En jaksa enää...

nivelreumaatikko20

Nivelreuma on vienyt voiton. Tuntuu, että se olisi masentanut minut.
Olen kovin kipeä enkä osaa elää kivun kanssa, varsinkin kun teen vielä käsilläni työtä. Tänäänkin kävin lääkärissä joka laittoi minut "ehdottomasti lepäämään sairaslomalle loppuviikoksi".
En uskalla vielä lappua pomolleni, kun hän ei tiedä koko reumasta.
Työskentelen pienyrityksessä, jossa voisi olla mahdollisuus kivuta eteenpäin, mutta pomoni tuntien hän on niin jeesustelija etten pääsisi ikinä etenemään, mikäli tietäisi kuinka paskassa kunnossa olen. (Yrittäjänä luonnollisesti pelkää työntekijöidensä kalliita sairaslomia).

Olen myös kuullut pomoista jotka ovat koeajoilla antaneet kenkää reumaatikkotyöntekijöilleen ja esimerkiksi oma äitini kuuli entiseltä pomoltaansa että "ei tule ikinä saamaan vakityötä reumansa takia".

Miten tässä nyt luo uraa sitten?

Töistä viis, jos kivut lievittyisivät. Olen kovin väsynyt särkyyn ja se rupeaa vaikuttamaan koko elämääni. Mikään ei oikeen huvita eikä osaa nauttia mistään. Tuntuu, että olen kovin yksin eikä kukaan ymmärrä. En haluaisi olla yksi säälittävistä omassa paskassa kierivistä valittajista, mutta nyt vaan tuntuu, ettei jaksa...

Pahoitteluni sekavasta viestistä... haluaisin kuulla muiden tarinoita..

40

4854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusiko?

      Mulla on tilanne, että alotin juuri uudessa työpaikassa. (Tai oikeastaan vanhassa tutussa kesätyöpaikassa, uusissa tehtävissä). Viime viikolla otetuissa kontrolliverikokeissa oli jonkin verran häikkää ja lääkäri kehotti jättämään reumalääkkeen tauolle ja sanoi samalla laittavansa lähetteen reumapolille, jonka asiakkaaksi nyt siis siirryn.

      Oli eilen aamulla aika kiva mennä kertomaan pomolle "joo tällänen jutut, että maanantaina multa lopetettiin reumalääkitys. Joudun tässä lähitulevaisuudessa reumapolille ja siihen saakka yritän selvitä pelkällä kipulääkkeellä" Tosi positiivisesti se kuitenkin suhtautui.

      Mulla on tauti vielä sen verta alkava, että varsinaista diagnoosia mulla ei vielä ole ja tosiaan nyt vasta siirryn keskussairaalan potilaaksi. Tätä ennen olen kerran käynyt konsuntaatiokäynnillä yksityisellä puolella.

      Sitä olen tässä viime aikoina miettinyt, että miten oma suhtautuminen kipuun on muuttunut. Loppukesästä kun kipuilu alkoi siihen suhtautui silleen "nyt vähän sattuu, mut eiköhän se kohta parane". Mut nyt kun kipeytyy joku (uusi)nivel, niin sitä lähtee tohtorin pakeille paljon helpommin. Ja muutenkin pinna on paljon lyhyempi. Siis en vaan jaksa olla kipeä. Aina ei tietty apuja saa. Mutta en osaa sanoa, ovatko kivut lisääntyneet tässä puolen vuoden aikana vai onko se vaan väsymystä kipuun.

      Noista vakinaistamisista yms. en tiedä - en ole viel edes uskaltanut ajatella uraa. Jotenkin sitä vaan haluaa ajatella olevansa ihan terve, vaikkei sitä olekaan. En tiedä miten pahasti romahdan kun saan diagnoosin...

      • vaihtelevaa

        On tässä puoli vuosisataa reuman kanssa eletty. Reumassa on huonoja jaksoja, ja hyviä jaksoja.
        Laskennallisesti ne kuulemma menee 7 vuoden perioideissa. Yksilöillä ei tieten ihan noin nappiin osu, mutta tässä kymmenien vuosien aikana olen huomannut, että tosiaan reuma aaltoilee.

        Olen sen ajan reumaattinen, jolloin reumanuorella ei ollut edes lattialuutunkaan arvoa. Silloinen koululaitos sai hylkiä, niin ettei minnekkään oppilaitokseen tarvinnut reumaattista ottaa. Hain lukemattomiin oppilaitoksiin, ja moniin pääsin läpi täysillä pisteillä, mutta opiskelemaan minua ei huolittu, kun minulla oli reumadiagnoosi. Silloin reuma ei vielä haitannut niin että opiskelut olisivat menneet yhtä sujuvasti, kuin terveillä verrokeillakin, mutta se hylkiminen oli armontona.

        Ainoakasi vaihtoehdoksi jäi Invalidien ammattioppilaitos josta ammatin sain hankittua. Ja koulusta suoraan pääsin kunnalliseen työpaikkaan, joka oli siinä mielessä turvattu, että työpaikkaa ei voitu lopettaa. Se virka on tänäkin päivänä olemassa.
        Sitten hyvän jakson tultua otin "hatkat" työpaikasta ja työskentelin omassa yrityksessä 10 vuotta, jolloin lääkäri kehoitti hakemaan sairaseläkkeelle. Vuodesta 1990 alkoi sairasloma, sitten kuntoutustuki 6 vuotta ja sen jälkeen toisesta sairaudesta sairasloma, ja pysyvä työkyvyttömyyseläke 1997.

        No vieläkään en ole laillisessa eläkeiässä, joten melko nuorena tuo "siipirikkoaika" alkoi 42 vuotiaana.


    • iihaa

      itse sairastan sögrenin syndroomaa ja pitkä lista muita sairauksia. ss:ää olen sairastanut 10- vuotta ja aina vain pahemmaksi menee.yritän sinnitellä päivän kerrallaan,joskus jopa hyviäkin päiviä välissä. lääkkeitä on iso laatikollinen . työtä teen 50% ja sekin on joskus liikaa etenkin kun sairastuin myös masennukseen,silloin kyllä tuntui että maailma kaatuu päälle mitään ei jaksanut tehdä ,nukuin paljon päivällä mutta yöt meni valvoessa. sanovat että kipuun tottuu mutta totuus on että johonkin pikku kolotukseen tottuukin mutta isommat kivut syövät jaksamisen ja vetävät mielen matalaksi.mutta häntä pystyyn ei sitä kukaan muu nosta !

      • salaperäinen.

        Sjögrenin syndrooma altistaisi lukemattomille muille yksittäisille sairauksille.
        Itselläni on tuon SS:n lisäksi on sydämenvajaatoiminta, eteisvärinä, vaikea-asteinen laskimovajaatoiminta, fibromualgia, toinen munuainen poistettu munuaiskasvaimen takia, sylkirauhanen poistettu kasvaimen takia, kidusjäte poistettu sen märkimisen takia, nivelreuma, uniapnea, kilpirauhasen vajaatoiminta. Tässä päällimmäiset, sitten vähän pienempiä pikkuongelmia. Kuten nenänielu on leikelty 10 kertaa jne...

        No kukaan ei varmuudella varmasti pysty edes Sjögrenin oireyhtymästä sanomaan, mihin kaikkeen se vaikutta ja altistaa.


    • Kirsukkai`nen

      Älä pelkää ottaa yhteyttä eläkevakuutusyhtiöön ja pyydä sieltä uravalmentajalle. Yhteistyössä heidän kanssa sinulle voidaan räätälöidä hyvät suunnitelmat ja pääset toteuttamaan unelmiasi sairaudesta huolimatta.

      Voimia sinulle!

      • professista ei hyödy

        Minäkin sain vähän vastaavassa tilanteessa apua uravalmentajalta, pyydä ihmeessä eläkevakuutusyhtiöltä pääsyä johonkin yksityiseen henkilökohtaiseen apuun, esim. Noposelle. Niillä on paljon paikkoja ympäri suomen ja minä ainakin sain sieltä tosi hyvää apua, just tuollaiseen tilanteeseen.


      • Kirsukkai`nen
        professista ei hyödy kirjoitti:

        Minäkin sain vähän vastaavassa tilanteessa apua uravalmentajalta, pyydä ihmeessä eläkevakuutusyhtiöltä pääsyä johonkin yksityiseen henkilökohtaiseen apuun, esim. Noposelle. Niillä on paljon paikkoja ympäri suomen ja minä ainakin sain sieltä tosi hyvää apua, just tuollaiseen tilanteeseen.

        Samaisesta firmasta minullakin on hyvät kokemukset, voin suositella ainakin Oulun yksikköä omalla kokemuksella.


      • 1+7
        Kirsukkai`nen kirjoitti:

        Samaisesta firmasta minullakin on hyvät kokemukset, voin suositella ainakin Oulun yksikköä omalla kokemuksella.

        Hyvä kokemus myös Tampereen seudulta Noposelta, eli kävin tuolla ja sain tosi hyvät eväät jatkoa varten. Nyt mulla valmis suunnitelma, koulutuspaikka ja uusi työ. Sairaus tietty jyllää, mut silti ei vois oikein paremmin olla asiat, joten suosittelen tuommoista kaikille, jotka miettivät mitä voivat tän sairauden kanssa oikein tehdä. Kannattaa siis itse pyytää tätä vakuutusyhtiöltä, jos eivat suoraan tarjoa. Minulle toki tarjottiin, en olis muuten tienny että tämmöiseen ois voinu päästä.


      • eiolerahaa..

        Maksaako tuo uravalmentajalla käynti vai maksaako vakuutusyhtiö sen kokonaan? Eli onko iso omavastuu`?


      • minun aikani
        eiolerahaa.. kirjoitti:

        Maksaako tuo uravalmentajalla käynti vai maksaako vakuutusyhtiö sen kokonaan? Eli onko iso omavastuu`?

        Ei aikanaan ainakaan mun osaltani maksanut, päin vastoin, vakuutusyhtiö maksoi käynnit, siis matkat ja päväkorvauksen (ruokarahan) siltä päivältä. Mutta mun jutustani on jo parikymmentä vuotta aikaa.


      • wa we
        minun aikani kirjoitti:

        Ei aikanaan ainakaan mun osaltani maksanut, päin vastoin, vakuutusyhtiö maksoi käynnit, siis matkat ja päväkorvauksen (ruokarahan) siltä päivältä. Mutta mun jutustani on jo parikymmentä vuotta aikaa.

        Uravalmennuksen maksaa tänäkin päivänä vakuutusyhtiö, matkakulut maksetaan myös. Kannattaa itse pyytää pääsyä, sillä kaikille ei tätä automaattisesti tarjota. Noposta suosittelen minäkin.


      • mä33
        wa we kirjoitti:

        Uravalmennuksen maksaa tänäkin päivänä vakuutusyhtiö, matkakulut maksetaan myös. Kannattaa itse pyytää pääsyä, sillä kaikille ei tätä automaattisesti tarjota. Noposta suosittelen minäkin.

        nivelreumaatikko20 suosittelen myös sinulle uravalmennusta. Ei maksa sinulle mitään ja ainakin minulle antoi paljon.


    • tyttö26

      kuulostaapa tutulta mullekii...itelläni on ollu iriitti 12 vuotta ja 4 vuotta sitte todettu selkärankareuma...selkä ei oo onneks ollu kipee usein...mut sit ollaakii yritetty ettii lääkkeit tää koko aika et mikä auttais...ja tälläkii hetkel olo on ku vanhal mummol...sattuu joka paikkaa ku yrittää esim sohvalt nousta...nyt maksa-arvot hyppii niin sen takia otetaa koepala maksasta parin viikon päästä...aina vaa tulee jotaa uutta...ketuttaa sellanen...voisin antaa vaikka miljoonan et saisin terveen elämän...ilman lääkkeit....kortisonii oon syönny sen 12 vuotta...se lääke on todellakii pilannu mun elämän...viimeks isost kuurist mikä oli pakko syödä lihoin 12 kg...ja siinä samal meni itsetunto lopullisest...ku ei ees mitkää vaatteet mahdu päälle...:(

      tiiän ton tunteen ettei kukaa ymmärrä eikä aina jaksais valittaa...ku tuntuu ettei kukaa kuitenkaa tajuu kuin kovast koskee ja kuin rankkaa tää lopult on elää tälläsien sairauksien kanssa...tuntuu ettei elämäs oo muuta ku työntekoo,labrakokeis ja lääkäris juoksemist...onpa kivaa elämää...onneks mulla on pomona oma äiti...ni ei tarvi selitellä lääkäris ym juoksemisii...

      Jaksamista sulle...mäkii yritän täällä päässä jaksaa...

      • Mr. Th1

        "voisin antaa vaikka miljoonan et saisin terveen elämän...ilman lääkkeit."
        Tuskinpa sentään. Kaikki jäävät usein sanattomiksi (ja usein saamattomiksi) kun sanon että parantava hoito reumaan löytyy, mutta sitä ei saa Suomesta. Hoito on nimeltään Marshallin protokolla. Googlaamalla pääsee tiedon lähteelle :)


    • tav68

      Hei sinulle nivelreumaatikko!

      Tuntui niin tutulta tuo sinun tarinasi, että ajttelin vastata sinulle. Itse ole sairastanut 20 v. nivelreumaa ja en ole saanut vakityöpaikkaa niinsanotusti heittopussina olen saanut olla. Työnantajia on ollut niin mukavia kuin ymmärtäväisiäkin, mutta silti he eivät ole uskaltaneet ottaa minua töihin. Koituisi heille liikaa harmia sairauteni vuoksi. Sanon kyllä, että äärimmäisen raskasta on ollut kaikenkaikkiaan tuskaisten kipujen kanssa elää. Mikään ei mene suunnitelmien mukaan, koska nivelreumani on ollut kaiken aikaa aggressiivinen ja oikukas. Lääkkeetkään eivät aina auta eikä elimistö jaksa aina ottaa vastaankaan niitä. Vatsa kipeytyy ja sisäelimet "paukkuvat." Myös mieliala heittelee melkoisesti. Ainakin vaikea, kivulias nivelreuma ja masennusjaksot kuuluvat yhteen. Sen olen huomannut tässä vuosien varrella. Olen rohkeasti hakenut apua myös masennukseeni ja olen saanut terapeuttista apua lääkkeen ohella. Hyvä niin. Olen jaksanut taistella paremmin tässä elämässä. Jotain hyvääkin olen huomannut itsessäni tapahtuvan. Se, että olen oppinut puolustamaan itseäni eli pitämään puolta. Ehkä minusta ilman sairautta ei olisi tullut vahvempaa minää. Olen joutunut niin monesti kovan tilanteen eteen reumani takia, että on pakko joko selviytyä tai sitten antaa periksi ja päätin selviytyä ja taistella. Toki pitkiä itkuja ja sietämättömiä olotiloja tulee, mutta onneksi se ei ole jatkuvaa ja osaa nauttia sitten pienistäkin onnenhetkistä täysillä. Toivottavasti sinä löydät oman tapasi selviytyä! Onnea elämääsi!

      • nivelreumaatikkokans

        Jotenkin rauhoittaa mieltä lukea voimistavia viestejänne, ehkä minullekin vielä joskus elämä hymyilee.


      • reumaatikko
        nivelreumaatikkokans kirjoitti:

        Jotenkin rauhoittaa mieltä lukea voimistavia viestejänne, ehkä minullekin vielä joskus elämä hymyilee.

        kiitos neuvoista, otan tuonne yhteyttä!


      • reuma
        reumaatikko kirjoitti:

        kiitos neuvoista, otan tuonne yhteyttä!

        Hei viesti on vanha, olisi kiva tietää miten sulla on mennyt nämä vuodet?


    • Tupsu2222

      Noihin työasioihin en osaa oikein mitään sanoa muuta kuin että reumasta ei välttämättä tule este työelämässä vaan voit menestyä ihan hyvin reumasta huolimatta. Ihan joka paikassa tautia ei kannata kuuluttaa, jos vain voi sen välttää. Pitemmällä tähtäimellä kannattaa kouluttautua/hakeutua alalle, jossa reumasta ei ole haittaa.

      Kivut pitäisi tietysti saada pois. Onko sinulla diagnoosi? Onko käytössä muuta kuin kipua poistavia lääkkeitä? Jos diagnoosia ei ole, se olisi hyvä saada, että voidaan määrätä myös kunnollinen tautia hidastava lääkitys, joka sitten vähentää myös kipuja. Jos sellainen lääkitys on jo käytössä, se ei ilmeisesti ole riittävän hyvä vaan pitäisi harkita muuta vaihtoehtoa.

      Voimia Sinulle!

      • SSSSSSsssssss

        Se auttoi minua näkemään mahdollisuuksia ainaisten esteiden sijaan. Minä kävin myös tuolla Noposella, kun apua ihan vaadin eläkeyhtiöltä.


      • Sisko68
        SSSSSSsssssss kirjoitti:

        Se auttoi minua näkemään mahdollisuuksia ainaisten esteiden sijaan. Minä kävin myös tuolla Noposella, kun apua ihan vaadin eläkeyhtiöltä.

        Mut siirrettiin Verveltä noposelle, heti alkoi tapahtumaan. Nyt opiskelen uutta ammattia, vaihdoin toimistotöistä turvallisuusalalle. Mä oon samaa mieltä Tupsun kanssa eli vaadi lääkäriltäsi kunnollinen tautia hidastava lääkitys se oikeasti voi vähentää merkittävästi myös kipuja.


      • leksa-62
        Sisko68 kirjoitti:

        Mut siirrettiin Verveltä noposelle, heti alkoi tapahtumaan. Nyt opiskelen uutta ammattia, vaihdoin toimistotöistä turvallisuusalalle. Mä oon samaa mieltä Tupsun kanssa eli vaadi lääkäriltäsi kunnollinen tautia hidastava lääkitys se oikeasti voi vähentää merkittävästi myös kipuja.

        eivät osaa hoitaa reumaa, vaadi kunnon hoitoa reumaan erikoistuneelta lekurilta. Hyvä lääkitys ja mahdollisesti uusi kevyempi työ, niin elämä vielä voittaa!


      • reumavammainen...
        leksa-62 kirjoitti:

        eivät osaa hoitaa reumaa, vaadi kunnon hoitoa reumaan erikoistuneelta lekurilta. Hyvä lääkitys ja mahdollisesti uusi kevyempi työ, niin elämä vielä voittaa!

        Pyytäkää apua, tuki auttaa jaksamaan


    • veli¤

      netistä tämä löytyi,aina voi ainakin kokeilla.
      www.magginluontaiset.fi
      Toivon että saat tästä apua,koivuntuhka uuteesta.

      • vaikea tapaus? :)

        monta juttua oon kokeillu, kipulääkkeistä ainoa lyhytaikainen apu.


      • tuhkatkin pesästä..
        vaikea tapaus? :) kirjoitti:

        monta juttua oon kokeillu, kipulääkkeistä ainoa lyhytaikainen apu.

        Kipulääkkeet on lääkefirmojen pitkän kehitystyön tulos.


      • kipuakipua

        En usko minäkään tuhkaan tässä asiassa, kun eivät oikein lääkkeetkään auta!


    • nivelreumaatikko

      Nykyinen terveydenhuoltojärjestelmä palvelee vain teollisuutta, ei ihmistä. Silti uskon siihen paljon enemmän kuin tuhkaan.

      • reumasairas yli 20 v

        Terveyskeskuksissa ei lääkärit välttämättä tunne kovin hyvin reumaa, joten kannattaa mennä reumatauteihin erikoistuneelle lääkärille. Heinolan lopetettua hyviä asiantuntijoita on vaikeampi löytää, mutta kysyvä löytää paikkakunnaltaan tai läheltä hyvän asiantuntijan.


    • ---------------

      Miksi te pidätte ääntä sairaudestanne? Ymmärrän toki jos sairaus on niin paha, että se näkyy selvästi olemuksessa ja toiminnassa, mutta jos ei ole, niin mitä järkeä sitä on kailottaa esim. ktm tai juristi-työhaastattelijalle, mahdolliselle esimiehelle?
      Itsekin olen huomannut, että jopa vanhat, pitkän uran tehneet yleislääkärit suhtautuvat reumaan kuin ruttoon, joka tappaa kaiken mikä liikkuu ja sitten kantajansa.
      Itse olen sairastanut lähes 10 vuotta nivelpsoria, hyvillä lääkkeillä kuitenkin alkuvuosien tuska on hävinnyt niin, että pystyin käymään armeijan ilman yhtäkään vapautuspäivää, enkä myöskään käytännössä koskaan sairasta "normaaleja" sairauksia kuten flunssaa tai muita "otanpa tästä viikon saikkua" tyyppisiä työnantajalle kalliiksi tulevia sairauksia.
      Lääkärissä käyn tasan kerran vuodessa, uusimassa reseptit ja lekuri tekee yleiskatsauksen. En aio kertoa reumastani enää, olen nähnyt suhtautumisen olevan niin tolkutonta, etten jaksa sitä vääntämistä "pätevien asiantuntijoiden" eli käytännössä yleislääkäreiden kanssa.

      • reuma!!!

        Vaikea sitä on piilotella kun ansioluettelo on rikkonainen ja työnantaja kysyy miksi et ole saanut vakitöitä mistään vaikka olet ammattilainen ja hyvin koulutettu. Mielummin sanon sairauden, kerran en sanonut ja edellisistä työpaikoista kuulin, että pomo oli kysynyt suosittelijaltani että olenko juoppo. Nyt olen kouluttautumassa uudelle alalle, jossa tauti ei vaivaa niin pahasti kuin vanhassa työssä.


    • serrapeptaasi?

      Serrapeptaasi valmisteesta olen saanut apua hyvin vaikeissa kiputilojen hoidossa, en tiedä oletteko siitä vielä kuulleet. Kannattaa lukea asiasta.

      lainattu:

      Vähentää tulehdusta, Kliiniset tutkimukset osoittavat, että serrapeptaasi on hyödyllinen monissa tulehdussairauksissa ja vammojen aiheuttamissa turvotuksissa. Serrapeptasin anti-inflammatoriset ominaisuudet ovat samankaltaiset kuin salisylaateilla, ibuprofeenilla ja ei-steroidisilla tulehduskipulääkkeillä (NSAID).

      Serrapeptaasia voidaan käyttää niveltulehdusten yhteydessä, koska se voi hajottaa ja neutraloida CIC-yhdisteitä (Circulation Immune Complexses), jotka jäävät tulehtuneisiin niveliin aiheuttaen kivuliaita tulehdusreaktioita. Serrapeptaasilla on kyky kirjaimellisesti sulattaa niveliin kerääntyvää fibriiniä, eikä sillä tiedetä olevan sellaisia veren hyytymistekijöitä heikentäviä vaikutuksia, joita on tavanomaisilla tulehduskipulääkkeillä.

      http://www.sinunapteekki.fi/catalog/naturamedia-serrapeptaasi-entsyymi-b100000-ub-90-kaps-p-3020.html

    • reuma & työ

      Ei ole ollut apua minulle, onko jollain muulla tepsinyt?

    • reumanuori

      Hei!

      Olen 17-vuotias tyttö ja minulla on todettu lasten reuma joka on kuitenkin aikuis tyyppinen eli seropositiivinen polyartriitti. Kun sairautta alettiin tutkimaan olin aluksi "harmaalla aluella" kun mitään ei löydetty. Sitten 12-vuotiaana annettiin diagnoosi, eli olen reuman kanssa elellyt viisi vuotta. Minulla oireilevat polvet, lonkat, varpaat, nilkat, leukanivelet, ranteet ja kaikki sormien nivelet. Sormet ovat olleet pahin riesa. Lääkkeitä olen kokeillut monia, mutta vieläkään ei tunnu löytyvän sopivaa. Tällä hetkellä menee maptera, arava, mobic ja sitten ihan perus panadol.

      Olen aivan puhki! Sekä henkisesti että fyysisesti. En jaksaisi jokapäiväisiä kipuja. Ja pahinta on se etten tiedä kenen puoleen kääntyä. Ei oman ikäiset kaverit ymmärrä tätä sairautta ja tämähän on "mummojen sairaus". Toivon vain että tämä menee joku päivä paremmaksi.

    • yksi-^^

      hei kaikki! kyllä se elämä hymyilee vielä ja hyviäkin aikoja tulee. :) itsellänikin vajaa vuosi sitten todettu ärhäkkä reuma, joka tällä hetkellä vaivaa melkeinpä jokaista niveltä. biologisiin lääkkeisiin varmaan siirtyminen kun ei nuo perinteiset tunnu tepsivän. tän sairauden kanssa eläminen on kyllä välillä ihan hirmuista kuraa ja asiaa ei tosiaankaan auta se, että ulkopuolisen on todella vaikea ymmärtää sairauden ja kipujen laatua ja voimakkuutta. kyllä se diagnoosi heitti itkun saattelemana elämän aivan päälaelleen ja shokkihan se oli. kuitenkin etiäpäin on mentävä, suunta on se. :) sairaus painaa maahan, mutta kyllä se tekee myös niin paljon vahvemmaksi. liikkeellelähtö on kankeaa, mutta kyllä ne nivelet siitä alkaa taipua. sänkyyn ei kannata jäädä makaamaan, vaikka mieli tekisi. mieli niin kuin ruumiskin kannattaa pitää virkeänä. :) tsemppistä kaikille reumaatikoille ja iloa syksyyn!

    • 125µg

      Nykyaikainen virallistettu nivelreuman hoito on verrattavissa siihen, että yritetään sammuttaa tulipaloa bensalla. Sairas ihminen tehdään entistä sairaammaksi tunkemalla hänet täyteen toinen toistaan kovempia myrkkyjä, joita joissain piireissä kutsutaan myös lääkkeiksi. Moni reumapotilas onkin todellinen kävelevä lääkekaappi, josta tietysti lääkeyhtiöt ovat varsin mielissään.

      Suomalainen nivelreumaa sairastava potilas ei todennäköisesti kuule lääkäreiltään ruokavaliohoidoista yhtään mitään. Tämä siksi, että lääkäriseura Duodecimin asiantuntijoiden laatimissa Käypä hoito- suosituksissa todetaan aika selvästi, ettei ruokavaliolla ole mitään merkitystä reumanhoidossa. Tämä on aika ihmeellistä, sillä on olemassa runsaasti näyttöä siitä, että oikeanlainen ruokavalio on kaikki kaikessa, jos halutaan parantua nivelreumasta.

      Nivelreumahan on autoimmuunisairaus, jossa elimistön immuunijärjestelmä hyökkää nivelkudosten kimppuun ja lopulta tuloksena on tulehdus ja nivelten rustojen tuhoutuminen. Syytä nivelreuman aiheuttajalle ei runsaista tutkimuksista huolimatta ole onnistuttu selvittämään. Erilaisia teorioita on kuitenkin paljon. Jotkut ovat sitä mieltä, että immuunijärjestelmä on vain ruvennut tunnistamaan normaalit solut vieraiksi ja hyökkäävät tämän jälkeen niitä vastaan. Joku toinen taas uskoo, että kaiken takana on herpesvirus. Itse epäilen, että syy on eri tekijöiden summa, mutta merkittävää roolia taustalla näyttelee nanobakteerit tai oikeastaan kalkeuttavat nanopartikkelit, jota termiä käytetään kai nykyään hieman mieluummin, kuin tuota nanobakteeri-nimitystä.

      No oli aiheuttaja sitten mikä tahansa, on meillä olemassa runsaasti erilaisia ruokavalioon liittyviä juttuja, joiden avulla nivelreumaa sairastava potilas voi päästä vaivoistaan. Jos itselläni olisi nivelreuma, niin kiinnittäisin huomiota seuraaviin asioihin.

      1. Gluteeniviljat pois. Yllätys, yllätys. Siellä missä viljat, niin siellä myös ongelma… Eikä tämä sääntö tee poikkeusta myöskään nivelreuman suhteen. Esimerkiksi runsaasti reumapotilaiden kanssa tekemisissä ollut (hyvä ja omilla aivoilla ajatteleva) lääkäri Rauli Mäkelä on todennut, että yleisimmin niveltulehduksia aiheuttava ruokaryhmä on gluteiiniviljat.

      2. MSM!

      3. Riittävästi D-vitamiinia.

      4. Valkoinen sokeri kokonaan pois ja tavallisen pöytäsuolan tilalle raffinoimaton merisuola.

      5. Inkivääri ja kurkuma osaksi jokapäiväistä elämää. Ovat sen verran tehokkaita tulehdusten hillitsijöitä.

      6. Perusteellinen tankkaus, jossa voi käyttää apuna esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa, laadukasta viherjauhetta, hampunsiemeniä, parapähkinöitä, fulvic acidia, macaa, runsaasti hyvää C-vitamiinia jne…

      7. Maadoittuminen

      8. Zeoliittisavi

      9. Riittävästi laadukasta kalaöljyä tai vaikka krilliöljyä

      10. Myös yrttien puolelta voi löytyä runsaasti apua. Kurkuma ja inkivääri tuossa tulikin jo mainittua, mutta suosisin myös erityisesti immuunijärjestelmää vahvistavia lääkinnällisiä sieniä, kuten vaikkapa pakuria ja reishiä. Muita hyviä yrttejä reumapotilaille ovat esimerkiksi ashwagandha, gotu kola, pau d’arco, cat’s claw, yucca…

      11. Muita tärkeitä ja huomioitavia juttuja ovat laadukas vesi, runsaahko raakaravinnon määrä, paljon laadukkaita hapatettuja ruokia ja yhtenä huomionarvoisena juttuna on mainittava myös stressin välttäminen.


      http://www.raikasweb.com/nivelreuman-nykyaikainen-hoito

      • onnrai

        Olipahan mielenkiintoista lukea että on vielä jokin ihminen joka ajattelee omilla harmailla aivosoluilla eikä niitten lääkäreitten jotka muka ovat ns. viisaita ei ollenkaan, voisin tuohon teidän juttuun lisätä vielä kaikki säilöntäaineet ja ne ns.
        E-myrkyt jota on jo kaikissa käsitellyissä ruuissa siinä on sellainen pommi joka tikkaa josta ei tiedetä mutta satun tietämään kun olen ollut koekaniinina 12 vuotta mutta nyt tiedän mitä ei laita suuhun eikä ole enään reumaa enään


    • ruuan merkitys

      Itsellä todettu selkärankareuma viime vuonna , aloitin heti ruokavalion muutoksen eli peruna,leipä jne eli tärkkelys pois..
      Olen siitä lähtien pysynyt olemaan töissä joka päivä, eikä kipuja ole kuin vähän aamuisin..
      Myös yleis kunto parantunut huomattavasti ja jaksaa taas elää...!!
      Muutos on todella suuri..! mutta ruokavalion muutos ja siinä pysyminen on myös tärkeää koska entisenä leivän ja perunan suursyöjänä sen huomasi kropassa heti kun leipää suuhun laittoi..
      Eli jos ei ole kokeillut ruokavalio muutosta kannattaa edes kokeilla..!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      58
      2352
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1980
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      176
      1782
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1747
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1651
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1629
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1534
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe