haluan ostaa asunnon

asunnonkatselija

Moro!
Olen katsellut omistusasuntoa, mietin vain, että paljonko lainan lyhennyt korkoineen tulisi olemaan, ja riittävätkö rahat. Lainaa osakkeeseen tarvisin n. 55 000 euroa, paljonko mahdollisesti lyhennys korkoineen tulisi olemaan, jos laina-aika olisi esim. 20 - 25 vuotta. Palkkani on suunnilleen 1300 kuussa.

Vuokralla asun tällä hetkellä, 440 euroa vuokra vesimaksu. Olen miettinyt, että tulisiko halvemmaksi maksaa lainaa ja yhtiövastike (n. 120 euroa tässä taloyhtiössä tällä hetkellä, putkiremontti luultavasti lähivuosina...), kuin maksaa tuo reilu 440 euroa suoraan toisen taskuun, omistamatta asunnosta mitään muuta, kuin oikeuden oleskella siellä.

Mielipiteitä kiitos :)

7

967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuokranantajana

      Mitään järkeä ole vuokraa maksaa jos lainaa saa minkä hoitoriskit eivät käy kohtuuttomiksi et
      ainakin pankki saa tarvitsemansa ja ettei itse menetä luottotietoja lainan takia.Pankki vastaa aina henk kohtaisesti ei täällä pysty toisten lainoista päättämään.

    • ksdkask

      voit itse laskea mitä voisit maksaa käyttämällä lainalaskuri esim. osuuspankin sivuilla on ihan kätevä.. ja onhan se varmaan järkevänpää säästää nekin vuokrarahat itselle ja maksaa lainaa tai jotain sinne päin..

      nopeasti laskin 55 000 lainaa 20 vuotta korko 3,1% lyhennys korkoineen 305 e ja siihen lisäksi vastike niin vuokran summalla maksat lainan..

    • Velaton asukas

      Nuo hinta-vuokrasuhteet ovat monessa pikkukaupungissa aivan normaaleja, ja kun vuokra on 10 % asunnon hinnasta vuodessa, ostaminen kannattaa varmasti. Tässä vain on se ongelma, että putkiremontti on tulossa ja siitä on odotettavissa noin 20000 euron lisälasku. Kun et varmaankaan pysty maksamaan sitä kerralla, rahoitusvastikkeesi tulee olemaan varmasti yli hoitovastikkeen, jopa kaksinkertainen laina-ajasta riippuen. Se tarkoittaa, että remontin jälkeen kokonaisvastikkeesi ei ole 120 vaan luultavasti 250-300 euroa kuussa ja tämä jatkuu vähintään 10 vuotta. Toki asunnon arvokin nousee silloin, mutta siitä ei ole hyötyä jos et myy.

      Kannattaa katsella sellaisiakin asuntoja, joissa putkiremontti on jo tehty. Hinnassa pitäisi tietysti olla mukana remonttikustannukset, mutta monesti ero remontoimattomiin on pienempi kuin luulisi.

      • Vuokranantajana

        Ainakaan isomissa kaupungeissa pienimpien asuntojen myynnissä vaikka olisi yhtiölainaa putkirempattujen velaton hinta on poikkeuksetta remonttilainan verran korkeampi.Myöskin putkiremppoja on vasta 1900-1965 luvun taloissa.


    • ...

      Nyrkkisääntönä pitäisin että mitään lainaa ei kannata ottaa jos ei itse pysty etukäteen ottamaan selvää mitä se tulee sinulle kuukaudessa maksamaan.

      Jokainen peruskoulun käynyt osaa laskea tasalyhenteisen lainan kuukausierän, ja myös koron käsite pitäisi tuntea ihan itse ennen kuin allekirjoittaa mitään. Jo näillä perusteilla saa laskettua aivan riittävän tarkan kuukausierän.

    • hmmm..

      Ihan ok asunto ja kohtuuhintainan aika lähellä missä asun rivitalossa. Jos en pihaa kaipaisi niin voisin ostaakin ja jäisi rahaa uuteen autoonkin. Tosin semmoisen sain 3 viikkoa sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8855
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1227
    Aihe