Mikä vointi keskenmenon jälkeen?

Keskenmennyt unelma

Itse sain keskenmenon pari päivää sitten ja jouduin ottamaan loppuviikon sairaslomaa sen vuoksi. Mikä vointi on muilla saman kokeneilla ollut?

7

940

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kmkm

      Kaksi kertaa olen saanut keskenmenon, on molemmilla kerroilla olllut ns. keskeytynyt keskenmeno, joka todettiin ultrassa. 1. kerralla sain lääkkeet kotiin, kun oli viikonloppu tulossa, en saanut sairaslomaa. Toisella kerralla raskaus oli edennyt pidemmälle kuin 1. kerralla (8 viikkoa), joten sain tyhjennyslääkkeet sairaalassa ja vuodon alettua pääsin kotiin. Silloinkin oli viikonloppu tulossa, mutta sain sairaslomatodisuksen seuraavan viikonkin alkupäiviksi. Lääkäri sanoi, että voin mennä töihin, jos olo on hyvä, mutta varmuuden vuoksi halusi kirjoittaa.

      Molemmilla kerroilla tyhjennyspäivänä oli huono olo, mutta vatsakipuja tms. ei ollut seuraavina päivinä enää.

    • 12 ja 6

      Ekalla kerralla kärsin niinkuin 'mies', toisella kerralla pyysin lääkäriä kirjoittamaan saikkkutodistukseen selväkielisesti keskenmeno.

      Psyykkinen vointi on olosuhteiden pakosta aina ollut 'hyvä', tuohon toiseen keskenmenoon vuoto oli yllätys kyllä vuolaampi kuin ekaan ja kynnys saikkuun matalampi.

      No man is an island - and no woman either.

    • lyllerö

      Keskenmeno havaittiin viikolla 10 1 ja alkio vastasi viikkoja 6 4. Minulla siis oli keskeytynyt keskenmeno eikä koko 10 vkon aikan ole ollut mitään vuotoa. Menin ultraan koska halusin varmuuden mikä on tilanne ja tilannehan oli km. Kaavinta tehtiin perjantaina 27.11. Aikaa valita lääkkeellisen ja kaavinnan välillä oli vähän enkä osannut valita, joten kysyin mitä lääkäri suosittelee ja suositteli kaavintaa.

      Fyysisesti olen toipinut hyvin, töissä heti maanantaina vaikka olisi ollut sairaslomaa vielä ke asti. Olo on itkuinen, illat kaikkien vaikeimpia. Vuoto loppui heti perjantaina ja muutama tippa jotakin vaaleaa verenväristä tuli su asti kun kävi vessassa, muuten ei mitään. Mitään kipuja ei ole ollut pe jälkeen. Lauantaina kävin vajaan tunnin käelylenkillä ja sunnuntaina jo kuntosalilla joten olosuhteisiin nähden tähän mennessä kaikki on fyysisesti sujunut hyvin.

      Henkisesti olo on epävarma, surullinen ja pettynyt. Oli kiva kun oli jotakin mitä suunnitella ja odottaa. En tosin ollut vielä ryhtynyt mihinkään hankintoihin ja suhtauduin asiaan niin että odotan ekan utran ja neuvolakäynnin ennen mitään suuria onnentunteita. Tiesin, että km riski 12 vkolle asti on suuri. Avopuolison kanssa puhuminen on ollut iso tuki. Hän oli myös sairaalassa mukana kaikissa vaiheissa lukuun ottamatta leikkaussalia minne häntä ei päästetty. Miehen suru ja huoli jää näköjään km:ssa kokonaan käsittelemättä. Mies oli todella murheellinen ja asia otti hänelle tavattoman koville. Hän niin toivoo lasta ja oli niin onnellinen raskaudesta. Olen niin tavattoman iloinen, että minulla on niin mahtava mies. Juttelimme hänen kanssaan, että hänenkin henkisen toipumisen kannalta oli hyvä, että hän oli mukana ja näki ja koki kaikki ettei hänelle jää 1000tta kysymystä ja tunne oloaan ulkopuoliseksi. Saimme hyvää hoitoa, lukuun ottamatta yksityisellä tehtyä ultraa, joka oli epävarma suoritus sosiaalisesti ammattitaidottomalta lääkäriltä. KOS henkilökuntaa voin kiittää suuresta kärsivällisyydestä ja ammattitaidosta murheen keskellä.

      Kuitenkin aioimme yrittää uudelleen heti kun se on mahdollista. Kontrollikäynti on jo kahden viikon päästä. Raskaushormonin määrää ei mitattu verestä. Mietityttää, että kuinka kauan raskausoireet jatkuvat vielä.

      Ehkä minä tästä toipuisin mutta kun on ollut elämässä noin puolen vuoden välein menetyksiä ja vakavia sairastumisia perhepiirissä niin nyt alkaa hieman jo usko tulevaan notkahdella.

    • näitä sattuu

      Lääkkeellinen tyhjennys toissapäivänä, rv 9 6. Pari päivää aikaisemmin alkoi ruskea niukka vuoto. Menin päivystykseen maanantaiaamuna, ultrassa todettiin kuollut pieni alkio, ehkä viisiviikkoinen, puolen sentin mittainen. Olen kolme lasta synnyttänyt ja nämä kivut olivat kyllä ihan synnytyssupistuksia. Niin kipeitä, että pisti läähättämään. Erittäin runsasta vuotoa, paketillinen isoja yösiteitä meni ensimmäisen vuorokauden aikana. Nyt vuoto normalisoitunut. tänään tuli ilmeisesti istukka ulos, sikiöpussi tuli jo maanantaina. Rankka kokemus sekä henkisesti että fyysisesti. En pystynyt menemään töihin, vaikka yritin, niin paljon sattui. Huomenna menen töihin jo.

    • PN

      Itselläni keskenmeno alkoi illalla 8.12. , rv 11 3. Oli varattu sattumalta seuravaan aamuun (9.12.) ensimmäinen ultra, jonne lähdin pahan vuodon kanssa. Järkyttävää vatsakipua olin koko yön yritetty sietää. Ultrassa ei näkynyt enää sikiöpussiakaan, vain pari senttiä hyytymää. Sain lähetteen äitiyspolille, josta lääkkeet kotiin lopun tyhjentymiseen. Eka vuorokausi oli pahin! Vatsakivut hirveät ja oksensin myös. Vuoto rauhoittui iltaa kohden. Nyt seuraavana päivänä vatsassa tuntuu suht normaalia kuukautiskipua ja vain vähäistä vuotoa. Kuukauden kuluttua jälkitarkastus TK:ssa ja seuraavaa yritystä suositeltiin ekojen kuukautisten jälkeen.
      Sain sairaslomaa viikonloppuun, eli 5 päivää. Ainakin nyt tuntuu että se riittää. Kotona itkeskelen, mutta uskon että töissä pystyn viikon päästä olemaan.

      • m

        16.12. pientä vuotoa ja neuvolaan jossa ultra. Sikiö eloton. 17.12. klo 5 alkoi hurja vuoto ja täysmittaiset supistukset klinikalla kiireellisenä kaavintaan. Sairaslomaa 2 päivää joista toinen toimenpidepäivä. Tänään (20.12.) taas supistukset, soitto klinikalle josta sanottiin, että normaalia. Huomenna siis pitäisi olla työkuntoinen. Raskausviikkoja oli takana 11 jotain, sikiön ikä vasta 6 6.


      • suru87
        m kirjoitti:

        16.12. pientä vuotoa ja neuvolaan jossa ultra. Sikiö eloton. 17.12. klo 5 alkoi hurja vuoto ja täysmittaiset supistukset klinikalla kiireellisenä kaavintaan. Sairaslomaa 2 päivää joista toinen toimenpidepäivä. Tänään (20.12.) taas supistukset, soitto klinikalle josta sanottiin, että normaalia. Huomenna siis pitäisi olla työkuntoinen. Raskausviikkoja oli takana 11 jotain, sikiön ikä vasta 6 6.

        Itsellä ollut kaksi keskenmenoa. Ensimmäinen selvisi ekassa ultrassa. Mennyt kesken n. viikolla 9. Toinen keskenmeno kävi spontaanisti ihan alussa, viikolla 5. Fyysiset kivut ensimmäisellä kerralla hirveät, kun oli lääkkeellinen kohdun tyhjennys. Toisella kerralla ei kuukautiskipuja suuremmat. Henkisesti ihan kauheaa. Tuska, suru, itseinho ja viha oli jotain niin mittaamattoman suurta ettei voi edes käsittää. Nyt voisi olla jouluaattona ovulaatio, toivottavasti nappais.

        Jaksamisia kaikille ja lämmintä joulua surunkin keskellä. Itse tuudittaa jollakin tapaa ajatus, että onneksi meillä on mieheni kanssa toisemme.

        haleja


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe