Kummallista tinnitusta

ärsyttää

Onko muita joilla jotain vastaavanlaista tinnusta kuin minulla. Makuulla ollessa tinni helpottaa ja soi vain aika tasaisesti toisessa korvassa. Ylhäällä ollessa jonkun aikaa alkaa tinnitus voimistua ja alkaa kuuluua ikävää piippailua joka on häiritsevää. Voisiko niskoissa ym olla jotain vikaa? Ja vaiva on vain toisessa korvassa.

7

687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuulemise

      jokin välikorvaperäinen toiminnallinen ongelma

      • + + + + +

        Minulla on juuri päinvastoin. Kuuluu makuulla muttei seistessä.
        En tiedä mitä on.
        Ei lääkärikään tiennyt.


      • ärsyttää

        Oletko käynyt tutkituttamassa korvia lääkärissä? Minulla pohjalla varmaan meluvaurio mutta en usko että se on kokonaan syyllinen tähän kummalliseen piippailuun.


    • Kivuton

      Huonosti toimiva tasapainoaisti aiheuttaa lihasjännitystä ja samalla lisää adrenaliinin eritystä.
      Se yliherkistää aisteja, jonka vuoksi esim. kuulohermo voi kuormittua ja aiheuttaa tinnitukseksi
      kutsuttuja ääniaistimuksia.
      Tasapainoaistia hoidetaan asentohoidolla, joka tarkoittaa toistuvasti itsehoitona tehtäviä liikesarjoja. Hoidon teho perustuu painovoiman hyväksikäytöön ja sen välitön vaikutus on lihasten rentoutuminen.

      Lisätietoja osoitteessa asentohoito.auttaa.fi

    • wennalis

      Mulla oli just tollaista kolmen viikon ajan ( toinen korva pihisi ja surisi ja vingahteli, epäilin meluvaurioksi! )- makuulla tinnitus loppui kun nukuin tinnittävän korvan puolella, paheni ylhäällä ollessa. Sitten hoksasin, että leukani ovat aivan jännittyneet tinnittävän korvan puolelta. Venyttelin ja hieroin niitä aikani - ja eikös vaan tinnitus hellittänyt ja kuulokin parani! Kävin muuten korvalääkärilläkin; hän epäili meluvaurioksi!

    • Välissähän se

      Todennäköisesti kyse on juurikin välikorvasta. Mikäli ongelma on siellä/siihen johtavassa korvatorvessa, saa olla onnellinen, sillä asia on korjattavissa tai korjaantuu, poikkeuksetta. Ainakin itseäni helpottaa tietää, että ääni syntyy heti tärykalvon toisella puolella, eikä missään aivojen hermoradoilla (Fyysinen tapaturma tai meluvaurio sijoittuvat tänne).

      Aiemmin mainittu leukojen jännitys liittyy juuri korvatorveen.
      Jännitys, väärä purenta tai jopa viisauden hammas voivat vääntää korvatorvea, puristaa sitä ym. aiheuttaen vääränlaiset paineet välikorvaan. Kannatta käydä hammaslääkärilllä ja venytellä leukoja. Asentohuimauksen venyttelyohjeet toimivat myöskin välikorvan paineongelmiin. Erillinen juttu on sitten korvatorven läppä, joka ei välttämättä toimi, kuten pitää. Tämä voi aiheuttaa paljon korva/poskiontelotulehduksia. Ilma ei kierrä ja bakteerit kertyvät. Hiukan auki oleva läppää väpättää paineessa ja synnyttää ääntä. Itseäni auttoi paljon röörejä avaavat lääkkeet, kuten nasonex, neidonhiuspuunuute, tattari-humala tabletti, duacti, allergialääke, kalanmaksapillerit, "karvakorva" uute. Kannattaa käydä röntgenkuvissa (tai mieluiten magneettikuvissa), joissa voi näkyä korvatorven sakkaa/kasvaimia. Kyseessä voi olla myöskin vain tulehdus tai allergia/home.

      Ongelma voi poistua tosiaan myöskin itsestään. Tyypillinen esimerkki tähän on välikorvan lihasten värinä/lukkiutuminen, joka ajanmyötä katoaa. Välikorvaan viittaava tinnitus on usein epäsäännöllistä, piippaavaa ja siihen voi vaikuttaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että muutama kuukausi ei ole elimistölle vielä mittään ja muutokset tapahtuvat hitaasti.

      Omalla kohdallani kyseessä on juurikin sellainen piippaava ääni, joka ylös noustessa muuttuu ennemminkin sirinäksi. Olen myöskin havainnut jännän jutun: Kun puren hampaat yhteen kovaa, tinnituskorvan edestä (Välikorva/korvatorven pää) kuuluu kova tsssssssss.... Joka vaikuttaa hiljentävästi ääneen. Kuitenkin tämän äänen syntyminen tapahtuu vain hiljaisuudessa, jolloin korva menee muutenkin helposti lukkoon itsestään. Ileisesti hiljaisuus luo itsessään korvaan painetta tavallista enemmän. Haukottelu avaa korvatorven täysin. Jos itse haukottelen, korva sekoaa aivan täysin ja ääni muuttuu huumaavaksi. Selvä diagnoosi. Olen myöskin sairastanut koko ikäni jatkuvasti poskiontelotulehduksia. Kuuluu kuvaan. Ääni on hiljentynyt reilusti tämän 2kk aikana aloitettuani lääkityksen ja korvatorven/poskionteloiden hieronnan.

      Toivottavasti oli apua!

    • Lisäys

      Kannattaa myöskin kuunnella, että onko hengityksellä tekemistä piippauksen kanssa. Itselläni korvatorven kautta kulkeva ilmavirta (nenähengitys) aiheuttaa selkeää äänen voimisumista. Jos paineongelma on joskus erityisen voimakas, voi se aiheuttaa korvan lukkoontumista tai oman äänen kuulumistä päässä. Jälleen kerran itselläni tämä tapahtuu yleensä urheilun jälkeen. Ei aavistustakaan, mitä biologisella tasolla tapahtuu, mutta tällöin tuntuu selkeästi, miten kylmä hengitysilma matkaa oikeaan välikorvaan ja oma ääni alkaa kuulumaan siellä. Tämä tosin loppuu yleensä päivän aikana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      232
      2046
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1787
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      106
      1209
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1140
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1095
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1015
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe