Olen mies lähihoitaja

jeehaa

Valmistuin vuoden lopussa lähihoitajaksi ja hain auki olevaan kunnalliseen vakipaikkaan. Kävin haastattelussa ja seuraavana päivänä soittivat, että olen yksi kolmesta valitusta.

Nyt kun olen töissä ollut pari kuukautta, niin sain selville, että ne kaksi muuta uutta (nais)hoitajaa ovat paljon kokeneempia kuin minä. Kummallakin takana vuosien yhtenäinen pätkätyö- ja sijaisuushistoria eri paikoissa, johon ei ole juuri pidempiä työttömyyksiä väliin mahtunut. Minut otettiin heti koulusta vakituiseksi.

Olen miettinyt, että onkohan sukupuoleni vaikuttanut valintaan. Miehenä en tietenkään voi saada lapsia enkä jää äitiyslomalle, mikä on tietenkin selvää säästöä työnantajalle. Näin ei tietenkään saisi olla. Pomon mukaan olen ensimmäinen mieshakija, kuka heille on koskaan hakenut ja päättivät tarttua tilaisuuteen. Olen 32 v.

PS. Naisvaltainen ala on aivan hullua. Ainakin kunnallisella puolella. Miten yksinkertaisestakin asiasta voidaan tehdä niin monimutkainen ja miten täysin tyhjänpäiväisestä asiasta jengi voi olla riidoissa keskenään. Itse olen onneksi noiden kuvioiden ulkopuolella.

16

5990

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sovinisti.

      Miten niin työnantajan pitäisi maksaa naisen raskausajan palkka? Maksakoon nainen itse omat kustannuksensa!

      • feministi,..

        mulle maksettiin täys palkka 3 kk :))))


    • teitä tarvitaan

      Mies hoitajia tarvitaan ja niitä pitäisi olla paljon enemmän.Onhan autettava myös miehiä ja monelle miehelle olet parempi vaihtoehto. Älä välitä naisten puheista. Tsemppiä ja jaksamista sinulle vaativaan työhösi

    • nakke5

      esimiehet pistävät panoa enemmän kulllille kuin pätevyydelle. Naiset ovat kautta aikojen hoitoalalla tottuneet hierarkiaan ja miestenpalvontaan...ei se sen kummempaa ole. Itsehän olet todellakin kaiken "yläpuolella" tai niin ainakin vielä kuvittelet. Ettet nyt vaan "vahingossa" naurattaisi typerillä vitseilläsi niitä työpaikat 50- vuotiaita ämmiä???? Kuule, ystäväni on sairaalassa kunnallisella puolella töissä, miesvaltaisella puolella ja siellä jylläävät nämä ihan saman lainalaisuude eli kateus, paskanpuheuminen ja uteliaisuus.

      • jeehaa

        Tämä työ on erittäin huonosti palkattua. Vain yö- ja sunnuntailisät nostavat palkan siihen puolentoistatonnin hujakoille hyvinä kuukausina. Mun aikaisemmassa työssäni, sähköasentajana tienasin yli tuplasti enemmän. Ja verottomat päivärahat päälle. Se oli repputyötä ja vei minua ympäri Suomea, joka ei sovi enää perheelliselle.

        Tämä työ on erittäin raskasta niin henkisesti kuin fyysisestikin. Omaiset vittuilevat päin naamaa, kun ei just "meidän Helvin" vaatteita ole viikattu siten kuin kotona tehtiin ja miks tämä on tässä ja tuo tuossa. jne. Tietäisivätpä, että hyvä kun ehdimme syöttää, peput pyyhkiä ja vaipat sekä lakanat vaihtaa. Mutta itseppä alani valitsin. Kuitenkin se vähä mitä ehdin mummujen kanssa jutskata työn ohessa on heille silmin nähden tärkeää.


      • mieshoitaja-

        Itsehän olet todellakin kaiken "yläpuolella" tai niin ainakin vielä kuvittelet.


        Ei yläpuolella vaan ulkopuolella, kuten alkuperäinen totesi. Naisvaltaisissa työpaikoissa on paljon turhanpäiväistä juoruilua ja riitoja olemattomista asioista. Kyllä miehetkin osaavat vastaavan taidon, mutta oman kokemumukseni mukaan etupäässä naiset. Harvemmin mieshoitajat työpaikoilla esimerkiksi niuhottavat ja motkottavat pienistä asioista, vaan ovat hieman suurpiirteisempiä. Mutta kylläkai miesvaltaisissa työpaikoissa on omat kielteset juttunsa. Paras työyhteisö on sellainen jossa on kaikenikäisiä ja molempia sukupuolia, tulee näitä ikään ja sukupuoleen liittyviä eroja, jotka "tasoittavat" työyhteisöä. Järkeviin juttuihin voi ottaa kantaa, mutta parempi kun ei lähde mukaan työpaikoilla tapahtuviin turhanpäiväisiin keskusteluihin ja riitelyihin. Hoitaa hommansa, harkitsee sanansa, ei ota joka asiaan kantaa ja koittaa olla kaikille ystävällinen. Niin pääsee kaikista helpoimmalla ja pärjää työyhteisössä.Tälläisistä työntekijöistä myös tykätään sukupuoleen katsomatta.Täydellistä työyhteisöä ei ole, jotain on jokapaikassa. On vain hyväksyttävä ongelmat ja mietittävä miten niihin suhtautuu. Jos työpaikalle on melko mukava mennä ja yhteistyö sujuu suurimman osan kanssa hyvin, niin asiat ei kovin huonosti ole.
        Kyllähän sukupuoli voi välillä valintaan vaikuttaa, alkuperäisenkin tapauksessa kirjoitus antoi niin ymmärtää. Jos miehiä ei ole ollut sijaisina, eikä vakituisina niin nyt nähtävästi haluttiin ottaa.
        Olen aina ollut sitä mieltä että miehenä saa helpommin töitä. Eihän sukupuoli periaatteessa voi olla valinnan peruste, mutta jokuhan sinne töihin on kuitenkin valittava... Jos on hyviä mieshakijoita, niin ehkä se paikka irtoaa helpommin, varsinkin jos valitaan useita henkilöitä. Varmasti olisi löytynyt kokeneempi nainen, mutta ehkä se sukupuoli antoi kokemuksen puuttumisen anteeksi jos hakija muuten vaikutti hyvältä ja mies haluttiin.


    • naisenaolo

      itse naisena, jouduin valitsemaan yrittäjyyden(jossa ei tarvitse olla muiden naisten kanssa työkaverina), ihan sen takia, etten voi sietää naisten nokittelua. naiset on kuin kanoja...nokkiivat heikommat hengiltä.
      Ei kukaan täysi painoinen ihminen kestä sellaista kauan.
      Siinä joko itse joutuu nokittavaksi tai on oltava nokkimassa muita.
      Sairasta touhua.

      • lescandale

        Akkoja pitää aina varoa. Olomuoto = ulkonäkö, ärsyttävä tekoreippaus, ehdottomat mielipiteet, Marimekon säkkeihin pukeutuneet lattarintaiset telaketjufemot - siis kaikki yleensä.

        Niitä on tosissaan syytä varoa, pelätä, väistää - ja jollei muu auta, juosta karkuun. Tää niin sanottu feminismityrkky aiheutta uroksissa vastareaktion. Ei meitä kaikkia ole luotu tiskaamaan, vaihtamaan vauvojen vaippoja, kuuntelemaan kotijärjestyslässytystä...
        Noups muijat! Jotkut meistä ovat muuten vaan viisaita ja kivoja sohvaperunoita - jotka yksinkertaisesti aina toisinaan haluavat ollla omissa oloissaan.

        Pitänee ilmoittaa omalle parlamenttiedustajalleen että alkaa olla korkea aika väsätä lakiehdotusta kansalliseesta miesten vuodesta, joka perustusvaliokunnan kiireellisen tutkinnan jälkeen, ilman komiteasekoiluja tuodaan heti parlamenttiin ja äännestet'ään välittömästi voimaan.
        Seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.


    • Rapu1978

      Olen saman ikäinen kuin sinä, miekkonen Lahdesta... Olen suunnitellut kouluttautua ensi,lähi/hoitajaksi yleensä.... Kokemusta terveydenhoito ja pelastustoimeen on... mm.harrastanut VPK:ta, armeijassa ensihoitajana, kaikki ensiapukortit käytyä ja voimassa... SPR:n toiminnassa mukana...

      Töitä elämässäni oon tehnyt siivouksesta yrittäjäksi... Ja taas työtön, mutta onnellisesti naimisissa ja lapsiakin on...

      Auttamisen halu ja vaki duunin ( siis mielekkään) löytäminen on nyky päivänä haasteellista... Lähtiskö aikuis opiskelemaan uuden tulevaisuuden ammatin, ilman homon/vast. merkkiä otsaan?

      Kerro, miten opiskelusi meni, oletko sinkku/? perhettä? :o

      • 22

        En ole kysymäsi mieshenkilö, mutta kirjoitan silti. Et todellakaan saa homomerkkiä otsaasi; miehiä kyllä hoitoalalla kaivataankin (olen nainen).
        Työ itsessään on kyllä vaihtelevaa ja välillä rankkaa, mutta sitä ainakin löytyy jatkossakin. Tuo työelämä muualla kun tuppaa olemaan yt- pyöritystä ja pätkätyötä.
        Itse olen kunnalla töissä, siellä meininki on vielä kuten ennenvanhaan (hyvässä ja pahassa).


    • {(-_-)}

      Jo osittain vastasitkin viestiisi...
      -Naiset ovat paljon pois sairaslomat ,äitiyslomat yms.
      -Naiset ovat tehottomia->asiat monimutkaistuu ,eikä töiden organisointi oikein pelaa ja oikea tekeminen jää kaiken muun paskan alle eli kun ala miehistyy nii se myös tehostuu.

      Rupesin pikkasen epäilemään sinun koko juttua ... Kun itse olen sähköasentaja ja vaimoni lähäri ja vaimoni vuosiansio on paljon suurempi kuin minun samoin vaimoni työkavereilla..
      Tiedoksesi... tiedän tämän alueen tehtaittenkin sähkärit aika samoissa mennään palkoissa kuka ei pääse vuorotyötä/ylitöitä kauheat määrät tekemään.
      tällä 7-16 työajalla palkka on surkea. ei mitään lisiä.Turha jauhaa skeidaa mistään isoista palkoista.
      Muuten tiedätkö laskuissasi että kuntapuolella vuosityöaika on reilun 200h/vuodessa lyhyempi mitä teollisuudessa keskimäärin !!!
      Kaverilla on oma yritys ja laskutta 29€/h alv eli jos yrittäjä saa "vain" tuon verran sinullehan tullut melkein kaikki manit !!??

    • Anonyymi

      Vähän korjausta. Lähihoitajamiehenä et tietenkään saa lapsia, mutta kyllä sitten taas oikeat miehet saavat paljonkin lapsia, heterot siis.

      • Anonyymi

        Juttu ei ole totta. Kukaan ei saa heti vakiduunia. Ei edes sairaanhoitaopiskelija. Eikä varsinkaan lähihoitaja. Varsinkaan jos ei ole aikaisempaa työkokemusta. Kirjoita parempi provo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juttu ei ole totta. Kukaan ei saa heti vakiduunia. Ei edes sairaanhoitaopiskelija. Eikä varsinkaan lähihoitaja. Varsinkaan jos ei ole aikaisempaa työkokemusta. Kirjoita parempi provo.

        On olemassa yksi tapa saada suoraan vakiduuni: henkilökohtaiset suhteet.


    • Anonyymi

      Mieslähihoitaja saa töitö mistä vaan jos on hyvä.

      • Anonyymi

        Sama kokemus. Pelkkä kakslahkeisuus ei riitä, mutta jos lisäksi on aidosti motivoitunut työstään ja sen kehittämisestä, niin mahdollisuudet ovat hyvät! Edellinen työhaastatteluni oli erikoinen kokemus, kun huomasin kyseleväni työnantajalta jopa enemmän kuin hän minulta. Sain paikan.

        Toivottavasti sukupuolijakauma tasoittuu hoitoalalla. Moni nainenkin toivoo sitä. Itse olen miehenä pärjännyt naisvaltaisella alalla jo aiemmin mainitulla reseptillä: keskittymällä perustehtävään sekä pyrkimällä ystävällisyyteen ja tasapuolisuuteen. Kauhukuvani olisi olla "kukkona tunkiolla" jokaisessa työpaikan ihmissuhdekiemurassa. Toki voin kuunnella (ja kannustaa sovintoon). On tärkeää myös arvostaa työkavereitaan, myös sitä tunnollisuutta ja pikkutarkkuutta, jolla moni nainen työtään tekee.

        Kokemukseni asioista, joita miehet voivat naisvaltaiselle alalle tuoda: fyysistä voimaa, suorapuheisuutta, huumoria ja rentoutta.
        Naistyökavereilta taas olen oppinut mm. vuorovaikutuksen monipuolisuutta ja sitä, että tiimikavereita on hyvä riittävästi informoida siitä, mitä suunnittelee tai aikoo tehdä.

        Loppuyhteenvetona, sukupuoleen ja toimialaan katsomatta: ammattilaisten kanssa on kiva tehdä töitä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    4. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    5. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe