Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lämmöt nousee!

520i -97

Nyt olis neuvot tarpeen, kun e39 520i:ssäni lämmöt nousee jatkuvasti punaiselle. Auto on vuosimallia 97, suomiauto ja ajettu 127 tkm. Kaupunkiajossa lämmöt nousee jatkuvasti ja kun antaa kunnolla kierroksia, ne saa taas laskemaan normaalille tasolle, ainakin välillä. Missä siis vois olla vika? Ja paljonko maksaa korjaus?
Kiitos avuista...

13

7276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Metropolit

      on vesipumppu. Omaani ainakin jo vaihdettu(-97 523i)Kannattaa viedä nopeesti huoltoon. En suosittele ajamista kauheesti ja veden määrä tarkista!

    • 528i -98 E39

      Mahdollisesti sulla vuotaa jäähdytysjärjestelmä jostakin. Hukkaako se vettä johonkin, jos hukkaa niin tarkista kaikki mahdolliset vuodot. Esim mulla vuoti termostaatti kotelo ja sitä kautta vesi väheni, jolloin se pääsi lämpenemään. Toinen vaihtoehto on se että termostaatti ei toimi oikein. tuntuu olevan aika yleistä että tuo termari ei toimi. Termari maksaa 20-30 ekee mulla maksois se kotelo (mustamuovinen) 20 ekee. Kannattaa vaihtaessa puhdistaa pinnat hyvin.

    • Pentu

      Vesipumppu vaihtoon.

      Tarkista sitä ennen jäähdytysnesteen määrä ja että kun kone käy kuumana niin vesi kiertää. Helpoin tapa tarkistaa on kun moottori on lämmin niin jäähdyttimeen johtavat molemmat putket pitäisi olla kuuma. Sekä alempi ja ylempi mitkä lähtevät jäähdyttimestä. Jos kaikki on muuten ok niin vesipummpu taitaa olla tiensä päässä ja vesi ei kierrä tarpeeksi hyvin ja kone kuumenee.

      • termari

        Sitten vesipumppu ...Propelli ei taida olla enää viskolla näissä malleissa ...


      • Pentu
        termari kirjoitti:

        Sitten vesipumppu ...Propelli ei taida olla enää viskolla näissä malleissa ...

        Eikös E39 moottorissa vesipumppu ole vielä muovista kute E34 M50 moottorikin? Vai ovatko tehty jo jostakin muusta aineesta. Näissä on ongelmana se että kestävät n 150t km ja sen jälkeen alkavat hajota. Huonolla tuurilla hajoaa muoviosat kokonaan ja tukkii jäähdytyksen ja se on sitten siinä.


      • 520i 97

        entäs jos toinen letku on kylmä ja toinen kuuma? voisiko olla tukos jossain, ettei vesi pääse kunnolla kiertämään vai???


      • pasi
        520i 97 kirjoitti:

        entäs jos toinen letku on kylmä ja toinen kuuma? voisiko olla tukos jossain, ettei vesi pääse kunnolla kiertämään vai???

        Jos toinen (alaletku) kylmä ja toinen kuuma niin silloinhan se toimii. Jäähdyttimen on tarkoituskin jäähdyttää se vesi.


    • Jamppa

      Uusi alkuperäinen osa maksaa alennusten kanssa noin 65e.
      Toden näköisesti keraamisen vesipumpun siipi ei tahdo pysyä samassa tahdissa akselin kanssa ja vesi ei kierrä tarpeeksi nopeasti.
      Älä odota kesää vaan käy vaihdattamassa ajoissa.

    • jomppe

      kun ostat uutta pumppua, niin osta sellainen jossa on METALLIsiipi muovisen sijaan.ei välttämättä löydy alkuperäisenä mut sou not,tarvikkeena löytyy laadukkaita vaihtoehtoja.on hieman kalliimpi mut taatusti pitkäikäisempi.

      • jare

        saksalaista :)


    • Kokemusta2

      Vaihdoin vesipumpun termarin. Uusi termarin koppa (orggis) vuoti hiukan. Uudelleen auki ja tiivisteliimat pintaan ja piti. Huolellinen ilmaus. Kerran lisäsin myöhemmin nestettä, jonka jälkeen pinta on pysynyt vakiona. Koppa on huono, kun muovinen parilla tiivisteellä. Olisi kunnon tiiviste, kuten ennen vanhemmissa malleissa. Hyvä vinkki käytetyn ostajalle. Vaihtakaa pumppu ja termari koppineen aivan alkuun, jos ei vaihdettu.

    • Anonyymi

      Nyt olis neuvot tarpeen, kun e39 520i:ssäni lämmöt nousee jatkuvasti punaiselle. Auto on vuosimallia 97, suomiauto ja ajettu 279 tkm. Kaupunkiajossa lämmöt nousee jatkuvasti ja kun antaa kunnolla kierroksia, ne saa taas laskemaan normaalille tasolle, ainakin välillä.
      vaihdoin uuden jäähdytimmen, termostati ja temostatinkotelo, voisko se olla että pitää vaihtaa uuden vesipumpun?
      ennen sitä vika, mulla valui kaikkii nesteet pois ja siit sen jäälken vaihdoin uuden jäähdytimen se ei auttanut paljon sit vaiihon termostatiiin ja kotelon.
      Missä siis vois olla vika? Ja paljonko maksaa korjaus?
      Kiitos avuista...

    • Nyt olis neuvot tarpeen, kun e39 520i:ssäni lämmöt nousee jatkuvasti punaiselle. Auto on vuosimallia 97, suomiauto ja ajettu 278 tkm. Kaupunkiajossa lämmöt nousee jatkuvasti ja kun antaa kunnolla kierroksia, ne saa taas laskemaan normaalille tasolle, ainakin välillä.

      Ennen sitä mull meni valuui kaikki jäähdytysnestet "nesten säiliö meni paskaks", tilasiin uuden jäähdyytimen ja pistin sitä kinii, sit seen jälkeen menin ajaa mutta allkoi lämpeene, tilasin uuden termoostatin ja kotelon, taas menin katto et kuumeneks se vai ei , alkoi taas kumeeneman, ja autooon sisällä kun pistään kuuman ilman tule kymä ilmaa sit se vaihtuu aina toisen päin, sit auton sisällä oon vissi jäähäreiden haju.

      voiko olla vika vesipumpus?

      Missä siis vois olla vika?
      Kiitos avuista...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe