Saako toimeentulotuella elävä matkustaa ulkomaille?

matkailija.

Esim. miten olisi n. korkeintaan 5 päivän reissu englantiin?

Käsittääkseni ainakin työtön saa matkustaa vuoden sisällä noin kuuden maksupäivän verran ulkomailla, ennen kuin se vaikuttaa tukeen. Miten on toimeentulotukea saavan laita..? ..jos rahat on säästetty aikaisemmista toimeentulotuista, ilmeisesti toimeentulotuesta säästettyjä rahoja sossu ei voi enää jälkeenpäin laskea asiakkaan tuloksi seuraavassa tukipäätöksessä.

Onko kenelläkään kokemuksia asiasta?

13

2150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ratkaisija

      eihän ne voi sun säästöjä laskee tuloiks varsinkin kun sossu on rahan lähde.ja noista matkan pituuksista
      sossu nyt ei tiedä ootko päivän vai kolme viikkoa

      • Tt-tuen saajalla on oikeus säästää perusosistaan ja käyttää säästetyt rahat sitten vaikka virkistäytymiseen. Sossu ei voi perusosista säästettyjä rahoja ottaa laskelmassa huomitoon käytettävissä olevina varoina.


        Petri Nurminen
        julkishallinnon asiantuntija
        http://www.toimeentulotuki.net
        http://www.valtakunta.fi


      • Anonyymi
        petu_67 kirjoitti:

        Tt-tuen saajalla on oikeus säästää perusosistaan ja käyttää säästetyt rahat sitten vaikka virkistäytymiseen. Sossu ei voi perusosista säästettyjä rahoja ottaa laskelmassa huomitoon käytettävissä olevina varoina.


        Petri Nurminen
        julkishallinnon asiantuntija
        http://www.toimeentulotuki.net
        http://www.valtakunta.fi

        Kaveri säästi muutaman kk ajan toimeentulotuista n. 1000€ että saisi maksettua vuokravakuudet ja vuokran. Kun haki sitten toimeentulotukea sanoivat että kun tilillä on 1000€ (tuesta säästetty) ei myönnetä. Ei tuista köyhä saa säästää.


    • Ulkomaille.

      Kyllä mielestäni toimeentulotuella saa mennä lyhyelle lomalle,
      jos säästää toimeentulotuesta ja halvalla saa lennot/majoituksen ulkomaille niin siitä vaan.

      • maahanmuuttajatkin

        montakertaa vuodessa kotimaahansa, hakemaan lisää sukulaisia suloiseeen suomeen.Elämään Suomen sosiaaliturvalla. Ittelläni tosin ei ole koskaan jäänyt rahaa säästöön, ei työttömyyskorvauksista eikä toimeentulotuestakaan, kyllä kaikki on mennyt elämiseen. Se yks ´satku´jos jäisi, niin sillä ei pääsisi edes kotimaan kylpylään... Taitaa olla muilla tavoin keploteltuja säästöjä? Ihmettelen kovasti, tai sitten pimeitä töitä tai veikkausvoittoja tai... jos matkoille on aikomus mennä. Näillä palstoilla yleensäkin ihmiset tukeutuu siihen että fattasta saa rahaa - ylimääräistä. Meikäläisellä on ainakin niin tiukkaan budjetoitu tulot ettei mihinkään ylimääräisiin ole varaa - edes tulevaan jouluun.


    • matkailija.

      vastauksista.

      no kyllä sellasen 50 euroa mielestäni kuussa pystyy realistisesti nipistämään toimeentulotuesta jos oikeasti haluaa näin tehdä. Pitää sitten vaan tehdä vähän järjestelyjä, syödä halparuokaa, käydä sukulaisilla syömässä, liikkua pyörällä... periaatteessa jättää kaiken muun paitsi pakolliset laskut ja syömisen väliin.

      Kyllä sitä jo satkulla pääse edestakaisin lontooseen nykypäivänä ;). Hostellit sellanen 70 euroa yhteensä tai vähemmänkin. Tollasen reissun pystyy helposti tekemään vaikka 300 euron budjetilla (tosin 100e enemmän olisi suositeltavampaa), eikä siihen tarvitsisi kuin säästää 6kk. (plus jos sais vaikka vähän avitusta sukulaisilta)

      • seurana

        Mites on siinä tapauksessa, että englantia puhumaton ystäväni pyytää minua matkalle tuekseen ja maksaa matkani? Miten sossu ja työkkäri siihen suhtautuu? Katsooko sossu, että matkan kustannukset ovatkin minulle tuloa, vaikka siis palkkaa tuosta en saa, vain kulut maksetaan?


    • oikeinko kysyn

      no täällä hesassa ainakin minun naapuri mamut ovat olleet jo kolme kuukautta kotimaassaan lomailemassa ja toimeentulotukiasiat hoituu kun kaveri vie anomuksen sossuun, ja asumistuki myös. mamuille ei anneta käyntiaikoja syystä että eivät kuitenkaan pääse mihinkään työhön. sama työkkäri. ei tsekata mitenkään missä on. alkuperäiselle suomalaiselle tarjotaan työkkäristä kursseja ja työhönosoituksia tiuhaan. tässä taas on eroa mamujen ja alkuperäisasukkaiden kanssa. että näin.

    • maahantuontikusetus

      Lainvastaista toimintaa, jos toimeentulotukea myönnetään, koska toimeentulotuen myöntää se kunta, jossa hakija vakituisesti oleskelee ja jos kolme kuukautta yhtäjaksoisesti (tai pääsääntöisesti) oleskelee muualla, niin silloin oleskelukunta on siellä "kotomaassa".

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10484653/#comment-54007477

      vertaa


      http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/muut/2000/200003248

      passi tuli esittää, toimeentulotuen perusosaa ei saanut alentaa satunnaisen ulkomailla (Pietarissa) oleskelun vuoksi

      Huom:
      Väärällä passillla kymppitonnien tuet:

      "- Hän omisti Suomessa kiinteistön ja oli töissä kuljetusalalla. Ehkä hän tuli liiankin huolettomaksi. Yhdellä kerralla vain passintarkastaja kiinnitti tavallista enemmän huomiota mieheen ja passiin, jolloin hän jäi kiinni.

      Georgialaismies joutui keväällä 2010 Kymenlaakson käräjäoikeuteen vastaamaan syytteisiin rekisterimerkintärikoksesta, väärennyksestä, valtionrajarikoksesta, kahdesta petoksesta ja yhdestä törkeästä petoksesta.

      Hampaat kuntoon ja työttömyystukia

      Mies nosti toiselle henkilölle myönnetyillä henkilöpapereilla Haminan kaupungilta toimeentulotukea yli 1 700 euroa. Ainakin miehen hampaat tulivat Haminassa kuntoon vuosina 2006-07, sillä hän kävi useita kertoja sosiaalitoimiston laskuun hammaslääkärissä yli 1 000 arvosta.

      Samana vuonna mies onnistui nostamaan Kelalta työmarkkinatukea yli 1 800 euron arvosta.

      Suurin puijaus kohdistui kuitenkin AKT:n työttömyyskassaan, josta myönnettiin vuosina 2008-09 työmarkkinatukea ja erilaisia muita tukia lähes 14 000 euroa."

      koko juttu:

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/vaaralla-passilla-kymppitonnien-tuet-suomessa/art-1288458616375.html


      Mutta täällähän palstallahan sossut ryntäävät heti puolustelemaan mamuille maksettavia tukia, jos kukaan uskaltaa heidän käytäntöjään yhtään kyseenalaistaa. Omassa talossakin asuu yksi työtön mamu, jota alle kouluikäisine lapsineen ei koskaan näy pihalla käyskentelemässä loka-huhtikuussa, mutta kesäaikaan siihen törmää tuon tuostakin. Sossut on ihan leväperäisiä.

    • työtön mies

      En ole ikinä ilmoittanut mihinkään jos olen lomalle tai jonnekkin lähtenyt

    • ottomaanikko

      Samoin minulla "työtön mies", ei vaan kannata ilmoittaa, joutuu työkkärissä vaikeuksiin. Sen olen työttömänä huomannut että elämästä kannattaa yrittää nauttia parhaansa mukaan ja jos tilaisuus matkustaa tulee ilman muuta lähden.

      Mielestäni kuulostaa nyt tyhmältä tuo ketjussa oleva persun(?) valituskirjoitus siitä kuinka mamut saa lomailla kotimaissaan. Voihan todella olla että työttömien järjetön matkustuskielto kumoutuu juuri osaltaan mamujen ansiosta. Jos näin on eipä voi muuta sanoa kuin helvetin hyvä juttu!

    • maahantuontikusetus

      "Mielestäni kuulostaa nyt tyhmältä tuo ketjussa oleva persun(?) valituskirjoitus siitä kuinka mamut saa lomailla kotimaissaan."

      Mikä siinä niin tyhmää oli? Ei kai kukaan kiellä ketään matkustamasta omilla varoillaan, mutta onko meidän käsiä taputtaen osallistuttava siihen, että ensin ängetään tänne suomalaisten elätettäväksi ja sitten kuitenkin lomaillaan kuukausitolkulla siinä maassa mistä on tänne Suomeen "paettu". Kaikki tämä suomalaisten veronmaksajien rahoilla ja sossujen myötämielisellä avustuksella.

    • ottomaanikko

      maahantuontikusetus: Uskotaan, uskotaan että mamut ei voi sun silmissä tehdä mitään oikein:(
      Tässä tapauksessa heillä on kuitenkin ilmeisesti suomalaisten työttömien oikeusturvaa parantava vaikutus. Eikö tämä ole hyvä? Oletko niin kovin kateellinen työttömille vai mikä saa kirjailemaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe