Jokohan Lobo kärsii pakkasesta?

Jumalattoman kylmää täällä Oulun-läänin etelälaidalla! -37,5°C oli tuntitolkulla tänä aamuna 08.01.2010 kolmesta mittaristani keskiarvon laskien. Nyt klo. 21:15 on jo leudompaa, enää -31°C.

Etelässäkin on ollut nyt kylmää. Tuhoja tulee oletettavasti sinnekin. Ei minulla oikeaa Loboa ole, ainoastaan jalojuurista, eli Lobon siemenestä kasvatettua ainesta. Ei tänne kannata ostotaimia kokeillakaan Lobosta. Lujempia lajikkeita on minulla paljonkin. Kolme vuotiaita nuo Lobon taimet nyt ovat, taivasalla kasvatettuja. Totta kai ne voivat olla perimältään mitä tahansa, mutta Lobon siementaimia kuitenkin ja 3 vuotta ulkona pärjäilleitä, kokeilua, harrastusta... Nyt taisi tulla noutaja, kun tuo ilmastokokous lopetti ilmaston lämpenemisen? Ei! kun normaalit lapsuuteni talvet tulivat takaisin.

Tiukkaa tekee täällä noillakin lujimmilla lajikkeilla luultavasti nyt? Saapa nähdä kestävätkö edes marjaomenalajikkeet?

3

665

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ädvn

   Laita viestiä keväällä, kuinka puusi ovat selvinneet kylmästä.

   Koville puut joutuvat, kun ei ole tuota luntakaan kovin paljoa juurien suojana.

   Voi melkein sanoa, että ne omenapuu lajikkeet, jotka selviävät pohjoisessa tästä talvesta, selviävät mistä talvesta tahansa.

   • Yritän muistaa kommentoida. Kesäkuun alussa täällä yleensä omenapuu aloittelee kukintaansa ja silloinhan sen näkee, mikäli syksyisissä silmuissa on enää ollenkaan eläviä? Saattaahan kasvu tietenkin alkaa vielä hiukan myöhemminkin piilossa olevista hätäsilmuista.


   • Paljon kestää omena pakkasta lepotilassa näköjään! Joka ikinen Lobon siementaimi selvisi talvesta vaurioitta, samoin oikeat pohjoiseen tarkoitetut omenapuut. Suurin vaurio on oman Pirjani siementaimessa, jonka johtoverson silmut eivät rupea näköjään aukeamaan. Verso itsessään on viileä ja elävä siinäkin, mutta silmut ovat tainneet nyt paleltua suunnilleen metrin korkeuteen maasta ja puolisen metriä viime kesän kasvusta, kaksi ensimmäistä, alempaa oksaa kasvavat täydellä raivolla. Kaikki muut kolmisenkymmentä omenapuuta menivät paremmin talven ylitse. Lobon penikat kasvaa retostavat mahtavasti. Kirsikka, minulle nimetön Oulujärven rannasta siirretty kirsikka kärsi enemmän. Kaikki kukkasilmut paleltuivat, pelkkää kasvuversoa 50-70 cm korkeudesta alkaen. Latva tuhoutui.

    Varhaisimmat omenalajikkeet ovat nyt upeimmassa kukassa, tai olivat eilen ja toissapäivänä. Upeasti kukkivat kuitenkin marjaomenat Dolgo ja Erstaa yhä. Pirja, Tsaaarin kilpi, Sariola, Snygg, Vuokko???? ja pari omaa lajikettani, Maikin siementaimia ovat myös kukassa, tai aloittelemassa kukintaansa. Kanelit odottelevat vielä. (Puna- ja Ananaskaneli)

    Tein keväällä huhti- toukokuun vaihteen kahta puolta koevartteita pihapiirini pihlajiin useista omista omenistani. Uskomattoman monta onnistunutta jo nyt 04. 06.2010 on päiväys näköjään nyt. 13-14 onnistunutta vartetta on nyt. Oikeisiin omenapuihin vartetuissa ei ole vielä ainoassakaan silmut auenneet. Pihlajaan vartetut heräävät nopeammin näköjään.

    Syötä hakukoneeseesi vaikkapa omenan varttaminen, niin tein minäkin ja löysin vartetutkimus-sivut. Siellä on pidempiaikaista tietoa omenan varttamisesta pihlajaan, ei kovin vanhaa tosin! Muistaakseni vanhimmat vartteet olivat vuodelta 2006?

    Mielenkiintoista kokeilua


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   2744
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   16
   2354
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   188
   1397
  4. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   96
   1343
  5. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   84
   1169
  6. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   47
   1047
  7. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   278
   1044
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   69
   985
  9. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   77
   941
  10. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   863
  Aihe