ADHD lääkehuijaus?

Oravanpyörästä pois

ADHD-lasten lääkehoidosta hyvät kokemukset.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/ADHD-lasten lääkehoidosta hyvät kokemukset/1135252078377

Onko ADHD sairaus, vai voisiko siitä jotenkin ihminen hyötyä? Vai pitääkö sekin pilata lääkkeillä ja kaikkien olla samassa muotissa?

Itse olen ylivilkas, enkä jaksa keskittyä mihinkään turhuuksiin. Itse en mitää lääkkeitä käytä. Pohdin asioita monelta eri kantilta ja olen aina heikoimpien puoelella. En koskaan ole jaksanut mitään etikettejä ja kaikenmaailman hölynpölyn sääntöjä noudattaa tietysti aina hyvässä hengessä ja toisia vahingoittamatta. En käytä mitää hölynpölyn lääkkeitä ja ihmettelen kaikkia juhlapäivien ripiräpiräpellyksiä. Jotenkin minulla on kyky nähdä valheen läpi, mitä esimerkiksi muut ei välttämättä ole nähneet.

ADHD-lasten vanhempien kannattaa miettiä mitä erikoisuuksi lapsessa on? Onko jotain hyötyä olla erilainen lapsi, eikä pilata sitä lääkkeillä. Itse olen aikuinen ja tyytyväinen elämääni ja hyväksynyt sen että olen erilainen, vaikkakin minua sanotaan hörhöksi, foliohatuksi sun muuksi..

3

770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mt

      Hei, ei ne lääkkeet vie tuota taitoa pohtia asioita monelta kantilta. Saati sitä omaa persoonaa. Paremminkin voivat jopa suojata siltä, että ei tule tuhotuksi omaa itsetuntoa!

      Erilaisuus on hyväksi, tiettyyn rajaan asti. ADHD:sta voi löytää hyötyä ja etua itselleen, mutta sen nurjatkin puolet voivat tuoda niin paljon ongelmia ettei elämä onnistu nyky-yhteiskunnassa.

      Olen edelleen erilainen. Dg aikuisena, valitettavasti -> liitännäissairauksia, itsetunto ja mt-ongelmia. Lääkkeet on. Mutta vaikka lääkkeet vaikuttaisivat, ajattelen edelleen useaakin asiaa päällekäin ja suorastaan turhaudun jos ajatukset eivät kulje kuten haluan! Luovuuskaan ei ole todellakaan kadoksissa, saati mikään muukaan erityispiirteeni. Ainoastaan pystyn käsittelemään asiat järkevämmin, jolloin saan enemmän aikaan (tekee hyvää mielialalle että itsetunnolle, kun asiat valmistuvat) sekä kykenen paremmin tekemään myös ne asiat, jotka on pakko tehdä vaikka ei huvittaisi. Puhumattakaan siitä hyödystä, mitä nuo liitännäissairaudet ovat vasta adhd-lääkkeillä saaneet.

      Ylimääräisellä tuella pärjää koulumaailmassa nykyään vain tiettyyn rajaan asti, sitten pitää jo miettiä onko lääkkeet oikeasti tarpeen. Ennen kuin itsetunto on tuhottu jatkuvalla alisuoriutumisella ja epäonnistumisien kasaantumisena.

    • äiti +lapsi 8

      mekin aluks aateltiin et lääke lamaannutttaa iloisen ja reippaan lapsemme ja olimme aluksi sitä vastaan. Kuitenkin lääke (concerta) ei suinkaan ole rauhoittava lääke eikä vie elämäniloa ja luonnetta lapseltamme. Se on stimulantti, lääke joka stimuloi aivoissa niitä alueita, jotka vaikuttavat keskittymiskysyyn ja siksi koulussa myös oppiminen on turvattua. Lääke siis auttaa lasta oppimaan ja keskittymään sekä pärjäämään oikeilla taidoillaan. Esim ongelma on keskittyminen ja impulsiivisuus, mutta lääkkeen avulla lapsi on pystynyt suoriutumaan normaaleista opinnoista ( nyt 2. luokalla ja pienluokalla) ja toivoa on, että hänestä aikuisena tulee oikeesti jotain, koska koulunkäynti on sujunut jo nyt hyvin. En suinkaan suosittele vanhemmille lapsen tulevaisuuden kustannuksella jättämään lääkettä pois. Se olisi sama jos et itse ota särkylääkettä vaikka särkisi. Et voi sille mitään, mutta pakko kärsiä. Kärsisitkö itse? Kyllä vanhempien on pakkoa ajatella tulevaisuutta ja miten lapsi pärjää. Moniin muihinkin sairauksiin käytetään lääkkeitä. Tämähän suorastaan ennaltaehkäisee tulevia masennus- tai muita syrjäytymisongelmia.

      • äiti myös

        Meilläkin kokeiltiin pojalle tuota concertaa (koululääkäri/neurologi ympäripuhui kutakuinkin samoilla perusteilla kun yllä) Olen kyllä sitä mieltä ettei se välttämättä ole mikään oikotie onneen.
        Pojalta hävisi mm. luovuus ja iloisuus, tilalle tuli kyllä rauhallisempi, mutta jotenkin oudolla tavalla vihaisen oloinen lapsi, joten kyllä se ainakin meillä vaikutti negatiivisesti luonteeseen ja elämäniloon.
        Koulumenestyksessä emme huomanneet parantumista, joten muutaman kuukauden jälkeen lopetimme lääkkeen syöttämisen hänelle.
        En kiellä etteikö jollain toisella voisi olla kyseisetä lääkkeestä hyötyä, mutta meidän tapauksessa apua koulunkäynnin ja oppimisen tueksi ei ollut. (diagnoosi ADHD Sensorisen integraation häiriö)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      735
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      68
      627
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe