Pienten kaksosten (4kk) + isosiskon kanssa lentokoneeseen yksin!

äiti -02,-09,-09

ajattelin postata viestini myös tänne kaksospalstalle...
...eli lähdin kyselemään vinkkejä jo näin 'ajoissa', eli näyttää siltä, että joutuisin tossa keväämmällä (maaliskuu) lentämään lasteni kanssa yksin atlantin yli, sinällään lento ei ole meille vieras (meillä on sukulaisia washington dc:ssä) ja väliä olen matkannut meidän isomman tytön (nyt 7v) kanssa useinkin (myös kahdestaan, myös vauva-aikana).

mutta tilanne on siis nyt sellainen, että meille syntyi marraskuussa 2 pientä prinsessaa perheeseemme lisää, jotka siis sitten matkan aikaan olisivat n. 4kk. Jos toteamme, etten pysty matkustamaan lasten kanssa itsekseni, palaa mieheni sitten 'hakemaan' meidät, muutoin hän voisi suoraan työmatkaltaan jäädä tuolloin maaliskuussa usa:han. paluumatkan matkustamme jokatapauksessa koko perheenä, jolloin mitään ongelmaa ei ole. Meillä ei ole mahdollisuutta ottaa matkaan mummia,kummia,kaimaa eikä muutakaan sukulaista, emmekä halua palkata mukaan mitään lastenhoitajaa tms.

nyt kysynkin teiltä, onko kellään kokemusta matkustuksesta kahden pienen (alle 2v) kanssa yksin, siis ilman muita aikuisia. miten homma toimii käytännössä? onko edes mahdollista/sallittua? toiselle vauvalle täytyisi varata ilmeisesti oma istuin koska sylilapsia saa olla vain 1/aikuinen, mutta miten toinen vauvoista siinä penkissään istuu? auton turvakaukalossako? kuulin että lentokoneisiin saa jotain baby baskets-paikkoja, millaisia ne ovat? itse emme ole koskaan käyttäneet tai en tiedä oliko sellaisia edes silloin 7 vuotta sitten.
jos toinen vauva ei voi 'istua' omalla penkillään (esim. turvakaukalossa) nousun ja laskun aikana, niin voiko 7-vuotias pitää häntä sylissä, samalla lailla kuin aikuinenkin pitää sylivauvaa, erillisen turvavyölenkin kanssa? vai onko tähän joku rajoitus vauvaa pitävän iästä jos matkassa on kuitenkin myös aikuinen?

esikoisemme on omatoiminen ja taitava, mutten aio olettaa hänen pitelevän toista vauvaa koko lennon aikaa, joten tarvitsisimme ehdottomasti jotain, mihin toisen vauvan voi laskea ja toista minä voin pitää vuorollaan sylissä (joko babybasket, autonturvakaukalo,penkki jne.). pikku prinsessoillamme ei ole ollut koliikkia eikä muuta onglemaa, ovat leppoisia ja hyvin paikallaankin viihtyviä enkeleitä, että sinällään en jännitä koneessa yksin oloa, olen nytkin kotona kolmestaan tyttöjen kanssa taas kun joululomat ovat loppuneet ja mieheni on töissä ja esikoinen koulussa. Tiedän toki, että lentokone ympäristö on erilainen kuin koti olla kahden pienen kanssa, mutta teoriassa uskoisin sen onnistuvankin. tarvittavat vessa käynnit, vaipan vaihdot jne. isosisko osaa kyllä katsoa toista vauvaa sen aikaa.

nyt kuitenkin käytännön vinkkejä kaipaan ja faktatietoa lentoyhtiöiden ohjeista tällaisiin tilanteisiin. kun ainakin finskin sivuilta katsoessa, vastaus on kovin tulkinnan varainen, eli näyttäisi siltä että voin matkustaa lasten kanssa teoriassa siten että 7v. omalla paikalla, minä toinen vauvoista sylissä lisävyössä ja toinen vauvoista omalla penkillään turvakaukalossa. eli varaisimme siis 3 penkkiä joka kuulostaa ihan hyvältä.
Lisäksi toki käytännön vinkkejä, jos joku on kaksoten kanssa lentänyt itsekseen.
:)

1

593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mamax3

      yksi vauva per aikuinen eli ei se taida olla mahollista valitettavasti se on kai joku turvamääräys..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe