Vauvauinti

Tyhmä kysyy

Odottelen esikoistani ja haluaisin sitten kun aika on sopiva aloittaa pikkuisen kanssa vauvauinnin. Olen alkanut miettimään, että miten koko vauvauinti homma toimii. Eli siis kun uimahalliin mennään, niin mihin se vauva laitetaan siksi aikaa kun äiti käy esim. suihkussa? Eihän sitä nyt lattiallekkaan voi laittaa? Olen kuullut, että jotkut ostavat babybjörnin sen muovisen tuolin, mihin voi lapsen laittaa istumaan heti kun jaksaa päätä itse pitää pystyssä, mutta luulen, että se lähtee aika nopiasti meidän hallilta kävelemään kun selkänsä kääntää. Entäs sitten saunassa käynti? Ei vissiin ole edes mahdollista kun eihän alle vuoden ikäistä lasta saisi saunaan viedä. Kertoilkaa muutenkin kokemuksia vauvauinnista! Oletteko olleet tyytyväisiä? Onko uinnistua ollut hyötyä vanhemmalla iällä? yms. Kiitos :)

2

670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • salsa81

      aloitettiin vauvauinti kun tyttö oli 3,5kk. Siinä vaiheessa painoa oli jo riittävästi että pärjää 32 asteisessa vedessä. Vauvan pitää olla vähintään 3kk ja painaa vähintään 5kg että uimaan saa lähteä. Mitään kiirettä ei kannata pitää ja uimaan kannattaa lähteä, kun lapsi on siihen valmis. Sukellusrefleksi säilyy 6-8kk asti joten heti 3kk ei tarvitse aloittaa. Meillä aloitettiin, kun tyttö viihtyi vedessä hyvin ja tykkäsi käydä suihkussa.

      Uimaan mennessä olen aluksi ottanut tytöltä päällysvaatteet pois, ettei tule sisällä kuuma. Sen jälkeen olen laittanut autonistuimeen odottamaan, kun itse riisuudun ja saan tarpeelliset tavarat mukaan pesutiloihin. Sen jälkeen otan tytöltä vaatteet pois, vaipan olen vielä jättänyt. Käärin pyyhkeeseen ja autonistumeen tillittelemään kunnes olen itse peseytynyt. Saunassa en käy. Tyttö on tarpeeksi lähellä suihkua, että näkee minut ja voin samalla puhua tytölle. Sen jälkeen on tytön vuoro. Vaippa pois ja suihkuun =) Suihkun jälkeen uikkarit päälle ja sitten pyyhkeeseen käärittynä siirrytään allastiloihin. Uinnin jälkeen olen käärinyt tytön hyvin pyyhkeeseen ettei tule kylmä sillä aikaa, kun itse käy vielä pesuilla. Tytön pesen kun itse olen suihkussa käynyt, varmaan nämä voi tehdä siinä järjestyksessä, kun itse parhaaksi katsoo. Pukeutuessa olen itselle laittanut paidan ja pikkuhousut ja sen jälkeen pukenut tytön ja vielä syöttänyt ennen kotiin lähtöä. Päällysvaatteet niin lähellä lähtöä päälle kuin mahdollista, ettei tule kuuma kummallekaan.

      Muista hankkia uimapuku mikä suunniteltu vauvauintia varten eli estämään kakkavahinko tai uimavaippa ja tavallinen uimapuku =)

      Olemme käyneet vasta kolme kertaa, mutta jatkamme kevätkaudella. Tyttö on tykännyt uinnista älyttömästi. Ensimmäisellä kerralla oli pientä huutoa, kun altaasta lähdettiin pukeutumaan mutta seuraavat kerrat ovat menneet ihan kohtalaisen hyvin. Vielä ei siis pysty sanomaan hyötyä, mutta koska tyttö tykkää vedestä ja uinnista niin uskon, että hyötyä on.. =)

      • kahden äiti

        Me ollaan uitu molempien lasten kanssa, nyt 8 ja 5 v, ja molemmat oppi aikaisin uimaan, esikoinen ollessaan 5 ja nuorempi ollessaan 4. Hyötynä näkisin sen että lapsi ei missään vaiheessa arastele vettä.

        Kannattaa kuitenkin muistaa että varsinkin kolmi- tai nelikuiselle puoli tuntia altaassa voi olla pitkä aika, joten jos vauva yhtäkkiä ei tunnukaan tyytyväiseltä, on parempi uida vaikka vaan 20 min ensimmäisillä kerroilla. Niin meillä kävi esikoisen kanssa, mutta nopeasti hän kasvoi ja jaksoi sitten muutaman kerran jälkeen koko puolituntisen.
        Vauvauinti on ihana vauvaperheen harrastus. Yleensä järjestäjä kertoo etukäteen kaikki käytännön vinkit, kuten että vauva tuodaan pesulle ja altaalle turvakaukalossa ym. Pukuhuoneessakin oli mahd imettää ja lämmittää ruokaa/maitoa mikrossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      1992
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1427
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1285
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      66
      1194
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      112
      1090
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1020
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe