Äkkilähdöllä kanarielle....

eka kertaa

Suunittelemme mieheni kanssa ensimmäistä ulkomaanmatkaa äkkilähdöllä kanarielle neljän viikon päästä. Emme ole ikinä käyneet missään, saatika olleet lentokoneessa. Kuinka toimitaan jos varaamme matkan netistä, pääseekö lentokoneeseen istumaan vierekkäin ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon? Kuinka paljon kannattaa ottaa rahaa mukaan? Ja mitä muuta kanattaa ottaa mukaan? Mitä esim käsimatkatavaroihin yms?

-kiitos-

11

774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kanarielle :)

      kanarialle ei

    • Matka mielessä

      Kun menette yhdessä lähtöselvitykseen, mihin ruumaan menevät matkatavarat jätetään, teille annetaan boarding kortit, joihin on merkitty istumapaikat. Yleensä ne saa vierekkäin tai ainakin lähekkäin, ainakin jos olette ajoissa lähtöselvityksessä. Käsimatkatavaroihin ei nesteitä (tutustu tarkoin tästä annettuihin ohjeisiin), tärkeimmät tavarat eli tietty rahat ja muu arvotavara, kaikki mitä tarvitsette mahdollisesti lennolla ja ennen hotelliin pääsyä (kamera, matkalukeminen, silmälasit, kynä jne). Se, kuinka paljon rahaa tarvitsette, täytyy teidän itse arvioida. Jos käytössä on Visa tms, käteistä ei tarvita hirveästi. Kanariallakaan se ei kuitenkaan käy kaikissa paikoissa, eli kannattaa varmistaa aina etukäteen. Jos ei ole luottokorttia, ottakaa osa rahasta vaikka matkashekkeinä, jotka voi perillä sitten vaihtaa käteiseksi, jos tarvitsee. Rahaa menee tietysti ruokailuihin ja ostoksiin, mutta sitten täytyy muistaa mahd autonvuokraus, retket, pääsymaksut erilaisiin vesipuistoihin ym.

      Tärkeitä asioita ovat päähine, aurinkovoiteet isoilla kertoimilla (yli 30) ja juominen, juominen, juominen. Kannattaa lukea joku opas kohteesta, vähintään se matkanjärjestäjän jakama info. Oppailta ja hotellin henkilökunnalta voi kysyä jos joku askarruttaa, ja tietty muilta matkustavaisilta. Oikein hauskaa matkaa!

      • ei enää Kanarialle

        missä Kanarialla ei Visa käy? Pois lukien taksit ja linja-autot? Ja jo sei käy niin seinästä saa käteistä ja nuo matkasekit ovat 90 luvun juttuja eli unohda ne. Ja jos Kanarialle menee näin talvella niin ei tuo päähine ole niin tärkeä ja aurinkovoitteen voi jättää ostamasta kokonaan.


      • reissu-Pena
        ei enää Kanarialle kirjoitti:

        missä Kanarialla ei Visa käy? Pois lukien taksit ja linja-autot? Ja jo sei käy niin seinästä saa käteistä ja nuo matkasekit ovat 90 luvun juttuja eli unohda ne. Ja jos Kanarialle menee näin talvella niin ei tuo päähine ole niin tärkeä ja aurinkovoitteen voi jättää ostamasta kokonaan.

        Ei kannata ottaa sitä riskiä, että maksaa Kanarialla Visalla jne. Selvää käteistä sen olla pitää. Sellaista sattuu, että tarjoilija menee takahuoneeseen kortin kanssa ja tulee hetken kuluttua laskun kanssa takaisin. Lasku on tosin oikein, mutta korttisi on saatettu jäljentää. Ja pian on tili tyhjänä. Monesti olen käynyt Kanarialla, mutta sitäkään riskiä en ole ottanut, että kuljetan perstaskussani koko matkakassaa. Matkatoimiston avajaistilaisuudessa otan selvää, mistä Visalla voi nostaa euroja. Se vaatii hiukan englannin kielen taitoa. Noita automaatteja ei ole niin tiheässä kuin Suomessa.


    • Tuutsi

      Aurinko rasvaa saa sieltäkin ihan turha viedä täältä.Vaatteet aika halpoja ei siis mitään isoa karderoopia tarvita.Ehkä parit pitkät housut, parit sortsit ja pari hametta muutama paita ja toppi. Ehkä jokunlainen takki jos menee tuuliselle retkelle niin ihan ok. Aurinkolasit kans.. saa kyllä sieltäkin eika maksa paljoa. Noh hattu jaa saa sieltäkin mut jos on just se oma paras niin ota mukaan omas.
      Meillä oli yöllä ainakin kylmä.Siis lämpimät yövaatteet ja sukat jos on kovin arat jalat.Hassulta voi kuulostaa mut isäntä nukku villasukat jalassa eikä ollut kuulema yhtään liikaa.

      Jos on keittiö niin kahvia,sokeria, suodatinpussia,hapankorppuja,pullo tai pari vettä (paikallista vettä ei voi juoda siis hampaan pesuun ja juontiin)pakastettua hk sinistä,pakastettua maitoa,voimariiniä,pakastettua kinkkua tai makkaraa. JA ASTIAPESUHARJA. Niin pääseea alkuun ennen kun hahmottaa kaupat ja ruoka paikat.
      Taksilla ajo tosi halpaa. Ke määrin 1.5-3e/matka,vitosella ajaa jo melkein tunnin.Siis kolikoita matkaan.

      Ravintoloissa ruoka hiukan halvempaa kun täällä.Kupoissa ainakin oman väestön halvempaa kun turistien hotellikaupoissa.Kannattaa suosia.

      Apteekkeja joka paikassa monta.Lääkkeitä siis hyvin saatavilla.

      Meillä oli mukana vain käteistä rahaa ja yks vis eletron.Vuokrattiin kassakaappi hotellista ja sinne sähköinen lentolippu,passit, yms tärkeä ja liiat rahat tietysti.Avain kaulanuhaan ja puseron alle tms varmaan paikkaan ukana siis aina.

      Rahan käyttöhän on suhteellista.Retket maksaa 25-70e/ hlö.Niistä on ainakin finmatkoilla tietoa sivuillaan kun aikansa hakee.Ainakin Grant Canarialla suuri saarikierros ja jeeppi/kameliretki ovat ok. Delfiiniretki lähinnä huijausta.Niitä näkee kuulema aika harvoin. Elokuvakylän retki..joo se loppunäyös pelastaa vähän.Ei oikein ollut musta hinta laatusuhede ok.
      Mä aattelin silleen et 200e/pv ja meitä oli kolme henkee sitä käyttämässä plus sit noin 500e hätävara ja sit se kortti. Tuo Visa eletron ei käy esim retkienmaksussa finmatkoilla qideonlinessa.Tavallinen kortti ois käynyt.

      Kamaa on ihan turhan varata mukaan liikaa.Hyvät ja mukavan kevyet kengät.Mukavan rennot vaatteet ja ehkä oma ISO pyyhe ja jos sitä kahvia haluaa tai koto ruokaa niin pakastettuna vienti onnistuu pilaantumatta ihan hyvin.Ja eiku menoksi!

      • Jannettt

        "Jos on keittiö niin kahvia,sokeria, suodatinpussia,hapankorppuja,pullo tai pari vettä (paikallista vettä ei voi juoda siis hampaan pesuun ja juontiin)pakastettua hk sinistä,pakastettua maitoa,voimariiniä,pakastettua kinkkua tai makkaraa. JA ASTIAPESUHARJA. Niin pääseea alkuun ennen kun hahmottaa kaupat ja ruoka paikat."

        Siis et kai oikeasti vie Suomesta mitään pakastettuja maitopurkkeja ja makkarapaketteja mukanasi Kanarialle :D


    • äskettäin palannut

      Jos sinulla ei ole luottokorttia,se kannattaa hommata vielä ennen matkaa pankistasi. Nykyäänhän on siinä mielessä helppoa rahan kanssa,että valuuttaa ei tarvitse vaihtaa,koska Eurot kelpaavat Kanarialla. Itselläni on Mastercard ja sen kanssa pärjää hyvin,koska sillä voi nostaa pikapankeista(telebanco tai jotain sinne päin) aina silloin kun käteisvarat tuntuvat hupenevan liikaa.Itse tykkään maksaa ravintoloissa ja muuallakin mieluiten käteisellä.Silloin sinua ei voi huijata(vaikka olisit päissäsikin) ja mukava jättää vähän tippiä laskun päälle. Kaikki mitä nostat ulkomailla pikapankista,menee luoton puolelta,että pidä huoli,että sovit korttiisi pankkisi kanssa tarpeeksi korkean luottorajan.Kun palaat kotiin ,voit tietenkin maksaa luottosi takaisin. Mutta kortin kanssa rahasi eivät lopu lomalla kesken eikä sen takia kallis matka mene mönkään. Käteistä kannattaa kuitenkin jo kotiSuomesta nostaa jonkun verran mukaan ja suurempia rahasummia ja itse luottokorttiakin suosittelen säilyttämään hotellihuoneen turvalokerossa. Hyvää ja turvallista matkaa!

      • santan

        "Tärkeitä asioita ovat ... aurinkovoiteet isoilla kertoimilla (yli 30)"

        No ehkä jos yhtä kalpeana haluaa palata kuin lähtikin


      • Suojahörhö
        santan kirjoitti:

        "Tärkeitä asioita ovat ... aurinkovoiteet isoilla kertoimilla (yli 30)"

        No ehkä jos yhtä kalpeana haluaa palata kuin lähtikin

        Vieläkin on hulluja jotka polttavat itsensä ja niitä rasvapalloja siellä parikin viikkoa sitten näkyi
        itseään päivät grillaamassa uima-altailla. Keskipäivän aurinko polttaa sielläkin kalpeaa suomalaista varsinkin jos koko päivän olet aurinkoon päin.


      • Ziida

        "Kaikki mitä nostat ulkomailla pikapankista,menee luoton puolelta" Paitsi jos maksaa/nostaa debit-kortilla, menee omalta tililtä.


      • PdC
        Ziida kirjoitti:

        "Kaikki mitä nostat ulkomailla pikapankista,menee luoton puolelta" Paitsi jos maksaa/nostaa debit-kortilla, menee omalta tililtä.

        Depitiltä ei saanut nostettua Lanzarotella, ainakaan Nordean depitillä....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe