Luokanopettaja + rikosrekisteri?

rperi

Hei.

Kysymys kuuluisi ihan noin lyhkäisyydessään näin:

Mitkä ovat mahdollisuudet töyllistyä luokanopettajana jos rikosrekisteristä löytyy merkinnät:
huumausaineen käyttörikos
ja/tai
huumausainerikos?

Olen kuullut, että lähinnä katselisivat vain lapsiin kohdistuvia rikoksia ja seksuaalirikoksia, mutta näkyyhän paperilla sitten nuokin.
Itselläni loppuu muuten opiskelut tähän, jos ei ole mahdollisuuksia alalla työllistyä rikosrekisteri taustaisena.

Taitaa olla niin luokanopettajan kuin aineenopettajankin tilanteessa sama juttu tämän rikosrekisterin kanssa.

20

6392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ohjeessa

      Kunnallisen työmarkkinalaitoksen nettisivuilla on ohje kunnille www.kuntatyonantajat.fi -> Sopimukset -> Opettajat -> Sopimusneuvonta: Otteeseen tutustuneiden on harkittava ilmenevien tietojen vaikutus kyseisessä tapauksessa. Otteen tiedot eivät sinällään ole este valinnalle, vaan harkintavalta on työnantajalla.

    • huumeeton

      Toivottavasti olemattomat.

    • että näin

      Tiedän valitettavan monta virkaopettajaa, joiden opiskeluaikaisiin harrastuksiin kuului kannabiksen viihdekäyttö, mutta eihän näistä asioista ole tapana puhua. Tilaa vain kaikessa rauhassa rikosrekisteriote opetustyöta varten.

    • ylltyshullu

      Se paperi, joka pitää toimittaa koululle, todistaa vain lapsiin kohdistuvista rikoksista. Siihen ei saa laittaa muita rikoksia. Mutta tieto saattaa saavuttaa palkkaajan muuta kautta, eikä huumerikokset varmaankaan ole eduksi.

      • uup.

        Luin edellä mainitussa linkissä olevan muistion
        9
        Mitä tietoja rikosrekisteriotteesta ilmenee
        Rikosrekisteriin merkitään tuomioistuimen ratkaisut, jolla henkilö on tuomittu sakkoran-gaistusta ankarampaan rangaistukseen. Rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentissa säädetään rajoitetusta rikosrekisteriotteesta, joka on tarkoitettu annettavaksi rikostaustan sel-vittämislaissa tarkoitettuihin tehtäviin valittaville henkilöille. Rikostaustan selvittämisme-nettelyn piiriin on pyritty ottamaan mukaan nimenomaan ne rikokset, joihin syyllistyneitä on katsottu perustelluksi pyrkiä estämään työskentelemästä lasten kanssa. Näitä rikoksia ovat seksuaalirikokset, väkivaltarikokset ja huumausainerikokset.
        Rikosrekisteriotteeseen merkitään tiedot päätöksestä, jolla henkilö on tuomittu seuraa-vista teoista:
        – lapseen kohdistuvat rikokset:
        sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito (RL 17:19 §)
        lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö (RL 20:6 §)

        törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö (RL 20:7 §) sekä
        seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta (RL 20:8 §)
        – seksuaalirikokset:
        raiskaus (RL 20:1 §)
        törkeä raiskaus (RL 20:2 §)
        pakottaminen sukupuoliyhteyteen (RL 20:3 §)
        pakottaminen seksuaaliseen tekoon (RL 20:4 §)
        seksuaalinen hyväksikäyttö (RL 20:5 §)
        paritus (RL 20:9 §) sekä
        sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen (RL 17:18 §)
        – väkivaltarikokset:
        tappo (RL 21:1 §)
        murha (RL 21: 2 §)
        surma (RL 21: 3 §)
        törkeä pahoinpitely (RL 21: 6 §)
        törkeä ryöstö (RL 31: 2)
        – huumausainerikokset:
        huumausainerikos (RL 50:1 §)
        törkeä huumausainerikos (RL 50:2 §)
        huumausaineen käyttörikos (RL 50:2a §)
        huumausainerikoksen valmistelu (RL 50:3 §) sekä
        huumausainerikoksen edistäminen (RL 50: 4 §)
        Rikosrekisteriin ei tule merkintää sakkorangaistuksista, joten esimerkiksi huumausainei-den käytöstä yleisimmin annettu sakkorangaistus ei tule taustaselvityksessä esille eikä sellainen siis vaikuta työhönottoon. Rikosrekisteriotteesta näkyy tieto siitä, onko tuomio-istuimen ratkaisu lainvoimainen sekä tiedot vapausrangaistuksen kärsimisestä ja mah-dollisesta armahduksesta.


    • Lägg av!

      Lasten kanssa työskenteleviltä vaaditaan aina rikosrekisteriote. Huumausaineista saat tietoa lakikirjan 50 luvusta.

      Olet törkeä tyyppi, jos taustallasi vielä pyrit opettajaksi. Kunnollisiaki opettajia on tällä hetkellä työttöminä ja viet opiskelupaikan paremmaltasi.

      • Enolehuumeidenpuolesta

        Eli siis huumausaineidenkäyttörikoksesta sakkoon tuomittu on automaattisesti huono ihminen eikä ansaitse tehdä työtä, jota haluaa ? Ahdasmielistä puhetta.


    • Huolta nuorista

      Suosittelen kyllä lämpimästi Sinulle jotain muuta kuin kasvatus alaa. Teknikka, teollisuus tms.

    • tiia**

      Hei!

      Rikosrekisteri vanhenee viiden vuoden kuluessa riippuen rikoksesta. Älä heitä hanskoja tiskiin!

      • savuton ope

        Monet 1960- ja -70 lukujen taitteessa opiskelleet lääkärit (ei vale-) ovat julkisesti tunnustaneet tehneensä itsellään "kokeita". En mainitse nimiä, mutta monet kyllä tietävät ja eräs tällainen oli jopa ministerinä!!!


      • että silleen
        savuton ope kirjoitti:

        Monet 1960- ja -70 lukujen taitteessa opiskelleet lääkärit (ei vale-) ovat julkisesti tunnustaneet tehneensä itsellään "kokeita". En mainitse nimiä, mutta monet kyllä tietävät ja eräs tällainen oli jopa ministerinä!!!

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Vappu_Taipale


    • opi Obamasta
      • RM

        Ihmiset pelkäävät kuin kuolemaa jos sanotaan että joku on kokeillut tai peräti käyttänyt huumeita. Tällaiset tyypithän ovat kaikki selkeästi sellaisia joihin ei enää voi luottaa missään tilanteessa.
        Omakohtaisesti on ollut lähinnä huvittavaa seurata aina työpaikoilla herääviä huumausaineisiin liittyviä keskusteluja, kun asiaa on hetki puitu ja jokainen on saanut sanottua omat näkemyksensä, olen kertunut itsekkin kokeilleeni, ja vielä melko pitkän tovin, ovat ihmiset olleet todella epäluuloisia, eivätkä millään voisi uskoa sitä minusta. =)
        Tosin kaikki ovat sitten myöntyneet siihen tosi asiaan, ettei varsinkaan kannabistuotteiden käyttö ihmistä huononna. Ne muut, kuin kannabistuotteet ovatkin sitten oma lukunsa, ja niihin en tässä ota kantaa.

        Sinänsä harmi että se kannabis ollaan luokattu niin kovaan seuraan, tosin pitää muistaa se kohtuus kaikessa viisaus, se pätee myös tässä. Sillä kohtuuttomalla käytöllä oli se sitten mitä tahansa, alkaa olla negatiivisia vaikutuksia.

        Oppia ikä kaikki. Hymyilkää ja eläkää ihmisiksi.


    • Veikko Pilvi

      Kannattaa odottaa niin kauan kunnes rikosrekisterimerkintä vanhenee, Ja tekee sillä aikaa muita töitä. Ehkä huomaat, että opetusala ei olekaan niin hyvä kuin jokin muu. Eikä kannata yrittää open töitä etsiä ennen aikojaan, koska jos jossakin edes mainitset pössyttelyistä niin sana leviää kulovalkean tavoin tässä kepulandiassa. Opettajathan ovat tunnettuja juoruämmiä... ja -äijiä.

      • Pieni ope vain

        Hei, täällä on nyt ollut mutua laidasta toiseen. Tässä täyttä faktaa toiselta opelta:

        1) Rikosrekisteriin tulevat merkinnät VAIN tuomituista vankeusrangaistuksista (ehdollinen tai ehdoton).

        2) Rikosrekisteristä merkinnät poistuvat siten että ehdollisesta vankeusrangaistuksesta merkintä poistuu 5 vuoden kuluttua mikäli ei ole sen jälkeen rötöstellyt. Ehdottomista 10 vuoden tai myöhemmin (riippuu tuomitun rangaistuksen pituudesta).

        3) Lasten kanssa työskentelevien rikosrekisteriotteessa näkyvät uupin viestissä kerrotut rikokset.


        Eli jos sinulla on tuomittu (ehdollinen) vankeusrangaistus huumausainerikoksista niin se näkyy kyllä rekisterissä. Ja silloin todennäköisesti et töitä saa ellei ole poikkeuksellisen suvaitsevainen rehtori ja sinulla poikkeuksellisen hyvät supliikkitaidot ("olin nuori, tein virheen, kadun syvästi, sain rangaistuksen, olen tehnyt parannuksen"). Huomioi että tikosrekisteriote ei sido työhönottajaa millään tavalla.

        Mutta ei todellakaan kannata heittää hanskoja tiskiin! Tuskin olet noista ehdotonta saanut ELI merkintä vanhenee 5 vuodessa. Luokanopekoulutus on erittäin arvostettu ja se antaa erittäin hyvän pohjan myös muille aloille. Protip: Lue kaupallinen sivuaine ja tienaa johtotehtävissä helposti yli 3000 euroa kuussa.


    • Näis homma toimii

      ei ne muuten siellä näkyisi. Tiedän sellasia opettajan hommissa olleita, jotka kärysi vapaa-ajalla huumeiden käytöstä. Potkut tuli persuuksiin!

    • En käytä huumeita

      Hehheh. Olette kyllä aikamoisia perusjuntteja kun tuomitsette ihmisen siitä että nuoruudessa on tullut huumausainerikos. Maailmahan kehittyy juuri sillä tavalla että kun ihminen tekee yhden virheen niin ääliöt tuomitsee hänet loppuiäksi. Tällä tavalla me kehitymme ja viisastumme, eikö niin?

      Tosiasiassa, jos ihmisellä on älliä päästä ensin yliopistoon, ja vielä valmistua maisteriksi ja sitten vielä kaikenlisäksi on kelvollinen opettaja, ei sillä pitäisi olla paskankaan merkistystä jos on nuorena poltellut kannabista.

      • 21

        Ei ole kyse siitä ketä me tuomitsemme tai jätämme tuomitsematta. Sillä ei ole nimittäin mitään merkitystä. Laki määrää, että lasten kanssa työskentelevien on esitettävä rikosrekisteriote ja jos siellä huumausainerikos näkyy on opettajan töitä melkoisen mahdoton saada. Olet aikamoinen perusjuntti jos et ymmärrä, että koulussa työskentelemiseen liittyy paljon asioita, joihin opettajilla ei ole minkäänlaisia vaikutusmahdollisuuksia (mm. rikosrekisteriote, kouluruoka, pakkoruotsi, koulukyyditykset).


    • Anonyymi

      Entäpä jos opettajalla on tuomio seksuaalisesta ahdistelusta ja useasta pahoinpitelystä. Mitä tuumaa esimies siihen.

      • Anonyymi

        Ei välttämättä mitään. Armeijassa oli eräässä paikassa ehdoton vaatimus ettei saa olla vakavia rikoksia tilillä. Olihan siellä vakavia rikoksia tehneitä kuitenkin. Kaikki säännöt ovat rikottavissa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe