Toiselle ihmiselle allerginen

mietteliäs.

Elikä olen yli vuoden seurustellut. Minullahan siis on ollut atooppinen ihottuma pienestä lähtien mikä on aika-ajoittain ollut pahana. Tosin nyt olen huomannut sellaisen asian, että aina kun olen poikakaverillani niin minulle tulee heti ihottumaa. Sitten taas kun olen monta päivää kotona niin parnee. Ei voi johtua mistään lakanoista tm. Koska aina kun poikakaveri on minunkin kotona niin se ihottuma iskee mulle. Nyt tässä olin pari viikkoa kotona ja ihottuma mitä parhaimmassa kunnossa. No nyt sitten olin yön poikakaverilla ja naamassa pieni tulehtunut/märkivä kohta. Tuntuu että olenko poikakaverille allerginen. :-O Mistähän tuo oikein johtuu? Johtuuko siitä että esim hän tykkää antaa paljon pusuja kasvoille ja muualle ja siitä voisi tulla ihottumaa? Onko kellään samankaltaista kokemusta? :-D

24

6421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osma74

      Voit olla allerginen jollekin poikaystäväsi käyttämälle hygieniatuotteelle tai hänen syömälleen ruualle. Aloita salapoliisityö ja selvittele hänen tottumuksiaan. Jollekin hänen kotonaan olevalle aineellekin voit olla allerginen, mutta on eri asia, kulkeutuuko sitä riittävästi hänen mukanaan sinun luo. Tuskin poikakaverillesi itsessään olet allerginen.

      Sen ainakin tiedän, että kala-allerginen on saanut pahan allergiakohtauksen suudeltuaan miesystäväänsä, joka oli syönyt kalaa, eikä ollut pessyt suutaan sen jälkeen. Ja maitoallerginen on saanut oireita sperman kautta, kun miesystävä on käyttänyt maitoa.

    • outo juttu

      Aina kun kampasin äitini hiuksia, minun nenäni alkoi kutista ja aloin aivastella. Käytimme samoja pesuaineita ja koko lailla samoja ruokia, eikä äitini hiukset olleet värjätyt. Olen kovasti yliherkkä monille vieraille aineille, vaikken taida olla millekään varsinaisesti allerginen. Äidilläni on veriryhmä A ja minulla O. Voisko sillä olla vaikutusta? Ainakaan hänen verensä ei kävisi minulle veren siirrossa. Onhan niitä minulle sopimattomia komponentteja siinä hilseessäkin, joka kammatessa pöllyää ja tunkeutuu minun nenäni limakalvojen herkkään pintaan.

      • 22

        käy. Se käy A ja B verellekin.


      • outo juttu
        22 kirjoitti:

        käy. Se käy A ja B verellekin.

        Niin, minun O eli nolla tyypin vereni sopii annettavaksi verensiirrossa äidilleni, jolla on A veriryhmä. Mutta minä sanoinkin edellisessä kommentissani, että äitini A tyypin veri ei sovellu minulle, koska verityyppini on O. Ei kannata innostua asiantuntijaksi huolimattomasti luetuin lähtötiedoin.


      • outo juttu
        outo juttu kirjoitti:

        Niin, minun O eli nolla tyypin vereni sopii annettavaksi verensiirrossa äidilleni, jolla on A veriryhmä. Mutta minä sanoinkin edellisessä kommentissani, että äitini A tyypin veri ei sovellu minulle, koska verityyppini on O. Ei kannata innostua asiantuntijaksi huolimattomasti luetuin lähtötiedoin.

        Aivan A ja B käy O:lle, muttei päin vastoin

        piti kirjoittaa siis:
        Aivan A:lle ja B:lle käy O, muttei päin vastoin

        Itse komentti meni kyllä niin kuin pitikin.


    • punaniskan manta

      Mutta itselläni selkeä ongelma;
      Olemme koko perhe atoopikkoja ja allergikkoja ja reagoin erittäin voimakkaasti myös hikeen (siis omaani pääasiassa).Miehelläni on korkea verenpaine ja on oikea perinteinen "punaniska",joka hikoilee runsaasti.Olen vuosien varrella alkanut saamaan ihottumaa mieheni hiestä!Kun nuorena parina nukuimme lusikka-asennossa nakuina ketterästi,niin en pysty hirveän ahdistavan ja voimakkaan kutinan takia enää ollenkaan olemaan pitkäkestoisessa ihokontaktissa mieheeni.Ongelmaksi on muodostunut petipuuhat,kun saan niin voimakkaita reaktioita,että saan seisoa kylmän suihkun alla puoli tuntia ja joudun aina napsimaan antihistamiinia!Nyttemin joudun myös nukkumaan kokopyjamassa kesät-talvet,jotta ihon hikoillessa enin hiki imeytyy kankaaseen :-/.Muutoin saan hillittömän ihottuman esim taipeisiin,sisäreisiin kyljellään nukkuessa jne.Ei kivaa.Eli hiki itsessään voi olla aika paha.Onneksi nyt en kuitenkaan ole miehelleni allerginen... ;-D

      Toivottavasti ap:n reaktiot selviävät.Kyse harvemmin on ihmisestä itsestään,vaan henkilön käytämistä kemikaaleista,ruoka-aineista ym.Tsemppiä selvitykseen!

    • sama juttu_

      Ihan sama juttu. Seurustelua on ollut noin puoli vuotta ja joka kerta, kun menen poikaystävän kämpille, iskee ikävä ihottuma. Atooppinen ihottuma minuakin vaivannut pienestä asti, aina enemmän tai vähemmän oireettomana(koskaan ei kuitenkaan täysin oireetonta jaksoa). Poikaystävä ei ole käynyt mun kämpillä, niin ei tiedä, että seuraako se ihottuma sitten perässä vai voisiko kämpässä olla jotain allergisoivaa..viimeksi ihottuma alkoi nokkosihottumana, eli nousi pieniä, kutisevia paukamia ympäri kehoa. Vähitellen kehittyi tavalliseksi atooppiseksi ihottumaksi. Lisäksi silmät turvonneet, kutisevat ja märkivät, mikä viittaisi johonkin allergisoivaan kämpässä, tosin en muista, että alkoivatko silmäoireet jo ennen poikaystävän luo majoittumista..
      Kyllä vähän suhdettakin nakertaa, kun iho näyttää ja tuntuu kauhealta ja sitten odottelee, että koskahan sitä jo pääsisi kotiin toipumaan..

    • kohtalotoveri

      Ui vitsi, vähänkö siistii et meitä kohtalotovereita on enemmänkin. Tai ei siinä mitää siistii sinänsä ole :) mutta huojentavaa omalla tavallaan. Itsekkin olen tullut siihen johtopäätökseen että olen toiselle ihmiselle allerginen. Nyt kun olen taas joutunut asiaa ihmettelemään ja kyselemään että voisinkohan olla toiselle ihmiselle allerginen, minulle on lähinnä vaan naurettu ja yritetty ehdottaa kaikenlaista muuta. Kaksi vuotta sitten päättyi kahden vuoden suhde ex poikaystävään. Minulla oli koko kahden vuoden ajan erittäin paha ihottuma joka puolella kehoa ja pahinta olivat silmät jotka kutisivat, kirvelivät, vuosivat ja turposivat vähän väliä ja ihottumaa tuli myös silmän ympärille ja iho oli todella kuivaa ja ryppyistä. Myös huuliin tuli pahaa ihottumaa sekä etenkin kaulaan ja käsitaipeisiin. Silloin vaan naureskeltiin ja heitettiin vitsillä että oisinkohan hänelle allerginen kun muut vaihtoehdot kävivät vähiin, eikä ihottumaan saatu selvyyttä. Kun erosin, kaikki oireet katosivat. Kunnes nyt taas olen alkanut tapailemaan miestä. Kaikki samat oireet palaavat joka kerta kun olen ihokosketuksessa miehen kanssa. Olen aina ollut kova suihkussa kävijä, käyttänyt vahvoja pesuaineita ja paljon pyykinpesuainetta, mutta ei koskaan ole ollut mulla sen takia ihottumaa. Olen hieronut kaikenlaisia exän ja nykyisen miehen käyttämiä kosmetiikka ym tuotteita ihooni ja testannut reagoiko, eikä mitään reaktiota. Siis aikana jolloin ei olla miehen kanssa oltu ihokontaktissa ja ihottuma on ollut parempi. Enkä ole millekkän ruoka aineelle allerginen, olen aina voinut syödä mitä tahdon. Molemmilla miehillä oli kissat, mutta senkin testasin nykyisen miehen kanssa että kun ihottuma oli parempi niin kävin oikeen hieromassa itseäni kissaan eikä siitäkään tullut mitään reaktiota. Olen myös pohtinut stressiä tai jotakin psykologista, mutta olen tullut siihen tulokseen että nekään ei voi olla syynä, koska en ole stressannut/ jännittänyt sen enempää kuin sinkkuna ollessa. Niin ja oireita saan sekä omassa asunnossa että miesystävän asunnossa, joten asunnostakaan se ei ole kiinni. Ja oireita sain myös meidän ollessa mökillä. Ja ruokavalio on siis koko ajan pysynyt samana. Ja tosiaan silmiä rupee kutisemaan heti kun vähänkään lepään miehen kainalossa. Joten minnun mielestä tämä kaikki alkaa olla jo aika ilmeistä. Olisi vain kiva että löytyisi lääketieteellinen todiste siihen. Ja mahdollisesti lääkkeitä. Tosiaan tuo stressiä suhteeseen ja ei tämä mieltä ylentävää muutenkaan ole. Tsemppiä teille kaikille kohtalotovereille!!!

    • sama täällä!

      Minulla sama juttu, atooppinen ihottuma ja lisäksi olen sairastanut lapsena dermatomyosiittia, joka kuitenkin mennyt ohi. Aloitin seurustelun nykyisen poikaystäväni kanssa reilu puoli vuotta sitten. Ensin ilmaantui kutinaa ja iholle nousi nokkosihottumaa ja silmiä kutisi ja aamulla olivat sitten turvoksissa. Ihottuma ilmestyi eri kokoisina läiskinä kasvojen ja kaulan alueelle. Toisinaan myös koko kropalle. Aluksi oireet tulivat vain yön aikana mutta sen jälkeen niitä alkoi ilmaantua päivälläkin, erityisesti ihokontaktista. Poikäystäväni on armeijassa, mutta en usko siellä käytettävien vahvojen pesuaineiden tms vaikuttavan, sillä en ole ikinä reakoinut pesuaineisiin tai muuhun kosmetiikkaan.

      Kävin kymmenillä eri lääkäreillä ja kerroin oireistani. Diagnoosini oli urtikaria ja angioödeema (= aiheuttavat lehahtelevaa ihottumaa ja turvotusta). Oireet sopivat tautien kuvaukseen, mutta minua mietityttää yhä miksi oireet tulevat vain viikonloppuisin, kun näen poikaystävääni. Ainut lääke mikä vie oireeni kokonaan pois on kortisoni, mutta sitäkään kun ei voi jatkuvasti ottaa...

      Syön nyt suuria määriä lääkkeitä päivittäin ja käyn kolme kertaa viikossa valohoidossa. Silmien turvotus on vähentynyt ja ihottuma ei ole yhtä vahvaa, mutta oireet häiritsevät yhä päivittäistä elämääni. Tämän puolen vuoden aikana sairastuin kahteen silmätulehdukseenkin, jotka ilmeisesti johtuivat siitä että hieroin ja raavin usein kutisevia silmiäni. Päätin vihdoin mennä silmälääkärille ja diagnoosini oli kuivat silmät. Sain silmätippoja, joita ahkerasti käytin kutiseviin silmiini ja parin viikon päästä kaikki oireet (kutina, turvotus, roskien tunne, ja valonarkuus) katosivat lähes kokonaan.

      Lääkkeet ovat auttaneet jonkin verran. Arkipäivinä ihoni on täysin normaali, lukuunottamatta muutamaa punaista ihottumaläiskää naamassani, eivätkä silmäni turpoa koskaan. Viikonloppuisin ihoni menee täysin erilaiseen kuntoon ja toisinaan silmäni turpoavat.

    • Apua vaivaan

      Parahin ystävä!
      Lue vaikkapa T Tikkasen opus Minä kullanmurunen.

    • miehille allerginen?

      Ei voi olla totta, (teitä), meitä on muitakin.
      Itse olen myös atoopikko, ja huomaan ihoni ärtyvän ja punoittuvan jos nukumme poikaystävän kanssa yhdessä ilman yöpukuja. Omalle hielleni en ole kamalan herkkä, mutta punoitus pahenee heti kun olen ihokontaktissa toisen kanssa. Kutinaa ei aina ilmene, mutta selkeää pahentumista yksin vietetyn ajan jälkeen.
      Kamalan kiusallista saada ihottumaa toisesta ihmisestä, kun vielä haluaisi olla lähellä. En tiedä oikein mitä tälle pitäisi tehdä, mitään allergialääkkeitä en moisen asian vuoksi rupea napsimaan. Eikä mulla ruoka-aineallergioitakaan ole..
      Ongelma on ollut sama kaikken poikaystävien kanssa, minun ja heidän luonaan.

      • kukkanen

        Huh, minä kun luulin olevani outo ja yksin... Minulle tulee naamaan punoitusta ja kutinaa jos olen pussaillut tai ollut lähekkäin mieheni kanssa... Samanlaista oireilua tulee jos vaikka jokin eläin sattuu naamaani nuolaisemaan. Seksissäkin on ollut ongelmaa. Alapäästä valuva sperma tuntuu kirvelevän.. Onneksi siihen auttaa huolellinen alapesu yhdyntähommien jälkeen.


    • tyttö

      Olemme seurustelleet poikaystäväni kanssa puolitoista vuotta. Kun aloitimme tapailun, näimme kerran viikossa lauantaisin yleensä baari-illan jälkeen. Sunnuntaisin ylävartaloni oli ihottumalla ja ihottuma parani viikon aikana kun taas näimme lauantaina niin ihottuma tuli takaisin. Ihan sama kumman luona yövyimme.
      Kun aloitimme "kunnon" seurustelun ja näimme useammin oli minulla jatkuvasti ihottumaa ja silmäni kutisivat. Sain myös virtsatieinfektion joka kerta kun harrastimme seksia. Kolmelle lääkärille olen kertonut "poikaystäväihottumastani" mutta ovat nauraneet päin naamaa.. Edellisestä poikaystävästäni en ole saanut minkäänlaisia oireita. Poikaystäväni on vaihtanut kaikki pesuaineet ja hajusteet. Oireeni on hallinnassa kortisonivoiteilla ja silmätipoilla. Virtsatieinfektioon tepsii karpalokapselit! Joten lääkityksellä mennään varmaan loppuelämä.

    • kutku1

      Olen ollut poikaystäväni kanssa n. 2 vuotta ja melkein aina kun esim halaan häntä saan poskiini ja leukaani allergista oiretta... En ymmärrä mistä on kyse.

    • allergia abc

      Hei!

      Minun tyttöystäväni sai minusta runsaasti myös allergiaoireita ja tuota kesti aika pitkään. Ja tiedän, kuinka tuollainen voi pistää suhteen todellakin koetukselle.

      Tärkein oire oli jatkuva silmien arastus, rähmä ja silmätulehdukset, mutta iho-oireitakin oli.

      Noh, aikamme kärsittyämmeja eri asioita kokeiltuamme, ainoa vaihtoehto oli, että hänen oli pakko olla minulle allerginen. Eikä kyse ollut hygieniatuotteista, tai sen sellaisesta.

      Teimme allergiatestin, jossa mun ihosta ja päästä otettiin näyte ja niin se osoittautui, että päästä raavittu näyte antoi selvän positiivisen allergiareaktion.

      Aikansa asiaa hämmäesteltyään lääkäri otti yhteyttä ja totesi, että sen on oltava allergia Malyssia furfur nimiseen hiivasieneen, joka on aika yleinen kasvusto karvaisilla alueilla, eli etenkin hiuksissa jne.

      Yhden päivän antibioottikuuri MINULLE ja tyttöystävän allergia oli ohi ;)

      Tuo palaa aika helposti, joten muutaman kerran olen tuon antibioottikuurin toistanut, mutta pääosin käytän säännöllisesti seleenisulfidishampoota, tai vastaavaa (nizoral, tai muu vastaava vahva hilseshampoo) ja se tuntuu pitävän hiivasiene aika hyvin kurissa, kun huolellisesti pesee.

      Eli toi hiivasieni kait on aika vahvassa yhteydessä hilseeseen. Jos siis kumppanilla on hilseongelmaa ja oireet ovat etenkin silmissä, ei ole ainakaan suuri vaiva tehdä tuollaista allergiatestiä päänseudun näytteestä. Ja sen jälkeen positiivisen tuloksen tullessa ottaa pari antiibioottipilleriä ja katsoa, auttaako.

      Toivottavasti jotakuta auttaa.

      • allergia abc

        Tai tarkennetaan nyt vielä, että ennen antibiootteja tyttökaverille siis tehtiin vielä testi tuota hiivasientä vastaan ja sen osoittauduttua positiiviseksi, oli antivioottikuuri selvä valinta.

        Ja kannattaa rohkeasti tehdä noista testejä siis muistain näytteistä. Jos tuntuu, että se on sperma, niin siitä vaan näytä ja koeilemaan jne. Ainakin saa heti selvyyttä, että missä se ongelma on, tai ei ole, vaikka syy ei siinä välttämättä selviäkään.


      • Anonyymi
        allergia abc kirjoitti:

        Tai tarkennetaan nyt vielä, että ennen antibiootteja tyttökaverille siis tehtiin vielä testi tuota hiivasientä vastaan ja sen osoittauduttua positiiviseksi, oli antivioottikuuri selvä valinta.

        Ja kannattaa rohkeasti tehdä noista testejä siis muistain näytteistä. Jos tuntuu, että se on sperma, niin siitä vaan näytä ja koeilemaan jne. Ainakin saa heti selvyyttä, että missä se ongelma on, tai ei ole, vaikka syy ei siinä välttämättä selviäkään.

        Miten ja missä noita testejä pystyy tekemään?


    • sama täällä

      Heippa!

      Kirjoitin keskusteluun aikaisemmin nimimerkillä sama täällä. Ajattelin tänne nyt kirjoittaa, kun oireeni ovat viimein loppuneet, mikä oma ratkaisuni oli. Jos teillä on ollut samoja oireita, kun yllämainitusta kommentistani löytyy, suosittelen kokeilemaan. Olin siis "allerginen poikaystävälleni" yli puoli vuotta. Lääkärit eivät ottaneet tätä tosissaan, kunnes yksi vihdoin otti.

      Olin myös allerginen yllämainittuun hiivasieneen. Poikaystäväni käyttää nyt kerran viikossa Nizoralia ja KAIKKI oireeni ovat kadonneet. Vaikutukset alkoivat näkyä jo kahden viikon jälkeen! Tämä on siis yleisempää kun luulinkaan. Suosittelen kokeilemaan Nizoralia! Sitä saa Apteekista, pieni shampoopullo maksaa reilun 10e.

      Mullakin testattiin sperma ja kaikki muut mahdolliset. Tuntuu helpottavalta kun on saanut jättää kaikki lääkkeet pois ja voi olla taas lähellä toista. Tsemppiä teille muille :)

      • allergia abc

        Hyvät sulle!

        Toivottavasti mahdollisimman moni lääkärikin lukisi tätä palstaa, koska tuntuu tosiaan olevan, että tämä kyseinen mahdollisuus ei ole kovin monen lääkärin tiedossa ja vastaanotto ajatukseen "olen puolisolle allerginen" on tosiaan monesti aika huono.


    • borealis

      Hei,

      mahtavaa lukea kohtalontovereista. En olekaan yksin tämän asian kanssa! Ketju on vähän vanha jo, mutta vastaan silti.

      Seurustelun alkaessa jo yli 10v sitten sain kasvoihin ihan kauheaa ihottumaa, joka oli punainen, kuiva, kutisi ja vuosi visvaa. Kaikki rasvat ja muut kokeilin, mutta mikään ei auttanut —suurin osa vain pahensi ihoa. Huomasin ihottuman puhkeavan juurikin öisin, sillä aamulla kasvot olivat punaiset ja turvonneet. Teinitytölle tämä oli ihan kamalaa. Ja hävetti aina viikonlopun jälkeen mennä poikaystävän luota kotiin naama punaisena.

      Sittemmin turvotus ja märkivä ihottuma ei enää puhjennut, ja ilmeisesti jotenkin siedätyin poikaystävälleni. Nykyään olemme jo naimisissa ja asumme yhdessä, eikä mitään angioödeemaan viittaavaa ole ilmennyt. Minulla on taipumusta atooppiseen ihoon, ja teininä jouduin tosissaan kärsimään tästä mystisestä "miesallergiasta" varsinkin kun kukaan ei tuntunut tietävän mistä on oikeasti kyse.

      • Anonyymi

        Hei

        Minulla ollut vastaavia oireita, josta tässä palstalla ollaan puhuttu. Olen tosiaan miespuolinen henkilö, mutta kai se tämä toimii toisinkin päin. Atooppinen ihoni on ärtynyt pahasti nyt monta kertaa oltuani tyttöystäväni kanssa. En siis huomaa mitään hänen kanssaan ollessa, mutta jälkeenpäin. Silmäni aristavat, kutiavavat jatkuvasti. Myös yöllä välillä turpoavat ja rähmivät vaihtelevasti.

        Ihottumaa minulla on tällä hetkellä runsaasti ja se kutisee todella paljon. Punaista ihottumaa löytyy niskasta sääriin asti. Täytyy ottaa aiemmat vastaukset huomioon ja tutkia ongelmaa. Menen kyllä lääkäriin lähipäivinä puhumaan asiasta.


    • Anonyymi

      Tuli yöllä kauhee kutina kestäny 2vi erilaisia voiteita lääkäriltä ostin silimarinotuja siipiä he
      räsin yöllä kun ei kutinaa raapin että veri tuli olen laittanu voiteita viellä seppiä vaan

    • Anonyymi

      Kyllä jo 2021 vuonna pitäisi olla lääkäreiden tietoisia että toiselle ihmiselle voi olla pahastikin allerginen. Varsinkin jos on joskus altistunut voc myrkyille tai lattiamaton alla olevalle homesienelle. Eipä näin ole, vaan luullaan että syy on psykologinen.

      Todistettavasti on ystäväni ollut miehensä kanssa asunnossa / samassa tilassa niin, ettei ole tiennyt miehen olevan paikalla ja allerginen turvotus on ollut valtava, niin kropassa kuin limakalvoillakin mm. suussa. Silmiä ja kasvoja polttaaa, sekä hermosto oireita tulee vahvoina.

      Autossa eivät voi olla keskenään, saati viettää noormaalia perhe-elämää. Varmasti on raskasta kun ovat toistakymmentä vuotta olleet yhdessä. Tämä vaiva puhkesi kun ystäväni sairastui sisäilmaonhelmaisessa työpaikassa.

      Miehellänsä on melko paha kynsi- jalkasieni ja epäilemme että syy voisi olla siinä. Tämä mies myös käyttää diabeteslääkkeitä joten toki osasyy voi piillä missäkin, sillä olen itse josku haistanut että mies haisee ohimennessään oudolle (niska?) vaikka käy pesulla.

      Ei lääkäreitä kiinnosta nykyään kuin rahallisen tuloksen teko, ja kaikki epäspesifi on psyykkistä.

      • Anonyymi

        Hei vaan, joko ongelma on ratkennut? Täällä samaa ongelmaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe