Päivätyö vai parempi palkka?

mitäsitätekisi

Minulla on ehkä mahdollisuus siirtyä päivätöihin vuorotyöstä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että palkkani pienenee kenties peruspalkan kohdalla kuin myös lisien jäädessä pois. Käteen jäävä osa tuosta päivätyöstä ei kovin kummoinen ole, mutta toimeen sillä tulee.

Nyt on hankala arvokysymys...Mukavemmat työajat vs. parempi palkka. Nykyinen työ jo vähän tympii, mutta ei uusikaan nyt ihan se unelma työ ole, vaikka on huomattavasti kevyempää, rauhallisempaa ja päiviä voi hieman jopa itse suunnitella. Viihdyn kyllä nykyisessäkin työssäni.

Kysyisin vain, että kummin te tekisitte? Olen aina arvostanut vapaa-aikaa, mutta on tässä ehtinyt jo tottua tuohon vähän parempaan palkkaan (vaikkei mitään johtajan palkkaa tässä saadakaan) ja kohtuullisen elintason myötä on tullut myös haluttavia asioitakin enemmän.

6

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fhgh

      On sinulla isot ongelmat...

    • itselläni

      Vitut työajoista ja vapaa-ajasta. Levätä ehtii loma-aikoina.

      • ***

        samaa mieltä, paitsi ettei minua kyllä päivätyöhön saisi kirveelläkään, olen kokeillut ja työaika on niin p**stä, että ei kiitos.


    • 213123

      Kukin tekee miten itselleen(tai perheelle sopii). Jos tulot ovat selvästi paremmat vuorossa eikä perhettä ole tai ainakaan lapsia niin mikässiinä. Itse olen ollut 7v vuorotöissä, tosin ihan 2-vuoroa eli aamu 8.30->17.00 ja ilta 12.00-20.30. Noissa kun oli vielä tunnin palkaton ruokatunti välissä niin päivät olivat aika pitkiä mielestäni, varsinkin kun oli usein aamu-ilta-aamu peräkkäin.. Tein myös lauantaihommia mutta ne olivat lyhyempiä ja kello 18.00 asti. iltavuoro.

      Voisin tehdä yötyötä jos siitä maksettaisiin hyvä korvaus(1,5x nykyinen palkka), mutta muuten en. Vuorotöihin en viitsisi lähteä kun olen nyt viimeiset 4v tottunut 08.00-16.00-arkivuoroon. Olen niin tavis kai sitten että mulle sopii päivävuoro kuin nenä päähän ja se on paras vaihtoehto kaikista. En kyllä voisi valitakaan muuta koska firma on auki vain arkiaikana(ei vähittäismyyntiä).

      On (mulle) hyvä että työajat ovat säännölliset, ei vuorovaihtoa tai muita muutoksia tule. Viikonloput aina vapaat eikä tartta miettiä kuka soittaa puhelimeen esim. työvuoroista sairastapauksissa.

      On myös tutkittu että vuorotyö on rasittavampaa kuin säännöllinen vakaa työaika, ja se stressaa ihmistä enemmän. Ei varmaan kaikkia mutta yleisesti.
      Mulle on tärkeää että vapaata on AINA klo 16.00 jälkeen seuraavaan aamuun asti eikä muutoksia tule. Ei tartte lukea jääkaapin ovesta vuorolistaa ja tehdä sen mukaan tilaa vapaa-ajalle.

    • Työelämän_Guru

      Hei,

      olet tosiaankin arvovalinnan edessä, ja ratkaisu on täysin henkilökohtainen. Asiasta kannattaa keskustella ainakin niiden ihmisten kanssa, joihin päätöksesi seuraukset vaikuttavat: perheellä on vähän vähemmän rahaa, mutta vastaavasti enemmän yhteistä aikaa, jota sinä sanot arvostavasi. Oikeastaan tämä on hinnoittelukysymys: minkä hinnan olet valmis maksamaan paremmasta elintasosta (parempipalkkainen, mutta omat varjopuolensa sisältävä vuorotyö) ja minkä hinnan lisääntyneestä vapaa-ajasta? Päivä- ja vuorotyötä vertailtaessa on hyvä huomioida myös muut vaikutukset: pitkällä aikavälillä vuorotyö on raskaampaa, ja asiaa tulisikin pohtia myös jaksamisen kannalta sekä terveydellisistä näkökohdista. Mikä painaa vaakakupissa eniten? Päätöksentekoa voi helpottaa myös se, että pyrit laskemaan valmiiksi, paljonko ansaitset nykyisessä työssäsi ja paljonko ansaitsisit päivätyössä ja miten verotus vaikuttaisi nettoansioihin. Ehkä ansiotason muutos ei lopulta ole niin merkittävä. Jos sinulla on päivätyön jälkeen enemmän energiaa ja aikaa, pystyt myös tarkalla taloudenhoidolla pienentämään menoja. Lisäksi mainitset, että päivätyössä voisit vähän enemmän itse suunnitella työn kulkua, mikä on monelle työntekijälle merkittävä työviihtyvyyteen ja työssä jaksamiseen vaikuttava tekijä. Vilkaisepa tämän palstan ”Viisi vinkkiä työssä jaksamiseen” -kohtaa – ehkä niistäkin on apua päätöksenteossasi.

      t. Työelämän guru

    • t***a

      Niukempaan elitasoon on helppo tottua. Työttömäksi jäädessä saa noin 60 % palkasta, tuhannet ihmiset on tänäkin vuonna joutuneet sopeutumaan siihen.

      Saatko sillä paremmalla palkalla jotain parempaa kuin arvostamasi vapaa-aika tarjoaa? Siitähän se on kiinni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1540
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1255
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1176
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1044
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      852
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      782
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      381
      751
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      124
      709
    Aihe