Pokerstars tutkimus 12/2008:

pokerihiiri

103 miljoonaa kättä Pokerstarsilta Cigitalin syynissä. Moni on hämmästellyt kirjoituksissaan tuota tulosta josta käy ilmi että vain puolet parhaasta lähtökädestä selviää voittajana huonointa kättä vastaan. Mitä tästä opimme?
Kilut keskelle paskakädellä aina? No, ainakin Pokerstarsilla tämä tutkimustulos vahvistuu pelattaessa.
Uskomattomalla roskalla viedään potti kerta toisensa jälkeen.

Separating Skill from Chance

We look at two aspects of Texas Hold 'Em that are clearly skill and chance factors. The decision to stay in the game until the end or to fold at an earlier point is strictly a matter of skill-weighing the costs and risks and potential benefits of staying in versus cutting losses and folding. The two cards each player is dealt as his "hole" cards and the "board" (the five community cards shared by all players) combine to make a 5-card hand, and the strength of that hand is strictly governed by chance.

Figure 1: Proportion of Hands Determined by Skill and Chance

The measure of how often a "showdown" occurs (where cards are revealed to determine the winner) is a measure of how often chance is allowed to shape the outcome of the game. If no showdown occurs, it means all players folded to one player who wins the game and takes all the money. When there is no showdown the cards did not determine the winner-player decisions did. When a showdown occurs, we look to see whether the player who could make the best 5-card hand actually won the game. If the player with the best 5-card hand went all the way to a showdown and won, then we can say that the outcome of that particular game was influenced by chance.
The Results

Cigital examined 103 million hands of Texas Hold 'Em poker played at PokerStars in December 2008. In the majority of cases, 75.7% of the time, the game's outcome was determined by all players folding to a single remaining player who won the pot. In the 24.3% of cases that saw a showdown, only 50.3% of those showdowns were won by the player who could make the best 5-card hand. The other roughly half of the showdowns were won by someone with an inferior 5-card hand because the player with the best 5-card hand folded prior to showdown. Figure 1 shows these three groupings of hands.

6

242

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Juan Pablo Montoya.

   takaa sen että säpinää riittää pöydissä.
   Pöytä pariutuu joka jaolla plus värin ja suoran veto tulee takuuvarmasti myös kuvioon. Väri/suora täyttyy viimeistään riverillä riippuen siitä onko chipleaderi saanut jo täyskätensä vai tuleeko se vasta samassa yhteydessä kuin shortin väri/suora.
   Kamalaa potaskaa. On helppoa olla isoin kun muut saitit näyttävät kuivuvan pystyyn liian vähän manipuloimisen vuoksi.

   • Experimented

    kokeileppas jotakin muuta saittia.
    Vaihdoin itse takaisin ongameen pokerstarsilta ja jo alkoi taas elämä hymyillä.
    Tylsäähän se on pelata rehellisellä saitilla kun actionia ei ole nimeksikään niin paljon jaoissa mutta ne tapahtuvat kuitenkin yleisen logiikan ja todennäköisyyksien sisällä.
    Olen Omaha hi/lo pelaaja jota olen tahkonnut lähes puoli vuotta yhtä soittoa.
    PS:llä useita hienoja käsiä tuossa pelissä ja isoja potteja on kolmessa jaossa neljästä kun niitä muualla on (niin kuin kuuluisikin) 1 jakoa neljästä.
    Pelikassa ei mene jojona ylös ja alas ja varianssi pysyy kurissa ainakin tällaisella TAG pelaajalla.
    Tarvitsee hölmöillä tosi pahasti jos edes yrittää mennä katki.
    Pokerstarsilla sen sijaan saat sellaisia lähtökäsiä jatkuvalla syötöllä joita yksinkertaisesti ei voi
    foldata.
    Meikäläisen rahoja eivät enää saa perkeleet.


   • ei realistista
    Experimented kirjoitti:

    kokeileppas jotakin muuta saittia.
    Vaihdoin itse takaisin ongameen pokerstarsilta ja jo alkoi taas elämä hymyillä.
    Tylsäähän se on pelata rehellisellä saitilla kun actionia ei ole nimeksikään niin paljon jaoissa mutta ne tapahtuvat kuitenkin yleisen logiikan ja todennäköisyyksien sisällä.
    Olen Omaha hi/lo pelaaja jota olen tahkonnut lähes puoli vuotta yhtä soittoa.
    PS:llä useita hienoja käsiä tuossa pelissä ja isoja potteja on kolmessa jaossa neljästä kun niitä muualla on (niin kuin kuuluisikin) 1 jakoa neljästä.
    Pelikassa ei mene jojona ylös ja alas ja varianssi pysyy kurissa ainakin tällaisella TAG pelaajalla.
    Tarvitsee hölmöillä tosi pahasti jos edes yrittää mennä katki.
    Pokerstarsilla sen sijaan saat sellaisia lähtökäsiä jatkuvalla syötöllä joita yksinkertaisesti ei voi
    foldata.
    Meikäläisen rahoja eivät enää saa perkeleet.

    Hyvä pointti on se,että realistiset jaot,joissa kortit tulee normaalisti niin esim. sittarit kestäisivät todella pitkään ja nettipokeri olisi todella tylsää,koska silloin yksikin pari olisi kova sana,mutta edes kärkiparilla flopin jälkeen tuskin kovin usein menisivä merkit keskelle.Livepokerissa on aina oma osuutensa myös läpän heitolla pelaajien kesken ja se ei siitä syystä ole niin pitkästyttävää.


  • partane

   Elikkä tämmösen vastauksen sain kun kysyin asiasta alan ammattilaisilta:

   "Tää perustuu pokerin todennäkösyyksiin ja taktiikoihin.

   10 pelaajan pöytä yhdellä AA ja toisella KK ja nää 2 lyö allin preflop ja muut foldaavat. Yhteensä näillä kahdella on noin 35% mahdollisuus voittaa, jos kaikki lyövät allin preflop, mutta nyt kun muut foldaavat niin 35% kerroista pelaaja, jolla on mahdollisuus kaikista kymmenestä pelaajasta parhaaseen käteen voittaa, mutta 75% kerroista jollain muulla, joka on foldannut jo preflop on parempi käsi, mutta ei voita foldattuaan.

   En tiä onko noi prosentit iha oikein, mutta jotenkin noin Eli ei ole kyse huijauksesta."

   "Ei toi nyt sitä meinaa, että huonoilla käsillä pitää lyödä kilut keskelle... Puolet kerroista jolloin mennään showdowniin pelaaja, joka olis saanu parhaan käden on foldannu jo esim. preflop jonku 95o käden, mutta olis saanu esim. suoran jos olis pelannu ja voittanu potin, mutta koska tämä pelaaja ei oo potissa potin vie paras käsi, joka on mukana eikä käsi, joka olis ollu paras pelattaessa. "

  • Näin meillä

   En ole lukenut koko artikkelia pitää lukaista. Mutta sis tuosta lukemalla 75 % käsistä päättyi niin että kaikki foldasi. Loput 25 prossaa seuraavasti 50% prossaa kerroista voitti se jolla loppujen lopuksi oli paras käsi pokeri käsi kun kaikki 10 pelaajaa olisi ollut loppun asti mukana. Toinen puolisko 25 prosentista meni sekalaisille käsille koska jaosta loppujen lopuksi parhaan käden muodostanut kaveri oli jo foldannut. Eli oikeastaan tuossa osiossa nyt ei sanota yhtään mitään.

   En nyt siis puolustele tai kieltele suuntaan tai toiseen mutta tuo nyt vielä ei oikein kerro mitään minnekkään suuntaan.

   • Proactiv

    kolmas asia. Lopputulos ei kerro totuutta, se on totta. Mutta "matkan" eli jaon varrella tapahtuvat katalyytit sen tekevät.
    Karkeasti arvioituna yli viiden vuoden kokemuksella sanoisin että Pokerstarsin täyden pöydän jaot ovat noin kolme kertaa "villimpiä" kuin muualla pelaamani pelit.
    Riverillä tripsit löytävät pariutuvan pöydän ja flopattu nutsisuora tai väri ei pidä juuri koskaan.
    Mieletöntä actionia on luvassa lähes joka jakoon. Innovatiivisimmat ohivedot verkossa.
    Paratiisisaarien poijaat ovat keksineet sellaisen koodin että rake nauraa ja dollari hymyilee.

    Pokerstars on ainoa saitti jossa ROI:ni on miinusmerkkinen. Muualla se on ollut yli 150% jo neljä vuotta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   177
   5521
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   530
   2510
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   551
   2298
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1791
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   82
   1678
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   17
   1408
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   14
   1160
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   263
   1148
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   244
   1070
  10. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   336
   1053
  Aihe