milloin blu ray ostoksille?

ennustusta??

DVD-soitin rupeaa vetämään viimeisiään. Pitäiskö ostaa uus, vai odotella vielä vaikka puoli vuotta, ja ostaa sit kerralla Blu Ray asema? Silloin ne alkaa olemaan varmaan jo tusinatavaraa, valikoimaa paljon, leffoja anttilan halpakorissa ja makuunin hyllyillä? Bugit korjattu, nopeus kunnossa jne? Millasia muuten noi nykyiset asemat on ihan musiikki cd:n soitossa? Se on varmaan se yleisin käytetty toiminto kuitenkin soittimessa. Etenkin nopeus kiinnostaa, ärsyttävää jos joutuu odottelemaan, että laita käynnistyy.

4

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Blu-ray -asemaa tietokoneeseen? Niitähän saa jo alle satasella, hinnat toki laskee ikuisesti jos ikuisesti jaksaa odotella. Itse olen katsellut Blu-ray -leffat PS3:lla jonka ostin lähes 2 vuotta sitten, eikä ole pienintäkään ongelmaa ollut yhdenkään leffan kanssa. Ainoatakaan bugia ei ole tullut vastaan ja leffa lähtee pyörimään vajaan minuutin sisällä koneen käynnistämisestä (jos ei sitä vertaa ole aikaa odottaa niin tuskin on aikaa katsoa mitään parin tunnin leffakaan).

      CD-toisto lienee sitten lähinnä tietokoneen ominaisuuksista kiinni. Äänenlaatu ei kuitenkaan riipu asemasta/soittimesta, kunhan ääni välitetään digitaalisesti vahvistimelle (optinen, koaksaali tai HDMI), oli kyse sitten BD:stä, DVD:stä tai CD:stä.

    • päätöksiä?

      Gigantin mainosläpyskä tuli ehkä hieman etuajassa. Siinä on Toshiban DVD-soitin hintaan 29 euroa ja Sonyn BD 360 hintaan 159 euroa. Expertillä on internet joulutarjous Sonyn BD 363 ja 20 BD leffaa hintaan 249 euroa.

      Oma soittimeni on Sony 360. Kun se aloittaa CD-levyn soiton, niin alkurutiiniin menee parikymmentä sekuntia. Blu Ray leffan aloitusta voi myös nopeuttaa soittimen asetuksilla. CD-äänessä en ole huomannut ongelmia.

      Jos vastaanotin on 40" tai isompi lätty, niin sen kaveriksi kannattaa ilman muuta ostaa Blu Ray -soitin. Kun sillä katselee perinteistä DVD:tä, niin wanhakin leffa näyttää siistiltä HDMI:n kautta, kun soitin skaalaa kuvan kunnolla. DVD-soittimen scartin kautta tulevan videosignaalin skaalaus ei aina tuota kunnollista kuvaa.

      Jouluun ei ole kuin pari päivää, joten tuskin kannattaa juuri nyt sijoittaa laitteisiin. Joulun jälkeenkin kannattaa hetki hillitä itseään, mutta ALEt alkavat 27.12. ja "nopeat syövät hitaat", joten pienet erä myydään loppuun nopeasti.

      • h i d a s t a

        "Oma soittimeni on Sony 360. Kun se aloittaa CD-levyn soiton, niin alkurutiiniin menee parikymmentä sekuntia."

        PArikymmenTÄ sekunttia ?? Tätä juuri tarkoitan. Wanha 20v pikku mankkani hoitaa homman sekunnissa. Miks tekniikka menny väärään suuntaan? Ois kiva, että sama laite vois hoitaa blu ray, dvd, cd jne. Miks valmistajat ovat unohtaneet ton musiikki-cd puolen kokonaan ?


      • hidas?
        h i d a s t a kirjoitti:

        "Oma soittimeni on Sony 360. Kun se aloittaa CD-levyn soiton, niin alkurutiiniin menee parikymmentä sekuntia."

        PArikymmenTÄ sekunttia ?? Tätä juuri tarkoitan. Wanha 20v pikku mankkani hoitaa homman sekunnissa. Miks tekniikka menny väärään suuntaan? Ois kiva, että sama laite vois hoitaa blu ray, dvd, cd jne. Miks valmistajat ovat unohtaneet ton musiikki-cd puolen kokonaan ?

        Tuo Sonyn Blu Ray -soitin BDP-S350 joutuu pyörittelemään levyä hetken, jotta saadaan selville, minkä normin mukainen levy asemaan on oikeastaan tungettu. Kun levy tunnistetaan musiikki-cd:ksi, niin sitten homma siitä eteenpäin nopeutuu.

        Kannattaa ostaessa miettiä, mikä soittimen ensisijainen käyttö on. Omalla kohdalla Blu Ray on ykköstilalla, DVD kakkosena ja musiikki-cd jää sitten satunnaista tarvetta varten. Elokuvien kohdalla "pieni" viive ei haittaa, koska leffan alkurutiineihin kuluu muutenkin aikaa pari minuuttia ja yleensä aikaa on varattu koko leffan katselua varten parisen tuntia.

        Kannattaa katsoa, mitä tavaraa tv-liikkeet laittavat alennukseen ensi viikon myyntiin. Hintatietoinen kannattaa olla, jotta osaa tehdä tarvittavat hintavertailut eri liikkeiden kesken.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe