Lehtikalan raidat

oiraavka

Minulla on pari lehtikalaa. Ennen vaihdoin veden viikon välein, mutta sitten ajattelin sen olevan liian usein. Aloin vaihtamaan vettä joka toinen viikko, ja ainakin kavit ovat voineet paremmin. Myös toiselle lehtikalalle, joka oli ennen kokonaan haalea, tuli raidat näkyviin. Ei ne vieläkään aina näy, mutta paljon useammin kuin ennen. Kysyn siis, onko tämä hyvä vai huono asia, että raidat näkyy? Akvaarioni koko on siis 200l, vettä on tosin vain 150l.

3

646

  Vastaukset

  • Lehtikala vaatii runsaasti tilaa, varsinkin akvaarion syvyyttä min. 50cm .. värien haalistuminen on selvä stressin oire, kalasi eivät ole siellä hyvässä hoidossa :(

   • Eikö lehtikalat ole periaatteessa parvikaloja? Mielestäni ne tykkää olla pareittain, jos ne ovat saaneet itse valita kumppaninsa parvesta. Jos ostaisin summissa naaraan ja uroksen, ei ne välttämättä hyväksy pakkoavioliittoa, jolloin kysyjän mainitsema tressiintyminen voi olla seurauksena (avio ero ehkä paras ratkaisu)?


   • Tulipyrstö 1 kirjoitti:

    Eikö lehtikalat ole periaatteessa parvikaloja? Mielestäni ne tykkää olla pareittain, jos ne ovat saaneet itse valita kumppaninsa parvesta. Jos ostaisin summissa naaraan ja uroksen, ei ne välttämättä hyväksy pakkoavioliittoa, jolloin kysyjän mainitsema tressiintyminen voi olla seurauksena (avio ero ehkä paras ratkaisu)?

    Lehtikalat elävät nuorina alle vuoden ikäisinä pienehköissä 10 kalan parvissa joista sitten saattaa toisten parvien seasta löytyä kaloille lopun ikää kumppanina oleva kaveri.
    Siksi lehtikaloja PITÄISI AINA ostaa muutamasta liikkeestä toiveena että niitä olisi tullut tukkureille eri aikaan liikkeisiin myyntiin ja olisivat näin ollen eri sukuvirrasta. Näin vältytään sukurutsaukselta joka tuo tullessaa kalan poikasille aikanaan jos jonkin näköisiä sairauksia, epämuodostumisista kasvu häiriöihin jne.

    Lehtikalan kasvaessa se tosiaan valitsee elämän kumppaninsa parvesta jolloin pariskunta kannattaa joko siirtää uuteen kotiin tai muu parvi toiseen akvaarioon jossa taas uusia pariskuntia saisi vapaasti kehkeytyä.
    Pariskunnista saa helposti sen rahan takaisin, moninkertaisena mitä alkujaan on joutunut parveen sijoittamaan. Meillä ainakaan erilaisilla laji muunnoksilla ei ollut mitään merkitystä kun kauneinta partneria akvaariossa valittiin .. http://kuvablogi.com/nayta/7858/


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   280
   10710