koristemaissi vs. "popcorn"

tipitii..

moi vaan puutarhurit :D

tässä suunittelen jo kovasti ensi kesää. viime kesänä kasvatin koristemaisseja siemenistä, joita tilasin korpikankaalta.
minusta ne näyttivät kovasti ihan tavallisilta maissinjyviltä ja ajattelinkin jotta onnistuisikohan maissin kansvatus juuri niistä. siis tavallisista "popcornin" siemenistä mitä kaupoissa myydään? vai onkohan nämä kasvatettavaksi tarkoitetut maissin siemenet käsitelty jotenkin erikoisesti että ne tosiaan kasvaa..?

kovin tuntuu olevan tyyriitä nuo koristemaissipussukat, viitisen euroa muutama siemen. tulisi kyllä tooooodella paljon halvemmaksi, jos onnistuisi muunlaisistakin maissinsiemenistä.

6

2070

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kasvattaja

      Hei tipitii, jos sulla on sellainen sähköpostiosoite jonka voit laittaa tänne, niin kirjoitan ja pistän tulemaan sinulle koristemaissin siemeniä.

      • tipitii..

        [email protected]

        otan kyllä mielelläni vastaan siemeniä, mikäli ne eivät maksa mitään :)


      • kasvattaja
        tipitii.. kirjoitti:

        [email protected]

        otan kyllä mielelläni vastaan siemeniä, mikäli ne eivät maksa mitään :)

        Laitoin sulle viestiä ;)


    • Onttomukulakiurunkan

      Olen useana vuonna kasvattanut parvekkeella ihan peruspopcorninsiemenistä koristeeksi maissia. Yleensä kylvän siinä maalis- huhtikuussa, jotta ovat ulos muuttaessaan jo hyvässä kasvuvauhdissa.

      Popcorninjyvät itävät melko nopeasti, joten esikasvatuksessa on joko kasvilamppu tai ainakin eteläikkuna likimain välttämätön, ettei taimista tule liian honteloita valon vähyyden vuoksi.

      Muuten ne ovat ihan hyviä partsin koriste"palmuja", mutta lakastuvat melko aikaisin syksyllä, pian sen jälkeen kun emikukinto on hedelmöitynyt ja alkaa kasvattaa maissintähkää. Tarvitsevat paljon valoa, vettä ja ravinteita.

      Olen kanssasi samoilla linjoilla siinä, että jo kovasti sormet syyhyävät ja ajatukset pyörivät ensi kesän kasvien ympärillä. Eilen inventoin siemenvaraston ja suunnittelin kylmäkäsiteltävien kylvämistä! ;-)

      • tipitii..

        tuohon perenna-osiossa olevaan kysymykseeni kylmäkäsittelystä?

        siis miten se oikeesti tapahtuu? laitetaanko siemenpussit jääkaappiin (minä tollo tein näin, joko naurattaa?) vai pitääkö se kylvös sitten laittaa kokonaisuudessaan sinne kylmään???


      • Onttomukulakiurunkan
        tipitii.. kirjoitti:

        tuohon perenna-osiossa olevaan kysymykseeni kylmäkäsittelystä?

        siis miten se oikeesti tapahtuu? laitetaanko siemenpussit jääkaappiin (minä tollo tein näin, joko naurattaa?) vai pitääkö se kylvös sitten laittaa kokonaisuudessaan sinne kylmään???

        En minä yhtään ihmettele, että yritit kylmäkäsittelyä laittamalla siemenet viileään, mistäs sitä tietää kaikkia niksejä. Ideahan on se, että on kyse siemenistä, jotka luonnossa itävät keväällä, siis talven koettuaan. Niillä on joku jarru, että itämään ryhdytään vasta sitten kun on oltu maassa kylmän jakson yli. Ilmeisesti niillä on sillä tavoin paremmat menestymisen mahdollisuudet omassa ympäristössään.

        Helpoin tapa tehdä kylmäkäsittely on kylvää siemenet syksyllä vaikka lavaan ja antaa talven hoitaa koko homma. Mennä kevään tullen kurkkimaan, mitä kaikkea sieltä nousee. Kannattaa ehdottomasti laittaa syksyllä säänkestävät merkit, mihin mitäkin on kylvetty. Ei niitä keväällä muista, vaikka kylväessä onkin päivänselvää, ettei niitä voi unohtaa.

        Meillä kerrostaloasukkailla on vähän enemmän perhettäkin rassaavaa askaretta siementemme kanssa:
        1. Kylvetään ihan tavallisesti, annetaan kylvöksen olla 3-7 päivää huoneenlämmössä tai vähäsen viileämmässä.
        2. Laitetaan kylvös löyhästi muovipussiin ja jääkaappiin. Pyydetään perheeltä muutamaksi viikoksi armoa hyvän harrastuksen vuoksi. Käsketään katsoa hieman tavallista tarkemmin, mitä jääkaapista suuhunsa laittaa.
        3. Tarkistetaan välillä, ettei kuivu tai homehdu. Kun ensimmäiset siemenet itävät (muutamasta viikosta jopa kolmeen kuukauteen), otetaan kylvös huoneenlämpöön ja kohdellaan sitä niin kuin uusia taimia aina on kohdeltu: pidetään huolta kosteudesta, lämmöstä ja valosta.

        Joillakin kasveilla siemenet itävät hyvin eri tahtia, joten kylvöksessä saattaa osa siemenistä jäädä itämättä, kun eivät mielestään ole saaneet tarpeeksi pitkää kylmäkäsittelyä, vaikka saman lajin hätäisimmät jo hyvää vauhtia kasvattavat sirkkalehtiään.

        Toisinaan harsosääsket (pikkukärpäset) asettuvat taloksi kylvöksiimme. Silloin koko uurastuksemme menee hukkaan, kun harsosääsken toukat (1-2mm pitkä, läpikuultava, vaalea) ravitsevat itseään pikkutaimiemme mullan sisässä olevilla osilla ja kohta kaikki taimet makaavat vainajina mullan päällä. Joten jos yksikin pikkukärpänen pörrää kukkiesi lähettyvillä, ota siitä heti henki pois.

        Onnea kylmäkäsittelylle ja muullekin kasvipuuhailulle! Lisätkää informaatiota, jotka enemmän näistä tiedätte.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8086
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1493
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe