Kiinteistön osto kahdessa osassa

ostaja09

Olemme ostamassa kiinteistöä, okt taloa ja tarkoitus olisi tehdä tarjousta mutta miten käytännössä kauppa tapahtuu? Eli maksaisimme nyt aluksi 20000€ ja loput 130000€ loppukauppojen yhteydessä 2kk päästä, kun hallintaoikeus vaihtuisi. Kysymys olisi seuraava: Myyjällä on panttikirjat pankissa lainan vakuutena (kaikkiaan 3kpl, 20t€,30t€,100t€)ja viimeisin panttikirja on siis arvoltaan 100 000€ ja kaikki pankissa lainan vakuutena.

Haetaanko vielä uusi panttikirja jotta me ostajana saamme jonkun vakuuden 20t€ maksua vastaan? Vaikka eihän sillä käsittääkseni ole kummoistakaan arvoa kun pankilla on järjestyksessä ensin olevat panttikirjat ja vastaavat jo asunnon hintaa.
Mikä on käytäntö tälläisessä?

Maksetaanko tuo alkusumma myyjälle vai jääkö se johonkin esim. yhteiselle tilille siksi aikaa kunnes loppukauppa toteutuu ja annetaan vasta sitten myyjän käyttöön?
Milloin varainsiirtovero maksetaan?

Välittäjä myy kohdetta eli he tekevät kaikki paperit ym. mutta lähinnä tämä käytäntö kiinnostaa sillä olen lueskellut niin erilaisia juttuja näistä maksutavoista ym. että tietäisi mitä itse pitäisi vaatia kun tekee tarjousta. Välittäjän kanssa tätä puhuttiin ja hän sanoi että pitäisi joko maksaa nyt kokonaan tai sitten tehdä se näin kahdessa osassa, että myyjä suotuisi kauppoihin (vielä emme ole tarjousta jättäneet).

Ymmärrän ettei kukaan myyjäkään suostu siihen että maksaisimme sen vasta tuolloin 2kk päästä kerralla kun hallintaoikeus vaihtuisi, sillä silloin myyjällä ei olisi taas mitään varmuutta ostajan aikeista tai maksukyvystä.

5

924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+17

      Kysy siltä välittäjältä ja teetä kaikki nuo hommat aivan surutta sillä! Kyllä sen välittäjän pitää jotain sen älyttömän palkkionsa eteen tehdä!

      • ...,,

        Oli siitä kun tämän kai pystyy tekemään eri tavoilla ja mikä olisi järkevintä ja mitä kannttaisi vaatia. Mehän jätämme tarjouksen ja voimme ehdottaa erilaisia maksuehtoja ym. myyjänhän ei niitä tarvitse tietenkään hyväksyä. Välittäjä palvelee kuitenkin enemmän myyjää hänhän sen palkkion maksaa, eikä me ostajana.


      • se...
        ...,, kirjoitti:

        Oli siitä kun tämän kai pystyy tekemään eri tavoilla ja mikä olisi järkevintä ja mitä kannttaisi vaatia. Mehän jätämme tarjouksen ja voimme ehdottaa erilaisia maksuehtoja ym. myyjänhän ei niitä tarvitse tietenkään hyväksyä. Välittäjä palvelee kuitenkin enemmän myyjää hänhän sen palkkion maksaa, eikä me ostajana.

        välittäjä palvelee teitä molempia, jos se meinaa kauppaa tehdä!


      • 19+2
        se... kirjoitti:

        välittäjä palvelee teitä molempia, jos se meinaa kauppaa tehdä!

        on vain oma ehdotuksensa, nythän oli kysymys vähän eri asiasta


    • MyyjäY

      Pyytäkää myyjän pankkia luovuttamaan se 20 000 euron kiinnitetty panttikirja teille maksamanne kauppahinnan vakuudeksi. Sopikaa järjestely siten, että maksatte kauppahinnan pankissa ja pankin edustaja luovuttaa teille panttikirjan. Myyjän ja pankin välinen asia on, miten ne asiat järjestävät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe