Pienten kaksosten (4kk) + isosiskon kanssa lentokoneeseen yksin!

äiti -02,-09,-09

ajattelin postata viestini myös tänne kaksospalstalle...
...eli lähdin kyselemään vinkkejä jo näin 'ajoissa', eli näyttää siltä, että joutuisin tossa keväämmällä (maaliskuu) lentämään lasteni kanssa yksin atlantin yli, sinällään lento ei ole meille vieras (meillä on sukulaisia washington dc:ssä) ja väliä olen matkannut meidän isomman tytön (nyt 7v) kanssa useinkin (myös kahdestaan, myös vauva-aikana).

mutta tilanne on siis nyt sellainen, että meille syntyi marraskuussa 2 pientä prinsessaa perheeseemme lisää, jotka siis sitten matkan aikaan olisivat n. 4kk. Jos toteamme, etten pysty matkustamaan lasten kanssa itsekseni, palaa mieheni sitten 'hakemaan' meidät, muutoin hän voisi suoraan työmatkaltaan jäädä tuolloin maaliskuussa usa:han. paluumatkan matkustamme jokatapauksessa koko perheenä, jolloin mitään ongelmaa ei ole. Meillä ei ole mahdollisuutta ottaa matkaan mummia,kummia,kaimaa eikä muutakaan sukulaista, emmekä halua palkata mukaan mitään lastenhoitajaa tms.

nyt kysynkin teiltä, onko kellään kokemusta matkustuksesta kahden pienen (alle 2v) kanssa yksin, siis ilman muita aikuisia. miten homma toimii käytännössä? onko edes mahdollista/sallittua? toiselle vauvalle täytyisi varata ilmeisesti oma istuin koska sylilapsia saa olla vain 1/aikuinen, mutta miten toinen vauvoista siinä penkissään istuu? auton turvakaukalossako? kuulin että lentokoneisiin saa jotain baby baskets-paikkoja, millaisia ne ovat? itse emme ole koskaan käyttäneet tai en tiedä oliko sellaisia edes silloin 7 vuotta sitten.
jos toinen vauva ei voi 'istua' omalla penkillään (esim. turvakaukalossa) nousun ja laskun aikana, niin voiko 7-vuotias pitää häntä sylissä, samalla lailla kuin aikuinenkin pitää sylivauvaa, erillisen turvavyölenkin kanssa? vai onko tähän joku rajoitus vauvaa pitävän iästä jos matkassa on kuitenkin myös aikuinen?

esikoisemme on omatoiminen ja taitava, mutten aio olettaa hänen pitelevän toista vauvaa koko lennon aikaa, joten tarvitsisimme ehdottomasti jotain, mihin toisen vauvan voi laskea ja toista minä voin pitää vuorollaan sylissä (joko babybasket, autonturvakaukalo,penkki jne.). pikku prinsessoillamme ei ole ollut koliikkia eikä muuta onglemaa, ovat leppoisia ja hyvin paikallaankin viihtyviä enkeleitä, että sinällään en jännitä koneessa yksin oloa, olen nytkin kotona kolmestaan tyttöjen kanssa taas kun joululomat ovat loppuneet ja mieheni on töissä ja esikoinen koulussa. Tiedän toki, että lentokone ympäristö on erilainen kuin koti olla kahden pienen kanssa, mutta teoriassa uskoisin sen onnistuvankin. tarvittavat vessa käynnit, vaipan vaihdot jne. isosisko osaa kyllä katsoa toista vauvaa sen aikaa.

nyt kuitenkin käytännön vinkkejä kaipaan ja faktatietoa lentoyhtiöiden ohjeista tällaisiin tilanteisiin. kun ainakin finskin sivuilta katsoessa, vastaus on kovin tulkinnan varainen, eli näyttäisi siltä että voin matkustaa lasten kanssa teoriassa siten että 7v. omalla paikalla, minä toinen vauvoista sylissä lisävyössä ja toinen vauvoista omalla penkillään turvakaukalossa. eli varaisimme siis 3 penkkiä joka kuulostaa ihan hyvältä.
Lisäksi toki käytännön vinkkejä, jos joku on kaksoten kanssa lentänyt itsekseen.
:)

1

576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mamax3

      yksi vauva per aikuinen eli ei se taida olla mahollista valitettavasti se on kai joku turvamääräys..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4603
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe