milloin blu ray ostoksille?

ennustusta??

DVD-soitin rupeaa vetämään viimeisiään. Pitäiskö ostaa uus, vai odotella vielä vaikka puoli vuotta, ja ostaa sit kerralla Blu Ray asema? Silloin ne alkaa olemaan varmaan jo tusinatavaraa, valikoimaa paljon, leffoja anttilan halpakorissa ja makuunin hyllyillä? Bugit korjattu, nopeus kunnossa jne? Millasia muuten noi nykyiset asemat on ihan musiikki cd:n soitossa? Se on varmaan se yleisin käytetty toiminto kuitenkin soittimessa. Etenkin nopeus kiinnostaa, ärsyttävää jos joutuu odottelemaan, että laita käynnistyy.

4

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Blu-ray -asemaa tietokoneeseen? Niitähän saa jo alle satasella, hinnat toki laskee ikuisesti jos ikuisesti jaksaa odotella. Itse olen katsellut Blu-ray -leffat PS3:lla jonka ostin lähes 2 vuotta sitten, eikä ole pienintäkään ongelmaa ollut yhdenkään leffan kanssa. Ainoatakaan bugia ei ole tullut vastaan ja leffa lähtee pyörimään vajaan minuutin sisällä koneen käynnistämisestä (jos ei sitä vertaa ole aikaa odottaa niin tuskin on aikaa katsoa mitään parin tunnin leffakaan).

      CD-toisto lienee sitten lähinnä tietokoneen ominaisuuksista kiinni. Äänenlaatu ei kuitenkaan riipu asemasta/soittimesta, kunhan ääni välitetään digitaalisesti vahvistimelle (optinen, koaksaali tai HDMI), oli kyse sitten BD:stä, DVD:stä tai CD:stä.

    • päätöksiä?

      Gigantin mainosläpyskä tuli ehkä hieman etuajassa. Siinä on Toshiban DVD-soitin hintaan 29 euroa ja Sonyn BD 360 hintaan 159 euroa. Expertillä on internet joulutarjous Sonyn BD 363 ja 20 BD leffaa hintaan 249 euroa.

      Oma soittimeni on Sony 360. Kun se aloittaa CD-levyn soiton, niin alkurutiiniin menee parikymmentä sekuntia. Blu Ray leffan aloitusta voi myös nopeuttaa soittimen asetuksilla. CD-äänessä en ole huomannut ongelmia.

      Jos vastaanotin on 40" tai isompi lätty, niin sen kaveriksi kannattaa ilman muuta ostaa Blu Ray -soitin. Kun sillä katselee perinteistä DVD:tä, niin wanhakin leffa näyttää siistiltä HDMI:n kautta, kun soitin skaalaa kuvan kunnolla. DVD-soittimen scartin kautta tulevan videosignaalin skaalaus ei aina tuota kunnollista kuvaa.

      Jouluun ei ole kuin pari päivää, joten tuskin kannattaa juuri nyt sijoittaa laitteisiin. Joulun jälkeenkin kannattaa hetki hillitä itseään, mutta ALEt alkavat 27.12. ja "nopeat syövät hitaat", joten pienet erä myydään loppuun nopeasti.

      • h i d a s t a

        "Oma soittimeni on Sony 360. Kun se aloittaa CD-levyn soiton, niin alkurutiiniin menee parikymmentä sekuntia."

        PArikymmenTÄ sekunttia ?? Tätä juuri tarkoitan. Wanha 20v pikku mankkani hoitaa homman sekunnissa. Miks tekniikka menny väärään suuntaan? Ois kiva, että sama laite vois hoitaa blu ray, dvd, cd jne. Miks valmistajat ovat unohtaneet ton musiikki-cd puolen kokonaan ?


      • hidas?
        h i d a s t a kirjoitti:

        "Oma soittimeni on Sony 360. Kun se aloittaa CD-levyn soiton, niin alkurutiiniin menee parikymmentä sekuntia."

        PArikymmenTÄ sekunttia ?? Tätä juuri tarkoitan. Wanha 20v pikku mankkani hoitaa homman sekunnissa. Miks tekniikka menny väärään suuntaan? Ois kiva, että sama laite vois hoitaa blu ray, dvd, cd jne. Miks valmistajat ovat unohtaneet ton musiikki-cd puolen kokonaan ?

        Tuo Sonyn Blu Ray -soitin BDP-S350 joutuu pyörittelemään levyä hetken, jotta saadaan selville, minkä normin mukainen levy asemaan on oikeastaan tungettu. Kun levy tunnistetaan musiikki-cd:ksi, niin sitten homma siitä eteenpäin nopeutuu.

        Kannattaa ostaessa miettiä, mikä soittimen ensisijainen käyttö on. Omalla kohdalla Blu Ray on ykköstilalla, DVD kakkosena ja musiikki-cd jää sitten satunnaista tarvetta varten. Elokuvien kohdalla "pieni" viive ei haittaa, koska leffan alkurutiineihin kuluu muutenkin aikaa pari minuuttia ja yleensä aikaa on varattu koko leffan katselua varten parisen tuntia.

        Kannattaa katsoa, mitä tavaraa tv-liikkeet laittavat alennukseen ensi viikon myyntiin. Hintatietoinen kannattaa olla, jotta osaa tehdä tarvittavat hintavertailut eri liikkeiden kesken.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      335
      2921
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2204
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1640
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1164
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1047
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      960
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      944
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      763
    Aihe