Kärkiparin sietämätön keveys

Aftonfalken

Kävin pelaamassa pöydässä, jossa iso blindi oli 0,10 taalaa ja paikkoja oli kuusi. Stäkit olivat enintään viiden taalan luokkaa, yhdellä tosin yhdeksän taalaa. Kelkoin pöytään sen viisi taalaa. Alussa hävisin alun toista taalaa flopattuani parin. Sain maksun sisäsuoraa vetävältä pienistäkkiseltä. Hän sai turnilla pariani suuremman parin. Täydensin stäkkini takaisin viiteen taalaan ja voitin sen jälkeen jotakin.

Pöytään minun jälkeeni viiden taalan kanssa saapunut nuori mies alkoi korotella innokkaasti. Yleensä hän ei saanut maksuja. Istuessani jakajan paikalla sain aloituskädeksi AA. Tämä nuori mies oli UTG ja hän limppasi mukaan J3o:lla. Välimiehet luopuivat ja minä korotin standardin 0,45 taalaa. Blindit luopuivat, mutta nuori mies maksoi. Floppiin saapui 8c, Jc, 8s. Nuori mies passasi, minä löin 0,78 taalaa (kai se perinteinen kolme neljännestä on). Turn oli Qh. Nuori mies passasi jälleen ja minä löin 1,95 taalaa ja sain maksun. River toi pöytään 8h:n. Nuori mies passasi jälleen. Minä löin all in ja nuori mies maksaa itsensä 2,13 taalalla all in.

Prosentit:
Preflop 89-11
Flop 91-9
Turn 95-5

Hieman myöhemmin korotan UTG:sta JJ:llä normin 0,35 taalaa. Pieni bllindi maksaa ja iso blindi reissaa 1,60 taalaan. Tällä kertaa luovuin jätkäparistani. Iso blindi tuskin oli bluffilla liikkeellä.

Muutama jako myöhemmin olin cutoffissa kädessäni AQo. UTG oli limpannut mukaan, joten korotin 0,45 taalaa. Jakaja ja pieni blindi luopuivat. Nuori mies oli tuonut pöytään uuden viiden taalan stäkin eikä hän malttanut olla maksamatta Q2o:llaan. Myös UTG maksoi. Floppiin tuli tällä kertaa Js, 7s, Qd. Nuori mies aloitti tulituksen 0,90 taalalla. UTG luopui, mutta minä reissasin 2,70 taalaan ja nuori mies maksoi. Neljänneksi kortiksi arvottiin Qs. Nuori mies passasi ja minä löin sen verran, että hänelle jäi mahdollisuudeksi luopua tai maksaa all in 2,19 taalaa. Nuori mies maksoi. River oli Ac.

Prosentit:
Preflop 78-22
Flop 89-11
Turn 80-7 (13 tasapelille)

Kärkipari huonolla kikkerillä on usein sietämättömän kevyt. Hämmästyttävän usein sama kärkipari on korottajalla, mutta mainiolla kikkerillä. Niin usein olen ollut sellaisissa tilanteissa ja nimenomaan altavastaajana ja harvoin olen sieltä pystynyt nousemaan ohi. Vielä tutumpi on ollut tilanne, jossa olen keulinut kärkiparilla hyvällä kikkerillä, mutta altavastaaja on riverillä ajellut ohi.

Kai näissä tilanteissa pitäisi ainakin huonolla kikkerillä passata ja maksaa korkeintaan yksi lyönti. Tuollainen peli ei kuitenkaan ole helppoa, mikäli kortti ei ole käynyt. Mitä huonommin pelit ovat sujuneet, sen varmemmin pelaa kärkiparilla huonolla kikkerillä suuresta potista.

2

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • partane

      Kärkiparilla pitäisikin aina olla kikkerinä vähintään jätkä, että se on riittävän vahva olemaan valmis käsi muuten kyse on oikeastaan semibluffista.

    • Riippuu kovasti pelaajien määrästä ja jopa siitä kärkiparista.

      Jos sinulla on vaikka A3 ja floppiin tulee kymmenen hengen pöydässä ässä, olet aika todennäköisesti kusessa sillä kädelläsi jos lähdet leikkimään. Toisaalta joku T7 on jo aika kiva, jos floppi on 237. Ei siis missään nimessä hyvä, mutta ihan pelattava minusta (ylikortti on aina ylikortti).

      Ja tietysti kärkiparin arvo on hieman eri heads-upissa kuin täydessä ringissä istuttaessa... :)

      Ja riippuuhan se siitä vihustakin, ja niistä riideistä. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe