Valvontakamera

Hei, onko herrasväellä kokemusta valvontakameran käytöstä/asennuksesta. Ulkokäyttöön tulevan kameran tulisi pystyä WLAN:in kautta lähettämään liiketunnistimen perusteella kuvia sähköpostilla tai ehkä kännykkään...Öisinkin, jos mahdollista, taitaahan noitakin olla saatavilla.

P.S Seuraavantyyppiset vastaukset ei-toivottuja:
- Mikset pöljä Googlaa itse!
- Saakelin pervo, mitäs pihaasi vahdit
- jne.

Kiitos, jos oikein tuotenimiä ja käyttökokemuksia saisi...
Ilmoita

Terve,

katso esim. www.verkkokamera.fi -sivusto. Sieltä löytyy hyvää faktaa tästä aiheesta.
Itse ostin Panasonicin BL-C111 -verkkokameran (hinta noin 200 €), mutta jos haluat langattoman mallin niin osta BL-C131. Se on ehkä satasen kalliimpi. Molempia löytyy myös esim. UK nettikaupoista muutaman kympin halvemmalla. Itse tilasin omani amazon.com:sta ja se tuli viikossa Englannista.
Sain oman asennukseni toimimaan eilen, mutta sitten hajosi WLAN-reititin ja en päässyt kokeilemaan vielä kuinka kuvat siirtyvät sähköpostiin.
Ilmoita
Virittelin oman systeemini ihan hiljattain.

Jos tarkoituksena on rikosten torjunta (tai siis todisteiden saaminen) niin systeemin täytyy olla varmatoiminen. Tämä sulkee käytännössä kaikki WLAN-viritelmät pois, koska WLAN-yhteys saattaa ajoittain pätkiä tai hidastella, varsinkin jos lähipiirissä on muita WLAN-verkkoja samalla kanavalla.

Siksi toiseksi WLAN on tässä käytössä ihan turhakin, koska joudut kuitenkin vetämään johdon sähkönsyöttöä ja/tai kotelon lämmitystä varten (ulkokameralle). Todellinen langattomuus ei siis toteudu jos käytetään jotakin ammattikäyttöön suunniteltua, OIKEAA valvontakameraa. Virransyöttö voi kuitenkin tapahtua verkkokaapelia pitkin (PoE), jolloin yhden kaapelin veto riittää.

Jos aiot käyttää kuvaamaasi valvontamateriaalia todisteena rikostapauksissa, on tallennuksen tapahduttava MJPEG tai JPEG-muodossa! MPEG4-tallenteet eivät kelpaa todisteeksi mihinkään. Huomioi tämä kameraa hankkiessasi.

Mikä siten erottaa oikeat valvontakamerat leluista? Esimerkiksi se, että oikeassa valvontakamerassa on vaihdettavat objektiivit, joten voit tilanteen mukaan valita juuri sellaisen polttovälin kuin tarvitsee. Valovoima näissä on ihan eri maailmasta kuin lelukameroiden muovilinsseissä. Hyvässä valvontakamerassa on myös herkkä kenno. Kennon koko ratkaisee kameran herkkyyden, kennon tulisi olla mahdollisimman suuri. Osa kameroista toimii myös täysin pimeässä, kun valvottava alue valaistaan sopivalla IR-säteilijällä. Oikea valvontakamera myös näyttää valvontakameralta, lelu taas muistuttaa esimerkiksi pastillirasiaa pyöristetyillä kulmilla. Oikeassa kamerassa on myös standardi kamerakierre, jolla sen voi helposti kiinnittää mm. ulkokoteloon.

Ulos asennettavalle kameralle tarvitaan lämmittävä/jäähdyttävä ulkokotelo. Tämä suojaa kameraa mm. vesisateelta ja pakkaselta, mutta myös ilmassa olevilta epäpuhtauksilta ja saasteilta. Ilman ulkokoteloa kameralle ei voi odottaa kovin pitkää käyttöikää. Ulkokotelolla varustettu kamera toimii -40 pakkasasteeseen asti. Koska kotelo on umpinainen, tarvitaan kesäisin myös jäähdytystä, koska kamera lämpenee aina hieman. Ulkokotelon voi asentaa vapaasti myös siten, että se on alttiina sateelle.

Liiketunnistus onnistuu monilla kameroilla suoraan kuvan perusteella ja ne osaavat mm. lähettää kuvia sähköpostiin tai videoita FTP:llä. Itse kuitenkin päädyin PC-pohjaiseen liiketunnistukseen koska maskin määrittely (kuva-alue, jolta liikettä tunnistetaan) onnistuu paljon tarkemmin. Ota huomioon, että jos kuvassa näkyy esimerkiksi puita/pensaita jotka heiluvat tuulessa, ne voivat aikaansaada turhia hälytyksiä. Hyvässä kamerassa on toki myös sisäänmeno erilliselle PIR-liiketunnistimelle.

Toinen ongelma joka voi tulla vastaan kameran oman liiketunnistuksen kanssa on rajallinen muistin määrä silloin, kun halutaan tallentaa videota hälytystilanteessa. Itse halusin, että videotallennus alkaa muutaman kymmenen sekuntia ENNEN kuin liikettä on havaittu, jatkuen minuutin siitä kun liikettä ei ole enää havaittu. Tämä ei kameran sisäisen liiketunnistuksen kanssa oikein onnistunut, koska kameran muisti ei riitä videon puskurointiin kymmeniksi sekunneiksi järkevällä kuvanopeudella. Ennen hälytystä tapahtuva tallennushan edellyttää sitä, että jossain on oltava jatkuvasti muistissa viime hetkien tapahtumat, eräänlaisessa rengaspuskurissa.

Oma hankinta oli Intellinetin 550291 kamera (Full D1, 720x576 resoluutio), siihen sopiva optiikka, lämmittävä/jäähdyttävä ulkokotelo sekä 140 LEDin IR-säteilijä. Säteilijän teho riittää maksimissaan muistaakseni 80 metrin päähän. Tämä noin 650 euroa. Valvonta/liiketunnistus/tallennus tapahtuu Netcam watcher softalla, joka maksaa yhdelle kameralle noin satasen verran (lisenssiä voi myöhemmin laajentaa useammalle kameralle). Kamera sekä ulkokotelon lämmitys toimivat suoraan verkkosähköllä, jota UPSin kautta sinne syötetään.

Mielestäni tuo ei ollut paha hinta ammattikäyttöön tarkoitetusta laitteesta, jolla on elinikäinen takuu. Laite joutuu ulkokotelosta huolimatta aika koville kun se kuvaa 24h vuodesta toiseen umpinaisen kotelon sisällä, joten elinikäinen takuu on oikeasti kova juttu.

Sinänsä minulle olisi riittänyt hieman halvempikin kamera (mm. liiketunnistusta ei sitten lopulta tarvittukaan kun se päätettiin hoitaa PC-softalla), mutta tuo oli ainoa IR-valolla toimiva kamera. Toki myös tavallisesta kamerasta voi modata IR-valolla toimivan, mutta tässä tapauksessa haluttiin että kameralla on voimassa oleva takuu, jonka voi kyllä unohtaa jos kameraa modailee itse.
Ilmoita
Sellainen juttu unohtui äskeisestä, että jos virittelet tallentavan järjestelmän niin huomioi myös pari lakiasiaa:

- Et saa tallentaa naapurin pihan tapahtumia (yleinen katu yms. saa kuitenkin näkyä kuvassa)
- Alueelle pitää kiinnittää ilmoitus tallentavasta kameravalvonnasta
- On laadittava rekisteriseloste (tallentava kameravalvonta muodostaa nimittäin henkilörekisterin)

Nämä ovat tärkeitä varsinkin sitten jos joudut käyttämään tallentamaasi aineistoa todisteena jossain. Homma pitää siten tehdä pykälien mukaan, muuten joudut itse syytteeseen salakatselusta tms.
2 VASTAUSTA:
Tuskinpa omalla tontilla on tarpeen laitella mitään kylttejä. Sittenhän niitä täytyisi olla joka paikassa tyyliin: "Alueella kyttäävä vanhapiika" Sellaisessa tallennuksessa havainnot lisäksi värittyvät ao. "valvojan" paranoian mukaisiksi.
Camera obscura kirjoitti:
Tuskinpa omalla tontilla on tarpeen laitella mitään kylttejä. Sittenhän niitä täytyisi olla joka paikassa tyyliin: "Alueella kyttäävä vanhapiika" Sellaisessa tallennuksessa havainnot lisäksi värittyvät ao. "valvojan" paranoian mukaisiksi.
Kukin kuvaa miten lystää, mutta sitten jos tarvitset aineistoa todisteeksi rikostapauksissa on kuvaaminen tehtävä pykälien mukaan (ja tallenteet on oltava JPEG/MJPEG muotoisia, MPEG4 ei käy). Jos et noudata määräyksiä, voit joutua itse qseen kun yrität käyttää aineistoa todisteena. Pahimmassa tapauksessa aineiston todistusarvo hylätään kokonaan. Toisiksi pahimmassa tapauksessa joudut itse sakotuksen kohteeksi, jos olet kuvannut vastoin säädöksiä.

Tuolta lisää:
http://www.tietosuoja.fi/28994.htm
+Lisää kommentti
Tosta edullisesti $85.57
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29014~r.34774240
Suomessa vastaavat maksaa 200ekee.

Osaa lähettää kuvat sähköpostiin ja kännykällä voi ohjailla ja katsella.
Näkee myös yöllä (nigth vision IR)
1 VASTAUS:
Laajakulma linssi (vanha irti)
http://dealextreme.com/details.dx/sku.15237~r.34774240
Lisää juttua
http://www.gadgetvictims.com/2009/08/ip-camera-super-client-for-foscam.html.
http://www.gadgetvictims.com/2009/09/yet-another-firmware-for-foscam-fi8908w.html
Virta adapteri:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3529~r.34774240

Lähes samanlainen, mutta onko parempi? (kai se on, kun muutaman taalan kalliimpi;)
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26358~r.34774240

Ilman kääntelyä,mutta taitaa olla parempi pimeänäkö:
IP Wireless WIFI/LAN 300K CMOS Waterproof Camera with 40-LED IR Night Vision $111.20
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29918~r.34774240
Voi olla hyväkin peli varsinkin jos Linuxista hiukan perillä.

Edullinen pikkukamera $60.95
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32208~r.34774240
+Lisää kommentti
Uusi malli jossa SDHC-muistikortille paikka
http://dealextreme.com/details.dx/sku.32124~r.34774240
802.11a/b/g WIFI LAN 300KP H.264 IP Camera with Audio and 8-LED Night Vision
Price: $170.56
4 VASTAUSTA:
Yäkshyi, mitä leluja!

Tästä saman tien kunnollinen:
http://us.sanyo.com/High-Definition/Full-HD-1080p-Day-Night-Network-Camera

Saa hieman tunnistettavuutta valvontakuville, tuollaisten lelujen tuottamista pikselimössöistä kun ei kuitenkaan saa mitään selvää rikoksen tapahduttua.
pro sen olla pitää kirjoitti:
Yäkshyi, mitä leluja!

Tästä saman tien kunnollinen:
http://us.sanyo.com/High-Definition/Full-HD-1080p-Day-Night-Network-Camera

Saa hieman tunnistettavuutta valvontakuville, tuollaisten lelujen tuottamista pikselimössöistä kun ei kuitenkaan saa mitään selvää rikoksen tapahduttua.
Tuolla ei suomalaisessa räntäsateessa tee yhtään mitään.
dddsdsdsdsdsd kirjoitti:
Tuolla ei suomalaisessa räntäsateessa tee yhtään mitään.
Ulkokäyttöä varten on lämmitetyt ulkokotelot. Tuollaisen kameran saisi jopa ihan standardikoteloon kun on standardi kiinnitykset ja vekotin on muutenkin oikean valvontakameran muotoinen. Kotelossa tuo kyllä kestää räntäsateet ja lumimyräkät, eikä lämmitetty kotelo mene edes lumimyrskyssä "tukkoon". Hyvä ulkokotelo maksaa alle satasen, joka on niin vähän ettei sen takia kannata sijoittaa kameraa huonosti jonnekin sisätiloihin.

Ai juu, kun näkyy IR-malli olevan niin IR-säteilijä vielä kaveriksi niin kuvaa vielä täysin pimeässäkin. Kun sijoittaa hieman edemmäs kamerasta niin räntäsade ei haittaa mitään.
isoveli valvoo kirjoitti:
Ulkokäyttöä varten on lämmitetyt ulkokotelot. Tuollaisen kameran saisi jopa ihan standardikoteloon kun on standardi kiinnitykset ja vekotin on muutenkin oikean valvontakameran muotoinen. Kotelossa tuo kyllä kestää räntäsateet ja lumimyräkät, eikä lämmitetty kotelo mene edes lumimyrskyssä "tukkoon". Hyvä ulkokotelo maksaa alle satasen, joka on niin vähän ettei sen takia kannata sijoittaa kameraa huonosti jonnekin sisätiloihin.

Ai juu, kun näkyy IR-malli olevan niin IR-säteilijä vielä kaveriksi niin kuvaa vielä täysin pimeässäkin. Kun sijoittaa hieman edemmäs kamerasta niin räntäsade ei haittaa mitään.
Simppeli langaton kamera alle 30 ekee.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.17781~r.34774240
Wireless 1.2GHz RF 12-IR Night-Vision Weatherproof Security Surveillance Camera w/AV Receiver (PAL)
Price: $39.91

Voi laittaa vaikka telkkarin RCA-liittimeen kiinni ja katella sohvalta kuka on etuovella.
Vois se olla hyvä linnunpönttökameranakin.
+Lisää kommentti
Moro!

Itse tilasin Trivision HD kamerat www.valvoja.net verkkokaupasta. kauppias antoi minun ensin tutustua videon laatuun ja päätin valita HD laadun. Nyt kamerat olleet ulkona n. 11kk ja ainakin vielä toimii ( koputan puuta). Asennus oli helppo, johdot vain kiinni ( on ilmeisesti langaton verkkokin mutta ei ollut itsellä tarvetta). Varkaita ei ole enää näkynyt ja toivottavasti eivät enää meidän pihamaille tulekkaan! Turvallista Joulua!
1 VASTAUS:
Eipä tulis mieleenkään.
+Lisää kommentti
mites seppo76 noiden kameroiden laatuja mahdoit tarkistella?
Ilmoita
Y-cam valvontakameroiden ilmainen 7 päivän pilvitallennus myyntikikkaa. Mahtipontisesti markkinoidaan tuota ilmaista pilvitallennusta. Laitevalmistaja ottaa vuoden päästä kamerat hallintaan ja laskutus alkaa 7 päivän ilmaisesta pilvitallentamisesta.
Ilmoita
Verkkokaupassa Fuj:techin Drop HD ‐IP-kamera nyt 9,90 eur. Tosin taitaa olla tarkoitettu lähinnä sisäkäyttöön.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/65504/hbvcf/Fuj-tech-Drop-HD-IP-kamera
Ilmoita
Itsellä on 4 kpl näitä käytössä. Vanhimmat 3v sittenhankittuja. Pelkkä kamera 24€
http://www.dx.com/fi/p/cotier-1080p-2-0mp-ahd-bullet-camera-w-3-6mm-1-2-7-cmos-cam-455207

Tässä koko 8 kameran setti
http://www.dx.com/fi/p/cotier-n8bm-kit-night-vision-p2p-1080p-8ch-ip-camera-white-eu-plug-431588

Tässä näppärä WLAN-kamera joka nauhoittaa myös ääntä.
http://www.dx.com/fi/p/escam-q6-onvif2-4-2-1-0mp-mini-wireless-ip-camara-black-us-plug-454924

Jos tilaa tuolta varmista EU-plug.
Ilmoita
Trolli kirjoittaa palstan aiheen ohitse ja nostaa vanhoja aiheeseen liittymättömiä viestejä.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/8780909/seiko-kellon-rannekkeen-lyhentaminen#comment-92308602
Ilmoita
Foscam FI9805W 130e H:ki . Wifi 1,3Mpix ir-valo . Lähettää kuvat spostilla osoitteisiin. Vaatii vain 230Vac pistorasian. Pc asetukset data kaapelilla. Asetetaan lähettäjä-osoite ja posti-palvelin esim: minunkamera@hotmail.fi posti.saunalahti.fi .
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Valvontakamera

Hei, onko herrasväellä kokemusta valvontakameran käytöstä/asennuksesta. Ulkokäyttöön tulevan kameran tulisi pystyä WLAN:in kautta lähettämään liiketunnistimen perusteella kuvia sähköpostilla tai ehkä kännykkään...Öisinkin, jos mahdollista, taitaahan noitakin olla saatavilla.

P.S Seuraavantyyppiset vastaukset ei-toivottuja:
- Mikset pöljä Googlaa itse!
- Saakelin pervo, mitäs pihaasi vahdit
- jne.

Kiitos, jos oikein tuotenimiä ja käyttökokemuksia saisi...

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta