuvotaan asioissa oinaan kanssa.
Kertoisin nyt omani jos joku asiantuntija osaisi neuvoa.

Meillä pääasiallisesti menee hyvin, mutta nyt on tullut kausi, jolloin olemme olleet liikaa kimpassa, eli viettäneet aikaa yhdessä. Ilmoitin oinaalle, päättäväinen vesimiesnainen, että hän saa nyt viettää muutaman päivän itsekseen omiaan touhuten ja minä teen omiani, jos alkaa tuntua että päiviä on liikaa, muutetaan vähän, mutta katsotaan nyt näin aluksi. Oliko näin hyvä ilmoittaa asiasta?

Kummatkin olemme sellaisia, että tahdomme myös omaa aikaa, emme sido, vaan kun toinen ilmoittaa lähtevänsä, itsekseen jäävä antaa hänen mennä eikä siinä sen kummempia kommentteja tarvita.

Ongelma on siinä, että tässä lähiaikoina olisin antanut hänelle omaa aikaa muutaman päivän, mutta oli sanomassa että tahtoo minut syliinsä. Ääh, olisi kai pitänyt kieltäytyä ja sanoa että teen nyt omiani. Eli lienee parasta, että annan hänelle enemmän omaa aikaa, vaikka soittaisi tai ilmoittaisi että tulen hänen luokseen. Toimisiko?

Ehkäpä tiivis yhdessä olo aiheutti meille ongelmia. Minä tosiaankin tarvitsen omaa aikaa ja olen siitä erikoinen, että liian kauan saman ihmisen kanssa vietetty aika "tukehduttaa" minut. Minulla oli kausi, jolloin olin henkisesti aika väsynyt ja surumielinen, olimme tällöin aika paljon päiviä yhdessä.

Toinen ongelma on siinä, kun tahdon että asioista sanotaan minulle heti eikä kuukausien päästä. Oinas tässä tokaisi minulle eräs päivä jotain piirteitä mitä oli minussa huomannut, sen suuntaisia että asiassa pitäisi tehdä muutos. Suora puheisena ihmisenä en pitänyt siitä, että hän sanoi vasta silloin, vaikka oli asian huomannut jo aikoja sitten, eikä voinut sanoa jo silloin, kun oli asian huomannut.
Hän ehkä pelkää minun loukkaantuvan ja pahoittavan mieleni. Olen sanonut hänelle, ettei välittäisi tästä, mutta ilmeisesti siitä huolimatta sama jatkuu eikä hän viitsi sanoa heti, kun joltain tuntuu, ja se raivostuttaa minua.

Eli, miten saisin oinaan puhumaan suoraan ja sanomaan asiat silloin kun joku alkaa olla ongelma ja vaivata mieltä? Tämä on ehkä nyt se suurin asia, mihin tahtoisin suhteessamme muutosta. Osaan kyllä selvitä tuosta ajankäytöstä, kun yllättäen alkaakin mennä niin, että vietän omaa aikaa ilman häntä :)

Uskoisin tämän toimivan, mutta kuinka suhteessamme asiat voisivat alkaa mennä siten, että oinas sanoo heti miltä tuntuu, eikä myöhemmin?

Lukaisin tuosta keskustelua, että oinaan pitää antaa olla saalistaja. Kuinkas tämä voisi toteutua suhteessamme?

Oinas on muuten todella ihana ja mahtava kumppani. Hän välittää ja on huolissaan jos en voi hyvin ja hänen on paha olla jos minä voin huonosti. Suhteemme takia haluaisin nämä asiat kuntoon, koska tahdon suhteestamme toimivan ja hyvin voivan. Joten olisi kiva kuulla, mitä voisin tehdä?

1

618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oinainen

      kannattaa varmaan puhua oinaan kanssa rauhassa asiasta, ja lähestyä aihetta hänen näkökulmastaan.
      korosta varovasti, miten oinas hyötyy siitä, että teette välillä muutakin, mutta toisaalta sano myös, että sinä tarvitset enemmän tilaa. luulisi menevän perille, ja jos mietit sanasi tarkkaan etukäteen, ei siitä voi oinaskaan suuttua :)

      käsitin, ettette kuitenkaan ole eroamassa, eli sekin kannattaa sanoa, oinasmiehet (varsinkaan) ei aina tajua :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe