niiskutus?

niiskutus

Voiko jatkuva niiskutus olla pakko-oire? Siis vaikka ei ole mitään allergiaa, flunssaa ja nenäkin on auki, mutta silti koko ajan niiskuttaa kuin olisi nuha? Elän tällaisen ihmisen lähellä ja huomautan usein asiasta ja hän ei tunnu sitä itse edes huomaavan..On vain raskasta kuunneltavaa koko ajan.

18

8069

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lee_na

      Että on pakko-oire.
      Tunnen kaksi sellaista henkilöä jotka niiskuttavat.
      Epäilen että he eivät itse sitä huomaa, toisesta olen huomannut että niiskutus pahenee jos asiat eivät mene mielen mukaan, se on hyvä "ilmapuntari" hänen mielialojensa suhteen.

      • niiskutus

        Hän on avomieheni, vuosi oltu yhdessä. Ensin uulin, että niiskutus johtuisi nuhasta, mutta kun sitä jatkui ja jatkui ja kysyin, että onko nuhaa tai nenä tukossa, niin ei ole kuulemma...Joo, hänelläkin on tuo, että jos on jostain jännittynyt tai hämillään tms. niin silloin niiskuttaa kovemmin ja tiheämmin. Olen ottanut useasti puheeksi ja hän ei aluksi edes oikein uskonut minua, että niiskuttaisi, eli ei sitä itse huomaa tai on niin tottunut siihen... nyt kun olen alkanut huomautella niin voi olla vähän aikaa niiskuttamattkin, mutta sitten taas kai unohtaa tarkkailla itseään ja niiskutus taas alkaa. Hän polttaa kyllä tupakkaa ja huomaan niiskutuksen olevan voimakkainta tupakan jälkeen eli voisi olla kyllä jotain tupakka-allergiaakin ja sitten että siitä on tullut tapa siitä niiskutuksesta, että ei siksi sitä itse oikein huomaa kuin vasta sitten aina vähäksi aikaa kun huomautan. Olen vain itse niin kyllästynyt kuuntelemaan. Kai siihen sitten täytyy vain tottua vaikka harmittaa, kun on muuten niin ihana mies.


    • mies vaan

      pakkoneuroosi ilmenee monin eri tavoin. ajatuksina ja tekoina. esim. yhteen aikaan mun oli hengitettävä tasan 3 kertaa jos tuli jotain pahaa mieleen. eli oli vedettävä ilmaa keuhkoihin ja ulos. aina se sama 3 krt. se oli sitten kuitattu ja ongelma poissa. uskoisin että tämä liittyy siihen jotenkin. oletko kysynyt miksi hän tekee niin. kyllä sitä voi kysyä. jos hän sanoo ettei tiedä miksi tekee niin , uskoisin että kyse juuri neuroosista. sitten kannattaisi kaverin mennä puhelemaan asiasta lääkärin kanssa. yritä hakea googlen avulla tietoa myös . voit saada sieltä tietoa.

      toisilla on jotain muuta kuviota. yleensä ottaen tuntuu siltä että kaikki ei ole nyt kohdallaan sen kaverin kanssa. oliko sitä ennen vai onko tullut myöhemmin kuvioon tuo niiskuttaminen.

      • eli voi

        esim.Tic-oire kuin silmien räpyttely.


      • MandySmith

        Älä nyt joka paikkaan sitä ocd:ta työnnä.
        Ocd:ssä ihminen on tietoinen tekemisistään, kuten esim sinäkin laskiessasi hengitystä tai joku muu vaikkapa avatessaan aina oven 7 kertaa ennekuin menee sisälle... tai muuta vastaavaa.

        Tic taas on sellaista neurologista häikkää, jota ei edes itse välttis huomaa.. Just niinkuin toi toinenkin sanoi silmienräpyttelystä.
        Mulla oli tic-tuttu (kuollut ja kuopattu) joka väänteli tosi oudosti naamaansa ja ei edes yhtään tiennyt tekevänsä niin...


      • mies vaan
        MandySmith kirjoitti:

        Älä nyt joka paikkaan sitä ocd:ta työnnä.
        Ocd:ssä ihminen on tietoinen tekemisistään, kuten esim sinäkin laskiessasi hengitystä tai joku muu vaikkapa avatessaan aina oven 7 kertaa ennekuin menee sisälle... tai muuta vastaavaa.

        Tic taas on sellaista neurologista häikkää, jota ei edes itse välttis huomaa.. Just niinkuin toi toinenkin sanoi silmienräpyttelystä.
        Mulla oli tic-tuttu (kuollut ja kuopattu) joka väänteli tosi oudosti naamaansa ja ei edes yhtään tiennyt tekevänsä niin...

        en mä tarkoittanut pahaa. enkä tarkoita että asia on niin kun mä sanon. en minä ole mikään neuvoja vaan yritän auttaa. sorry jos se vaivaa sua.


    • MandySmith

      Tässä on lyhyt kopsu;

      "Äänelliset nykimisoireet

      Yksinkertaisia äänioireita ovat esimerkiksi rykiminen, kurkun karauttelu, yskiminen, nuoleminen, maiskuttelu, sihahtelu, niiskutus, tuhahteleminen, huokailu, älähtely, puhkuminen ja hyminä.

      Monimuotoisia äänioireita ovat esimerkiksi viheltely, hyräily, kaavamaisesti toistetut sanat ja sanaryhmät, jotka ovat usein täytesanamaisia ("joo joo", "just just", "niin niin" tai "jaa jaa").

    • Mhmm

      Minulla on OCD, ja joskus nuorempana minulla oli juuri tuollaista niiskutus-pakkoa muiden pakko-oireiden lisäksi.

    • jokuihmemies

      Meillä on luokassa joku saatanan vammanen seiskaluokkalainen joka niiskuttaa kokoajan. Jatkuvasti pitää myös yskiä. Se tekee myös laskutaito 4a E kirjaa. Ja monet sen kirjoista on viikkiluokan. Ärsyttävää.

    • nessu nassu

      Mulla on pakko oireita. Niiskutan iltaisin niin paljon että nenä menee tukkoon. Limakalvot kai ärtyvät niiskuttelusta. Allergioita ei ole. Jos pidätän niiskutusta, nenä ei mee tukkoon.

    • Tirilitttan

      Mielenkiintoista kuulla, että muillakin on samaa niiskutusta kuin itselläni. Se on täysin tahatonta ja en itse koskaan edes huomannut asiaa ennen kuin ystäväni kysyi, onko minulla nuha.
      Siis oikeastiko tuo voidaan luetella tic-oireeksi? Ei mulla tietääkseni muita tuon kaltaisia oireita ole.

      • niiskuttaja

        Jep, itsekkin olen niiskuttanut nyt 2 vuotta ja tällä hetkellä mulla on Duact-kuuri, saa nähä auttaako... olen siis 15-vuotias :/


    • näinkin

      Usein tuo niiskuttelu onkin Touretteta tai muita Ticksejä...ja siihen on lääkitys jos duact ei tehoo..

    • erittäinhelppo6+2=8

      Kaksi sanaa: deviated septum

    • 23...

      Tic- oireelta kuulostaa. Asiasta huomautteleminen pahentaa oiretta !

    • Ticcanen

      Itsellä ollut 20 vuotta niiskutusongelma. Hain apua, mutta en saanut. Todettiin vain, että psykosomaattista. Lääkäri tyytyi diagnoosiinsa, mutta potilas jäi hoitamatta...

    • Anonyymi

      minä olen alkanut niiskuttamaan. mietin liittykö stressaavaan elämäntilanteeseen. voi jatkuva niiskutus aiheuttaa nenän tukkoisuutta? tuntuu että pitää niistääkin enemmän. allergioita ei ole, ne tutkittu äskeittäin muista syistä. aiemmin minulla ollut mm. tietyn sanaparin hokemista, tämäkin liittyi stressiin. joskus saattaa lipsahataa niin että joku muukin saattaa kuulla. onneksi käy harvoin. niiskutuksen kyllä kuuluu kaikki

    • Anonyymi

      mood

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe