Marokkoon halvalla haluavat

JaanaJu

Nyt kun nuo matkatoimistot ovat lopettaneet pakettimatkat Agadiriin, huokaisen syvään helpotuksesta ja ajattelen, että tekivät viimein oikean ratkaisun. On viisasta unohtaa koko kaupunki ja varata lennot jostain ihan muualta. En ole koskaan ymmärtänyt miksi juuri Agadiriin on tehty matkoja, koska sehän on ruma kaupunki. Ellei sitten pysyttele koko lomaansa eristyksissä turistialueella ja hienohiekkaisen rannan tuntumassa. Minua ja perhettäni ei henkilökohtaisesti tällaiset lomat vedä puoleensa.
Marokossa on muita todella ihania kaupunkeja, vanhanaikaisia ja värikkäitä, ei niin kuin agadirin teollisuuskaupunki. Suosikkejamme on olleet jo pitkään Marrakesh ja Essaouira. Kummassakin tunnelmalliset medinat ja mielenkiintoinen iltaelämä (erityisesti Marrakeshissa, myös lasten kanssa viihtyy pitkään puoleen yöhön) ja Essaouirassa ihanan medinan lisäksi pitkä, kaunis, valkoinen hiekkadyynien täyttämä ranta. Myös Rabat pääkaupunkina mielenkiintoinen ja paljon nähtävää kuin myös Fezin todella kaunis kaupunki ihastuttavat, Casablancaa on mielestäni turhaan ylistetty.
Saharasta löytyy eksotiikkaa tähtitaivaan ja tarunomaisen elämisen kautta eikä Atlas-vuoria voita mikään, jos omatoimisuutta löytyy edes hieman. Niitä kannattaa lähteä katsomaan lähempää, Imlil on mukava pieni kylä vaivattoman ajomatkan päässä Marrakeshista. Takseissa saa aina neuvoteltua sopivan kokoiselle porukalle edullisen hinnan!
Käykäähän esimerkiksi ryanairin sivuilla ja varatkaa halvat lennot sieltä! Meidän perheellä tuli viime kerralla lennot maksamaan yhteensä n. 1000e, vanhemmat ja 3 lasta, joista kaikista paitsi yhdestä meni täysi hinta. Paikan päällä yövyimme mukavasti medinan hotelleissa halvalla ja vuorilla olessa Soleilissa ja vaelluksella "autiotuvassa".
Suosittelen Marokkoon tutustumista kunnolla erittäin lämpimästi! Ihmiset ovat ystävällisiä, ruoka herkullista ja kulttuuri mitä kiehtovin! Älkää jääkö itkemään Agadirin perään, koska Marokolla on huomattavasti parempaa tarjolla. Eikä tarvitse edes viitsiä paljon.
Marokosta on tullu meidän perheen kantiskohde, vaikka yleensä ajattelemmekin, että kohde ja kerta riittää. Siellä löytyy kuitenkin aina ihan uudenlaista ihastelemista ja se monipuolisuus voittaa monen muun kohteen tässä lähellä!
Antoisaa matkaa! :)

4

1626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiikeri3

      No, mainitsemanne kaupungit OVAT juuri naita turistipaikkoja, eli Marrakech ja Essaouira, vaan jos katsoo kartalta, loytyy mielenkiintoisempia ja alkuperaisempia paikkoja paljon. Esim. Fez, pienia kylia Agadirin esikaupunkialueelta, kuten Inezgane. Tafraout, Taroudannt, ja jos haluaa tavata berberi vakea, niin on mentava etelaan.

      • JaanaJu

        Niin ovatkin, mutta Marra Ja Essa paljon viehättävempiä kuin Agadir. Mielestäni. Toki on ihania pieniä kaupunkeja ja kyliä paljon lisää, kuten etelässä Sidi Ifni ja Mirleft, lumoavan Legziran lähistöllä ja sitten taas pohjoisessa Al Hoceima. Pidimme myös Taroudantista!


      • mänsägi

        Tuntuu siltä että sinä olet luultavasti ollu marokossa parikertaa. jos haluat tavata ystävälliset berberit niin riittää kuin menet vuorille vaikkapa agadiristä 50km,tai inezganeen niin siellä tapaat heitä on enemmistö.
        Tenmirt.


    • Tangeriin matkaava

      Lennot madridiin (millä vaan lentoyhtiöllä www.vertaa.fi) tai lontooseen (easyjet) ja lennot lontoosta tai madirista Tangeriin tai Casblancaan. Meno-paluu 250e/naama, ryanair yhtä halpa ,mutta jos helsinki on lähtöpaikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe