filmien saatavuus

ananoni

onkos muilla asiasta tietoa... filmeja ei saa enää ostettua liikkeistä. Fotoliikkeiden varastot alkavat loppua pikkuhiljaa....Fujia ei saa enää uutta ollenkaan, Agfa on harakirifilmiä, jonka jälki on kauheaa, Kodakkia saa vielä jonkin verran...Konicaa vielä olisi saatavilla.... eli filmiaika alkaa olla oikeasti ohitse, ilmeisesti jo tämän kevään kuluessa.... :)

9

945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pinhol

      Menee vähän ohi aloituksen aiheen, mutta kiinnostaisi tehdä filmiä itse.

      Onkohan kellään kokemusta esim. vanhanaikaisen lasilevyfilmin valistamisesta ja sille kuvaamisesta?

    • filmikko

      tänä, eikä seuraavana keväänäkään.
      Jos luottaa vain paikallisten fotoliikkeiden valikoimiin ja puheisiin, niin varmasti siellä annetaan sellainen kuva, koska "tikiähän sen pitää olla". Ei ne kehtaa enää pitää varastoissaan hyviä filmivalikoimia, koska se ei tuota siinä määrin, kuin digiroipe ja samalla niiden tietämys häviää filmipuolelta.
      On ostettava netin kautta niiltä firmoilta, jotka panostavat filmeihin ja analogiseen kuvaukseen. Myös uusia filmejä on tullut jatkuvasti markkinoille, joten kyllä tarjontaa on.

      Huumorimielessähän tuo olikin varmaan tuo edellinen viesti tehty, mutta kyllä näin tosiaan normaaleissa fotoliikkeissä tilanne onkin.
      Ei Suomessa hyvin palvelevia fotoliikkeitä enää ole hyvin monta.

      • JizLaz

        Ei tosin vielä ja tuskinpa vuoden -12 joulunakaan mutta kun ollaan vuodessa 2020 niin kovin vähän filmille silloin kuvataan, niin ja se kymmenen vuotta on kvartaalitaloudessakin lyhyt aika, ja juuri tuosta kvartaalista johtuen filmi tulee häviämään. Toinen asia on tallenteiden välinen paremmuus, itse kyllä kuulun ehdottomasti digimiehiin vaikka tulikin filmille kaksikymmentä vuotta kuvattua. Yksi digin ehdoton voima on sen älytön herkkyys verrattuna filmiin, ja nyt jo aivan käyttökelpoisena. Yllättävän hyviä kuvia tulee vielä 6400 ISOllakin, ja alueella millä kuvaan se 6400 on hidas eli tähtikuvaus.


      • filmikko
        JizLaz kirjoitti:

        Ei tosin vielä ja tuskinpa vuoden -12 joulunakaan mutta kun ollaan vuodessa 2020 niin kovin vähän filmille silloin kuvataan, niin ja se kymmenen vuotta on kvartaalitaloudessakin lyhyt aika, ja juuri tuosta kvartaalista johtuen filmi tulee häviämään. Toinen asia on tallenteiden välinen paremmuus, itse kyllä kuulun ehdottomasti digimiehiin vaikka tulikin filmille kaksikymmentä vuotta kuvattua. Yksi digin ehdoton voima on sen älytön herkkyys verrattuna filmiin, ja nyt jo aivan käyttökelpoisena. Yllättävän hyviä kuvia tulee vielä 6400 ISOllakin, ja alueella millä kuvaan se 6400 on hidas eli tähtikuvaus.

        Tänä päivänähän puhutaan digikameroiden yhteydessä juuri siitä, miten pimeässä vielä kuvan saa. Koska digi mahdollistaa suuremman numerollisen vertailun eri ominaisuuksissa (onhan koko digi vain ykkösiä ja nollia), niin sehän on mitä parhain markkinointimenetelmä.
        Itselleni valokuvaus, vaikka ihan pelkkänä harrastelijana, on muutakin kuin numeroarvojen vertailua ja siksi digi ei ole minun juttuni kuin rajoitetusti.

        Maailmassa on niin paljon filmille kuvaajia, että en huolehdi lähivuosikymmenien filminsaannista. Siitä on hyvä tämä globaali maailmantalous, että ostopaikkana on koko maailma, eikä vain pelkästään tämä digihurmioiutunut Suomi. Täällähän filmille kuvaavaa pidetään kummajaisena. Laittaa se kuitenkin miettimään, kun näkee vanhalla hienolla mekaanisella kameralla kuvaavan, että mikähän siinä kiehtoo. Hyvin suuri joukko on myös löytänyt filmille kuvaamisen uudestaan kyllästyttyään "karkkikaupassa" mässäilyyn.
        Olen vakuuttunut siitä, että filmikuvaus pysyy digin rinnalla ikäänkuin toisena taiteen muotona, eikä niitten vertailu siis ehkä ole edes järkevää. Eihän valokuvaus ole syrjäyttänyt esim. muotokuvamaalaustakaan.


    • analori-

      Filmiä löytyy maailmalta enemmän kuin ehdit kuvaamaan ja uutta pukkaa tehtaasta ulos. Suomi on sen verran marginaalialue missään bisneksessä ettei tänne kannata tuoda filmiä kuin pari pakettia vuodessa. Maailmalla sitä kuitenkin menee kaupaksi ja siksi sitä myös tehdään. Kyllä sitä filmiä tehdään vielä muutaman kymmenen vuotta.

    • ainakin

      On siellä varmaan kinariakin, koska 6x6 valikoima on ihan kelvollinen.

      • RoadWarrior

        Joskus vuosi sitten kävin kysymässä Postitalossa, ja mv-kinofilmejä ei ollut.

        Krunikan Telefoto onneksi pelastaa. Suoraan hyllystä löytyy jo kaikki peruskama.


    • filmix

      ei se filmi mihinkään lopu. Voit valita jonkin muun liikkeen jos väittävät että loppuu ja itse tarvitset filmiä. Kyseinen myyjä ei sitten varmaankaan aio myydä, vaan ei taida olla sitten mitenkään asiaa harrastavien tiedossa/suosiossa ko liike.

      Helsingissä filmiä löytyy vaikka millä mitoin esim Foto1:ssä, Telefotossa ja Anttilassa!
      Kehityspalvelujakin löytyy. Itse käytän Foto1:stä ja omaa kylppäriä.

      Mutta totta se on, suurin osa kameran käyttäjistä käyttää digiä eikä enää filmiä. Yhä enevässä määrin kuvaajia on vain digiajalta eikä lainkaan filmiajalta. Sekin rajoittaa myyntiä.

      Tosin, edelleenkään ei aivan parhaita filmejä lyödä digillä, ellei sitten mitata sitä kuinka nopeasti kuva on katselukunnossa.

    • kanikoni..

      http://www.123prolab.com/

      Jos mv-filmit kiinnostaa niin tuolta hepulta löytyy filmit ja kiisselit ja ämpärit, ja opastus kuinka homma hoidetaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 190
      2234
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2054
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      165
      1830
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      164
      1675
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    6. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      18
      1280
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      14
      1168
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1168
    Aihe