5 päivää aikaa Pariisissa

paljon kysymyksiä

Laittakaahan kokeneet Pariisin kävijät ensikertalaiselle vinkkejä päiväohjelmista 5 päivän reissulle. Mitkä ovat teidän mielestä olleet parhaimmat paikat ja kokemukset?
Ainoat must jutut ovat Eiffel torni ulkoa tai jopa sisältä.., Montmarten kukkula, Kävelyä Champs Elyseellä, istuskelua kahviloissa, ostoksille 1pv jossain outletissa tai ostosparatiisissa..Sitten varmaan Notre dame, Riemukaari.. Kaikkea ei voi ensimmäisellä kerralla ahnehtia, joten hyvät vinkit missä järjestyksessä Te kahlaisitte Pariisia jos 5pv aikaa.
Tarkoitus liikkua julkisilla mieluiten bussilla jotta näkee näkymiä samalla, mutta juna ja metro myös.
Luultavasti 5pv Paris visite kannattaa ostaa.. Pääseekö sillä CDG:lta keskustaan vai sieltä pitää olla eri lippu lisäksi? Hotellia ei vielä ole

6

1570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pariisin matkaaja

      Varoitus: Pariisissa on niin paljon, että on hyvät edellytykset ähkylle. Kannattaa rakentaa ohjelma harkiten ja riittävän löysäksi. Itse en kahlaisi tässä järjestyksessä, koska kaikki peruspaikat on nähty pariin kertaan. Jos olisin lasten kanssa, niin Louvre'en menisi yksi päivä, mutta se on sellainen kohde, joka kannattaa ehkä ensimmäisellä, matkalla kiertää astumatta sisään.

      Rakennan itse ohjelman periaatteella yksi kohde päivää kohti. Siihen sitten jotain lisää. Onko matkasi viisi päivää eli neljä yötä, jolloin tulee kolme täyttä pelipäivää vai viisi täyttä pelipäivää ja matkapäivät sen lisäksi? Se ratkaisee aika paljon. Tämä on tehty ajatuksella aamu lento sinne, neljä yötä ja ilta lento takaisin.

      Myös hotellin sijainti vaikuttaa. Oletan hotellin olevan perinteisellä turistialueella oikealla rannalla. Se ratkaisee, minne kannattaa kävellä ja koska tarvitsee bussia tai metroa. Pariisin keskusta on niin kompakti, että normaalikuntoinen useinmiten kävelee ja näkee silloin eniten. Itse suosin nykyään vasenta rantaa.

      Mielestäni paras suunnittelukartta on:

      http://www.viamichelin.com/

      1. pvä
      - kävely hotellilta esimerkiksi Notre-Damelle, sisälle jos on ajoissa paikalla
      - syömään johonkin hotellin lähelle

      2. pvä
      - Eiffeltorni (tai riemukaari) yleiskuvan saamiseksi
      - yksi museo kuten Orsay
      - syömään Chartierille

      3. pvä
      - keskustapäivä, suuret tavaratalot
      - jos hakee romanttista ruokailupaikkaa, niin illallisristeilyt Seinellä ovat hyvä valinta

      4. pvä
      - ostospäivä joko La Defence tai La Vallée Village esimerkiksi
      - syömään uutta ranskalaista keittiötä, edullisiakin paikkoja on kun hakee

      5. pvä
      - joku merkittävistä puistoista
      - lounas jossain paremmassa ravintolassa
      - kentälle

      Kolme suositeltavaa kirjaa rengasfirmalta:
      - punainen ravintolaoppaan Pariisi painos,
      - sininen Pariisin kartta ja
      - vihreä matkaopas.

      • Mon avis

        Latinalaiskortteli kannattaa ehdottomasti lisätä listaan. Defencen yms lähiöshoppailukohteet jättäisin väliin ja hoitaisin shoppailun "keskustapäivänä" suurilla tavarataloilla tai rue de Rivolilla tai jopa les Hallesilla. Suht sama tarjonta, eikä kulu turhaa aikaa liikennevälineissä istumiseen.


    • Fisu1970

      Eiffelissä käyntiin saa varata n. kolmisen tuntia, illalla selviää nopeammin kuin päivällä. Molemmissa on puolensa, päivällä hahmottaa kaupungin koon ja illalla näkee kaupungin valot. Hyvän vaihtoehtona eiffelille on Montparnassen torni. Parisataa metrisen talon katolle pääsee nopeasti ja selvästi eiffeliä halvemmalla, silti näkymät ovat lähes yhtä hienot.
      Montmartre on hyvä kohde myös illalla, kiipeä Sacre Coeurin portaille katsomaan mahdollisen auringon laskun ja kaupungin valojen syttyminen ja käy sitten sisällä kirkossa. Place du Tetrellä on elämää vielä hämärälläkin.
      Myös riemukaarella on kiva käydä illalla, kävelee Champs Elyseen vaikka päästä päähän ja käy lopuksi kaaren päällä.
      Notre Damessa on yleensä ruuhkaa, messun aikana kirkossa on hieno tunnelma, muihin aikoihin kirkkossa pääsee liikkumaan hieman vapaammin. Torneihin saa varautua jonottamaan jonkun aikaa eli kyse ei ole mistään tunnin rykäisystä ylös kiipeämisineen.

      Pistetään nyt tämä ekan parin kymmenen reissun tiimoilta tehty sepustustus tähänkin ketjuun: http://kuvablogi.com/kb/matkakuvauksia/2008/08/1123/

      • Pariisin matkaaja

        Eiffeltornin ravintola olisi varmasti hieno, mutta epäilen, että se on bookattu jo täksi vuodenvaihteeksi.


    • lokakuussa

      Neljä päivää eli saapuminen iltapäivällä Pariisiin, hotelli sijaitsi Montmartren alueella

      1. Majoittuminen hotelliin jonka jälkeen kävelimme Montmartren kukkulalle ja Sacre Couerin basilikakirkolle. Kirkossa oli iltapäivämessu menossa ja tunnelma oli vaikuttava. Tuhansia kynttilöitä sytytettynä, paikalliset saapuneet rukoilemaan. Kirkon jälkeen kiertelimme Montmartren kylässä jossa myös on omalaatuinen tunnelma. Seuraavaksi siirryimme metrolla Eiffelille ihastelemaan iltavalaistusta. Eiffeliä ihailimme vielä Palais de Chaillotten aukealta, jota kautta siirrymme Riemukaarelle Avenue Kleeberia pitkin. Riemukaarelta matkasimme metrolla takaisin Montmartren alueelle ja syömään italialaiseen ravintolaan.

      2. Toisena päivänä lähdimme hotellilta kävellen kohti keskustaa. Ensimmäinen pysähdys oli Galleries Lafayetten upea tavaratalo. Lafayetten vieressä on Opera Garnier ja oopperatalolta jatkoimme Place Vendomelle jossa sijaitsee kalliit kultasepänliikkeet ja kuuluisa Hotelli Ritz. Vendomen aukiolla oli vaikuttava tunnelma, ajatellen että sieltä prinsessa Diana lähti viimeiselle matkalleen... Vendomelta suuntasimme La Madeleinen kirkolle ja kirkolta Concorden aukiolle. Concordelta pääseekin suoraan Tuileriesin puistoon ja sitä kautta Louvreen. Louvren kautta kävelimme pitkin Seinen rantaa Notre Damelle. Kirkkokierroksen jälkeen jonotimme noin tunnin kiivetäksemme pohjoistorniin ja sieltä vielä ylemmäs etelätorniin. Näkymät olivat upeat. Notre Damelta siirryimme Latinalaiskortteliin syömään, kolmen aterian meny maksoi 11-15 €. Ilallisen jälkeen tulikin jo pimeä ja palasimme samaa reittiä takaisin, nähden Notre Damen, Seinen rannat ja Louvren iltavalaistuksessa! Concordelta kävelimme Champs Elyseetä pitkin Riemukaarelle ja nousimme ylös näköalatasanteelle. Voin vain suositella nousua Riemukaarelle ja iltavalaistuksessa, aivan upeaa eikä turisteja ollut tungokseen asti. Paluu hotelliin metrolla.

      3. Kolmantena päivänä Louvre, eli metrolla suoraan museolle. Kiersimme Egybtiläisosaston ja sen jälkeen taideosastoja ja tietenkin Mona-Lisa. Ihmisiä oli niin valtavasti, välillä tuntui että happi loppuu joten lähdimme ulos happihyppelylle ja tietenkin istahtamassa lähistön kafeteriassa, nauttien kahvit ja suolaiset patongit. Evätauon jälkeen palasimme Louvreen ja kiersimme Napoleon III:n huoneiston sekä antiikin veistososastoja. Iltapäivällä siirryimme metrolla Trocaderolle ja ihastelimme Eiffeliä päivänvalossa Palais de Chaillotn aukealta. Eiffelin juurella vietetyn hetken jälkeen jatkoimme kävellen Champ Demarsin puiston läpi kohti Hotel des Invalidesia, kirkon kupoli loisti upeasti auringonlaskun aikaan. Illan pimetessä saavuimme valokuvaukselliselle Point Alexandrelle. Lopuksi metrolla Montmartrelle ja syömään kolmen aterian menyn 15 €.

      4. Montparnasselle matkasimme metrolla, toisten kierrellessä Lafaeytten tavaratalosssa nousin pilvenpiirtäjän 59:n kerrokseen josta on upeat näkymät yli Pariisin, lippu maksoi muistaakseni 10-15 €. Montparnasselta kävelimme Luxenbourgin puistoon. Iltapäivällä palasimme takaisin "kotikulmille" metrolla. Nousimme Montmartren kukkulalle ihastelemaan Sacre Coueria iltavalaistuksessa. Viimeinen ja haikea illallinen taiteilijakylässä 15 €.

      5. Aamulento 7:00 ja taksikyyti CDG:n kentälle maksoi (vain) 45 €!

      • alkuper

        Kiitos paljon näistä hienoista vinkeistä!!!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2284
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2147
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe