Koira-allergiaan siedätystä??

Koirako pois?

Onko kenelläkään kokemusta voiko koira-allergian oireet helpottua ns siedätyksellä?? Meille tuli koira n 2 viikkoa sitten ja nyt silmiä kutiaa.Ostin apteekista silmäoireisiin lääkettä,vähän helpottaa.Silmät eivät ole,ainakaan vielä,punaiset mutta niin kun jo mainitsin,kutiaa. Olen kuullut,että jos ei luovuta eli anna koiraa pois,voi omalle koiralle tulla ns immuuniksi ja allergia oireet voivat hävitä ajan kanssa.Onko tästä kokemuksia??Kauan tähän on mennyt?

10

4575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergikko

      voi olla että ei, pahimmassa tapauksessa puhkeaa astma.

      • Hukka-Musti

        Nykytutkimus kertoo, että allergia vain harvoin pahenee tuossa tilanteessa, ja silloinkin siihen vaikuttaa jokin erityisempi syy, kuten tulehdus, häiriökehitys elimistössä ym.

        Ei pisä olla niin ylivarovainen, vaan antaa siedättyä.

        Minä siedätyin kissoille pitkän kärsimyksen jälkeen, kun kuulin neuvoksi, että parasta lääkettä kissoihin ovat kissat itse. Tunnen muitakin ihmisiä, jotka ovat hoitaneet eläinallergiansa kuntoon aivan >>luonnollisin>> menetelmin. Kaiken maailman allergialääkkeet sen sijaan vain ovat esteenä siedättymiselle.

        Vähän tuli välissä astmaa, mutta sain senkin parannettua tämän avulla: http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=616&i=ORION PHARMA_BECLOMET EASYHALER. Mutta ei pieni astma niin kauheaa ole kuin voisi kuvitella. Tärkeintä on, että saa elämään mukaan sen mitä tarvitsee;-)

        Tässä on jälleen melko uutta tietomateriaalia uudesta allergiaohjelmasta: http://www.filha.fi/@Bin/1611284/SLL142008-Allergialiite-NETTIPDF.pdf

        Pilatakko nyt elämä sen takia, että kuvittelee allergioista liikoja:-(

        Joskun on toimittava niin kuin luonnossa.


    • Itselläni todettiin lapsena kolme allergiaa, koira, kissa ja hevonen. Tässä järjestyksessä, koiralle olin pahiten allerginen. Meillä oli ollut koira koko lapsuuteni ajan, mutta se kuoli kun olin noin kahdeksan ja noin vuosi sen jälkeen on nuo allergiatestit otettu. Sen jälkeen vuoden päästä taloon tuli taas koira, en muista oliko oireita muttei ilmeisesti erityisen pahoja kun koira tuli jäädäkseen. Nykyään kun sekin koira on jo kymmenvuotias, olen asunut kolmen koiran kanssa tuosta ajasta kahdeksan vuotta ja nyt kaksi vuotta omillani, ja olen myös itselleni koiran ottanut vaikka muka aikanaan niin allerginen olin. Ilmeisesti siedätyksellä tuo allergia on kaikonnut, koska esimerkiksi serkuillani on kissa enkä voi kuvitellakkaan meneväni sinne yöksi tai edes käymään pidemmäksi aikaa kun silmät alkavat kutista ja kurkku turpoaa niin ettei henki kulje. Samaten hevostalliin kun menee niin kurkku turpoaa niin ettei ilma kierrä. Mutta koirien kanssa ei tosiaan mitään oireita.
      Välillä huomaa että jotain pientä allergian tapaista on yhä, kun on pidempään vanhempien luota poissa ja menee sinne, kun siellä on yksi karkeakarvainen koira niin se tuppaa kutittamaan silmiä jonkin verran, kun oma on pidempikarvainen. Mutta tuo nykyinen turrelo nukkuu kyllä sängyssä joka yö eikä mitään sen kummempaa minussa ilmene.

      Se tosin voi olla kiinni myös koiran karvasta, kun jotkut allergisoi vähän kaikista ja jotkut sitten vain tietynlaisen karvan omaavista.. Itse huomaan ainakin sen eron että nuo ns. normaalikarvaiset ja lyhytkarvaiset ei allergisoi sen kummemmin mitä nyt se karkeakarvainen joskus vähän mutta sekin siedättyy parissa päivässä huomaamattomaksi, mutta tutullani on nöffi jolla on todella pitkä karva, ja siellä aina tuntuu että silmiä alkaa epäilyttävästi kutittaa vaikkei ole kissoja talossa. Sekin tosin on varmaan tottumuskysymys, kun en pitkäkarvaisen kanssa ole asunut niin se ei ole niin hyvin siedättynyt pois.

      Mutta noin ylipäänsä voin sanoa siedättyneeni koira-allergiasta, en sentään usko että olisi virheellinen tulos silloin reilut kymmenen vuotta sitten tullut.. Ja kun kysyit kauanko siihen on mennyt, sitä en osaa sanoa kun en tosiaan omia oireitani muista kun olin niin nuori. Mutta muistan kyllä että äiti joskus sanoi että meille sen allergiatestin jälkeen otettiin koira ihan sen takia että testataan vieroitunko siitä allergiasta, ja ilmeisesti sitten vieroituin kun kerta koira yhä on talossa. Ja joku sanoi tuosta astmasta, pikkusiskollani oli lapsena astma, koko ikänsä koirien kanssa asunut ja astma on kadonnut vuosia sitten.

      En halua nyt liikaa nostattaa toiveitasi, voihan olla että lapsena tuo siedätys tehoaa paremmin kuin näin aikuis-iässä, mutta suosittelen kyllä kokeilemaan, kun ei siihen kuolekkaan.
      Jos mahdollista niin vältä niitä allergialääkkeitä, kun ne ei ainakaan nopeuta siedättymistä yhtään, ellei jopa hidasta sitä. Jos tuntuu ettei yöllä saa nukuttua sen takia niin yritä pitää makuuhuone koirattomana alueena (ellei se jo ole), ja pese naama ja kädet todella hyvin illalla ennen nukkumaanmenoa, se auttoi minulla aikanaan kun oli pakko kissataloudessa nukkua. Ja tuulettaminen on aina hyvä.

      Onnea yritykseen, toivottavasti pystyt pitämään koiran talossa. Itse en osaisi kuvitella elämää ilman koiria, on ne vaan niin ihania kavereita. :)

    • riitu***************

      Minulle tuli koira hoitoon omistajan sairastuttua. Noin 1 viikon jälkeen alkoi silmiäni ärsyttää ( hiekan tunne ja punoitus ) Itelläni on koira, eikä sen aikana ole ollut allergisia oireita Koiralleni olen syöttänyt laadukasta kana riisi kuivamuonaa, yrjölän puuroa ja olen silloin tällöin antanut rasvahappoöljykuureja esim. eforionöljy. Iho ei hilseile. Hoitokoiralle oli syötetty jotain vehnäpohjaista marketin ruokaa, en muista nimeä enää. Tutkin sen ihon. Tosi kuiva ja hilseili. Kana-riisiä jo oli syönyt sen viikon verran meillä. Hain apteekista vielä rasvahappoöljyä ja aloin antamaan sitä. Siitä noin kahden viikon päästä oireeni alkoivat helpottaa ja lopulta oireet sitten hävisivätkin. Koiran turkin laatukin muuttui paljon. Paljon siis vaikuttaa allergiaoireisiin se mitä koira syö.

    • ei toimi.

      No meillä oli koira 16 vuotta, allergiat vaan paheni vuosien myötä. Eli ei tuo siedätys toiminu mulla ainakaan käytännössä. Loppujen lopuksi syön nytkin vahvoja allergialääkkeitä, vaikka koiraa ei ole ollut enää pariin vuoteen, ja astmakokeissakin jouduin käydä aikoinaan.

      Eli älä elättele turhia toiveita.

      • Hukka-Musti

        Tien sen kokemuksen kautta. Ne vaan altistaa samalla kun estää oireilun.


    • hurmiola

      Minulla koira-allergia on hävinnyt koiran tulon myötä. Kun meille pari vuotta sitten tuli koira (iso ja ei-allergisoimaton rotu!), minulla oli todettu koira-allergia prick-testissä. Koirista tuli oireina nuhaa ja silmien kutinaa.

      Silmien kutina hävisi ensimmäisenä, muistaakseni puolen vuoden sisään. Käytin nuhaan aluksi kortisoninenäsuihketta, mutta vähitellen luovuin käytöstä, eikä enää tule minkäänlaisia oireita omasta eikä muistakaan koirista.

      Mielestäni pahoihin oireisiin voi käyttää täsmälääkkeitä, turha itseään on kiusata. Ei lääkkeet poista allergeeneja ilmasta, ne auttavat oireisiin. Siedättymistä tapahtuu koko ajan kun oleilee koiran kanssa samoissa tiloissa, huolimatta siitä käyttääkö lääkkeitä vai ei.

      • ei....

        No eipä tuo mulla ainakaan toiminut, ja kuten sanoin, koira oli talossa 16 vuotta. Eli ei mikään siedättäminen aina auta. Minulla ei ainakaan tapahtunut mitään muutosta parempaan. Käytin lääkkeitä tai en.

        Joskus tuo "siedättäminen" vain pahentaa tilannetta, pahentaa oireita, ja pahentaa allergiaa sekä voi jopa äityä astmaksi.


      • site
        ei.... kirjoitti:

        No eipä tuo mulla ainakaan toiminut, ja kuten sanoin, koira oli talossa 16 vuotta. Eli ei mikään siedättäminen aina auta. Minulla ei ainakaan tapahtunut mitään muutosta parempaan. Käytin lääkkeitä tai en.

        Joskus tuo "siedättäminen" vain pahentaa tilannetta, pahentaa oireita, ja pahentaa allergiaa sekä voi jopa äityä astmaksi.

        Siedättyminen tapahtuu varmasti parhaiten lapsena, kun immuunijärjestelmä vielä kehittyy. Luonnontuotteista löytyy myös allergiaoireita vähentäviä tuotteita. Tuolta löytyy paljon tietoa, mitä yksi vaihtoehtotuote saa aikaan, ei pelkästään allergioita ajatellen. Kerron halutessasi lisää! http://dy.fi/z9k


      • Vierailia
        site kirjoitti:

        Siedättyminen tapahtuu varmasti parhaiten lapsena, kun immuunijärjestelmä vielä kehittyy. Luonnontuotteista löytyy myös allergiaoireita vähentäviä tuotteita. Tuolta löytyy paljon tietoa, mitä yksi vaihtoehtotuote saa aikaan, ei pelkästään allergioita ajatellen. Kerron halutessasi lisää! http://dy.fi/z9k

        Heippa minun mieheni saa koirista hengitys oirei, mutta otimme kuukausi sitten koiran ja on ottanut aina välillä pikkusen henkeen mutta ei paljon. Nyt sitten mietityttää että pahentuuko vai voisiko hävitä pikku hiljaa pois oireet? Olisiko vielä mahdollisuus mennä oireet pois? Toivottavasti vastaatte pian!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      451
      2229
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      225
      1991
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1562
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1531
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1303
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1301
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      148
      1267
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      49
      1170
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      65
      1060
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1044
    Aihe