Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä laihat syö?

entajjuu

Typerän kuuloinen kysymys, mutta ihan tosissaan kysyn.
Olen nimittäin lievästi ylipainoinen, BMI 25-26 johtuen siitä, että olen elellyt roskaruoalla melkeinpä niin kauan kuin jaksan muistaa.
Olen yrittänyt laihduttaa, mutta aina jotenkin arvioin sallitut ruokamäärät väärin. Joko syön liian vähän ja paino putoaa mutten jaksa pitää sitä tahtia yllä, tai syön terveellisemmin, mutta saman verran kaloreita.

Olen 176/76 mitoiltani, eli suht. kookas naiseksi. En harrasta käytännössä lainkaan liikuntaa.
Tiedän kyllä kaloritaulukot ja olen niitä laskenut, mutta haluaisin kuulla ihan oikeasti normaalipainoisilta/laihoilta ihmisiltä, mitä he syövät.

Montako ateriaa syötte yleensä päivässä? Skippaatteko aamupalan?
Millaista ruokaa syötte: kasvipainotteista, paljon hiilihydraatteja, mitä käteen sattuu?
Kuinka usein ja kuinka paljon suunnilleen syötte "mässyjä" eli karkkeja ja sipsejä ja vastaavaa?
Käyttekö paljon ulkona syömässä?

Auttaisi oikeasti jos saisi jonkinlaista käsitystä tervellisistä ruokailutavoista, omani on aivan hukassa.

77

9530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tytsykkä88

      Heips.
      Olen normaalipainoinen, vaikkakin mielestäni vähän turhan pyöreä.. :D 164cm ja 62kg
      Aamulla syön yhden tai 2 leipää, 9-11 aikaan pienen ruoka-annoksen tai salaatin tai jonkun välipalan, töiden jälkeen syön useasti vähän epäterveellisestikkin... (suklaata tulee monesti syötyä), mutta se ei haittaa koska kuntoilen paljon.. ja jonkun hedelmän myös syön ennen salille menoa. Kuntosalin jälkeen syön kunnon ruoka-annoksen ja sitten vielä jonkun välipalan, esim.leipää, pinaattilettuja,muroja ja iltapalan joka on esim jogurttia ja hedelmää. Herkuttelen myös aika paljon välillä(esim.pizzaa, hampurilaisia), mutta kunhan jaksan liikkua niin paino ei nouse.

      • ei niin helposti ved

        varsinainen ravitsemusneuvoja jos väität että on ylipainoinen jos pituus 164cm ja paino 62 kg..


      • lllkkkn
        ei niin helposti ved kirjoitti:

        varsinainen ravitsemusneuvoja jos väität että on ylipainoinen jos pituus 164cm ja paino 62 kg..

        Haloo luetun ymmärtäminen! Kirjoittaja sanoi olevansa NORMAALIpainoinen eikä ylipainoinen. Älä vääristele toisen juttua.


    • Osma74

      Olen pätkä, 158 cm, nyt 54 kg. Kesällä painoin alle 50 kg, koska liikuin paljon. Olen vegaani, eli se rajoittaa ainakin siltä osin syömistä, että sosiaalisissa tilanteissa syön erittäin rajoitetusti. Mutta kuten näkyy, tiukallakin kasvisruokavaliolla paino nousee, jollei liiku riittävästi/oikein (nyt ei ole minkäänlaista lihaskuntoharjoittelua, hyötykävelyä vain). Väittäisin, että jos ei liiku, niin painoa tulee, vaikkei söisi juuri mitään.

      Syömiseni vaihtelee erittäin paljon, johtuen siitäkin, että tällä hetkellä elämäntilanteeni on erittäin epämääräinen. Normaalitilateissa syön paljon kasviksia ja vihanneksia (luonnollisestikin...). Välillä on pelkällä napostelulinjalla.

      Syön yleensä aina aamiaisen, ellei ole kovin aikainen meno jonnekin. Aamiainen on puuroa tai leipää lisukkeineen, kaakota/teetä/mehua. Tavallisimmin syön kaksi lämmintä ateriaa päivässä aamiaisen lisäksi. En juurikaan syö ulkona, taloudellisista syistä. Herkuista syön lähinnä tummaa suklaata, lähes joka ruuan jälkeen jälkiruuaksi. Myös pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Tai suolapähkinöitä. Joskus lakritsia. Joka tapauksessa päivittäin herkkuja menee. Kaikkein nopeiten olen saanut lihotettua itseäni kaverini luona, jossa olemme tehneet vegaanisia kakkuja ja leivonnaisia. Ne tipahtavat suoraan vyötärölle. Eli kokemukseni mukaan tumma suklaa on herkuista muotoystävällisintä, sen makuun kyllä tottuu.

    • d125

      Pituus 175 j a paino 64

      Aamupala: spelttitäysjyvävispipuuro herukoista tai 2 dl maustamatonta Valio A jogurttia (rasvaa 2,5%) omaa mysliä (soijarouhe, mantelijauhe, saksanpähkinäjauhe, hasselpähkinäjauhe, marjajauhe, tattarishiutaleita)

      Lounas: kasviksia tai salaattia tai juureksia soseena, jossa voita ja rypsiä joukossa sekä proteiinia (lihaa, kalaa tai kanaa)

      välipala: smoothie 6dl (hedelmää tai marjaa kauden mukaan kotimaista hampunsiemenrouhetta pellavansiemenrouhetta täysmehua)

      Iltapala: mustikkarahkaa tai lasten hedelmäsoseita tai rahkaa ananasmurskaa pilttisoseita

      Viljaa en syö juurikaan ja sokeriakin välttelen.

      Pizzaa menee välillä ja sipsejä viikonloppuisin

      Kylässä aina tarjolla jotain makeaa, jota tulee syötyä

      Liikun hiukan.

      D-vitamiinia purkista sekä magnesiumia ja kalkkia.

    • tuunari_mikko

      Luonnostaan laihat ei syö nopeita hiilihydraatteja yhtä paljon kuin lihavat? Vehnäjauho, makarooni, peruna mössöä menee paljon vähemmän.

      Lisäksi laihoilla ei ole tapana syödä runsaasti kaloria sisältäviä mättö-ruokia suuria annoksia?

      Annos kokokin on pienenee, kun syö vähän kerralla. Pari kuukautta pieniä ruoka-annoksia pienentää mahan vetoisuutta niin paljon, ettei vanhoja tuttuja mättöannoksia pysty enää syömään. Kun syö kunnon ruokaa, niin herkutkaan ei maistu niin suurina määrinä.

      Kamppailen samojen asioiden parissa.. Paras ratkaisu minun mielestä on hallitut ruokostokset. Ostaa vaan kunnolllista ruokaa?

    • p.n.j.

      painan 53 kg, pituutta 165, syön ihan kaikkea terveellistä ja myös makeaa aivan niin paljon kun huvittaa, kilot pysyy kurissa koska harrastan paljon liikuntaa, kuten juoksua.

      • Assassin123

        Oon ihan samanlainen, harrastan vaan kilpatanssia kolme kertaa viikossa.


    • VO2

      Mulla bmi 18,3 (157cm/45kg). Syön ihan normaalia sekaruokaa unohtamatta keksejä/suklaata :) Annoskoot ovat minulla hyvin kohtuulliset ja yksi lämmin ateria päivässä riittää, aamulla tietysti pari ruisleipää samoin kuin illalla sekä hedelmä ja juustoa. Jos joskus syön kerralla enemmän niin muistan sen seuraavalla ateriakerralla ja syön silloin vähän vähemmän.

      Pyrin lenkkeilemään ainakin 3 kertaa viikossa. Ruumiinrakenteeltani olen hyvin siro joten mulla on kyllä ihan naiselliset mitat mutta "minikoossa" eli miltään luuviululta en näytä. Hampurilaisia en harrasta kuin max. yhden kerran vuodessa, ne ei vaan maistu. Myöskään sipsit ei ole lempparia. Syön elääkseni, en elä syödäkseni. Kun hommaa elämäänsä muuta sisältöä kuin ainainen roskan mussuttaminen niin laihtuu takuuvarmasti, ja hikiliikunnalla saa pidettyä itsensä kiinteänä.

    • tohtoor

      Lopetin turhat psyykelääkkeet, käyn muutaman kerran rasvapolttolenkillä viikossa, eli siis ennen aamupalaa oman kunnon mukaan sellanen raju lenkki, että tulee iha hiki pintaan kunnolla. Sit tulee muutenkin käveltyä ja liikuttua pyörällä, venyteltyä yms. Aamusin menee heti herättyä muutama pala ruisleipää reilusti normaalisuolaista margariinia ja yleensä vielä meetvurstia reilusti joku 3 siivua per leipä(Juustoa söisin jos raattisin). Hernekeittoa, makkaraa, perunoita, kalapuikkoja, kasviksia, makaroonia yms yleensä. Kotiruoka on halpaa ja terveellistä, esim. makarooniloota.

      ns. Mässyt vaihtanu hedelmiin ku halvempia ja maittavempia ku tajuu et on terveellisempiä. Joskus tulee sit syöty riisifrutteja yms kalliimpaa. Joskus tohtinee kyl mars-patukankin vetää kuha käy sit kävelyllä (sellanen 2km).

      Ite oon tämmönen 170/65 mies.

      Muistaa vaan liikkua päivittäin, ei ahmi itteään liian täyteen, vaan syö tarvittavan määrän. Syö ennemmin pari kertaa päivässä lämpimän aterian ja pari välipalaa. Esim. purkin hernekeittoa terästettynä makkaralla kahessa osassa päivän mittaan. Aamulla muutama leipä hedelmä ja illalla sit vaikka taas ruisleipää ja jugurttia.

      Ja helvatasoikoon tajutkaa, ettei se ihminen oo tarkotettu ahmimaan suklaata ja burgereita päivittäin ja makoilemaan päätteen ääressä.

      ps. maalaisjärki sallittaneen

    • nuori n.

      Minä olen ollut koko ikäni hoikka ja luulen että se johtuu ihan geeneistä ja siitä, mitä äiti söi raskausaikana...Esim tuttavaperheellä ja lapsi puolen vuoden ikäisenä oli neuvolan tädin mukaan hiukkasen ylipainoinen, ja äiti oli samoin.

      En ole ikinä juuri miettinyt syömisiäni, syön mitä vain silloin kuin on nälkä, mutta en koskaan liikaa. Ja ihan tavallista kotiruokaa, en käytä juurikaan kevyttuotteita. En esim tosiaankaan syö koko suklaalevyä kerralla jos sellaisen ostan -ja ostan aika usein. Joku voisi kyllä lihoa tuolla mun ruokavaliolla eli olen aika saletisti sitä mieltä että ihmisen henk. koht aineenvaihdunta jms vaikuttaa lihomiseen/laihtumiseen.

    • kyllävain

      Itse olen 170cm, 52kg nainen. kevyttä liikuntaa n. 3-5h/vko.
      Syön hyvin paljon "normaaliruokaa", paljon enemmän kuin pulskemmat kaverini, jotka syövät lounaalla hädin tuskin mitään. Mutta yksi ero on: syön vihanneksia ja hedelmiä yleensä reilun kilon päivässä, en tiedä onko sekään terveellistä, mutta pitää ainakin mulla aineenvaihdunnan pyörimässä.. Ja korostan etten korvaa lihaa/perunaa/ mitään muuta kasviksilla, ne on aina vaan lisänä tyyliin omalla lautasella, koska omaan erittäin suuren ruokahalun. Eli mun vinkki on se vihannesten popsiminen. Ja syön AINA 3-4h välein, 4-5krt päivässä.

      Vaikka syön melko terveellistä ruokaa niin sen lisäksi mussutan ainakin puol kiloa karkkia viikossa sipsit ja keksit jne... en suosittele, mutta itselle on aina maistunu herkut runsain määrin vaikka kuinka söisi normaaliruokaa. :p

    • 164/54

      Itse normaalipainoinsena syön about näin:
      8:00 aamupala: puuro hedelmä maustamatonjogurtti
      11:30: lounas: työpaikkaruokalassa, puolet lautaselta on salaattia
      14:00 Välipala: 2x Ruisleipä tomaatilla ja kurkulla hedelmä
      17:30 Päivällinen: Perus kotiruokaa salaattia, raejuustoa
      20:30 Iltapala: Porkkanoita tms. maustamatonjogurtti/maitorahka marjoja/hevishot pähkinöitä

      Väli-, aamu- ja iltapalat saattavat vaihtaa paikkoja ja niiden sisältökin on välillä muuta, kuten munia, salaatteja, riisifruttia, kauraleipää, HeViä, pähkinöitä, mutta yleensä terveellistä ja täyttävää.

      Pikaruualla (kebabmestat/pizza/hamppari/snägäri/yms) käyn 1-2 kertaa kk. Ravintoloissa syömässä saman 1-2 kertaa kk. Pulla- yms. kahvinkanssa-osastoa otan ehkä 1-2kertaa viikossa, mutta kohtuullisesti 1 keksi tai pieni viipale kahvikakkua tai puolikas/neljäsosa pulla. Karkkia, jäätelöä, sipsejä tai vastaavia syön myös muutaman kerran kuussa, mutta yritän pitää kohtuutta yllä ja onneksi on mies, niin se vetää sitten loput, ettei jää houkuttelemaan pöydälle. Helpottaa myös se, ettei niitä osta tai jos ostaa niin ostaa vain yhtä ja pienen. Muuten varmaan mässyilisin koko ajan, jos sitä mässyä olisi tarjolla. Sen sijaan on tarjolla HeViä ja pähkinöitä, niin syön niitä naposteluhimoon.

    • sdfsdfs

      Harrastamaan liikuntaa siitä! Aamupala kannattaa syödä, ja terveellisesti. Paljon salaattia, kasviksia, terveellistä, ei mitään pullaa tai sipsiä. Ainakaan usein.

      Minä syön paljon ja terveellisesti, ja kerran päivässä voi syödä jotain mässyäkin. Mutta kuulun niihin jotka ei vaan liho helposti. Tykkään salaatista, ruisleivästä, kananmunasta, vihanneksista, maitotuotteista, kalasta, lihasta... herkuista sillointällöin. Ja liikuntaa harrastan kunnolla 3 kertaa viikossa.

    • hmmp

      Mun mitat on 50/167, oon vissii normaalipainonen? Mä syön aika vähän, koska mä tulen täyteen jo parista leivästä ja kupillisesta teetä. Jos mä syön kaksi leipää aamupalaksi, niin voin syödä vasta seuraavan kerran illalla jotain pientä ja sitten kipittelen nukkumaan. Syön toki päivän mittaan jonkin verran kaikkea 'turhaa', että verensokeri pysyy jotenkin ylhäällä. Yleensä syön jotain suklaata, karkkia tai jugurttia päivisin korvatakseni normaalin aterian. Raejuusto on myös kova sana ! En liiku kauhean paljoa, tai siis en käy esimerkiksi viikottain lenkillä tms, vaan mä teen vatsalihaksia ja kyykkyjä aina sillointällöin (n.joka toinen päivä 40kpl molempia). Haluaisin kunnon sixpäckin kesäksi ;)

      • ****

        Minä olen 160/48 ja syön normi kotiruokaa, toki joskus haen pizzaa tai hampurilaista, mutta harvemmin.
        Esim. Aamupala, neljänviljan- tai ruispuuroa kuppi kahvia ja lasi tuoremehua
        sitten välipala, kuppi kahvia ja leipää (päälle kurkkua, tomaattia, salaatti juustoa)
        sitten teenkin jo normiruokaa (esim. pottuja ja kastiketta) salaattia, ilman mitään kastikkeita, eli tuoreena naamaan, leipää pala tai kaksi ja se on ruista kuppikahvia
        illalla sitten leipää ja mehua viiliä/jogurttia (mieluiten gefilus tms.)

        Ruokajuomana käytän vettä tai piimää, kahvin sekaan laitan maitoa tilkan.


    • gii

      Moi. Oon 163 cm/n. 42 kg

      Mä syön normaalisti suunnilleen näin:
      Aamulla kahvia, puuroa ja ruisleipä
      Päivällä ihan vähän jotain ruokaa (monesti lämmintä ruokaa tai vähä mitä sattuu)
      Illalla n. klo 18 aikaan lämmin ateria (perunaa/riisiä/pastaa mahd. vähän ja enemmän lihaa ja salaattia) ja yleensä myös ruisleipä
      Kahvia paljon
      Sit illalla ehkä joku hedelmä (vaikka omena tai mandariini) tai ruisleipä tai ei mitään
      Eli vältän liikoja hiilihydraatteja esim. en normaalisti syö ollenkaan vaaleaa leipää, pullaa tai karkkia.

      Kerran viikossa yleensä pidän päivän jolloin syön kaikkea epäterveellistä mitä huvittaa, mutten liikaa, kalorimäärät vaihtelee tosi paljon riippuen siitä onko mitään hyvää syötävää. Ja sipsejä syön todella harvoin, en oikeastaan koskaan.
      Ulkona (ravintolassa) syön aika harvoin, mutta joskus käyn kahvilassa.

    • IkuinenLAihduttajako

      Silloin kun aloin laihduttaa tosissani kävin lenkillä joka ikinen päivä heti aamusta ilman aamupalaa oli sää mikä tahansa eli lumimyrskyssäkin tallustin mut oli vain pakko et sain painoni laskemaan sen jälkeen vedin aamukahvin ja ehkä yhden reissumiehen puolikkaan margariinilla tai pelkällä liha leikkeellä.Ja join vettä 1,5-3l päivässä myös nälkääni ja harrastin kahvin jälkeen voima jumppaa dvd:n mukaan 5kg käsipainoilla.Söin yhden aterian päivässä ihan normaali ruokaa tai sitten joskus hiilihydraatitonta eli esim tonnikalamunakas ja iltapalaksi leipä tai pinaattilettuja et sain rautaa vitaamineja koska en juo maitoakaan.Enkä syönyt ikinä enää klo 18-19 jälkeen illalla ja ensinmäiset yöt olivat kauheita koska oli niin kova nälkä ettei saanut nukuttua kuin pätkä unia mutta laihduin ja lihakseni alkoivat kasvaa esim käsissä ja jaloissa mutta pitemmän päälle se oli rankka mutta kun lopetin tämän niin kesti ainakin vuosi kun sain syödä taas mc:ssä tai kotipizazza joka viikko sekä vetää karkkia,sipsiä ja limpparia enkä lihonut vaikka en myöskään liikkunut ja nyt olen sitten alkanut lihoamaan taas joten pitäisi taas saada itseään niskasta kiinni ja alkaa jumppaamaan edes lihastreeniä mikä on siinä mielessä hyvä että vaikka paino et tipu niin paikat kiinteytyy ja eron huomaa vaatteita pukiessa :)

    • ellura....

      No mun mitat on 170/54 ja syön ihan tavallista ruokaa silloin kun on nälkä, eli en mitään täsmäsyömistä harrasta. Tavallisella ruualla tarkoitan ihan vaan leipää, jugurttia, salaattia, maitorahkaa, hedelmiä, puuroa, perus"oikeita ruokia" ym. Joskus myös noita epäterveellisempiäki grilli-/hese-/mäkkimättöjä, ranskalaisia, lihapiirakoita, sipsiä, jätskiä, karkkia jne.
      Mutta syön vaan sillon ku on oikeesti nälkä ja vaan sen verran että se nälkä lähtee. Yleensä syön jotaki vaan mitä mieli sattuu tekemään tai kaapista löytyy.
      Lemppari"herkku" on paahdettu ruisleipä, jossa päällä levite, leikkele, juustoa, kurkkua ja tomaattia c(: tai sitten keitettyä kananmunaa paahdetun ruisleivän päällä.

    • **

      en ole "laiha", mutta normaalipainoinen, painoindeksini on 24. olen joskus laskenut, että mikäli tahdon painoni pysyvän samoissa lukemissa on minun syötävä n.2200-2500kcal päivässä, sen yli menevä lihottaa ja alimenevä laihduttaa.

      syön normaalisti tosi kevyen aamiaisen (yleensä vain kahvia ja yksi leipä), lounaaksi koitan syödä jotain kevyttä ja terveellistä, kuten esim. salaatin... illalla sit mäyssään aika tavalla. syön tosi tukevan päivällisen (varmaan jotain 1000kcal edestä) ja sit vielä napostelen jotain.

      varmaan lihoisin muuten, mutta pelastukseni on, että syön tosi harvoin mitään makeaa.

      • pikkuM

        Painoni on 46 kg, pituuteni 151cm. Tällä hetkellä yritän syödä mahdollisimman lisäaineetonta ja käsittelemätöntä ruokaa. Viljoja en syö juuri ollenkaan, perunaa ja riisiä silloin tällöin, korvaan ne usein vihanneksilla ja muilla juureksilla. Hedelmiä syön myös kohtuullisesti, lähinnä appelsiineja.

        Kevyttuotteita en käytä ollenkaan, ostan maatilalta maitoa "suoraan lehmästä", käytän voita ja juuston sekä lihankin ostan useimmiten rasvaisena versiona.

        Karkistakaan en kieltäydy, varsinkaan suklaasta :) Mutta määrät ovat kohtuullisia, ei siis koko levyä kerralla.

        Syön yleensä pari kertaa päivässä mahan täyteen, joskus vain yhden, välipaloja en napostele. Aamiaiseksi normaalisti pelkkä kahvi.

        Juhlissa en nipota ja käyn silloin tällöin myös pizzalla.


    • läskiintynyt

      Olen 68kg/170cm eli pikkuisen pyöreä omasta mielestäni, mutta normaalipainoinen. Olen lihonut tällä ruokavaliolla 5 kiloa puolen vuoden aikana, joten ei kannata ottaa mallia.
      Aamupalaksi kaksi siivua ruisleipää ja kahvia
      lounas: Normaalia kotiruokaa
      Välipala: jugurttia tai hedelmiä
      Päivällinen: normaalia kotiruokaa
      iltapala: hedelmiä

      Käytän rasvattomia maitotuotteita ja yritän yleensäkin valita kevyttuotteita. Hampurilaisia yms. en syö ja käyn ulkona syömässä pari kertaa vuodessa. Karkkeja syön joskus ja nyt joulun jälkeen on aika paljon tullut syötyä lahjasuklaakonvehteja. Onneksi ne on kohta loppu ja on myös mies puolittamassa jokaisen rasian. Tänään masensi ja vedin irtokarkkipussin. Tosi huono omatunto siitä. Onneksi kävelin kauppaan 2km edestakaisin. Normaalisti syön mässyjä vain bileissä ja kakkuja sun muuta juhlissa tai kyläillessä. Meidän kaapista kahvikeksit mies yleensä syö, itse saatan kerran viikossa ottaa keksin kahvin kanssa. Joskus ostetaan jäätelöä. Sipsejä ei olla ostettu kertaakaan ja popcornia 2 pussia kuluneen puolen vuoden aikana. Aika paljon syödään puolivalmista ruokaa, kuten eineslihapullia ja pakasteranskalaisia. Salaatteja on tullut aika vähän tehtyä, kun tulee niin huonoa palautetta mieheltä, mutta sen sijaan syödään hedelmiä. Porkkanoita syön viikottain.

      Suurin syy lihomiselleni on liikunnan vähentyminen miehen kanssa yhteenmuuton jälkeen. Käydään toki lähes joka ilta lenkillä. Sinkkuna kuljin kaikki matkat pyörällä tai kävellen, enää ei onnistu etäisyyksien vuoksi. Lisäksi kävin ennen jumpassa 1-4 kertaan viikossa. Nyt olen päättänyt aloittaa jumppaamisen uudestaan kun löysin seuran joka järjestää jumppaa kolmen kilometrin päässä olevalla koululla. Ihan kohtuumatka kulkea pyörällä.

    • se olet mitä syöt

      Niin, viestissäsi oli kaikki ne tekijät jotka painoasi kannattelevat.

      Käännä asiat toisinpäin niin alkaa tapahtua!

      Roskaruoka ei ole ruokaa...jos on pakko syödä hampurilainen, syö yksi, älä ranskalaisia, älä makeaa juomaa sen kanssa, soodavesi tai vaikka maito. makea juoma (limut jne.) varmistavat sen, että aivosi saa energian niistä aterian aikana ja varastoi muun, jonka tuloksen näet sitten peilistä.

      Toinen tärkeä asia on suolan käyttö. Älä käytä ruokasuolaa, vaan merisuolaa. Ruoka suola sitoo nestettä ja turvottaa. Merisuola on luonnollinen suola, jota voi käyttää turvallisesti. Voit myös ottaa Kalium ja magnesium lisiä, niin saat nesteenkertymän paranemaan. Käytä myös sitruunaa paljon!

      Syö pihvit kasviksien kanssa. Älä sekoita hiilihydraatteja ruokaan. Liha ja esim höyrytetyt kasvikset on hyvää ja sopii keskenään hyvin ja voit syödä vaikka kuinka paljon. Vältä kuitenkin porsaanlihaa. Siinä on virtsahappoa. Syö Nautaa tai riistaa. Kalaa, kanaa ja kalkkunaa. Vihanneksia mahdollisimman paljon makusi mukaan.

      Vältä perunaa, makaronia, riisiä jne. kunnes olet saavuttanut ihannepainosi.

      Jos jotain aikoo saada, pitää tehdä työtä sen eteen! Miksi teet työtä? No siksi että saat rahaa. Miksi tekisit jotain kehosi eteen? Koska se on sinun asuntosi! Siivoatko kotona? Tee niin myös kehollesi!

      Kertaus: Muista että ei koskaan makeaa ja ruokaa samalla aterialla...jos juot kahvia ja syöt vaikka pasteijan tai lihapiirakan, älä laita sokeria kahviin. Jos juot kahvin ilman mitään, voit laittaa sokeria ja mieluiten ruokosokeria....Kun syöt oikein, painosi tasoittuu kyllä ajan myötä. Kävele paljon jos et harrasta liikuntaa.

      • eeeeeeeeeevi

        Itse olen 165/48, tässä vähän ruokailutottumuksiani.

        Aamupalaksi syön yleensä jogurtin tai hedelmän tai muroja maidolla.

        Lounaaksi pienehkö annos ruokaa (esim. 2 pientä perunaa, vähän kastiketta) tai jonkin kerrosleivän. Yleensä hedelmä tai jogurtti jälkiruuaksi.

        Välipalaksi töiden jälkeen yleensä pari leipää.

        Päivälliseksi taas pienehkö annos ruokaa (pari perunaa, vähän lihaa ja salaattia reilummin).

        Illat sitten herkuttelenkin. Harvemmin syön varsinaista iltapalaa, vaan napostelen hedelmiä, karkkia, pullaa, sipsejä, lihapiirakkaa ja/tai roskaruokaa. Juon limsaa. Mitä milloinkin.

        Grilliruokaa/pizzaa/kebabbia ym. noin kerran viikossa.

        Syön aika epäterveellisesti ja käytän voita leivällä, en käytä mitään kevyttuotteita. Luulen, että syy laihuuteeni on ruuan määrällä. Syön usein, mutta vähän. Lisäksi äitini ja siskoni ovat samanlaisia ruipeloita, eli geenitkin varmasti vaikuttavat.


    • Ginnynne

      Käsittäisin itseni laihaksi. Roskaruokaa en syö. Eineksiä en syö. Hampurilaisen söin viimeksi puolikkaan Hesburgerissa 4 vuotta sitten kun minulle tarjottiin se varta vasten. Teen itse kaikki ruokani ja syön helppoja ruokia. Syön paljon raakoja aineksia kuten hedelmiä, vihanneksia, juureksia, pähkinöitä... Syön myös lihaa ja perunaa. En laskeskele ruoka-aikojani vaan syön vapaasti päivän aikana silloin kun on nälkä. Syömisistä tulee automaattisesti melkeinpä ihanteellinen kalorimäärä ja ravinteiltaan ok, sekä ruokailujen etäisyydet toisistaan. En laskeskele mitään ja joskus on enemmän nälkä niin silloin syön paljon. Joskus taas ei ole nälkä mutta syön silti sen tavallisen. Mulla ei ole varaa käydä ulkona syömässä. Voisin sanoa etten koskaan käy. En syö "mässyjä".

    • jurpolukki

      minun tilanne...Pituus: 170 cm
      Paino: 82 kg
      Painoindeksi on: 28,4 - Lievä lihavuus

      ikää 62vuotta sellainen sanoisinko partainen setä

      aamupalaksi kaksi kuppia kahvia ja äsken söin ylikypsää palvia noin 70grammaa. ehken ilta neljältä hiukan perunaa ja elukka rasvainen ruoka unohtamatta reilua voi määrää leipäni päällä. iltapalaksi voileipä jonka päällä on paksu viipale savupalvia sitä läskistä. tietenkin menee litra päivässä rasvaista maitoa.
      parivuotta sitten painoni oli 95 ja ruokani oli huomattavasti rasvattomanpaa.

      • janidax

        Tolla rv:lla on varmaan pilvissä.
        Minulla mitat 170/52.Ruokavalio:
        Vihannekset, raakana tai keitettynä
        hedelmät
        marjat
        rasvaton maito/piimä
        maitorahka
        raejuusto
        täysjyväruisleipä
        täysjyväpuuro
        liha, kala, kananmuna
        rypsiöljyä n 2 rkl/pvä
        ei sokeria, eikä kovia rasvoja.
        Näistä koottuna n 5 ateriaa päivässä


      • jurpolukki
        janidax kirjoitti:

        Tolla rv:lla on varmaan pilvissä.
        Minulla mitat 170/52.Ruokavalio:
        Vihannekset, raakana tai keitettynä
        hedelmät
        marjat
        rasvaton maito/piimä
        maitorahka
        raejuusto
        täysjyväruisleipä
        täysjyväpuuro
        liha, kala, kananmuna
        rypsiöljyä n 2 rkl/pvä
        ei sokeria, eikä kovia rasvoja.
        Näistä koottuna n 5 ateriaa päivässä

        http://www.esaimaa.fi/Kulttuuri---Kirjat/2008/12/30/Ei se mit%E4 sy%F6, vaan se miten sy%F6/200816371664/173

        http://www.prometheus.fi/terveys/kole.htm

        http://www.biovita.fi/uusi/news.php?lang=fi&id=1406

        http://www.biovita.fi/uusi/news.php?lang=fi&id=1555

        http://www.rasalas.fi/RavnskovinLisaluku.pdf

        On tullut luettua noita kirjoituksia. Mulla on Simvastatiini jäänyt pois. En usko kolesterolien olevan pahasta. Kyllä minä kammosin aikaisemmin. Kirja---ei sittenkaan kolesteroli--muutti minun maailmankuvan tältä osalta. Rasvakammo lähti ja margariini jouti tunkiolle. Niin pumppuuni on tehty pallolaajennus silloin kokonainenoli 4,6...Sen jälkeen sattui käsiini tuo Malcolmin kirja olen tutkinut näitä asioita. Missään ei ole tutkimusta sellaista luotettavaa eläinrasvojen vaaroista.
        Tämä linkki voi olla tutttu mutta mielenkiintoinen.
        http://sundqvist.blogspot.com/2010/01/tyydyttyneet-rasvat-eivat-ole.html


        .
        .


      • janidax
        jurpolukki kirjoitti:

        http://www.esaimaa.fi/Kulttuuri---Kirjat/2008/12/30/Ei se mit%E4 sy%F6, vaan se miten sy%F6/200816371664/173

        http://www.prometheus.fi/terveys/kole.htm

        http://www.biovita.fi/uusi/news.php?lang=fi&id=1406

        http://www.biovita.fi/uusi/news.php?lang=fi&id=1555

        http://www.rasalas.fi/RavnskovinLisaluku.pdf

        On tullut luettua noita kirjoituksia. Mulla on Simvastatiini jäänyt pois. En usko kolesterolien olevan pahasta. Kyllä minä kammosin aikaisemmin. Kirja---ei sittenkaan kolesteroli--muutti minun maailmankuvan tältä osalta. Rasvakammo lähti ja margariini jouti tunkiolle. Niin pumppuuni on tehty pallolaajennus silloin kokonainenoli 4,6...Sen jälkeen sattui käsiini tuo Malcolmin kirja olen tutkinut näitä asioita. Missään ei ole tutkimusta sellaista luotettavaa eläinrasvojen vaaroista.
        Tämä linkki voi olla tutttu mutta mielenkiintoinen.
        http://sundqvist.blogspot.com/2010/01/tyydyttyneet-rasvat-eivat-ole.html


        .
        .

        uskomuksiasi tukevia kirjoja,tutkimuksia ja artikkeleita mielin määrin.Maailmahan on täynnä erilaisia mielipiteitä.
        Minä puolestani uskon virallisiin suosituksiin. Enää ei kuole nuoret miehet infarkteihin siinä määrin kuin ennen, kiitos Pohjois-Karjala projektin. Siinähän nimenomaan puututtiin kovien rasvojen käyttöön, ja saatiin rasvojen käyttöä vähenemään.
        Jos on ihmiselle pallolaajennus tehty, ottaisin kolesterolilääkkeet käyttöön välittömästi ja samoin heittäisin läskit ja voit huitsin nevadaan.Mutta uskoahan saa kukin ihan mihin ikinä itse haluaa.
        Joka tapauksessa tuo oma ruokavalioni on pitänyt minut terveenä ja hoikkana.


      • jurpolukki
        janidax kirjoitti:

        uskomuksiasi tukevia kirjoja,tutkimuksia ja artikkeleita mielin määrin.Maailmahan on täynnä erilaisia mielipiteitä.
        Minä puolestani uskon virallisiin suosituksiin. Enää ei kuole nuoret miehet infarkteihin siinä määrin kuin ennen, kiitos Pohjois-Karjala projektin. Siinähän nimenomaan puututtiin kovien rasvojen käyttöön, ja saatiin rasvojen käyttöä vähenemään.
        Jos on ihmiselle pallolaajennus tehty, ottaisin kolesterolilääkkeet käyttöön välittömästi ja samoin heittäisin läskit ja voit huitsin nevadaan.Mutta uskoahan saa kukin ihan mihin ikinä itse haluaa.
        Joka tapauksessa tuo oma ruokavalioni on pitänyt minut terveenä ja hoikkana.

        valitettavasti en ole löytänyt tutkimustulosta jonka vuoksi minun tulisi ruokavaliota muuttaa. olisin kiitollinen sellaisten löytymisestä linkitä tänne jos löytyy. tuosta p-k projektista. tolosen kirjoituksesta löytyy suomen sydäntauti kuolleisuus käyrät.

        "Tutkimus pudottaa pohjan myös siltä vallitsevalta käsitykseltä, että tyydytetty rasva nostaisi kolesterolia, mikä puolestaan aiheuttaisi valtimotauteja. Valion entinen tutkimusjohtaja professori Kari Salminen on siis ollut oikeassa ja THL:n pääjohtaja Pekka Puska väärässä. Tosiasiassa kolesterolilla ei ole juuri mitään tekemistä valtimoiden kovettumisessa. On todennäköistä, että noin 600 000 suomalaista syö turhaan kalliita kolesterolilääkkeitä.
        Pekka Puska esittää, että sydäntautikuolleisuuden aleneminen Suomessa olisi Pohjois-Karjala -projektin antiota. Todellisuudessa kuolleisuus lähti laskuun jo ennen PK-projektin käynnistymistä niin Pohjois-Karjalassa kuin muualakin Suomessa (kuva). Käyrä noudattaa samaa kaavaa muuallikin maailmassa; syytä sydänkuolleisuuden vähenemiseen ei pystytä selittämään."

        http://www.biovita.fi/uusi/news.php?lang=fi&id=1589
        "Kuva: Sydänkuolemat 100 000 asukasta kohti alkoivat vähetä kaikkialla Suomessa ENNEN Pohjois-Karjala -projektin käynnistystä. Väheneminen jatkuu edelleen kaikkialla maailmassa. Sydäntautien tehostunut hoito, voin julistaminen pannaan ja kolesterolilääkkeet eivät yksin selitä vähenemistä. Syy on mysteeri.
        Maailman terveysjärjestö (WHO) ja Maailman elintarvikejärjestö (FAO) tyrmäävät raportissaan rasva-valtimotauti -teorian: “Tyydytettyjen rasvojen saanti ei liittynyt merkittävästi sepelvaltimotautikuolleisuuteen...” ja “Tyydytetyn rasvan saanti ei liittynyt sepelvaltimotautitapahtumiin, kuten sydänkohtauksiin…”

        Englannissakin käydään rasvasotaa jo täyttä päätä. Sydänkirurgi Shyam Kolvekar väittää Daily mailissa, että voi tukkii valtimoita. Kun tohtori John Briffa vaatii häneltä asiasta tieteellistä näyttöä, Kolvekar vastaa ja meilaa yhden ainoan tutkimuksen, Pekka Puskan Pohjois-Karjala -projektia koskevan kirjoituksen. Briffa ampuu senkin alas. Näin ollen niitä "tuhansia ja taas tuhansia" rasvateoriaa tukevia päteviä tutkimuksia ei löydykään mistään.

        Valtimotautien syyt ovat vielä hämärän peitossa, mutta varmaa on, että valtimomuutoksia voidaan ehkäistä ja hoitaa D-vitamiinilla ja uuden polven etyyliesteröidyillä kalaöljyillä. Niiden vaikutus perustuu pääasiassa muuhun kuin kolesterolin alentamiseen, nimittäin tulehduksen ehkäisyyn ja vaimentamiseen. Hiljainen krooninen tulehdus (inflammaatio) onkin mukana valtimotaudeissa. Tulehduksen syynä ovat ilmeisesti aikaisemmin sairastetut mikrobi-infektiot, jotka ovat käynnistäneet elimistössä "päällejääneen" yliampuvan tulehdusreaktion. Rasvaisen ruoan välttäminen ja kolesterolilääkkeiden syönti ei ole sen ensisijainen hoitokeino. Lue lisää Sydänpotilaan itsehoidon oppaasta."


      • +16

        mitä laihat syövät, eikä mitä läskit syövät. Papparaisella taisi mennä nakit ja muusit sekaisin.


      • öh??
        +16 kirjoitti:

        mitä laihat syövät, eikä mitä läskit syövät. Papparaisella taisi mennä nakit ja muusit sekaisin.

        No ilmeisesti tällä "läskillä papparaisella" on kuitenkin melkoisen hyvä ruokavalio, josta voi aivan rauhassa ottaa esimerkkiä, jos kerta parissa vuodessa paino on pudonnut yli 20kg.

        Eli ne nakit ja muusit taitavat olla sekaisin vain itselläsi.


      • jurpolukki
        +16 kirjoitti:

        mitä laihat syövät, eikä mitä läskit syövät. Papparaisella taisi mennä nakit ja muusit sekaisin.

        juukyllä kysyi. mitä haluat vastaukseksi koska teille ei kelvannut. minä syön tänään eläinrasvaista ruokaa. vähän perunaa ja leipää. pullat eivät kuulu minun syötäviin... ei sitten vaikka olis mikä juhla. kannanmunia kyllä. kysy lisää jos syömiseni haluat tietää. lähetän kauppakuitin tarvittaessa. niin se on maksettu ettei teidän tarvitse vaivautua.


    • Ei aina koululääketi

      Ravinto alan kirjoista löytyy paljon juuri sinulle sopivaa tietoa. Yksi sellainen uutuuskirja on Sietämötön leveys. Käyppä kurkkaamassa www.sietamaton leveys.fi niinn jopa vyötärö kaventuu.

      • onko_joku_lukenut

        Olikohan tämä kirja kyseessä?

        http://sietamatonleveys.fi/

        Christer Sundqvist: Sietämätön leveys
        Kustantaja: SUL Julkaisut Oy - Ilmestyy helmikuussa 2010

        Pokkari painonhallinnasta! Laadukasta tekstiä laihduttamisesta!


        Mullistava kirjauutuus. Markkinoiden ensimmäinen romaani painonhallinnasta. Suositun ravintokouluttajan ja toimittajan Christer Sundqvistin elämänmakuinen kirja laihduttamisesta ja terveydestä.

        34-vuotias Jussi Tervonen on laihtunut yli 30 kiloa vajaan vuoden aikana. Jussi jätti lautaselta pois perunan, pastan ja riisin. Jussi kokee kuitenkin epävarmuutta, onko hän laihduttanut oikealla tavalla. Koululääketiedehän neuvoo laihduttaman toisin. Jussi etsii tukea ajatuksillensa kaveriltaan Ristolta, internetin keskustelupalstoilta, laihdutusryhmästä ja eläkkeellä olevalta sisätautien erikoislääkäriltä. Samaan aikaan Jussi ihastuu laihdutuspiirin Sinikkaan.

        Tuskaillessa laihdutusasioiden kanssa Jussin henkinen kantti on kuitenkin koetuksella ja sekoilu internetissä vie Jussin sairasloman kautta epätasapainoon. Jussi ajautuu lopulta kaidalle polulle. Miten Jussin käy? Entäpä laihdutuksen? Selviääkö Jussille, missä painonhallinnassa oikein on kyse?

        Vastaukset näihin kysymyksiin selviävät, kun tilaat kirjan Sietämätön leveys. Tarjolla on ainutlaatuinen kokemus ammentaa omaa ravintotietouttaan romaanin avulla - Tällaista kirjaa et ole lukenut koskaan aiemmin!


    • JJJJ5

      Hei,

      Itse olen aina olltu aikamoinen kukkakeppi, mutta vanhemmiten tietenkin pitää alkaa katsoa, mitä syö. Olen 168 senttiä pitkä ja painan noin 50 kiloa.

      Aamulla: joko neljän viljan puuroa tai vaihtoehtoisesti purkki rahkaa ja 200 grammaa marjoja

      Lounaaksi: sushia tai salaattia, yleensä varsin kasvispainotteinen lounas

      Välipala: proteiinipatukka tai pähkinöitä ja kuivattuja goji-marjoja.

      Päivällinen: iso salaatti, sen seurana kalaa, lihaa tai tofua tai jotain palkokasveja ja linssejä

      Iltapala: Spelttinäkkilepää.

      Yritän välttää nopeita hiilihydraatteja, paitsi "karkkipäivänä", eli viikoloppuna. Vältän myös sokeristen juomien tai herkkujen syömistä paitsi viikon loppuisin ja silloinkin vain kohtuudella. Kävelen joka päivä vähintään 40 minuuttia ja käyn noin neljä kertaa viikossa kuntosalilla. Tuloksena erittäin matala rasvaprosentti, mutta terve ulkonäkö.

    • pölllllllö

      ja syön joka päivä alle 1000 kcal, kerran viikossa yli 1000 mutta alle 1200 kcal aineenvaihdunnan vuoksi. syön paljon hedelmiä, käyn lenkillä, harrastan uintia sekä voimistelua ja pilatesta.

    • laiha.

      sanoa tarkkaa ruokavalioa. Mutta aamulla/aamupäivällä saattaa usein jäädä syöminen minimiin. Teetä ja leipäviipale, jonka päällä tonnikalaa ja jotain muuta pientä. Sitten jotain pientä välipalaa ja ruoka ehkä joskus neljän maissa. Milloin mitenkin. Ruualla esim perunaa ja lihapullia tai jotain keittoa, vaihtoehtoina joskus makaronia tai riisiä. Jos on nälkä syön jotain, illemmalla leipää taas ja jotain muuta. Teen kanssa esim vohveleita tai jäätelöä (ainakin kesällä). Karkkia tulee kyllä syötyä, muttei mässäämistyyliin, vaan vähän. Lisäksi hedelmiä vaihtelevasti, ei aina kovinkaan paljoa. Ai niin hyötyliikuntaa tulee harrastettua ja joskus myös ihan ei-hyötyliikuntaakin.
      (paino n 50 kg, pituus 160)

      • laiha.

        juomina yleensä tee ja maito. Myö vettä sellaisenaan joskus, yleensä en juo limsaa paitsi joskus kuten tällä hetkellä on limsaa jääkaapissa. Mehuja en juo juurikaan muita kuin gefilus-mehuja. Sokeria en lisää teehen enkä yleensä muihinkaan ruokiin paitsi tietenkin, jos leivon jotain. Juustoa ei tule juuri ostettua muutoin kuin pitsaa varten. Pitsaakaan en kovin usein leivo.


    • hoikahkonakki

      pituus 158 cm paino 45 kg.
      aamiainen: kaksi kuppia kahvia, vähän maitoa.
      lounas: jotain jonka voi syödä nopeasti, esim ruisleipä kurkulla, viili tai purkki raejuustoa
      päivällinen: esim muutama peruna ja soijarouhetta, tai tonnikalapurkki
      iltapala: yleensä ruisleipä, jogurtti.

      välipalana vaikka pähkinöitä tai jotain muuta hyvää.

      kävelen paljon ja syön silloin kun on nälkä, that's it. en jaksa syödä niin paljon että tulisi ns täysi olo.

    • typy91...

      Oon 164cm/55kg tyttö

      Aamulla syön yleensä puuroa tai munakkaan, lounaaksi ja päivälliseksi kalaa/kanaa/lihaa ja puolet lautasesta täytän kasviksilla. Välipalaksi hedelmiä, iltapalaksi esim. tonnikalaa ja kidney papuja.

      pyrin käymään lenkillä monesti viikossa, jonka lisäksi teen lihaskuntoa kotona esim youtube videoiden avulla.

      • xcvcxvxcvxcv

        Kannattaa suhtautua hyvin varauksella noihin Youtuben videoihin. Valtaosassa tehdään liikkeet aivan päin mäntyä. Jos ei liikkeitä osaa ennestään, kannattaa katsoa liikkeet useasta eri liikepankista ja mieluusti kehonrakennukseen/voimailuun keskittyviltä sivuilta. Mitä useampi lähde niin sitä parempi. Sitten kun on itsellä perustietämys liikunnan vaaroista, voi lähteä katsomaan Youtuben videoita tai soveltamaan liikkeitä itse.


    • helen57547

      174/63 kg, nuori nainen

      Teen työtä, jossa tulee liikuntaa eli uskoisin siinä olevan painonhallinnan salaisuus ja siinä, että tykkään liikunnasta.

      Aamuisin syön yleensä puuroa maitoon /jogurttia leseillä ja hedelmää/marjoja. Laitan monesti puuroon voisilmän ja olen hoksannut, että rasva/protsku pitää nälkää paremmin pois kun hiilarit. Käytän myös lisäravinteena kookosöljyä ja olen hoksannut sillä olevan suotuisia vaikutuksia ihoon ja en harrasta kevyttuotteita.

      Lounaaksi syön yleensä itse laittamaani jotain tavallista kotiruokaa, esim. kaalilaatikkoa, tykkään myös paljon wokeista kun ne on niin helppoja ja lisukkeeksi teen salaattia. Juomaksi juon maitoa tai piimää.
      Leipää menee joskus lounaalla, joskus ei, yleensä ruisleipää. en syö kovinkaan paljon perunaa, mielestäni kasvikset on paras lisuke lihalle.

      Välipalana syön rahkaa/pähkinöitä/hedelmiä/pilttiä/raejusutoa yms.. Monesti välipaloja on kaksi päivässä. Joskus tulee syötyä suklaapatukka tai suklaata kiireessä vähäsen tai joku herkku kahvin kanssa, mutta en ikinä mätä mitään suklaalevyjä vaan yleensä se on ihan vaan pari palasta tai pulla se herkku.

      iltatöissä tulee syötyä usein jogurttia ja juustoleipää pari kappaletta ja myöhään kun tulee kotiin, syön yleensä hedelmiä/rahkaa jne..

      Viikonloppuisin yleensä herkuttelen, jos herkuttelen. Monesti tulee tehtyä pizzaa tai käytyä ulkona syömässä ja se on minulle herkuttelua. Joskus leivon, tosin harvoin. Tykkään tavallisesta ruoasta, jogurtit syön usein maustamattomina enkä ole mikään sokerisen ystävä. Irtokarkkia ja semmosia makeisia en syö, paitti nyt suklaata ja sipseistä yms tulee tosi kökkö olo, joten niitäkään ei paljoa tule syötyä. Jätskiä joskus ja leivoksia. En kiellä itseltäni mitään, mutta uskoisin, että painonhallinnan ydin on siinä tavallisessa ruoassa, johon ei ole pumpattu sokeria ja suolaa ylenmäärin. Ja tietysti kohtuudessa, ruoka on paljon nautittavampaa kun sitä ei mätä ähkyyn asti.

    • hmmmmm70

      Millasia määriä syötte? Mua kiinnostaa tietää siis että jos tarjolla on vaikka perunamuusia, nuggetteja ja salaattia, niin montako nuggettia söisitte? Entä vastaava, mutta nakeilla?

      • bbcbcv

        Enpä ole laskenut ja riippuu täysin siitä mitä olen syönyt aiemmin ja kuinka paljon on lisukkeita yms. Eli aika mahdotonta sanoa kuinka monta nugettia ja kuinka monta nakkia söisin.

        Paremminkin sanoisin, että joka kerta annos mahtuu ihan hyvin lautaselle eikä ole mikään kukkurallinen lautanen. Syön 5-6 kertaa päivässä. Aamupala (puuro, pari leipää, mehulasi ja hedelmä), lounas, välipala (proteiinijuoma leipä), päivällinen, illallinen ja ehkä vielä jotain pientä iltapalaa (esim. rasvatonta rahkaa).


    • miimu1

      Hei! Olen 21 v. tyttö 161cm ja 46kg.

      Tuntui hassulta lukea joitain puheita, että laihat ei syö paljoa hiilihydraatteja. Meitä on monenlaisia, koska minä en ainakaan meinaa lihoa millään. Syön todella epäterveellisesti kaikkea mitä vain sattuu tekemään mieli enkä liiku paljoa. Olen juuri päättänyt vaihtaa suuntaa terveellisempään.

      Aamiainen: Teemuki. Joskus vähän suklaata jos kotona sattuu olemaan.

      Lounas: Koulusta yleensä vaalea sämpylä, jossa kurkkua ja juustoa. Aika usein mukaan lähtee myös suklaapatukka tai leivonnainen.

      Päivällinen: Yleensä kotona teen jtn itse. Perunaa tai riisiä ja erilaisia kastikkeita (makkara, jauheliha ja vehnäjauhoista teen sen).

      Iltapala: Teemuki ja useana iltana menee Fazerin sininen suklaalevy 200g tai samanverran suklaakeksejä tai mitä tahansa suklaista..

      Ja limua menee pari lasia päivittäin.

      • Mussukka7

        Olen nainen 31 v,160 cm ja 51 kg. Olin nuorempana hyvin hoikka,about 46-48 kg,mutta työelämään siirryttyä 27-vuotiaana paino nousi humahtaen 54:ään kiloon. Silloin elämänrytmi muuttui eikä voinut syödä niinkuin olisi halunnut :) Voin kertoa mitä EN syö ja juo: karkkia,hampurilaisia tai muuta "roskaruokaa",makaronia,vaaleaa leipää,limsaa,ja maitoa käytän vain rasvattomana kahviin; muuten ei maistu. Kaikkea muuta tuleekin syötyä enemmän tai vähemmän. Sokeria en käytä sillä se aiheuttaa minulle selkeästi jonkinlaista riippuvuutta.


    • laihalikka

      oon 172cm/55kg

      syön päivässä 5 kertaa ja kaloreita kertyy n. 800 kcal/päivä.
      pe & la kalorit taitaa olla n. 1100 kcal/päivä.

    • jos et harrasta liikuntaa et voi syödäkään paljon mitään. mutta älä skippaa aamupalaa se on tärkeä. syö aamulla esim vähän puuroa ja hedelmä. sitten seuraavan kerran laita suuhusi ruokaa vasta klo 12 jälkeen ja syö kevyt lounas. salaatia! syö hedelmä välipalaksi ja juo paljon vettä. illalla syö vielä lämmin ateria mutta ota sitä kohtuullisesti älä syö jälkiruokaa. jos et liiku älä syö iltapalaa.
      mutta laihat ihmiset, esim balettitanssijat syövät valtavasti ja monipuolisesti. he kuluttavat niin paljon energiaa, että tarvitsevat ruokaa. kehotan sinua lisämään liikuntaa.

    • Kati

      Olen 20 -vuotias nainen, 166cm/63kg. Käyn salilla viidesti viikossa.
      Aamupalaksi syön kaurapuuron (hiutaleita 1dl) sokerittoman mehukeiton ja raejuuston kanssa.

      Lounaaksi salaattia (esim kurkku, tomaatti, paprika, salaatti, halloumijuusto, fetajuusto, leipäkuutiot), tomaattikeittoa, kasvisrisottoa tms

      Välipalaksi hedelmiä, hapankorppuja, Fitness-muroja banaanin kanssa tms.

      Päivälliseksi esim täysjyväspagettia tomaattimurskakastikkeen kera, uuniperunoita kasvisten kanssa, keitettyä perunaa vihannesten kanssa tms

      Illalla hapankorppua, hedelmää, maitorahkaa ja mansikoita, uunileipää tms.

    • osmankaami

      Moi!
      Olen 170 cm pitkä, painan noin 55 kg ja olen 19-vuotias tyttö.
      Tässä keskimääränen arvio siitä, miten syön. Totta kai juhlapäivinä tai muissa spesiaalitilanteissa joustan syömisessä. Tarkoitan sitä, että jos menen vaikka hääjuhliin, niin jätän jonku välipalan väliin, jotta voin syödä enemmän juhlaruokaa kuin normipäivinä lounasta. Sama periaate jouluna, kun on hieman poikkeusruokailua.

      Aamulla: ruisleipä, kananmuna, ketsuppia ja vähärasvasempi sulatejuustoviipale. Vettä ja kahvia kevytmaidolla.

      Päivällä: Lounaaksi pienehkö annos kotiruokaa ja nälän mukaan runsaasti tai vähemmän runsaasti salaattia, vettä. Valitsen mahdollisuuksien mukaan kevyttä kotiruokaa.

      Iltapäivällä: Kaksi ruisleipää keveämmällä sulatejuustolla, paprikalla, kurkulla ja lehtisalaatilla, kahvia kevytmaidolla.

      illalla:jotain hyvää, jota tekee mieli. Vaikkapa snickers-patukka tai maitorahkaa marjoilla tai jäätelöpuikko. Vettä ja teetä.


      Teen kävelylenkkejä ja pyöräilen. ( Riippuen usein liikuntamääristä) toisinaan nälkä on suurempi, jolloin syön lisäksi porkkanoita, omenoita, appelsiinia ja muita kasviksia.

    • cuba libre

      Mies, pitkähkö, painoindeksi nyt kutakuinkin 25 paikkeilla.

      Yhden treenipäivän ravinto voi olla jotain
      Aamulla: 2-3 näkkäriä ( wasa sport ), 20-50g julia 17 juustoa, 30-40g leikkelettä
      Lounas: 100-200g kalaa/kanaa/lihaa, muutama peruna/riisiä, paljon salaattia, kohtuureipas annos salaatikastiketta, ei jälkkäriä / leipää.
      Välipala: Omena/banaani/appelsiini rahkaa 250g, paljon kahvia maidolla pitkin päivää.
      Kotiintulovälipala: Joku suht vähärasvainen valmisateria, 400-500kcal ( mahdollisetsi tuon em. rahkan kanssa ), näkkäri ja jotain vaikkapa porkkanaa, ehkä maitoa/vettä/tms
      Palkkari suorituksen jälkeen, heraa maltoa. Laimennettua mehua mahdollisesti suorituksen aikana jotain esihuikkaa ehkä että potkua riittää.
      Tuhti illallinen vaikkapa 200g kanaa, riisiä, paljon kasviksia, öljyä, juustoa jotain mikä rimmaa. Avokadoa jos päivän rasvasaldo näyttää liian alhaista lukemaa.
      Iltapalaksi raejuustoa, aavistuksen hiilareita / tai tonnikalaa tms, ehkä vähän maitoa

      Treenipäivän kalorit huitelee 2800-3000 välillä ja paino tippuu. Olen pitänyt kirjaa ja katsellut että makroravinteet tolkullisissa lukemissa. Kalaöljykapseleita suosituksen mukaan, berocca aamuisin.

      • cuba libre

        En nyt siis ole laiha, enkä sellaiseksi aio, mutta noin tiukalla ruokavaliolla sekä nykyisillä treeneillä kyllä paino näyttäsi tippuvan alaspäin, edelleen... Ja olen joskus laihduttanut painoindeksiin 21-22.


    • 3+9

      Aamupalalla munakasta ja joku hedelmä, tai maitorahkaa ja marjoja.

      Lounas esim 400g seitiä, kanaa tai jauhelijaa ja kasviksia runsaasti.

      Päivällinen samaa settiä.

      Iltapalaksi maustamatonta jogurttia ja marjoja.

      Käyn salilla 3 viikossa ja kerran viikossa noin 10km lenkin, sen vuoksi tulee syötyä aika paljon. Jos liiku viikossa niin paljoa niin silloin tulee syötyä vähemmän.

    • Urheilijaaaaaaa

      Olen painoluokkaurheilja ja aamu lähtee käyntiin lenkillä. Sitten aamupala:rahkapurkki, appelsiini, ruisleipä. Lounas :salaattia kanaa ja hiilarit joko tummasta leivästä tai esim täysjyväriisistä. Ennnen ilraharjoirudta hedelmä ja ruisleipä täytteillä. Iltapalaksi rahkaa ja hedelmiä. Rasvaa ei ole ja pelkkää lihasta. 4 vuoteen ei ole ollu edes nuhaa.

    • hoikka konttoristi

      Minun ei ole koskaan tarvinnut varoa syömisiä ja olenkin aina nälkäinen. Pituutta 170 ja painoa 50 kiloa. Syön aamulla nelisen palaa hyvää leipää kermajuustolla ja kinkulla päällystettynä, alle tietenkin voimariinia tai jotain. Tuoremehua ja kahvia. Lounaaksi läheisestä kebab-paikasta jotain tai sitten pizzaa, meillä ei ole omaa ruokalaa ja vaihtoehdot ovat nuo kaksi paikkaa eli aina tulee syötyä lounaaksi jompaakumpaa. Töissä huitaisen vielä yleensä palaveripullat ja kahvit ja syön suklaata ja irtokarkkeja päivittäin. Sitten tuleekin taukoa, kun lähden töistä kaupungille jonkun kanssa kahville tai oluelle. Joskus käydään Hesessä tai Macissä. Kotona paistan yleensä iltapalaksi pihvin tai lihasuikaleita tai jauhelihaa. Iltaruoan kanssa viiniä pari lasia tai pari olutta telkkarin ääressä. Popcornia tai chipsejä myös, valvomme yleensä aika myöhään, nukkumaan mennään puoleenyöhön menneessä jos on aamuvuoro, muuten myöhemmin. Miehenikin on ihan normaalipainoinen, hän tosin urheile paljon, joten syö enemmän lihaa ja proteiinivalmisteita vielä. Olemme 35-vuotiaita.

    • luurankomies

      Olen 182cm pitkä ja painan 40 kiloa, syön päivittäin hyvin epäterveellisesti: hampurilaisia, pizzaa, ranskalaisia ja lihapullia, vaaleaa leipää, metwurstia, juustoa, karkkia, sipsiä, suklaata. Juon pelkkää kokista ja kaljaa, mutta paino vaan pysyy samana.
      En urheile enkä käy salilla. Istun kaiken vapaa-ajan koneella. Eikö ole mukavaa tietää mitä laihat syö? heh.

      • Golgin laite

        "Läpipasko" imeytymishäiriö? Salee on vitamiinien ja muiden oksidanttien puutosta.


    • Lallukka

      Itse olen huomattavasti ylipainoinen, vaan luulenpa silti tietäväni mitä, ja ennenkaikkea miten laihat syövät. Olen nimittäin voinut seurata toimessani niin ylipainoisten kuin myös laihojen syömistä :-) Laihat syövät ihan samoja ruokia ja aineksia kuin ylipainoisetkin. Laihat syövät myös niitä ns. roskaruokia. Eivätkä kaikki laihat ole suinkaan liikunnallisia ihmisiä. Vaan se mikä on silmään eniten pistänyt, ja mikä selittää sen laihuuden... nimittäin laihat syövät huomattavasti pienempiä annoksia - siis huomattavasti. Kun se mahalaukku vaan tottuu siihen pieneen annoskokoon, ei se edes vedä niitä mahtavia jättiannoksia...

      • M.S.K

        Kaalikeittoa, sitä mitä ne jutskut veti siellä keskitysleirillä työtä..työtä ja työtä. Varmaan laihtuu!


    • duuum

      Olen 163 cm 51 kiloa eli normaalipainoinen. :) Urheilen pari kertaa viikossa, kävelen joka päivä jonkin verran. Syön/juon aamulla yleensä smoothien (mustikoita, banaani, luonnonjogurttia ja maitoa) ja kahvin maidolla, lounaalla yleensä salaatti (salaattia, tomaattia, porkkanaa, fetaa, pinaattia, siemeniä/pähkinöitä), välipalana jotain leipää ja tuoremehua tai sit suklaapatukka. Syön aina tuhdin päivällisen, siis kukkurallisen. Päivällisenä jotain perus liharuokaa ja salaattia. Iltapalana pari leipää ja jogurtti, ehkä vielä jotain pähkinöitä. Ei ehkä 100% terveellinen mutta voin hyvin. Syön karkkia kerran viikossa joku 300 grammaa satunnaiset suklaapatukat. Ps juon erittäin paljon vettä, varmaan päälle 3 litraa päivässä niin aineenvaihdunta nopea. Siksi en varmaan liho.

    • 6786876876
    • vaimokelainen

      Mun mies on laiha (BMI 19) ja mitä olen tarkkaillut, niin syö näin:
      Aamupala: iso kulhollinen muromysliä (just sitä rasvasta ja sokerista) ja kevytmaitoa

      Lounas: Työpäivinä ravintolalounas, yleensä käy kiinalaisessa ja syö todallakin lautasen ja riisikulhonkin tyhjäksi. Juomana vesi.

      Välipala: karkkipussi tai pulla tai muutama voileipä, hedelmä, pähkinöitä - vähän mitä sattuu olemaan

      Päivällinen: Joko kotiruokaa iso annos tai sitten pino voileipiä juustolla päällystettynä. Juomana vesi.

      Iltapala: voileipiä muutama ja pari desiä jogurttia. Jos on pakastimessa jäätelöä, niin sitäkin sitten kulhollinen

    • tuuliathaalia

      Olen 170cm, 56kg, 24-vuotias nainen. Käyn 3-4 kertaa viikossa kuntosalilla ja kävelytän koiraani päivittäin 3-7km riippuen ehtimisestä (ja säästä :)).
      Työpäivä alkaa usein aamulla jo klo 5, joten silloin ei vielä maistu muu kuin kahvi.

      Ensimmäisen kerran syön n. klo 10-12 välillä aamupalan, eli vaihdellen joko puuro voisilmällä, rahka tai pari leipää. Joskus jopa 2 noista edellä mainituista. Salin jälkeen otan palautusjuoman ja syön klo 14-16 välillä taas joko rahkaa tai raejuustoa salaatilla ja leivän tai jotain muuta lisäksi.

      Seuraavan kerran syön n. 17-20 lämpimän itsetehdyn ruuan, ihan peruskotiruokaa lautasellinen. Jos myöhemmin illalla on vielä nälkä syön jotain mitä mieli sattuu tekemään.
      Lisäksi olen karkkihiiri eli viikon aikana menee pari tai jopa 3 pussillista :D Lisänä vielä noiden aterioiden välillä juon toki vettä ja kahvia ja saatan napostella jotain, esim niitä karkkeja tai cashewpähkinät on kanssa herkkua.

      Ulkona syön vain kerran tai kaksi kuukaudessa ja alkoholia nautin noin kerran kuussa, mutta silloin ihan humalaan asti.

    • joopajo

      "Kuinka usein ja kuinka paljon suunnilleen syötte "mässyjä" eli karkkeja ja sipsejä ja vastaavaa?"

      Yli 60 vastausta, joista kaksi maininnut syöneensä karkkeja ja 3 sipsejä.

      • Elämä on valintaa

        167 cm, 63 kg, melko lihaksikas nainen. Mässyjä ehkä kerran viikossa mutta vain VÄHÄN (50 g??) ja sipsiä harvemmin eikä silloinkaan koko pussia kerralla. Jos söisin niin kuin HALUAN, vetäisin karkkia joka päivä ja ottaisin päivällisellä kolme perunaa. Lihoisin varmasti. Mutta en halua.


    • Sapuskaa

      Voin paljastaa salaisuuden, me hoikat/laihat syödään 99% samaa mitä te lihavatkin mutta ero on annoskoossa.

      Lihava vetää kolme munkkia ja ison kahvin kermalla hoikka syö ehkä puolikkaan/yhden ja kahvin mustana.

      Lihava vetää tuplahampurilaisia kaksi ja jättiperunat, huuhtoo alas täyssokerilsella cokiksella hoikka ottaa pikkuhampurilaisen salaatilla ja maidolla/sokerittomalla limsalla.

      Lihava vetää koko pussin sipsejä kerralla, hoikka tyytyy pariin kouralliseen.

      Lihava hakee buffetissa kuusi lautasllista pääruokaa ja kaksi isoa lautasta jälkiruokaa, hoikka ottaa yhden molempia.

      Voisin jatkaa ja jatkaa ja jatkaa... mutta idea kai tulee esille?

    • 10+20

      Itselläni oli ylipainoa jonkin verran, mutta aloin syömään terveellisesti ja kuntoilemaan niin läskit lähti ja tunsin myös oloni paljon paremmaksi. Ruokavalioni koostuu raaoista vihanneksista sekä valkoisesta lihasta. En syö mitään prosessoitua tai missä on teollisesti tuotettuja kemikaaleja. Maito, viljat, peruna, riisi ja vastaavat eivät kuulu myöskään ruokavaliooni. Kannattaa lukea lisää paleoruokavaliosta, jos kiinnostaa.

    • mb13

      Syöminen on osa elämää.

      mb1

    • rahkaa ja salaattia

      Vanha aloitus, mutta vastaanpa silti.

      Painan 46 kiloa ja olen 161 senttiä pitkä. En syö lihaa (kalaa syön), enkä syö pastaa, perunaa, leivonnaisia tms. ollenkaan. Tummaa riisiä keitän 1/4 dl joskus ruoan kanssa syötäväksi ja tuo riisin määrä on minulle sopiva. Makeisia en syö, suolaisia herkkuja en syö. Jäätelö on oikeastaan ainoa herkku josta pidän, sitä syön n. kerran kahdessa kuukaudessa. En kaipaa herkkuja elämääni. Ai niin, pizzasta tykkään kyllä, sitä syön kerran parissa kuukaudessa myös. Nykyään se tosin on alkanut maistumaan vähän tylsähköltä ja liian raskaalta.

      Aamupala, klo 8: puuroa (1 dl kaurahiutaleita, 1 1/2 dl vettä), puolikas pieni omena, 1/3 banaani, 125 g (1dl) rasvatonta maitorahkaa. Tällä setillä nälkä pysyy erittäin hyvin poissa ja kaloreita kertyy alle 300.

      Lounas, klo 12: Lounaalla syön aika kevyesti, 200 kilokalorin edestä jotain, mitä huvittaa syödä. Eilen söin lounaalla keitetyn kananmunan, viipaleen Real-leipää ja pienen omenan. Usein syön lounaalla tosin salaattia kananmunan kera.

      Välipala, klo 15: Välipala on sama kuin aamupala.

      Päivällinen, klo 17: Päivällisen kaloreiksi olen asettanut 350-400 kcal. Ateriaan sisältyy paljon salaattia ilman mitään turhia kastikkeita, kalaa/soijaa ja raejuustoa.

      Iltapala, klo 20: Iltapalalla syön useimmiten rahkaa, ruokalusikallisen pähkinöitä ja hedelmää.

      Nälkää en tunne oikeastaan ikinä.

    • kakku

      Vanha viesti mutta samapa se:

      Olen normaalipainoinen, ellen jopa vähän alipainoinen välillä. Pituutta löytyy noin 165 cm ja painoa noin 53kg.

      Syön mielestäni päivittäin ihan normaalisti. Syön aina aamupalan, ja päivässä välillä kaksi ja välillä yhden aterian. Aamiaiseksi, välipalaksi ja iltapalaksi syön kaikkea normaalia kuten voileipiä, jogurttia tai vaikka puuroa.

      Lounaaksi tai päivälliseksi syön aina vähän mitä sattuu, mutta monia perus kotiruokia esim. keittoja, makaroonilaatikkoa, kirjolohikiusausta, spagettia ja jauhelihakastiketta ym. vastaavaa.

      Herkkuja syön omasta mielestäni vähän liian usein. Karkkia en syö juuri koskaan, mutta limua juon melko usein. 1,5 l pulloja limua menee yleensä ehkä noin kaksi kappaletta viikossa, mutta välillä en juo limua kuukausiin. Sipsejä ostan monta kertaa kuukaudessa, haluaisin vähentää.

      En liho millään vaikka söisin melkeinpä mitä tahansa. En tiedä mistä se johtuu, varsinkaan kun en harrasta juuri minkäänlaista liikuntaa. Lääkärit vaan sanovat että pitäisi pyöristyä vielä vähän lisää, mutta omasta mielestäni olen aika hyvissä mitoissa.

    • ruokagg

      Itsellä aamupala: kahvia ja belvita breakfast keksiä, vichyä ehkä.
      lounas: salaatti tai sämpylä ja kahvia/teetä/light limua.
      päivällinen: esim. kanaa ja riisiä ja light limua/rasvatonta maitoa/vichyä.
      iltapala: jogurtti tai viili.

      Joskus esim. suklaapatukka myös:)
      Viikonloppuna yleensä saatan myös hakea sipsejä, pizzaa tai jätskiä.

    • terveys > maku

      Aamupala: smoothie (marjoja banaani)
      Lounas: 2/3 vihanneksia lautasella, 1/3 lihaa
      Välipala: banaani tai omena
      Illallinen: 2/3 vihanneksia lautasella, 1/3 lihaa
      Iltapala: smoothie (marjoja banaani)

      Lounas ja illallinen ovat määrällisesti suht isoja, mutta eivät kuitenkaan lihottavia. Ruuassa en käytä mitään kastikkeita vaan syön mahdollisimman "paljaasti" ja luonnollisesti (mausteet kyllä lisään lihaan). Ruokajuomaksi käytän vettä, mutta joskus lisään siihen sitruunaa antamaan makua. En juo limsoja tai mehuja ja en syö leivoksia, karkkia, sipsejä, viljaa jne. Kuntoilen myös säännöllisesti lähes joka päivä.

    • Minävaaaaan

      Mitat on 163/48 kg 23vuotta
      Aamiainen/lounas koulussa: omat eväät -> kreikkalaistajogurttia, hedelmä (kananmuna)
      Koulun jälkeen jotain itsetehtyä ruokaa yleensä jotain vihanneksia ja kastiketta ja kalaa (ei mitään kevyttuotteita!)
      Illalla vähän mielen mukaan, lettuja marjoilla ja kermavaahdolla tai riisikakkuja juustolla, kananmunalla, avokadolla, suklaata yleensä myös. Ylipäätänsä kaikkea hyvää mitä vain mieli tekee ;)
      Ylipäätänsä syön vain kun on nälkä (toki joskus myös herkutellen vaikka vähemmän nälkä) ja määrällä en korvaa laatua! Vähemmän täysirasvaisia tuotteita ja "oikeita" ruokaa eikä niin että enemmän rasvattomia yms. ruoankorvikkeita. Silloin ei edes tarvitse syödä niin paljon tai kokoajan koska syömisestä tulee oikealla tavalla sopivasti kylläiseksi.

    • Enkeksinimeeee

      Ite Oon 42kg/155cm .mulla on aika painavat luut kaikki aina valittaa et mul on kovat luutXD ja syön :
      Aamulla:viikonloppuisin en mitään arki aamuisin alpron jugurttia ja mysliä joskus leipä.
      Päivällä:arkisin en mitään .viikonloppuisin normi kotiruokaa.
      Välipala:ittelä vähän epäterveellinen koska satunnaisesti karkkia koska sokerihiiri.ja muuten leipää ja hedelmä.iltaruoka:syön aina tavallista kotiruokaa. Iltapala:en syö aina ja jos syön se on hedelmä/alpron jugurttia . En syö kauheasti maitotuotteita koska laktoosi 🖕🏻Liikun n.2h päivässä . Normi liikuntaa ja la 6h..en syö melkein ikinä hamppareita ja muita pikaruoka ravintoloiden ruokaa.pizza kyl menee muutaman kerran vuodessa.ite oon sillon hoikempana kun en stalkkaa sitä kokoajan

    • Normipainoinen

      Olen 170 cm ja 48-50 kg

      Montako ateriaa syötte yleensä päivässä?
      Syön päivässä 5-6 ateriaa.

      Skippaatteko aamupalan?
      En skippaa. Syön yleensä aamulla kaurapuuroa ja pakastemarjoja maitokahvin.

      Millaista ruokaa syötte: kasvipainotteista, paljon hiilihydraatteja, mitä käteen sattuu? Syön kasviksia, hedelmiä, lihaa, kalaa, kanaa, pähkinöitä, kananmunia ja juon täysmaitoa (luomu). Leivän päälle laitan voita. En kaihda kermaakaan, mutta kasvispohjaisia feikki kermoja tai maitoja en käytä. En syö eineksiä, sillä tykkää laittaa itse ruokaa.

      Kuinka usein ja kuinka paljon suunnilleen syötte "mässyjä" eli karkkeja ja sipsejä ja vastaavaa?
      En syö usein karkkia, limsaa tai sipsejä, koska niissä on paljon lisäaineita ja maistuvat sen vuoksi minusta oikeastaan aika pahalle.

      Käyttekö paljon ulkona syömässä? Syön ruokaravintoloissa oikeaa ruokaa ja syön ravintoloissa melko usein (joskus jopa päivittäin). En syö lainkaan pikaruokapaikoissa.

    • Alipainoinen

      Näin syömishäiriötä sairastaneena voin sanoa, että se hoikkuus ei ole ruoalla leikkimisen arvoista. On parempi olla hiukan pyöryä ja pitää normaali suhtautuminen syömiseen, kuin luiseva ja stressata jokaisesta suupalasta... Antaisin mitä vain, jos voisin vielä joskus suhtautua normaalisti syömiseen ja unohtaa kalorit. Naisen hormoonitoiminta myös kärsii, jos kehossa on liian vähän rasvaa, mikä aiheuttaa kuukatishäiriötä, ja vanhemmiten se voi johtaa osteoporoosiin. Eli syö ja ole tyytyväinen itseesi!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe