Reppureissu Kuala Lumpur- Langkawi-Penang-KL

Upea Malesia

Hei!

Kirjoitan vuoden 2008 tammikuussa alkaneesta ja Helmikuun loppun kestäneestä reppumatkastani. Takaisin tekisi mieli. Kuka haluaa hyvän oppaan?

-Matka alkoi lennolla Helsinki-Lontoo-Abudabi- Kuala Lumpur. Lento matkalla huomasimme tyttökaverini kanssa, että Etihad on mahtava lentoyhtiö ja osaa pitää asiakkaistaan huolta. Ruokaa, välipaloja ja ruokaa tulee tehokkaasti. Harvinaista kyllä lentoruoat ko. yhtiöllä olivat hyviä ja vaihtoehtojakin löytyi kolmesta menusta. Suosittelen kaikkia käyttämään ko. lentoyhtiötä.

- Perillä Kuoala Lumpurissa lähdimme kohti tyttökaverin ystävävän asuntoa. Matka taittui kätevästi taxilla. Oisi voinut mennä myös junalla keskustaan tai bussilla, mutta lento oli kuitenkin sen verran pitkä, että teki mieli hieman hemmotella itseä ja mennä tulevalle tukikohdalle Kuala Lumpurissa mahdollisimman nopeasti ja suoraan.

- Pienen lepäilyn jälkeen alkoi ihana ruokamatka, jossa tutustuttiin Malesialaiseen, Kiinalaiseen ja Intialaiseen keittiöön sekä näitten sekoituksiin ns. fuusiokeittiöhin. Maut olivat mahtavia ja hinnat todella kukkaroystävällisiä. Minusta on myös mainiota, että useissa paikoissa on mahdollista saara tuoreista hedelmistä tehtyjä tuoreita mehuja. Pitää vain muistaa sanoa tarjoilijalle, että sokeria ei tarvitse laittaa. Itse en ainakaan, niin makean perään ole ja tykkään nauttia hedelmän omat sokerit sellaisenaan.

-Kuala Lumpuriin tutustuttiin metroa käyttäen. Aluksi oli tietenkin hieman vaikeuksia, mutta hymyily ja kysyminen ihmisiltä opasti meitä oikeaan suuntaan ja aina perille päästiin. Lopulta voisin sanoa jopa, että osasimme käyttää metroverkostoa vähintään tyydyttävästi. KL:ssä keskusta on upea, kakois torneineen, KL-torni on myös upea paikka kukkalan päällä ja vieressä kiva puisto, jossa apinoitakin löytyy. Muista paikoista voisin suositella Rose gardenia (ilmainen). Shoppaajalle KL on paratiisi markkinoineen ja useine ostoskeskuksineen. Itse en oikein shoppailusta pidä ja suosittelenkin vaikka olutta Kiinalaisessa paikassa tai muuta ajanvietettä ko ajaksi:). Hinnat on sen verran halpoja, että naiset saattavat seota. Omalle naiselleni ainakin kävi näin ja vähän matkaa jaksoin juosta kojulta kojulle toreilla, ennen kuin kyllästys iski. Mainitsemisen arvoisia kauppapaikkoja on mm. Kiinalaisessa korttelissa olevat kojut. Pitäkää kuitenkin arvotavaroistanne huolta, koska tässä kaupunginosassa ryöstöjä voi tapahtua ja mentät laukkusi näppärälle Kiinalais kaverille.

-KL:stä suuntasimme Langkawin saarelle. Liput hommasimme pari päivää aikaisemmin KL:stä, matkatoimistosta. Perillä löysimme paratiisisaaren pitkine rantoineen ja upeine nähtävyyksineen. Hotellit varasimme perillä ja tingimme useammasta paikasta itsellemme sopivan hinnan. Aamupala hotelleja meillä oli täällä vain yksi ja yhteensä hotelleja reilun viikon reissulle kertyi kolme. Aamuinen roti paikallisessa muovituolipaikassa maistui kuitenkin mainiolta ja hinta jäi usein n. euron luokkaan juomineen. Langkawilla muuten alkoholijuomat ovat halvempia, kuin muualla Malesiassa. Johtuen vapaakauppa asemastaan. Suosittelen ainakin haukkakierrosta, jossa käydään usealla saarella mm. uimassa erään saaren järvessä ja katsomassa kun vapaana liihottelelevia Haukkoja ruokitaan. Hinta mitä reissusta maksoimme oli vain reilu kymmenen auroa/henkilö.

-Langkawilta suuntasimme lautalla Penangiin, George towniin. Emme kuitenkaan viitsineet jäädä ko. kaupunkiin vaan suuntasimme rannalle. Penangilla teimme reissun mm. sademetsään, luonnonsuojelualulle. Luonnonsuojelualueelle pääsee ilmaiseksi, mutta pitää kuitenkin kirjautua portilla puistovahdeille. Me teimme n. 7 km lenkin ja se oli aika hullujen puuhaa. Reitti oli täynnä portaita ja mikä höhlintä lähdimme puolilta päivin eli kuumimpaan aikaan. Onneksi meillä oli 3 litraa vettä mukana muuten oisi voinut hieman nestehukka painaa:)

- Penangista taas suuntasimme bussilla KL:ään, matka meni mainiosti ja muutaman päivän KL:ssä olon jälkeen tyttökaverini poistui lentäen Suomen kamaralle ja itse jäin vielä jatkamaan reissuani, mutta se onkin ihan toinen juttu ja siinä päädyttiin mm. bussilla Thaimaaseen, Krabille.

8

1926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matre

      Luin mielenkiinnolla matkakertomuksesi! Olemme lähdössä helmikuun 2010 alussa Kuala Lumpuriin ja Langkawille, joten kaikki aiheeseen liittyvä kiinnostaa. Kunhan ehdin, saatan kysellä sinulta lisää vinkkejä.

      • N.K

        Hei, mekin (pariskunta) lähdetään Langkawille Bangkokin kautta tammi- helmikuun vaihteessa (omatoimimatka). Kaikki kommentit siis kiinnostaa meitäkin.


      • Upea Malesia

        Udella saa kuhan haluaa. Kannattaa kuitenkin itsekin seikkailla ja löytää kivoja paikkoja:). Langkawillakin on jonkun verran nähtävää ja saarta pääsee kiertämään itse vuokratulla autolla tai skootterilla (skootterin vuokraus aika edullista eikä hirveästi liikennettäpaitsi keskustoissa. Pitää kyllä oppia vasemman puoleisen liikenteen pelisäänöt ennen kuin keskustaan rynnistää).

        Langkawina puhun siitä saaresta, jonne lentokoneet laskeutuu. Lankawillahan noita pikku saaria piisaa vaikka kuinka ja paljon. Siellä on paikallisten asuttama keskusta (taisi olla nimeltään Kuah), jossa ei ole uimarantoja, mutta voi katsella paikallisten touhuja, käydä ostoksilla, istua kahviloissa ja sitten turistialueita on useampi lähempänä rantaa. Näistä löytyy moneen hintaluokkaan sopivia hotelleja/hostelleja


      • MRN

        Meidän perhekin on lähdössä 2.2.10 Kuala Lumpur-Lankawi-matkalle! Nähdään siellä!


      • Matre
        MRN kirjoitti:

        Meidän perhekin on lähdössä 2.2.10 Kuala Lumpur-Lankawi-matkalle! Nähdään siellä!

        Me olemme lähdössä kahden aikuisen kokoonpanolla Aurinkomatkojen yhdistelmälle 2.2.10. Tarkoitus on käydä Penangilla omin avuin ja myös Langkawin saarihyppelyt kiinnostavat yms.


      • Upea Malesia
        Matre kirjoitti:

        Me olemme lähdössä kahden aikuisen kokoonpanolla Aurinkomatkojen yhdistelmälle 2.2.10. Tarkoitus on käydä Penangilla omin avuin ja myös Langkawin saarihyppelyt kiinnostavat yms.

        Lautta kulkee Lankawin ja Penangin välillä Kuahista ja ei kauheasti maksa. Myös lentokoneella taisi päästä Penangiin omatoimi matkalle.

        Itse kävimme ns. haukkakierroksella Lankawilla. Paikallisista matkatoimistoista saa helposti ja edullisesti hommattua semoisen saarikieroksen. Ne tulevat hakemaan hotellilta ja palauttavat takaisin hotellille. Seillä on mahsollista ainakin käydä uimassa järvessä joka on saaressa ja tutustua moneen muuhunkin saareen. Sekä nähdä villien haukkojen syöttämistä ja liitämistä aivan veneen vierestä.

        Kävin myös snorklaamassa Pulay Payer saarella, jossa oli myös mahdollisuus sukeltaa. Hintaa en nyt muista, mutta se oli viime vuonna joku 50 eken korvilla. Siellä oli kiva nähdä myös haita. Snorklatessani mm. yksi pienehkö n. reilu metrin pituinen hai uiskenteli aivan muutaman metrin päässä itsestäni.

        Reissuja on helppo ostaa saarelta ja jos englanti luistaa, niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Ottaa vaan mukaan rennon lomamielen:)

        Mukavaa seikkailua Malesiassa. Itselläkin tekisi mieli pakata reppu ja lähteä taas reissun päälle.


    • Matre

      Hei! Kerroit, että menitte lautalla Penangiin. Miten lautayhteydet toimivat, mistä lautat lähtevät, kuinka kauan matka kestää ja mitä noin suurinpiirtein maksaa? Meillä on ajatus, että oltais joku yö Penangissa, koska ólemme Langkawilla 9 yötä, niin siitä varmaankin voi uhrata jonkun yön Penangillekin.

      • Upea Malesia

        Hei! Lautat lähtevät muistaakseni Kuahista. Niitä meni n. 3 krt vuorokaudessa. Taksilla kannattaa mennä satamaan hotellilta, niin pääsee kätevästi lauttaterminaaliin. Hintaa en muista ihan tarkasti, mutta oisiko ollut n. 10-20 ekee/suunta. Hotellin saa melko helposti hommattua joko George Townista tai sitten Penangin rantojen läheltä.

        Muista vain katsoa, että kun menette, niin ei ole joku monista Malesian juhlista. Heillä kun vietetään, kristillisiä juhlia, islamilaisia juhlia, hindujen juhlia ja taidetaan viettää myös budhalaisia juhlia, jolloin ihmisillä on vapaata ja saattavat mennä Penangiin sitä viettämään jolloin hotelleissa vähemmän vappata tilaa.

        Itse otimme Penangissa taksin ja taksi vei meitä sovitulla hinnalla muutamia hotelleja katsomaan Penangin rannoille. Penangin rannoilta pääsee kätevästi busseilla George Towniin ja voi käydä katsomassa esim. Budha temppeliä (nimeä en justiinsa nyt muista, mutta siinä on arkkitehtuuria Kiinalaisesta- Burmalailaisesta ja taisi olla vielä Thaimaalaisesta temppelistä ja itse tykkäsin siitä vaikka olen usemmassakin budhatemppelissä käynyt Thaikuissa) tai käydä Penang Hillillä, josta voi nähdä koko George Townin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1817
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1687
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      809
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe