panikoija vaiko hulluko? :(

Johki

Moikka!
Minulla on jokin allergia. Kävin muutama päivä taaksepäin prick testeissä taysissa ja allergialääkärillä. Minulla on todettu paniikkihäiriö/ahdistus, mistä en itse olisi niin varma. Tämä on siis näiden minun kohtausten takia todettu...
Selitin oireeni: vatsa jatkuvasti sekaisin, maitoa en kykene syömään ollenkaan, maha menee sekaisin oli maitotuote sitten mikä tahansa, jatkuva huono olo, sitrusallergia (niistä tulee täyteen nokkosihottumaa ja sairaalareissu), jatkuva kurkun ja korvien kutiaminen, yleensä kun on jotain syönyt tämä kutina iskee. Jatkuva ihottuma toisessa kyljessä ja jatkuva pahoinvointi. Atooppinen iho.

Kohtauksen oireet: huimaus(tuntuu että taju lähtee ja kuolema tulee), hengenahdistus, polttava supistava tunne kurkussa ja keuhkoputkessa,huonovointisuus, ripuli, muutaman minuutin päästä kädet ja jalat menevät ihan jääkylmiksi ja sinisiksi ikään kuin niissä lakkaisi kiertämästä veri ja ne tuntuu ihan jääkylmiltä "sisältäpäin" (ihan kuin olisi ollut -20 asteen pakkasessa ilman mitään hanskoja tai kenkiä). Jos ottaa avaavaa astmapiippua se auttaa tuohon hengenahdistukseen, ja sitten kun vetäisee pari antihistamiinitabua se auttaa parin tunnin viiveellä.
Tämä "kohtaus" kestää yleensä vuorokauden ja se on sellaista sinnittelyä koko sen ajan että pysyy tajuissaan...
Paniikkikohtaus ei tietääkseni kestä kuin jonkun puolisen tuntia? Eikö?

Huono olo minulla on jatkuvaa ja maha on koko ajan vaihtelevasti sekaisin riippuen mitä olen syönyt. Laihtunut olen aika paljonkin viime aikoina koska mikään ruoka ei pysy sisällä.
Yleensä kohtaukset tulevat parin päivän viiveellä tai seuraavana päivänä, esimerkiksi sain normaali influenssarokotteen tossa syksyllä yhtenä perjantaina, iltapäivällä, lauantaina aamulla olin pilkullinen, sunnuntaina erittäin huonovointinen, maanantaina sain kohtauksen puoliltapäivin ja sairaalareissu tuli.

Lääkärin lausunto: Ei allergiaa (allergiatestit ei näyttänyt mitään) ja että on paniikkihäiriö/ahdistuneisuus/masennus!!
Minua ei siis toisin sanoen oteta enää tosissaan missään koska on tuo paniikkihäiriöleima otsassa.
Onko muita kenellä samankaltainen tilanne?

5

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sellaista se on

      Itselläni on mm. seuraava kokemus lääkärin tuomiosta ja huomiosta.

      Sain ilman ennakkovaroitusta tajuttomuuskohtauksia. Kadulla, bussissa, kahvilassa.

      Kerran, kun kaaduin bussin lattialle ja tajun palatessa kummastelin, mikä on tämä mustvalkoinen TV-ohjelma, missä näytetään vain ihmisten jalkoja. Bussi ajeli reittiään. En päässyt ylös lattialta. Vihdoin joku raahasi minut penkille istumaan. Olin kuitenkin ihan veltto enkä pysynyt reippaassa asennossa. En osannut jäädä omalla pysäkillä pois. Päättärillä kysyin, milloin lähtee takaisinpäin. Kuski sanoi ei tietävänsä! Luuli joksikin narkkariksi varmaan. No kävelin kilometrit kotiin. Yritin terveyskeskukseen, kun se oli aamulla auki. EI, piti tilata aika. Kahden viikon päästä pääsin lääkäriin. "Miksi nyt tulitte". Selitin, ettei otettu vastaan silloin, kun asia oli tuore. Enhän sille mitään voinut. Kerroin tajuttomuuksistani. Lääkäriä ei kiinnostanut tippaakaan. Oli siis niin ikävä suhtautuminen kuin olla voi lääkärin taholta. Kirjoitti jotain tosi vahvoja kai mielialalääkkeitä. En edes hakenut niitä apteekista.
      Myöhemmin on selvinnyt korkea verenpaine ja sydämessä jotain vajaatoimintaa. Tosi korkeat kolesteroliarvot (9.3 kin). Huono muisto jäi terveyspalveluista "TERVEYSasemalla."

    • astma+allergia+ph

      kestää pari vuorokauttakin, omaa kokemustakin asiasta löytyy.

      Mene yksityiselle allergologille.

      • tyutyu

        >>>"Myöhemmin on selvinnyt korkea verenpaine ja sydämessä jotain vajaatoimintaa. Tosi korkeat kolesteroliarvot (9.3 kin). Huono muisto jäi terveyspalveluista "TERVEYSasemalla."


    • Toinenatoopikko

      Olet atoopikko, elikkä reagoit moneen ruoka-aineeseen, ilman epäpuhtauteen, yms. herkästi.
      Itse olen samanlainen. En ole allerginen monellekaan ruoka-aineelle, mistä saan oireita, jos syön säännöllisesti tai vain vähän. Itse oppii huomaamaan, mikä aiheuttaa oireita, mitä voi syödä joskus, mitä ei kannata syödä. Valkosipulille olen allerginen (prick-testi), sipulille en ole, mutta vatsa reagoi voimallisesti, en siis syö (enää).
      Sitrushedelmät kuuluvat sarjaan "joskus ja vähän", muuten tulee ihottumaa ja kutinaa.
      Suklaa samoin.
      Hajusteille olen ihoallerginen, hengitysteitse herkistyin pikku hiljaa - pahimpaan aikaan oli tasapainohäiriöitä ja oksentelin (ensin yskin) altistuksen jälkeen.
      Tällaistahan lääkärit pitävät "paniikkihäiriönä", varsinkin jos ihminen kertoo välttävänsä altistusta ja poistuvansa paikalta, jos havaitsee ilmassa hajustetta. No, itse en tuota diagnoosia saanut, vaikkakin minulle lääkäri sanoi, ettei minussa ole mitään vikaa, hän ei kuulemma ymmärtänyt mitä haluan, kun halusin lääkettä, että pystyn jatkamaan kurssilla, missä altistuin hajusteille.
      Lääkettähän vaivaan/sairauteen ei ole, vain välttäminen auttaa.

      Ruoka-aineyliherkkyyttä on vaikea todeta millään testillä, itse kannattaa ryhtyä salapoliisiksi.

      Teen itse KAIKEN ruoan, mitä syön, tiedän mitä syön, enkä saa oireita enää.
      Elän hajusteettomasti, voin hyvin.

      Lääkärillä kävin viimeksi 13 vuotta sitten, olen kuuskymppinen nainen.

      Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      441
      2052
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      211
      1766
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      186
      1489
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1481
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1187
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1151
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      137
      1108
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      36
      1011
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      988
    Aihe