Laatikkoruoat kuuluvat kai usiempien joulupöytään, niin oletan.
Teettekö te ne itse vai ostatteko valmiina?
Jos teette itse niin millä resepteillä?
Erityisesti minua kiinnostaisi hyvän maidottoman perunalaatikon ohje...
Laatikoita
2
287
Vastaukset
- Anna35
On ainakin joskus onnistunut tällä reseptillä: 1 kilo perunoita kuoritaan ja keitetään pehmeäksi. Otetaan keitinvesi talteen ja perunat soseutetaan (onnistuu parhaiten keittoihin tarkoitetuista perunoista). Sekoitetaa n. pariin desiin hiukan jäähtynyttä keitinvettä 3 rkl esim. tattarijauhoja (Gluteeniton) tai ihan tavallisia hiivaleipäjauhoja Kaadetaan jauhoseos soseeseen ja sekoitetaan hyvin. Imellytetään lämpimässä paikassa noin 3 tuntia. Laitan astian ympärille froteepyyhkeen. Sen jälkeen lisään keitinlientä hiukan soseeseen sakeaksi velliksi. Lisään laktoositonta margariinia 2-3 rkl. ja hiukan suolaa. Paista korkeahkossa vuoassa 170 asteessa noin 3 tuntia. Lorkea vuoka siksi, että sose kiehuessaan voi kiehua reunojen yli.
Lanttulaatikon teen ihan perinteisen kaavan mukaan ja saan sen laktoosittomaksi valitsemalla laktoositonta ruokakermaa. Samoin esim. Keiju 70% on laktoositonta. Lantun makua pehmentämään laitan sekaan itse tehtyä omenasosetta. Määrä on miten milloinkin esim. 1/4 lantun määrästä.
Porkkanalaatikkoon en käytä ollenkaan riisiä. Keitän kuoritut porkkanat suolalla maustetussa vedessä. Kaadan veden pois ja soseutan porkkanat, ei liian hyvin. Lisään 3-4 kananmunaa jäähtyneeseen soseeseen. Jos haluan hiukan kiinteämpää soseesta, niin liotan 1-2 dl korppujauhoja keitinliemessä. Mausteeksi ripaus inkivääriä ja ripaus valkopippuria. Varo liiallista maustamista. Ripaus on joskus vauvan pikusormen kynnen kokoinen. Heh.heh. Laitan soseen voideltuun vuokan ja pinnalle voi ripotella hiukan korppujauhoja. Laktoosittomia korppujauhoja saa laktoosittomista korpuista murentamalla.
Olen joskus tehnyt myös punajuurilaatikkoa, joka säilyy paremmin kuin rosolli ja lapsetkin syövät sitä.
Keitän punajuuret n. 600 g ja kuorin ne jäähtyneenä. Silppuan 2-3 sipulia ja haudutan ne voissa pannulla. Raastan punajuuret karkealla terällä. Lisään seokseen n.150 g aurajuustomurua ja 1 pikkutölkillisen ananasmurskaa. Vatkaan 2 kananmunaa 2 dl kasvirasvaseoksen kanssa. Mausteeksi 1 tl suolaa, 1/2 tl mustapippuria, 1/2 tl muskottipähkinää. Paistan voidellussa vuoassa 150 asteessa noin 2 tuntia. Paiston aikan pintaa kannattaa painella lusikalla muutaman kerran.
Maksalaatikkoa ostan joskus ja laimennan sen makua ruokakermalla ja paistan uudelleen vain sen verran, että pinta saa rusketusta. Jos on aikaa ja saan porsaanmaksaa, niin teen maksalaatikonkin itse. Siihen laitan vedessä keitettyä riisiä. Meillä on suvussa sekä laktoosiongelmaisia, että keliakiaa potevia. Siksi yritän tehdä ruuat niin, että ei tarvitse tehdä jokaiselle erilaista.
Makoisia laatikonpaistohetkiä! Kyllä kaupastakin saa ihan hyvää, jos ei ole aikaa rustata omatekoisia.Meillä laatikot(kin) usein kokeellisia koska niihin ei voi käyttää maitoa (laktoosittomanakaan) eikä margariinia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 794014
- 473409
Oletko pitkävihainen ja onko sinulla " huono muisti muisti "?
Mitä asioita et unohda tai anna anteeksi ? Mitä asioita voit " unohtaa" tai unohtaa? Vastaa koskien kaivattuasi tai yle512471Kokoomus haluaa leikata vielä lisää sosiaaliturvasta
Kokoomuksen Sanni-Granhn Laasonen pyytänyt KELA:aa selvittämään mistä leikataan vähäosaisilta vielä lisää sosiaaliturvas3442031- 1401779
Kaikesta muusta
Mulla on hyvä fiilis. Mä selviän tästä ja sit musta tulee parempi ihminenkin. Ainut, mitä mun pitää nyt välttää on se ko161685Ikävöin sua
Sä vaan pyörit mun mielessä, en saa sua unohdettua. Tilanteesta tekee vaikean sen kun molemmat ollaan varattuja ja tilan131491Neljä kuukautta vankeutta, kenelle?
Kuka tuomittiin ehdottomaan neljän kuukauden vankeustuomioon ja korvauksiin?121309Etsin vastaantulevista sua
Nyt kun sua ei oo, ikävöin sua niin v*tusti. 😔Jokaisesta etsin samoja piirteitä, samantyyppistä olemusta, samanlaista s271307- 451224