Egyptin Rantalomat

Ressok

Moi, Egyptin matka on suunnitteilla. Meitä kiinnostaa lähinnä rento lököttely beachilla. Mistäpäin Egyptiä löytyy sopivia paikkoja? Onko esimerkiksi Kairossa rantoja? Saako naiset olla bikineissä rannalla ilman limaisia ahdistelijoita?

7

629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • esko¤

      Moi, Sharm el Sheikh on Egyptin parhaita paikkoja rantalomailuun ja erityisesti sukeltamiseen. Sharmissa kannattaa ehdottomasti kokeilla laite sukellusta tai sitten snorklaamista. Jo aivan rannan tuntumastakin löytyy kaloja ja koralleja, joten ihan vain snorklaamallakin näkee jo paljon. Vinkkejä Sharm el Sheikhiin ja Egyptiin voit selata seuraavalta suomenkieliseltä sivustolta.

      Egypti Info: http://www.egypti.suomalaisille.com

    • -moikka

      Kairo on egyptin sisämaassa, eli jos haluat merenrannalle makoilemaan, ei varmaan tuonne kairoon kannata mennä. Yleisistä rannoista en tiedä, mutta ainakin hotellin rannalla saa olla ihan rauhassa ilman tunkeilijoita. Paikallisia ei ilmeisesti niille edes päästetäkkään. Itse ainakin pidin egyptistä kovasti, mutta eityisesti naisilla saattaa paikallisten miesten kanssa tulla vaikeuksia, mutta jos pitää pään kylmänä ja korvat tukossa pärjää varmasti :)

      • vesimies11

        Mä kokeilin kanssa lomallani tota snorklaamista ja täytyy kyl sanoa et en ois iki päivänä uskonu miten paljon siel on kaloja yms. suosittelen!!!


    • Ei ikinä Egyptiin

      Nainen pärjää jotenkin Egyptissä miehen seurassa , jos mies pystyy puolustamaan naistaan.
      Siellä tavallinen ihminen on vääräuskoinen ja siis arvoton. Raha on ainoa tekijä millä on arvoa.
      Alkoholia maassa ei myydä joten ne täytyy ostaa ennen sinne menoa.

      Vatsataudit on yleisiä ja varaa rahaa lääkäriin.

      Egyptissä ei ole mitään muuta kun sukeltaminen.
      Rannalla loikoilu tietenkin menettelee ja rantoja vartioikin poliisit, että paikalliset eivät pääsisi sinne.

      Mä olen käynyt egyptissä ja en mene enää koskaan sinne.
      Matkavakuutukset on turhia paikallisille, mutta se on oltava, sillä saat anoa maksamiasi lääkäripalkkioita takasin sitten suomessa .. vakuutusyhtiöltäsi.
      Vain hölmö lähtee siihen maahan ilman henkivakuutusta.

      Kertokaa muutkin nyt realistisia kokemuksianne sieltä !

      Onkohan porukka vieläkin niin järkyttyneitä , että eivät osaa kirjoittaa?
      ..vai eivätkö halua varoittaa muita?
      Venäläisiä on sitten kiusaksi asti ja hyvin runsaasti .

      • ....

        Nainen pärjää Egyptissä siinä missä mieskin, ja sitä paremmin mitä paremmin puhuu englantia ja opettelee muutaman sanan arabiaa. Alkoholin takia ei kannata matkustaa kotoa mihinkään, kyllä loma Egyptissä kuluu ilman kaljaakin, en juo sitä Suomessakaan koskaan.

        Vatsataudit vaivaavat matkustajia, ei kuitenkaan kaikkia. Itse olen välttynyt, mutta "kolmas kerta toden sanoo", en ole vielä testannut tuota kansanviisautta.

        En sukella koska korvat menee lukkoon ja käytän silmälaseja, en piilareita. Hotellien rannat on vartioitu ja tarkoitettu lomalaisille, onhan se parempi kuin maksullinen rantatuoli, joita on useissa Välimeren kohteissa.

        Vakuutuksista olen samaa mieltä: meillä on liikennevakuutus, autovakuutus, veneelle vakuutukset, tavalliset tapaturmavakuutukset, kotivakuutus ja jatkuva matkavakuutus. Vain hölmö jättää vakuutukset ottamatta vaikka asuukin Suomessa.

        Itse nautin eniten kaikesta erilaisesta: musiikki, ruoka, kieli, tavat, asenne elämään. En ole mikään shoppaaja, joten basaarit kierrettiin kaukaa, en tiedä olisinko maksanut liikaa tai osannut tinkiä, kun sillä ei kerta kaikkiaan ole merkitystä.
        Ei sovi unohtaa historiallisiakaan kohteita, niitä joita meille on näytetty James Bond -elokuvissa tai historiadokumenteissa. Siihen aikaan isoteltiin rakentamalla. Taidankin toivoa seuravaksi tasasynttäripäivän lahjaksi lahjakorttia Niilin risteilylle.


    • Reissari.

      Tervehdys.

      Tulimme itse juuri Egyptin Hurghadasta ja ainakin siellä onnistuu rento lökettely beatchilla, ilmat takuuvarmat (meillä viikon aikana joka päivä paistoi aurinko ja lämpöä aina yli 25c. päivällä) Hetelleilla yleensä omat rannat aurinkotuoleineen ja rannalla ravintoloita/ tarjoilua suoraan aurinkotuoleille.

      Muutama plussa ja miinus egyptistä:

      Plussat:
      -lämminta
      -aivan uskomattoman kaunis/puhdas punainenmeri!
      -ystävällisiä ihmisiä/ palvelu pelasi ainakin meidän hotellissa loistavasti (The GrandHotel)
      -Halpoja tuliaisi (tosin hirveän tinkaamisen jälkeen) mm. iso rantapyyhe n. 2,6e. lasten t-paita 0,65, aitoa nahkaa oleva tyylikäs käsilaukku 16e. , aivvan uskomattoman hienoja lasikoristeita alk.1e kulta n. puolet halvempaa kuin suomessa jne....

      Miinukset
      -todella rasittavia kauppiaita basaareilla (jos haluat päästä helpommalla kannattaa välillä esittää ettei osaa mitään muuta kuin suomea)
      -likaista kaupungilla (vastaavasti hotelleilla kaikki viimeisen päälle puhdasta)

      ja lopuksi muutama vinkki matkalle mukaan:
      -ottakaa käsidesiä mukaan (pienipullo joka mahtuu taskaan ja isompi huoneeseen) ja kannattaa käyttää paljon niin pienentää vatsataudin riskiä (varsinkin rahankäsittelyn jälkeen kannattaa käyttää suosittelelivat oppaat)
      -tinkiminen kuuluu maan tapoihin ja alussa kannattaa tiputtaa hinnasta heti -70% ja alkaa siitä tinkimään... ja kannattaa lähteä kaupasta pois jos eivät tiputa hintaa tarpeeksi sillä monesti juoksevat sitten perään ja suostuvat viimeiseen hintaasi!
      -veden hinnoissa siellä suuria heittoja (meidän hotellilla maksoi pullo 10.peseetaa ja kun käveli 500m toiseen kauppaan niin sieltä sai 2.peseetalla!
      -ottakaa ihmeessä matkavakuutus ja monissa hotelleissa on oma lääkäri jonka voi pyytää esim. huoneeseen jos vatsatauti iskee!
      -retkiä ei kannata varata suomesta vielä sillä paikallisia retken tarjoajia on paljon ja hinnat paljon halvempia kuin matkatoimistojen (tosin retket silloin aina englaninkielisiä)

      Että eikun nokka kohti Egyptiä ;)

      Ps. Olimme lasten kanssa ensimmäisellä ulkomaanmatkalla egyptissä (nuorin 4v.) ja kaikki onnistui tosi hyvin!

      • PöllöHuu

        ja peseta valuuttana! HAH! Anna mun nauraa :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe