Mihin perustuu jumaluus (uskonnot)

wictor egrebben

Jos jätetään uskominen pois, löytyykö realismia?? Uskominen on sitä ettei ole nähnyt, mutta on kuullut ja sen perusteella "uskoo"...

24

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teu

      Usko tekee meistä herroja , rakkaus tekee meistä palvelijoita

      • meni ohi......

        ei auennut..


      • teu
        meni ohi...... kirjoitti:

        ei auennut..

        Kirjoittaa Kirkko postilla II sivulla 106 . kappaleessa 6. ja 7. alku osassa sen kaiken mitä siitä
        tiedän , onhan sulla postilla , jos ei ilmoita . Kirjoitan ne tänne ylös .


    • Pienellä tarkastelulla uskon sinunkin osoittautuvan uskovaiseksi.

      Uskotko, että sinulla on esimerkiksi maksa?

      Uskotko napajäätikköön?

    • teu

      Ei sinulla ole uskontoakaan, saatikka Jumalaa .

      Jumala. Suomalainen sana Jumala merkitsee sekä jumalaa yleensä, että erityisesti kristinuskon Jumalaa,

      Orttodokseilla, karjalaisilla, myös Jumalan tai pyhimyksen kuvaa.

      Filos. ja teol. ajattelussa erotetaan tavallisesti kolme Jumaluuskäsitettä: deistinen , panteistinen ja
      teistinen. Deismin mukaan Jumala on maailman luoja, mutta samalla niin täydellisesti erottunut
      maailmasta, ettei mitään todellista yhteyttä häneen ja luodun välillä voi olla olemassa.

      Panteismi taas tähdentää niin voimakkaasti Jumalan olemista maailmassa, että Jumalan ja maailman
      välinen ero häviää.

      Teismin mukaan Jumala on maailman luoja, sen ylläpitäjä. Se tähdentää Jumalan tuonpuoleisuutta,
      mutta samalla hänen ohjaavaa yhteyttään ja asioihin puuttumistaan luomakunnassa .

      Kristittyjen Jumala-käsitys on teistinen. Ja se on syntynyt Israelissa. Profeettojen julistuksesen
      sisältönä on selväpiirteinen eettinen monoteismi. Jeesus rakentaa julistuksessaan tälle perusteelle opettaessaan pitämään Jumalaa kaikkivaltiaana Isänä.

      Kristinuskon Jumala on Henki, ja häntä luonnehtii Pyhä Henki ja pyhä rakkaus, rakkaudessaan Jumala
      on luonut MAILMAN , perustanut siihen valtakuntansa ja johtaa sitä täydellisyyteen. Pyhänä Jumala
      reagoi kaikkea pahaa vastaan,

      Inhimmillinen puhe Jumalasta jää aina vertauskuvalliseksi ( 1 Kor. 13:12.)

      • teu

        1.Ihmisellä voi olla ajatus olennosta, jota suurempaa ei voi ajatella.
        2.Oletetaan, että tämä olento on olemassa ainoastaan ajatuksena ihmisen mielessä.
        3.Olemassaolo todellisuudessa on suurempaa kuin olemassaolo ainoastaan mielessä.
        4.Voidaan siis ajatella olentoa joka on suurempi kuin olento jota suurempaa ei voi ajatella: olentoa, joka on olemassa myös todellisuudessa.
        5.Ei voi olla olentoa joka on suurempi kuin olento, jota suurempaa ihminen ei voi ajatella.
        6.Siksi olennon jota suurempaa ei voida ajatella täytyy olla olemassa myös todellisuudessa.


      • teutatess
        teu kirjoitti:

        1.Ihmisellä voi olla ajatus olennosta, jota suurempaa ei voi ajatella.
        2.Oletetaan, että tämä olento on olemassa ainoastaan ajatuksena ihmisen mielessä.
        3.Olemassaolo todellisuudessa on suurempaa kuin olemassaolo ainoastaan mielessä.
        4.Voidaan siis ajatella olentoa joka on suurempi kuin olento jota suurempaa ei voi ajatella: olentoa, joka on olemassa myös todellisuudessa.
        5.Ei voi olla olentoa joka on suurempi kuin olento, jota suurempaa ihminen ei voi ajatella.
        6.Siksi olennon jota suurempaa ei voida ajatella täytyy olla olemassa myös todellisuudessa.

        Ne on kauas kantoiset , pitkälti mietittyä sanaa . Lukekaa.


    • 10+4

      Laittommuuteen kristinusko ja sen yli 3500 lahkojen toiminta perustuu!
      Huomaa, että:

      ON ERI ASIA OLLA:
      KRISTITTY
      KUIN
      KRISTINUSKON USKOVAINEN

      Jeesuksen seuraajat olivat KRISTITTYJÄ.
      ---------------------------------------------------
      -Jeesusta seuranneet suvut, suuret perheet, jne lähettivät Jeesuksen pitämiin tilaisuuksiin jäseniään oppiin ja muistiin tallentamaan sekä suvuissa edelleen opettamaan sen mitä Jeesus opetti.
      Näin Jeesusta seuraavien yhteisöt, suvut jne keräsi muistiin Jeesuksen opetukset tarkasti.
      Yksi tai useampia muisti jonkin määrätyn opetuksen, raamatun kohdan ja toiset toisia raamatun kohtia; opetuksia ja siten ne KAIKKI yhdessä muisti tietoina muodostivat Aidon Jumalan ja Jeesuksen Sanan Pyhän Raamatun.

      Jeesuksen seuraajien murhaajat olivat KRISTINUSKON uskovaisia.
      ------------------------------------------------------------------------------------
      -Sellainen uskovainen oli esim. Paavali joka antoi tukensa kristinuskolle Jeesuksen seuraajien paljastajana, kavaltajana ja murhaamisissa. Jeesuksen seuraajat murhattiin sen vuoksi, että heillä oli muisti tietoina Aito Jumalan ja Jeesuksen Sanan Pyhä Raamatun tiedot. KRISTITTYJEN tietoihin Paavali pääsi osittain näyttelemällä valkeuden enkelinä pyhyttään mutta Paavali paljastui Jeesusta seuraaville petturina kun Jeesuksen seuraajia alettiin murhata kristinuskoa perustavien toimesta ja tuolla tavalla ihmiskunta menetti tärkeitä, sanomattoman tärkeitä tietoja. Ne tietojen menetykset tulevat esiin monella tavalla maailman historiassa ja maailman tilanteessa tänään. Mielestäni selvin osoitus raamatun väärentämisen todistuksena on se, että KRISTINUSKOLLA on tuhansia, varmuudella yli 3500 lahkoa etsimässä totuutta väärennetystä raamatusta koskaan sitä löytämättä jos/kun se on harhauttajan opettajan käsissä. Jokainen nykyisen raamatun sana jota Jumala tai Jeesus Itse ei ole Omalla Sanallaan sanonut ei ole Heidän sanaa. Jos etsit raamatusta Jumalan ja Jeesuksen Sanaa niin miksi ihmeessä uskot esim. Paavalin sanaan!!! Siksikö että et ole kristitty vaan kristinuskon uskovainen!

      Emme tiedä mitä kaikkea Jeesuksen opetuksia, tietoja Jeesuksen seuraajilla oli. Mutta vois hyvin olettaa, että esimerkiksi kun Jeesus paransi sairaita niin Hän opetti niitäkin asioita seuraajilleen. Ainakin Jeesuksen opetuslapsilla väitetään olleen sellaisia taitoja.
      Varmaa mielestäni on se, että Jeesuksen seuraajien murhaamisen syy oli se, että he KRISTITTYINÄ tiesivät enemmän kuin Paavali ja muuta KRISTINUSKON uskovaiset. Paavali itsekkin tunnustaa raamatussa itsensä herran palvelijaksi rukoilemalla herraltaa apua tuskiinsa (rikollisena) mutta ei rukoillut Jumalalta tai Jeesukselta ollessaan helvetin enkeleiden joukossa. Paavali oli pahana miehenä ilmeisesti rehellisempi kuin se kristinusko järjestönä jolle Paavali tukensa antoi. Kristityt eivät murhanneet omia tai toisia ihmisiä niinkuin kristinusko jonka toiminta murhaajana on kiistaton totuus satojen miljoonien murhaajana. Eli tuossa on selvä viiva Jumalan ja Jeesuksen Lain kuuliaisten ja lainrikkojien välillä.

      Suomessa oli aikoinaan KRISTITTYJÄ. Esim. nykyisen Turun tuomiokirkon paikalla oli Temppeli jonka kristinuskon uskovaiset tuhosi ja pakolla rakennuttivat tuomio kirkon mutta suomalaiset kristityt tiesivät silloinkin, että vain Jumalan valtakunnalla on oikeus tuomita.
      Suomalaiset kristityt hautasivat vainajansa kristittyjen oppien ja sivistyksen mukaan. Monet uskoo, etenkin uskovaiset, että esimerkiksi kristittyjen vainajien hauttamis kulttuurin suomeen tuotiin kristinuskon sivistyksenä mutta niin ei ole vaan kristityillä oli oma Jumalallisuuden sivitys aikaisemmin. Kristinuskon tuoman hautaamis sivistyksen todisteet ovat suomessa selvyydellä esille mm. omia kirkollisveronsa maksaneita uskovaisia makaa työväen talojen takapihoilla tänäänkin häpeäksi suomen valtiolle ja nk. valtion kirkolle kun samaan aikaan valtiollisin menoin kirkon hautaa on pakkohaudattu nk. ateistisen asenteen avoimesti omaava esim. Väinö Tanner joka eläessään teki selväksi ettei hän kirkon hautausmaahan saa viedä.

      • 19+12

        Suomeen tuotiin pakolla, miekan voimalla KRISTINUSKON sivitys. Se sivitys ei ollut samaa kuin KRISTITTYJEN sivistys ja senvuoksi heitä kutsuttiin valkeuden enkeleinä esiintyvinä eksyttäjinä raamatussakin.
        Kristinusko toi suomeen suomalaisia tappamalla, raiskaamalla, kiduttamalla jne oman eksyttäjän herran, harhauttajan jumalan ja sen mukana kaiken rikollisuuden periaatteessa koko maailmaan; ristiretket (rikoksineen), ryöstöretket (rikoksineen), pakanavainot (rikoksineen), noitavainot (rikoksineen), jota nykyään kutsutaan terrorismiksi, väkivaltaisuudeksi jne.... jopa Jumalan ja Jeesuksen Lain (10-käskyä) pilkkaamisen sivityksenä suomalaiset sai miekan heiluttajan sivistyksenä.

        Jokaisella ihmisellä, lapsellakin on Oma Laillinen Oikeus valita uskonsa, kasteensa.
        Jokainen kristinuskon antama lapsikaste on rikos Jumalan ja Jeesuksen Lakia ja Suomen Perustuslakia vastaan ja se rikkoo Suomen allekirjoittamia YK:n lastensuojelua koskevia kansain välisiä sopimuksia.
        Erikoisesti julmaa Jumalan ja Jeesuksen pilkkaamista on se, että nuo pakkolapsikaste laittomuudet tehdään Jumalan ja Jeesuksen Nimissä. Raamatussa ei ole Jumalan tai Jeesuksen Omalla Sanalla määräämää lapsikastetta niin Jumalan ja Jeesuksen Nimissä suoritettuna syyttömiä lapsiakin tappaneen rikollisen antama kaste on selvää Jumalan ja Jeesuksen pilkkaamista.

        Jokainen suomalainen pakkokastettu on syytön miekalla pakotettuun miekan heiluttajan (kristinuskon) perisyntiin. Usko ja luottamus siihen vastoin sielullista Jumalan valtakunnan kaltaisuutta tekee mahdollisesti perisyntisen jos ihminen tietoisesti hyväksyy mieleen manipuloidun lainrikkoja herran jumalanaan.
        Se, että sen perisynti sivityksen tuoja, KRISTINUSKO edustajineen on perisyntinen niinkuin sen historia osoittaa satojen miljoonien murhaajana ei tee suomalaisesta KRISTITYSTÄ perisyntistä jos sitä sieluttomuutta ei itse halua.
        Ymmärtäkää se, että usko tulee ulkoa päin ihmisen mieleen manipuloituna. Sielua ei voi manipuloida sillä sen ja sen Jumalan valtakunnan kaltaisuuden olemme Luojalta saaneet.

        Siis jokaisen suomalaisen tulee oppia ymmärtämään KRISTITTY ja KRISTINUSKON ilmaisujen erot jotta voi Lain antaman turvan oikeudella ITSE valita uskon ja tiedon suhteen kumpaan suuntaan lähtee!
        Toivottavasti onnistuin edes hiukan antamaan valoa siitä mitä tärkeät sanat KRISTITTY ja KRISTINUSKON todellisuudessa ovat ja miten ne käytännössä tulee esiin esimerkein esille ottaen.
        Kuten huomaavainen lukija on huomannut, niin kristinusko on tavallan varastanut itselleen kristittyiltä heillä oleen nimen ja toisessa muotoon sen asettaen jotta harhauttamisen voi suorittaa TODELLISTEN KRISTITTYJEN maineella herralle kristinuskon uskovaisia hankkiakseen ja heitä rikollisiksi kouluttaen kuten kristinuskon historia todeksi osoittaa.

        Mietittävää:
        Miksi Jeesus ei ollut uskossa! (Vaikka saatana yritti 40 vrk.)
        Miksi uskoa pitää tukea uskontunnustamisilla!
        Miksi Jeesus käydessää synagoogassa vihastui!
        Miksi kristinusko on keksinyt ja keksii lisää ilmaisuja joita ei Jumala tai/ja Jeesus käyttä!
        (esim: lähetyskäsky, perisynti, lapsikaste, hätälapsikaste, kummi, kolminaisuusoppi, jne.)

        Mieti myös, kumpi on Jumalan ja Jeesuksen Lakiin ja tahtoon uskomista, sekö että uskoo lainrikkojan käskyyn ja esim. tappaa kun käsketään vai sekö, että tekee niinkuin Jumalan ja Jeesuksen Laki määrää "älä tapa" käskyssä?!
        Tuosta selviää uskon (mieleen manipuloitu) ja Jumalallisuuden (sielullisuuden) tietouden ero!


      • TEU
        19+12 kirjoitti:

        Suomeen tuotiin pakolla, miekan voimalla KRISTINUSKON sivitys. Se sivitys ei ollut samaa kuin KRISTITTYJEN sivistys ja senvuoksi heitä kutsuttiin valkeuden enkeleinä esiintyvinä eksyttäjinä raamatussakin.
        Kristinusko toi suomeen suomalaisia tappamalla, raiskaamalla, kiduttamalla jne oman eksyttäjän herran, harhauttajan jumalan ja sen mukana kaiken rikollisuuden periaatteessa koko maailmaan; ristiretket (rikoksineen), ryöstöretket (rikoksineen), pakanavainot (rikoksineen), noitavainot (rikoksineen), jota nykyään kutsutaan terrorismiksi, väkivaltaisuudeksi jne.... jopa Jumalan ja Jeesuksen Lain (10-käskyä) pilkkaamisen sivityksenä suomalaiset sai miekan heiluttajan sivistyksenä.

        Jokaisella ihmisellä, lapsellakin on Oma Laillinen Oikeus valita uskonsa, kasteensa.
        Jokainen kristinuskon antama lapsikaste on rikos Jumalan ja Jeesuksen Lakia ja Suomen Perustuslakia vastaan ja se rikkoo Suomen allekirjoittamia YK:n lastensuojelua koskevia kansain välisiä sopimuksia.
        Erikoisesti julmaa Jumalan ja Jeesuksen pilkkaamista on se, että nuo pakkolapsikaste laittomuudet tehdään Jumalan ja Jeesuksen Nimissä. Raamatussa ei ole Jumalan tai Jeesuksen Omalla Sanalla määräämää lapsikastetta niin Jumalan ja Jeesuksen Nimissä suoritettuna syyttömiä lapsiakin tappaneen rikollisen antama kaste on selvää Jumalan ja Jeesuksen pilkkaamista.

        Jokainen suomalainen pakkokastettu on syytön miekalla pakotettuun miekan heiluttajan (kristinuskon) perisyntiin. Usko ja luottamus siihen vastoin sielullista Jumalan valtakunnan kaltaisuutta tekee mahdollisesti perisyntisen jos ihminen tietoisesti hyväksyy mieleen manipuloidun lainrikkoja herran jumalanaan.
        Se, että sen perisynti sivityksen tuoja, KRISTINUSKO edustajineen on perisyntinen niinkuin sen historia osoittaa satojen miljoonien murhaajana ei tee suomalaisesta KRISTITYSTÄ perisyntistä jos sitä sieluttomuutta ei itse halua.
        Ymmärtäkää se, että usko tulee ulkoa päin ihmisen mieleen manipuloituna. Sielua ei voi manipuloida sillä sen ja sen Jumalan valtakunnan kaltaisuuden olemme Luojalta saaneet.

        Siis jokaisen suomalaisen tulee oppia ymmärtämään KRISTITTY ja KRISTINUSKON ilmaisujen erot jotta voi Lain antaman turvan oikeudella ITSE valita uskon ja tiedon suhteen kumpaan suuntaan lähtee!
        Toivottavasti onnistuin edes hiukan antamaan valoa siitä mitä tärkeät sanat KRISTITTY ja KRISTINUSKON todellisuudessa ovat ja miten ne käytännössä tulee esiin esimerkein esille ottaen.
        Kuten huomaavainen lukija on huomannut, niin kristinusko on tavallan varastanut itselleen kristittyiltä heillä oleen nimen ja toisessa muotoon sen asettaen jotta harhauttamisen voi suorittaa TODELLISTEN KRISTITTYJEN maineella herralle kristinuskon uskovaisia hankkiakseen ja heitä rikollisiksi kouluttaen kuten kristinuskon historia todeksi osoittaa.

        Mietittävää:
        Miksi Jeesus ei ollut uskossa! (Vaikka saatana yritti 40 vrk.)
        Miksi uskoa pitää tukea uskontunnustamisilla!
        Miksi Jeesus käydessää synagoogassa vihastui!
        Miksi kristinusko on keksinyt ja keksii lisää ilmaisuja joita ei Jumala tai/ja Jeesus käyttä!
        (esim: lähetyskäsky, perisynti, lapsikaste, hätälapsikaste, kummi, kolminaisuusoppi, jne.)

        Mieti myös, kumpi on Jumalan ja Jeesuksen Lakiin ja tahtoon uskomista, sekö että uskoo lainrikkojan käskyyn ja esim. tappaa kun käsketään vai sekö, että tekee niinkuin Jumalan ja Jeesuksen Laki määrää "älä tapa" käskyssä?!
        Tuosta selviää uskon (mieleen manipuloitu) ja Jumalallisuuden (sielullisuuden) tietouden ero!

        MUUTEN TÄSTÄ EI TULE RAUHAA


      • teu
        19+12 kirjoitti:

        Suomeen tuotiin pakolla, miekan voimalla KRISTINUSKON sivitys. Se sivitys ei ollut samaa kuin KRISTITTYJEN sivistys ja senvuoksi heitä kutsuttiin valkeuden enkeleinä esiintyvinä eksyttäjinä raamatussakin.
        Kristinusko toi suomeen suomalaisia tappamalla, raiskaamalla, kiduttamalla jne oman eksyttäjän herran, harhauttajan jumalan ja sen mukana kaiken rikollisuuden periaatteessa koko maailmaan; ristiretket (rikoksineen), ryöstöretket (rikoksineen), pakanavainot (rikoksineen), noitavainot (rikoksineen), jota nykyään kutsutaan terrorismiksi, väkivaltaisuudeksi jne.... jopa Jumalan ja Jeesuksen Lain (10-käskyä) pilkkaamisen sivityksenä suomalaiset sai miekan heiluttajan sivistyksenä.

        Jokaisella ihmisellä, lapsellakin on Oma Laillinen Oikeus valita uskonsa, kasteensa.
        Jokainen kristinuskon antama lapsikaste on rikos Jumalan ja Jeesuksen Lakia ja Suomen Perustuslakia vastaan ja se rikkoo Suomen allekirjoittamia YK:n lastensuojelua koskevia kansain välisiä sopimuksia.
        Erikoisesti julmaa Jumalan ja Jeesuksen pilkkaamista on se, että nuo pakkolapsikaste laittomuudet tehdään Jumalan ja Jeesuksen Nimissä. Raamatussa ei ole Jumalan tai Jeesuksen Omalla Sanalla määräämää lapsikastetta niin Jumalan ja Jeesuksen Nimissä suoritettuna syyttömiä lapsiakin tappaneen rikollisen antama kaste on selvää Jumalan ja Jeesuksen pilkkaamista.

        Jokainen suomalainen pakkokastettu on syytön miekalla pakotettuun miekan heiluttajan (kristinuskon) perisyntiin. Usko ja luottamus siihen vastoin sielullista Jumalan valtakunnan kaltaisuutta tekee mahdollisesti perisyntisen jos ihminen tietoisesti hyväksyy mieleen manipuloidun lainrikkoja herran jumalanaan.
        Se, että sen perisynti sivityksen tuoja, KRISTINUSKO edustajineen on perisyntinen niinkuin sen historia osoittaa satojen miljoonien murhaajana ei tee suomalaisesta KRISTITYSTÄ perisyntistä jos sitä sieluttomuutta ei itse halua.
        Ymmärtäkää se, että usko tulee ulkoa päin ihmisen mieleen manipuloituna. Sielua ei voi manipuloida sillä sen ja sen Jumalan valtakunnan kaltaisuuden olemme Luojalta saaneet.

        Siis jokaisen suomalaisen tulee oppia ymmärtämään KRISTITTY ja KRISTINUSKON ilmaisujen erot jotta voi Lain antaman turvan oikeudella ITSE valita uskon ja tiedon suhteen kumpaan suuntaan lähtee!
        Toivottavasti onnistuin edes hiukan antamaan valoa siitä mitä tärkeät sanat KRISTITTY ja KRISTINUSKON todellisuudessa ovat ja miten ne käytännössä tulee esiin esimerkein esille ottaen.
        Kuten huomaavainen lukija on huomannut, niin kristinusko on tavallan varastanut itselleen kristittyiltä heillä oleen nimen ja toisessa muotoon sen asettaen jotta harhauttamisen voi suorittaa TODELLISTEN KRISTITTYJEN maineella herralle kristinuskon uskovaisia hankkiakseen ja heitä rikollisiksi kouluttaen kuten kristinuskon historia todeksi osoittaa.

        Mietittävää:
        Miksi Jeesus ei ollut uskossa! (Vaikka saatana yritti 40 vrk.)
        Miksi uskoa pitää tukea uskontunnustamisilla!
        Miksi Jeesus käydessää synagoogassa vihastui!
        Miksi kristinusko on keksinyt ja keksii lisää ilmaisuja joita ei Jumala tai/ja Jeesus käyttä!
        (esim: lähetyskäsky, perisynti, lapsikaste, hätälapsikaste, kummi, kolminaisuusoppi, jne.)

        Mieti myös, kumpi on Jumalan ja Jeesuksen Lakiin ja tahtoon uskomista, sekö että uskoo lainrikkojan käskyyn ja esim. tappaa kun käsketään vai sekö, että tekee niinkuin Jumalan ja Jeesuksen Laki määrää "älä tapa" käskyssä?!
        Tuosta selviää uskon (mieleen manipuloitu) ja Jumalallisuuden (sielullisuuden) tietouden ero!

        Siksi kun me ihmiset ollaan niin heikkoja
        Ei Jeesuksen vihastus ollut sellaista kun te luulette , Hän oli Jumala ja on.
        Sinulla on pitkä lista, ei ne ole kristinuskon keksimä , vaan osa jopa sinun esimihen keksimiä
        Lahetys käsky on Jeesuksen , perisynti on Jumalan , lapsikaste on alkukristillisyyden , hätäkaste,
        kummi, kolminaisuusoppi Pyhän Hengen.

        Tuosta ei selviä sinun määritystä vastaavat viisaudet , eikä tietoisuuden ero .


      • juttujes pohjalta

        oletko täysi sekopää lopullisesti?


      • teu
        juttujes pohjalta kirjoitti:

        oletko täysi sekopää lopullisesti?

        hörhöjen jotka käyvät täällä onneksi aika harvoin .


      • veli xxxxxxxxxxxxxxx
        teu kirjoitti:

        hörhöjen jotka käyvät täällä onneksi aika harvoin .

        ja sen oikeassa olo?


      • Usko Jeesukseen
        veli xxxxxxxxxxxxxxx kirjoitti:

        ja sen oikeassa olo?

        Henkilö joka ei usko, ei usko vaikka enkeli taivaasta tulisi todistamaan. Suositten kuuntelemaan TV7 Cafe Raamattu ohjelmaa. Siellä Pekka Reinikainen kertoo sinulle tarkemmin perusteista tieteellisesti todistettuna. Epäusko on kamalin voima maailmassa, jos sen uhriksi jää, niin kadotus on varma päämäärä elämän päätyttyä.


      • teuta
        veli xxxxxxxxxxxxxxx kirjoitti:

        ja sen oikeassa olo?

        " Hän on se , joka on tullut Veden ja veren kautta , Jeesus Kristus -- ja Henki on se , joka todistaa ,
        Sillä Henki on totuus:"

        Kun apostoli tässä todistaa, että Jeesus Kristus on se , joka on tullut tykömme " veden ja veren kautta ",
        tahtoo Hän sillä huomauttaa meille ensiksi , että sen pyhän kasteen vesi ,jonka olemme saaneet , ei suinkaan ollut mikään tyhjä, sisällyksetön vesipeso , vaan armorikas elämän vesi ja uuden syntymisen peso Pyhässä
        Hengessä , missä edestämme kuollut ja ylösnoussut Herra itse tyli tykömme , pesten meidät kaikkisovittavan verensä voimalla puhtaaksi synneistämme ja ottaen meidät Pyhän Hengen uudistuksen kautta
        vanhurskauttavaan elämänyhteyteensä.

        Sitä lähinnä apostoli epäilemättä tahtoo mainitulla sanalla todistaa , että Jeesus Kristus itse tulee tykömme
        mitä läheisimmällä tavalla meidän ruuaksemme ja juomaksemme toisessa sakramentissä , meille Hän
        näkyväisen leivän ja viinin mukana totisesti antaa meille ruumiinsa syötäväksi ja verensä juotavaksi: Tässä
        Hän varsinaisesti tulee tykömme veren kautta , niin kuin apostoli lausuu . Sillä missä Hän antaa meille ruumiinsa ja verensä , siinä Hän antaa meille itsensä kokonaan , niin me myös tulemme " Hänen ruumiinsa
        jäseneksi, Hänen lihakseen ja luukseen , Ef. 5:30 , samoinkuin myös osalliseksi Hänen Hengestään.

        Koskapa me siinä olemme , kuten apostoli todistaa , 1 Kor. 12:13, " saaneet juoda samaa Hengeä ", ja " Herra on Henki ", 2 Kor. 3:17. -- Lopuksi Johannes sanoo: "Ja Henki on se, joka todistaa , sillä Henki on totuus".
        Tässä puhutaan selvasti Pyhän Hengen todistamisesta , jonka todistus on tosi sanan korkeimmassa merkityksessä. Sillä tämä henki ei valehtele milloinkaan , koskapa Hän on itse totuus ja sentähden kutsutaankin "totuuden Hengeksi, joka lähtee Isän tyköä ". Kenestä Hän sitten todistaa ? Jeesus vastaa: " Hän on todistava minusta", Joh. 15:26.

        Mutta miten sitten tapahtuu tämä Pyhän Hengen todistus Jeesuksesta? Hurmahenget uneksivat sen tapahtuvan välittömasti , luullen oman turhamaisen sydämensä tuntemisen ja kiihtyneen mielensä kuvitteleluja Pyhän Hengen todisteukseksi , ja joutuvat yhdestä mielettömyydestä toiseen. Vaan ettei
        totuuden Henki näin välittömästi vaikuta , sitä opettaa Herra meille , lisätessään " Ja tekin todistatte"-- siis
        evankeliumin sanan ja saarnan kautta -- ja tämä todistus on meidän otettava vastaan USKOLLA. Joka onkin
        alkuisin saman sanan voimasta .


      • Usko Jeesukseen
        teuta kirjoitti:

        " Hän on se , joka on tullut Veden ja veren kautta , Jeesus Kristus -- ja Henki on se , joka todistaa ,
        Sillä Henki on totuus:"

        Kun apostoli tässä todistaa, että Jeesus Kristus on se , joka on tullut tykömme " veden ja veren kautta ",
        tahtoo Hän sillä huomauttaa meille ensiksi , että sen pyhän kasteen vesi ,jonka olemme saaneet , ei suinkaan ollut mikään tyhjä, sisällyksetön vesipeso , vaan armorikas elämän vesi ja uuden syntymisen peso Pyhässä
        Hengessä , missä edestämme kuollut ja ylösnoussut Herra itse tyli tykömme , pesten meidät kaikkisovittavan verensä voimalla puhtaaksi synneistämme ja ottaen meidät Pyhän Hengen uudistuksen kautta
        vanhurskauttavaan elämänyhteyteensä.

        Sitä lähinnä apostoli epäilemättä tahtoo mainitulla sanalla todistaa , että Jeesus Kristus itse tulee tykömme
        mitä läheisimmällä tavalla meidän ruuaksemme ja juomaksemme toisessa sakramentissä , meille Hän
        näkyväisen leivän ja viinin mukana totisesti antaa meille ruumiinsa syötäväksi ja verensä juotavaksi: Tässä
        Hän varsinaisesti tulee tykömme veren kautta , niin kuin apostoli lausuu . Sillä missä Hän antaa meille ruumiinsa ja verensä , siinä Hän antaa meille itsensä kokonaan , niin me myös tulemme " Hänen ruumiinsa
        jäseneksi, Hänen lihakseen ja luukseen , Ef. 5:30 , samoinkuin myös osalliseksi Hänen Hengestään.

        Koskapa me siinä olemme , kuten apostoli todistaa , 1 Kor. 12:13, " saaneet juoda samaa Hengeä ", ja " Herra on Henki ", 2 Kor. 3:17. -- Lopuksi Johannes sanoo: "Ja Henki on se, joka todistaa , sillä Henki on totuus".
        Tässä puhutaan selvasti Pyhän Hengen todistamisesta , jonka todistus on tosi sanan korkeimmassa merkityksessä. Sillä tämä henki ei valehtele milloinkaan , koskapa Hän on itse totuus ja sentähden kutsutaankin "totuuden Hengeksi, joka lähtee Isän tyköä ". Kenestä Hän sitten todistaa ? Jeesus vastaa: " Hän on todistava minusta", Joh. 15:26.

        Mutta miten sitten tapahtuu tämä Pyhän Hengen todistus Jeesuksesta? Hurmahenget uneksivat sen tapahtuvan välittömasti , luullen oman turhamaisen sydämensä tuntemisen ja kiihtyneen mielensä kuvitteleluja Pyhän Hengen todisteukseksi , ja joutuvat yhdestä mielettömyydestä toiseen. Vaan ettei
        totuuden Henki näin välittömästi vaikuta , sitä opettaa Herra meille , lisätessään " Ja tekin todistatte"-- siis
        evankeliumin sanan ja saarnan kautta -- ja tämä todistus on meidän otettava vastaan USKOLLA. Joka onkin
        alkuisin saman sanan voimasta .

        Tarvitaan kuule eri henkilöt ja eri tietolähteet tällaiseen todisteluun, josta tässä on kysymys.
        Pekka Reinikaista suosittelen kuuntelemaan, hänellä on tieto ja taito jolla tällaisia asioita voideen perustella, Raamatun teksteistä ei todellakaan ole minään apua näissä tapauksissa.


      • teuta
        Usko Jeesukseen kirjoitti:

        Tarvitaan kuule eri henkilöt ja eri tietolähteet tällaiseen todisteluun, josta tässä on kysymys.
        Pekka Reinikaista suosittelen kuuntelemaan, hänellä on tieto ja taito jolla tällaisia asioita voideen perustella, Raamatun teksteistä ei todellakaan ole minään apua näissä tapauksissa.

        se oli vastine , jonkun kirjoittamalle . viestille jossa : sanottiin kokoluomakunta todistaa
        Niinpä niin , mutta hän ei ollut ilmeisesti saanut siitä todistusta koska kirjoitti tänne.


      • teuta
        Usko Jeesukseen kirjoitti:

        Tarvitaan kuule eri henkilöt ja eri tietolähteet tällaiseen todisteluun, josta tässä on kysymys.
        Pekka Reinikaista suosittelen kuuntelemaan, hänellä on tieto ja taito jolla tällaisia asioita voideen perustella, Raamatun teksteistä ei todellakaan ole minään apua näissä tapauksissa.

        voisi ajatella muitakin systeemiä kun omia , kaikilla ei ole kaikista tietoo . ymmärrätkö.


    • kopponenv

      Epäily avaa silmät.. Totuuden kieltäminen on tyhmyyttä.

      • teuta

        On kivaa elää yksinkertaisesti , ja nauttia siitä, että ei ole minnekkään kiire
        eikä ketään tule kritisoida , se pitää heittää yli olan ja nauttia muuten.


    • teuta

      Sinulle voi pikkuhiljaa hiipiä tieto päähän .

    • Jerd Jeggind Yale

      Maailman ikä on todistettavasti mm (dnatutkimus) useita kymmeniätuhansia vuosia, mutta raamattu kirjoitettu 1000-1800v sitten... vaatii tosi hyvää uskoa.. mutta sitähän harjoitellaan seuroissa sylivauvasta asti.

      • teuta

        Että , kaikissa elöissä on DNA- Molekyyleissä niiden syntyä , kasvua ja elämää ohjelmoiva tietokoneen
        koodijärjestelmää muistuttava neljää koodimerkkiä käyttävä "KONEISTO " KESKUS -"TIETOKONEEN " Lisäksi
        siinä on "Aliteitokoneita " eri eläimiä ja prosesseja ohjelmoimassa sekä "päätteet"niissä soluissa . ...

        Dna -ohjelmointi johtaa siten siten muunteluun ryhmän piirissä , mutta se ei salli uusiaen eliömuotojen
        syntymistä . Kaikki muunteleva lisääntyminen tapahtuu "lajiensa mukaan" , kuten Jumala luomisessa sääti .
        Aikamme "tieteelliseksi " väitetyn käsityksen mukaan näkyvä maailmankaikkeus on itsestään "putkahtanut " olemattomasta olevaksi .

        Sekä sen mukaan kaikki syntyneet sattumanvaraisten prosessien tietä ilman niiden suunnittelijana ja tekijänä.
        Tuskin voisi voisi olla mielettömänpää ajatusta kuin tämä. " Hullu sanoo sydämmessään , ettei ole Jumalaa ".
        (Ps. 14:1 )kaiken tämän suunnittelijana ja luojana . " Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet".
        (Room. 1:22.).


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      13
      1957
    2. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      107
      1731
    3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

      Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
      Sinkut
      115
      1217
    4. Olit kiinnostunut mutta

      varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
      Ikävä
      76
      984
    5. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

      Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
      Maailman menoa
      133
      920
    6. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

      Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
      Maailman menoa
      86
      865
    7. No oletko miten paljon miettinyt

      Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
      Ikävä
      66
      731
    8. Olet hyvin

      rakastettava ja kaipaan sinua.
      Ikävä
      36
      685
    9. Mies jos ottaisit yhteyttä

      Minuun.. kysyisit vaikka että mitä kuuluu? Eihän se paha ois..
      Ikävä
      47
      683
    10. On oltava hyvin varovaisia siinä, miten käytämme sanaa ikuisuus

      Aloitetaan tarkastelemalla sanaa ”ikuinen” tai ”loputon” Raamatussa. G. Campbell Morgan on yksi historian tunnetuimmista
      Hindulaisuus
      228
      663
    Aihe