Lääkkeet + lihaskrampit

ähöö

Kuinka elätte lääkkeiden sivuoireiden kanssa? Oletteko voineet elää normaalia elämää, harrastaa liikuntaa jne? Minulle tulee kaikista avaavista lääkkeistä sydämmen muljuntaa ja lihaskramppeja, suonenvetoja. Ei taida olla minulle hyvää lääkettä olemassakaan :(

10

6778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Symbic.+Bricanyl

      noihin ns. "suonenvetoihin". Montaako avaavaa sinulla on kokeiltu? Itse en voisi edes kuvitella käyttäväni salbutamolia,Ventolinea ja muutamaa muuta, sen sijaan Bricanyl sopii oikein hyvin.

    • ex-kofeinisti

      Teofylliiniä sisältävät astmalääkkeet ainakin aiheuttavat tuollaisia oireita, koska teofylliini on eräs kofeiinin muoto, ja kofeiini sekoittaa osalla meistä aineenvaihdunnan niin pahanpäiväiisesti, että lihassolut alkavat hajota kemiallisen epätasapainon vuoksi.

      Vaimoni on syönyt niitä kersasta asti, ja viime talvena hän löysi lääkelaitoksen sivuilta teofylliinin tuoteselosteen, jossa kerrottiin sen aiheuttavan tuota solujen hajoamista, rabdomyolyysiä ja monia muita ikäviä vaivoja lihaksistoon ja hermostoon. Kofeiiniahan käytetään kasvinsuojelumyrkkynä, koska se tuhoaa nopeasti tuholaisten hermoston. Se lääkitys loppui sillä hetkellä ja vaimo oli pirun äkäinen, kun eivät lääkärit ole vaivautuneet kertomaan, mitä myrkkyä hän on popsinut naamaansa puoli vuosisataa.

    • ex-kofeinisti

      Ja ne keinot, jolla pääset vaivoistas, mutta et hengestäs.

      Lopeta tykkänään kaikenlainen kofeiininkäyttö, syö, ja elä muutenki9n terveesti ja juo 2-3 litraa vettä vuorokaudessa. Krampit kertovat, että elimistösi kemiallinen tasapaino on pahanlaisesti retuperällä, nestetasapaino, suola, b-vitamiini, magnesium, maitohappobakteerit ja emäksinen ruokavalio antavat hyvän pohjan elimistölle toipua, ja lisäksi voi käyttää E-Epaa ja karnosiinia, ne neutraloivat aika tehokkaasti autonomisen hermoston stressiä, joka aiheutuu ulkoisen, kemiallisen tekijän stressihormoneja kohottavasta vaikutuksesta.

      Kortisonihan saa ainakin minun eukkoni kiristelemään hampaitaan, mikä kertoo liian korkeasta adrenaliinitasosta. Liian korkea adrenaliinitaso taas vaurioittaa aivosoluja ja lihaksiston soluja, myös sydämen, sehän on vain lihas. Karnosiini vaikuttaa suoraan lihaksiin, se on kehonrakentajien käyttämä lisäravinne juuri, koska se pitää lihassolut kunnossa, eikä sillä ole mitään haittoja. Samaa ainetta saamme lihasta, mutta se ei ilmeisesti piisaa.

      Usko tai ole uskomatta, mutta meidän perheessä on terveys noussut kohisten kun tajusimme nämä yhteydet ja lopetimme itsemme myrkyttämisen. Minä lopetin sumpin lipittämisen ensin, ja vaimo joskus yli puolen vuoden perästä, kun oli kaivellut lisää tietoa netistä ja miettinyt otsa kurtussa, hiljaa ku mykkä paskalla.

      Kofeiini auttaa kyllä välittömän vaikutuksensa vuoksi astmaa, mutta sen pitkäaikaiskäyttö sekoittaa hitaasti keskushermoston ja kehon kemiallisen tasapainon, ja alkaa pian aiheuttaa erilaisia oireita, kuten hengityslihasten kramppeja, jotka voivat olla hengenvaarallisia pahoissa myrkytystapauksissa. Kun lopetin, minulle tuli jnukkuessa niin pahoja kramppeja, että olin tukehtua useamman kerran parin ensimmäisen kuukauden aikana. Onneksi vaimolle ei tullut tuollaisia oireita, eikä hänelle koskaan muutenkaan ollut tullut kofeiinista mitään oireita. Puoli vuotta lopettamisen jälkeen, hän tosin sattui juomaan kupillisen sukulaisissa, ja sai siitä päänsäryn, sekä vuorokauden mittaisen voimakkaan tinnituksen. Hänen aivonsa ovat tulleet yliherkäksi kofeiinille vuosikymmenien käytön seurauksena. Aivot ovat vaurioituneet.

      • yääh

        Syön magnesiumia joka ilta. En juo kahvia, jokunen kupillisen vihreää teetä sen sijaan päivässä kuluu. huolehdin kumminkin riittävästä veden juonnista teen päälle. Minulla ei ole lääkkeenä teofylliiniä eikä salbutamolia, joten eipä voi niistäkään tämä johtua.

        Tänään taas ollut niin järkyttävää lihaskramppia ja vähän sydämen tykyttelyäkin että taidan huomenna mennä taas lääkäriin, ja jos eivät taaskaan kuuntele niin sitten menen sairaalan päivystykseen enkä suostu poistumaan ennen kuin tiedetään mikä on vikana. Itse epäilisin ehkäpä kaliumvajetta.


      • kramppeja
        yääh kirjoitti:

        Syön magnesiumia joka ilta. En juo kahvia, jokunen kupillisen vihreää teetä sen sijaan päivässä kuluu. huolehdin kumminkin riittävästä veden juonnista teen päälle. Minulla ei ole lääkkeenä teofylliiniä eikä salbutamolia, joten eipä voi niistäkään tämä johtua.

        Tänään taas ollut niin järkyttävää lihaskramppia ja vähän sydämen tykyttelyäkin että taidan huomenna mennä taas lääkäriin, ja jos eivät taaskaan kuuntele niin sitten menen sairaalan päivystykseen enkä suostu poistumaan ennen kuin tiedetään mikä on vikana. Itse epäilisin ehkäpä kaliumvajetta.

        löydät helposti netistä listan kaliumia sisältävistä ruoka-aineista. niitä on todella paljon ja kalium-vaje on helppo korjata ruokavaliolla, jos sitä epäilet. mm. banaani ja peruna ovat erittäin kalium-pitoisia. kannattaa kokeilla. minulla oli viime keväänä paljon lihaskramppeja eikä syytä oikein löytynyt. Keuhkolääkäri totesi, että kaikki pitkä- ja lyhytvaikutteiset keuhkoputkia laajentavat lääkkeet aiheuttavat kramppeja, mutta niiden vaikutusmekanismeja ei tiedetä. Itse kokeilin magnesiumin ja kaliumin, mg ei mitään vaikutusta, mutta kaliumilla tuntui olevan. söin tabletteja 1g kaliumia päivässä (ei ole kovin paljon) ja paljon kalium-pitoisia ruoka-aineita. krampit loppuivat ja kesän jälkeen minulla ei ole ollut yhtään kramppeja. en tosin varmasti voi sanoa oliko kaliumillakaan mitään todellista vaikutusta, koska varsinaista puutettakaan ei olisi pitänyt olla. minulla oli todella suuri lääkitys viime keväänä ja 2 kortisonikuuria, joten ne kaikki varmasti vaikuttivat elimistöni elektrolyyttitasapainoon.

        et kertonut mitä lääkkeitä käytät? ilmeisesti jotain avaavaa, koska sinulla on myös sydämen tykytystä


    • Elo-vena

      Itselläni oli voimakkaita lihaskramppeja alussa kun astmalääkitys oli niin rankka.Atrovent comp ja Seretide oli mm silloin lääkkeenä.

    • :)

      Kaliumin puute on varmaan yleisin syys noihin kramppeihin. Minä syön siihen kalium-tabletteja 1g joka toinen päivä jatkuvasti, kumoamaan sitä, että kortisoni lisää kaliumin tarvetta. Jos tulee sydämentykytystä lisään annosta aina 2g päivässä ja oireet katoavat yleensä viimeistään kolmessa päivässä. Jos olet nainen niin kuukautisetkin eli hormoonitoiminta valitettavasti aiheuttaa myös heittelyä. Vaikka liiasta suolan syömisestä varoitetaankin, niin myös totaalinen natriumin välttäminen myös aiheuttaa samoja oireita ja sen takia mm vanhusten ruokavalioon joudutaan välillä jopa lisäämään suolaa. No verikokeet kertovat onko arvosi alarajalla ja jos on todennäköisesti hyödyt samasta kuin minäkin.. olen sentään syönnyt astmalääkkeitä ihan tarpeeksi kauan, että sivuvaikutuksia ei tule enää uutuudesta.

    • nena76

      viestiketju on vanha mutta laitan tähän oman lisätiedon jos joku etsii tietoa eli kärsin yli puolivuotta pohkeiden särystä ja lihaskrampeista...tutkittiin kaikki taudit..lääkärit väittivät ettei voi johtua ennen vaivoja aloitetusta uudesta astmalääkkeestä(relvar ellipta).lopulta laitettiin asia testiin kun yksi lääkäri tämän uskoi.hengitykseen se lääke auttoi mutta nyt kun muutaman päivän käyttänyt aiempaa lääkettä budesonid niin krampit ja särky on melkeen pois.

    • auttaa

      Kramppeihin auttaa myös iholle suihkutettava magnesium. Nopeampi ja tehokkaampi kuin pillerit ja krampit laukeaa nopeasti.

    • krampiton

      Vaimolla on ollut koko aikuisiän yöllä kramppeja, jalkaterä, pohje, reisi. Pohkeet olivat pysyvästi tosi kovat.

      Terveysjalkineliikeessä kehotettiin käyttämään päivällä kompressiosukkia tai -säärystimiä. Krampit ovat kadonneet, ja pohkeet pehmentyneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1286
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1185
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      896
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      51
      852
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      73
      753
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      29
      742
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      734
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      60
      730
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      58
      727
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      665
    Aihe