Ilotulituksesta ja sen vastustamisesta

Laherry

Olen tässä jonkin aikaa seuraillut tämän palstan menoa ja pyöritellyt päätäni ja todennut, että "ei herrajumala sentään". Ensin joku 50-luvulle jämähtänyt kuiva kääpä avaa viestiketjun ja haukkuu kaikki ilotutliitteet ja ilotulittajat alimpaan helvettiin ja toivoo ainoan uutena vuotena kuuluvan paukun olevan oma pieru. Tämän jälkeen joku räkänokkainen, teiniangstaaja tulee ja haukkuu aloittajan ja joka toinen sana viestissä on v***u. Tässä ei sitten päästäkään puusta pitkään, kun molemmat osapuolet keskittyvät vain haukkumaan toisiaan, eikä perustelemaan näkökantojaan.

Oma näkökantani on uusista rajoituksista:

Ilotulitteita saa ampua aikavälillä 31.12.09 klo 18:00 - 1.1.10 klo 02:00:
- Ei haittaa, omat paukkuni ammun yleensä loppuun jo n. klo 1 mennessä

Suojalasit ovat vastedes pakolliset ilotulitteita käytettäessä:
- Ei haittaa, itse olen pitänyt suojalaseja jo nassikasta asti

Kaikkien ilotulitteiden ikärajoitus on nyt 18 vuotta:
- Ei haittaa, ikää on jo 25 vuotta

Kaikki järeimmät raketit ja eniten vahinkoa aiheuttaneet pikkutuotteet pannaan:
Pikkutuotteilla ei niin väliä, sillä kaikki tulitteeni ovat sieltä järeämmästä päästä. Miksi isoimmat irtoraketit pitää kieltää, eihän niillä vahinkoa synny jos niit ä oikein käyttää. Kyllä kunnon isokokoinen raketti on suurempi ilo silmille, kuin joku keskisuuri paukku.

Metelistä valittajat: Kyllä, ilotulituksesta lähtee ääntä, mutta vain kerran vuodessa. Liikenteen pauhu esimerkiksi kuuluu ympäri vuoden ja desibelejä lähtee varmasti molemmista yhtä paljon. Te, jotka pistätte peliin ilmastonmuutoskortin: Ilotulituksen kieltäminen Suomessa tuskin vuosittaisia päästöjä mitenkään merkittävästi leikkaisi, ehkä parin tehtaan verran.

Sitten tulee käsittelyyn loukkaantumistilastot. Näitä tilastoja voidaan ja itse käsittelenkin niitä kylmästi lukuina. Keskimäärin uutena vuotena loukkaantuu n. 30 ihmistä. Suomen asukasluku on suurin piirtein 5 300 000. Prosentuaalinen osuus koko kansasta on siis aivan mitätön. Jos siis muutama ääliö räjäyttää sormensa tai sokeuttaa silmänsä sähläämällä rakettien kanssa, niin miksi koko ilotulittavaa kansaa täytyy rankaista? 30 ihmisen hoitoon uhrattava summa ei nyt mikään kauhean suuri ole. Kun kerran omaa tyhmyyttään ovat itsensä teloneet, niin kärsiköön sitten ja antakoot muiden juhlia. Mitä eläimiin, erityisesti koiriin tulee, niin itse olin koiranomistaja 14 vuotta, kunnes viime huhtikuussa ei ollut enää muita vaihtoehtoja, kuin päästää vanha ja vaivainen ansaitulle levolle. Oma koirani ei ollut paukkuarka laisinkaan. Eihän tuo paukuista nauttinut, muttei pelännytkään. Itseasiassa hän ei pelännyt ollenkaan, veteli vain hirsiä.

Naapurustossa on paljon koiria, mutta ei ainakaan tähän mennessä ole kukaan sanonut, että koiransa pelkäisivät ilotulitusta. Jos joku tulee ja sanoo, että koira pelkää niin silloin siirryn muualle tulittamaan. Jos joku naapurustosta tulee ja sanoo, että ei oikein tykkää paukuttelusta, niin siirryn toki muualle, sillä enhän halua tietoisesti pilata kenenkään uuden vuoden juhlintaa. Joustoa pitää siis löytyä molemmin puolin, eikä mitään kiukkuista "paenukaa nulikat helevettiin!" jupinaa tai "haist pappa vittu, me ammutaan mis halutaan. Suomi on vapaa maa" tyylistä avautumista. Ratkotaan asiat sulassa sovussa ja vietetään kaikki hieno vuodenvaihde :)

3

423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juu, että näin

      samaa mieltä.

    • taivaantuuliin

      Kauppiaat hieroo käsiään ja rakettimainosmäärä kasvaa joka vuosi, nyt niitä tuli jo ennen joulua. Joulut vietetään velaksi ja varmasti paukutellaan velaksi paskaa taivaallekkin perinteitä kunnioittaen. Onneksi naapurustossa ei ole pikkujätkiä paukuttelemassa, meitä aikuisia ei sellainen kiinnosta. Minä olen jo nukkumassa puolenyön aikoihin kuten tavallisesti ja on se vuosi vaihtunut mukavimmalla tavalla joka vuosi. Paskottajia ei vaan näy siivommassa jostain kumman syystä.

    • omavika!

      Siis eiköhän se mene niin, että jotkut ihmiset loukkaantuvat, kun ampuu raketteja kännipäissään. EI RAKETTEJA AMMUTA KÄDESTÄ!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe