c-vitamiini tai sitruunahappo allergia????

omituista.omituista

Ainakin joidenkin hedelmien ja nektarimehujen syömisen ja juomisen jälkeen minulle tulee kamalan kylmä vaikka olisi kuuma kesä päivä. En ole silloin mitannut kuumetta. Muita oireita on kalpeus ja mustat silmän aluset, yleensä ottaen tulen sairaan näköiseksi. Ihoon tulee sinne tänne pientä finniä, mutta ei oikeastaa sellaista oikeaa aknea, minkä muista allergioista saan. Olen siis vältellyt kaikkia hedelmiä tästä syystä.

Nyt olen jostain syystä ollut huonommassa kunnossa. Minusta tuntuu samalta kuin niitä sitrus-nektari-sekoitus-mikälie-mehuja juotuani. Hirveä kylmä ja mitatessa minulla olikin puoliastetta lämpöä, mutta ei varsinaista kuumetta. Loogisia syyllisiä voisi olla OMENA tai SITRUUNAHAPPO. Käsittääkseni sitruunahapon ei kuitenkaan pitäisi aiheuttaa tällaisia oireita, ja tänään ainoa "omena" on ollut pektiini, joka sekin vain saattaa olla omenaperäistä. Mehuissa joita olen nyt juonut on oikeastaan vain erilaisia marjoja ja sitruunahappoa. Kiisseleissä on ollut marjojen lisäksi raparperia (sekö?). En ymmärrä mistä oireeni tulevat. Vai voiko se todellakin olla tämä mehujen ja kiisseleiden syöminen???

Ihan kuin olisin allerginen kaikelle missä on c-vitamiinia. Pakkohan minun on sitä kuitenkin jostain saada, kun en kerran hedelmiä syö.

5

4075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaava mehu

      ilman sitruunahappoa ja kokeile sopiiko se. Yhtä hyvin voit yrittää karsia ruokavaliostasi kaiken sitruunahapon pois. Itse en kestä sitruunahappoja, joka alkoi sen jälkeen, kun olin pahoin altistunut kosteusvauriohomeille. Sainkin selville, että sitruunahappo tuotetaan homeen avulla, jos nyt oikein muistan oli joku Aspergillus-laji ja sitä saattaakin olla jäämänä lopputuotteessa. Käytännössä menee niin, että mitä halvempi on sitruunahapon ostohinta ( elintarviketeollisuudelle) sitä epäpuhtaampaa se on. Kuluttajan kannalta siis mitä halvempi tuote sitä varmemmin sitä saa oireita.

      • Voi kiitos KIITOS

        Kuulostaa aivan minulta! Tässä on juuri ollut eräänlainen homeongelma meneillään. Todellakin. Omituinen yhteys homeella ja sitruunahapolla, mutta sama juttu minullakin.

        T. alkuperäinen kirjoittaja


      • pauleli
        Voi kiitos KIITOS kirjoitti:

        Kuulostaa aivan minulta! Tässä on juuri ollut eräänlainen homeongelma meneillään. Todellakin. Omituinen yhteys homeella ja sitruunahapolla, mutta sama juttu minullakin.

        T. alkuperäinen kirjoittaja

        Poikani (nyt 6-vuotias) herkistyi kosteusvauriohomeille n. 2 vuotta sitten, eikä myöskään näytä sietävän sitruunahappoa, E 330 - eikä tosin montaa muutakaan ruoka-ainetta. Vasta kun löysin tiedon, että sitruunahappo valmistetaan teollisesti homesienten ja käymisen avulla esim. glukoosista tai melassista, tajusin epäillä sitä pitkään jatkuneiden oireiden (mm. ripulimainen kakka ja suunpieli-ihottuma) aiheuttajaksi. Sitruunahapon lisäksi myös ne lisäaineet, jotka valmistetaan sitruunahaposta (E 331, E 332, E 333, E 472c, E1505) aiheuttavat samoja oireita.


    • homeallergiat

      Sitruunahappo voi olla syynä, tehdään teollisesti fermentoimalla Aspergillus Niger homeesta, meillä vältetään kaikkea E330 tuotteita, sitä on kai tuttelissakin. Arvelen että voiko sitä olla tuotteissa vaikka ei ole kerrottu, jos on käytetty vähäisiä määriä?

    • rapamaha

      Olipa kirjoitukset kuin omasta kohtalosta. Aspergillus -altistus todettu kokeissa jne.
      Kyllä pitää olla tarkkana mitä suuhuhsa pistää. Sitten vielä vilja-allergia! Siis luontaisesti gluteenitonta tattaria, hirssiä, riisiä, maissia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe