Lääkekannabista epilepsiaan

ei_enää_rivatrillia

Hei. Itselläni todettiin epilepsia kun olin 15v. Sitten aloitettiin lääkitys absenorilla, jonka ansiosta paino nousi 25kg ja munasarjat monirakkuloituivat. Nyt syön keppraa 1500mg aamuin illoin ja yöksi 3*2mg Rivatrillia. Tuosta riva määrästä olen vielä koko päivän ihan tokkurassa. Olen kuullut, että lääkekannabis olisi hyväksi epilepsiaan. Tietääkö kukaan ketään lääkäriä, jolta saisi helpoimmin reseptin? Olen kuullut, että turussa olisi ainakin joku lääkäri, mutta en valitettavasti tiedä nimeä.
Kiitos kaikille jo etukäteen.

10

931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • exx-kofeinisti

      Lääkekannabisreseptiä ei ole mahdollista saada Suomessa, yksityislääkärit eivät saa määrätä, ainoastaan kipuklinikat, ja lääkekannabis ei kuulu kipupoliklinikoiden politiikkaan Suomessa. Minulla on ollut kroonista hermovauriokipua vuodesta -87, en ole voinut käyttää synteettisiä lääkkeitä terveyssyistä, ja nyt en saa lääkekannabista poliittisista syistä, vaikka hermovauriokipu nimenomaan on lääkekannabiksen indikaatio. Olen muuttamassa Suomesta piakkon.

      Teoreettisesti voisi ajatella kannabiksen saattavan parantaa hippokampuksen toimintaa, sehän estää solukuolemaa ja edistää solujen uudistumista juuri siellä, missä epilepsian pitäisi asustaa. Kofeiini toimii tasan päinvastoin, se edistää solukuolemaa ja estää uudistumista.

      • ???????????

        Tuttavallani on MS-tauti ja hänellä on kylläkin ihan laillisesti saatuna lääkekannabista siihen. Joten kyllä sitä määrätään tässäkin maassa!

        http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/lääkekannabis-yhä-harvinaista/466529


      • exx-kofeinisti
        ??????????? kirjoitti:

        Tuttavallani on MS-tauti ja hänellä on kylläkin ihan laillisesti saatuna lääkekannabista siihen. Joten kyllä sitä määrätään tässäkin maassa!

        http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/lääkekannabis-yhä-harvinaista/466529

        Kymmenkunta ihmistä ehti saada reseptin, ennen kuin yksityisiltä kiellettiin reseptinkirjoittaminen. Kipupolilta voit kysellä, ei tippunut minullekaan, vaikka on mittauksissa todettu pysyvä hermovaurio, johon kannabis on paras lääke. Sanottiin vaan, ettei kannabis kuulu Suomessa kipupolien politiikkaan.


    • 8888888888888

      Tuosta lääkekannabiksesta ei ole kokemusta mutta joskus villissä nuoruudessa tuli kokeiltua sitä ihan tavallista. Mulle se aiheutti kohtauksia, en ollut moneen vuoteen saanut minkäänlaisia kohtauksia mutta kun kokeilin kannabista niin meni varmaan vartti ja seuraavan parin tunnin aikana sain ainakin 10 pientä kohtausta. Mun kohdalla ainakin se vaan aiheutti niitä. Ja kokeilu jäi siihen.

    • Art83

      En suosittele kannabista epilepsian hoitoon. Olen kokeillut 'luomuversiota' kannabiksesta eli leivoin kasvista(ei siis hasis). Vaikka kyseessä ei ollutkaan lääke eli pilleri, johon olisi eristetty vain vaikuttava aine, niin kuitenkin vaikuttava aine oli sama. Vaikutus oli se, että olin vaipumassa transsiin(vaikea pysytellä ruumiissa), joka taas tuntui samalta, kuin olisin kohta saamassa kohtauksen. Olin tajuttomuuden partaalla koko vaikutuksen keston ajan eli n. 6 tuntia (usko tai älä!). Annos ei edes ollut suurensuuri, itseasiassa melko pieni. Pysyin tajuissani kiitos sen, että liikuin ja ääntelin taukoamatta ja kun voimat loppui niin kämppis läpsi kasvoihin ja piti keskustelua yllä. Ei ollut pelottavaa, mutta vaikeaa oli. (siihen on jäänytkin minun kannabis-kokeilut). Toisaalta olen lukenut, että joillakin se on toiminut epilepsian hoidossa, mutta en tiedä minkätyyppisen epilepsian hoidossa.

      Sen sijaan Rivatrilista pääsin eroon kahdessa viikossa akupunktiolla.(olin syönyt sitä n.2vuotta tarpeen mukaan eli n. 3krt/vk) Hoitoon menin tädin raahaamana, itse kun en 'moisiin uskomushoitoihin' millään muotoa uskonut. Rivatrilin sain akupunktiolla pois, mutta Keppraa ja Lamictalia en. Jos kokeilet akupunktiota, niin täytyy muistuttaa, että Suomessa akupunktiohoitaja-nimike ei ole suojattu eli voi kuka tahansa alkaa akupunktiohoitajaksi. Sekään ei takaa, että olisi hyvä hoitaja, kun on lääkäri ja akupunktiohoitaja. Lääkärit voivat käydä parin viikonlopun mittaisen 'akupunktiokoulutuksen' Tampereella ja sanoa itseään sen jälkeen akupunktion ammattilaisiksi. Kiinalaisen lääketieteen kunnon koulutus kun vie ainakin 3 ½ vuotta.

      Seuraavaksi aion kokeilla homeopatiaa. Olen hieman epäileväinen sen suhteen, mutta toisaalta tilanteeni on myös kehno, eikä koululääketiede osaa auttaa paremmin.

      • exx-kofeinisti

        Kannabis voi aiheuttaa tuollaisen reaktion jos kärsit asidoosista. Normaalisti siitä ei tule juuri kolmea keskikaljaa kummoisempi pöhnä.


    • Luonnonlääkäri
    • Kokemiani

      Rivatril oli huoleton epilepsialääke, joten ihmettelen, miksi aioit lopettaa. Aikanaan käytin 2 x 2 mg/vrk. Sinun pitää tasoittaa (jos vielä käytät) annosta, esim. 2 2 2 mg. Tosin oletan, että annostustasi voisi pienentää.

      Samoin luulisi tuon Keppra-annoksenkin aiheuttavan tokkuraa. Saa sen käsityksen, että haluat olla tokkurassa.
      Absenor ja Deprakine lihottavat kokemistani lääkkeistä. En saanut tietää aikanaan, onko minulle tullut monirakkulat Deprakinesta vai ei.

    • Sähköpoika

      Kuten täällä on sanottukin, ei Suomessa ole mahdollista saada lääkekannabista epilepsiaan. Ylipäätäänkin Suomessa lääkekannabiksen saaminen on melko mahdotonta, eipä montaa ihmistä ole jotka sitä saisivat. Ja käsittääkseni kukaan lääkäri ei voi vaan kirjoittaa reseptiä jolla apteekista voi käydä hakemassa kannabista. Apteekeilla ei kai edes ole lääkekannabista.

      En kyllä ainakaan itse alkaisi omin päin "lääkitä" itseäni tavallisella kannabiksella. Kyseessähän on keskushermostoon vaikuttava päihde, mikä voi ihan hyvin laukaista kohtauksen. Etenkin jos on samaan aikaan vielä jokin muu lääkitys päällä!

      Koska itse saan kohtauksen ryyppäämisestä, niin olen päättänyt pysyä erossa muistakin päihteistä. En usko että kannabiksesta on epilepsian hoitoon.

    • Patteri

      Rivatril eli bentsodiatsepiini-lääke on todella koukuttava lääke, itse käytin sitä aikoinaan muutamia vuosia epilepsian hoitoon. Kun halusin siitä eroon, ei se ollutkaan ihan niin yksinkertainen juttu. Siihen vaan jää ilkeästi koukkuun eli riipppuvaiseksi. Mulla meni ainakin puoli vuotta ennen kuin sain sen kokonaan vaihdettua toiseen lääkkeeseen.

      Mitä pidempään sitä joutuu käyttämään, on annosta nostettava pikku hiljaa, jotta lääke pysyy hoitotasolla. Vaikeammaksi käy myös lääkkeen vaihtaminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe