Jokohan Lobo kärsii pakkasesta?

Jumalattoman kylmää täällä Oulun-läänin etelälaidalla! -37,5°C oli tuntitolkulla tänä aamuna 08.01.2010 kolmesta mittaristani keskiarvon laskien. Nyt klo. 21:15 on jo leudompaa, enää -31°C.

Etelässäkin on ollut nyt kylmää. Tuhoja tulee oletettavasti sinnekin. Ei minulla oikeaa Loboa ole, ainoastaan jalojuurista, eli Lobon siemenestä kasvatettua ainesta. Ei tänne kannata ostotaimia kokeillakaan Lobosta. Lujempia lajikkeita on minulla paljonkin. Kolme vuotiaita nuo Lobon taimet nyt ovat, taivasalla kasvatettuja. Totta kai ne voivat olla perimältään mitä tahansa, mutta Lobon siementaimia kuitenkin ja 3 vuotta ulkona pärjäilleitä, kokeilua, harrastusta... Nyt taisi tulla noutaja, kun tuo ilmastokokous lopetti ilmaston lämpenemisen? Ei! kun normaalit lapsuuteni talvet tulivat takaisin.

Tiukkaa tekee täällä noillakin lujimmilla lajikkeilla luultavasti nyt? Saapa nähdä kestävätkö edes marjaomenalajikkeet?

3

690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ädvn

      Laita viestiä keväällä, kuinka puusi ovat selvinneet kylmästä.

      Koville puut joutuvat, kun ei ole tuota luntakaan kovin paljoa juurien suojana.

      Voi melkein sanoa, että ne omenapuu lajikkeet, jotka selviävät pohjoisessa tästä talvesta, selviävät mistä talvesta tahansa.

      • Yritän muistaa kommentoida. Kesäkuun alussa täällä yleensä omenapuu aloittelee kukintaansa ja silloinhan sen näkee, mikäli syksyisissä silmuissa on enää ollenkaan eläviä? Saattaahan kasvu tietenkin alkaa vielä hiukan myöhemminkin piilossa olevista hätäsilmuista.


      • Paljon kestää omena pakkasta lepotilassa näköjään! Joka ikinen Lobon siementaimi selvisi talvesta vaurioitta, samoin oikeat pohjoiseen tarkoitetut omenapuut. Suurin vaurio on oman Pirjani siementaimessa, jonka johtoverson silmut eivät rupea näköjään aukeamaan. Verso itsessään on viileä ja elävä siinäkin, mutta silmut ovat tainneet nyt paleltua suunnilleen metrin korkeuteen maasta ja puolisen metriä viime kesän kasvusta, kaksi ensimmäistä, alempaa oksaa kasvavat täydellä raivolla. Kaikki muut kolmisenkymmentä omenapuuta menivät paremmin talven ylitse. Lobon penikat kasvaa retostavat mahtavasti. Kirsikka, minulle nimetön Oulujärven rannasta siirretty kirsikka kärsi enemmän. Kaikki kukkasilmut paleltuivat, pelkkää kasvuversoa 50-70 cm korkeudesta alkaen. Latva tuhoutui.

        Varhaisimmat omenalajikkeet ovat nyt upeimmassa kukassa, tai olivat eilen ja toissapäivänä. Upeasti kukkivat kuitenkin marjaomenat Dolgo ja Erstaa yhä. Pirja, Tsaaarin kilpi, Sariola, Snygg, Vuokko???? ja pari omaa lajikettani, Maikin siementaimia ovat myös kukassa, tai aloittelemassa kukintaansa. Kanelit odottelevat vielä. (Puna- ja Ananaskaneli)

        Tein keväällä huhti- toukokuun vaihteen kahta puolta koevartteita pihapiirini pihlajiin useista omista omenistani. Uskomattoman monta onnistunutta jo nyt 04. 06.2010 on päiväys näköjään nyt. 13-14 onnistunutta vartetta on nyt. Oikeisiin omenapuihin vartetuissa ei ole vielä ainoassakaan silmut auenneet. Pihlajaan vartetut heräävät nopeammin näköjään.

        Syötä hakukoneeseesi vaikkapa omenan varttaminen, niin tein minäkin ja löysin vartetutkimus-sivut. Siellä on pidempiaikaista tietoa omenan varttamisesta pihlajaan, ei kovin vanhaa tosin! Muistaakseni vanhimmat vartteet olivat vuodelta 2006?

        Mielenkiintoista kokeilua


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe