Ilmastoinnin kompressori ei käynnisty

Rainhold

No eihän sen tietenkään pidäkään käynnistyä näissä pakkasissa mutta epätavallinen ajankohta ilmastointilaitteen huoltoon tuli eteen kun selvisi ettei sitä ole koskaan huollettukaan 04:een Aveen (käytettynä hankittu) ja ajattelin ettei ainakaan sesonkiaikana tarvitset huollattaa, on sitten helteillä kunnossa.

Vein pajalle ja tarkoitus oli putsata ja vaihtaa litkut. Se tehtiin mutta huolto ilmoitti, että kompressori ei käynnisty!
Tunnin verran auto oli sisällä ja saattaa olla, että joku anturi oli vielä jäässä, eikä antanut kompuran käynnistyä.

Huonompi vaihtoehto olisi yli 1000 euron kompuran vaihto (jos se on hajonnut) ja siihen 600 euron työt päälle (vai mitä se maksoi...)

Onkohan syytä huoleen?

11

15187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eerops

      Edelliseen Aveeni -03 huollatin ilmastoinnin muistaakseni vuonna -07 touko-kesäkuun vaihteessa. Toimenpiteiden jälkeen korjaamolla (Toyo-merkkikorjaamo) eivät saaneet kompuraa käyntiin, mutta aikansa tutkittuaan ja yritettyään saivat käyntiin. Toimi OK vaihtoon asti.

      Kovin kylmässä ilmastoinnin ei tietääkseni pitäisi käynnistyäkään, ohjekirjassa lämpötilarajat. Talvella kuitenkin pitäisi ilmastointia käyttää noin kk välein, toimiakseen kunnolla kesällä. Toimiko kompura varmasti ennen huoltoon vientiä?

      • Rainhold

        Niin se ilmastoinnin toimivuus ennen huoltoa on vähän arvailua koska viimeisistä helteistä (oliko niitä edes viime kesänä) on aikaa!
        Kyllähän sitä syksyllä tuli rullaluistelulenkin jälkeen, hikisenä kun autoon meni, tuli laitettua ilmastointi päälle jotta ikkunat pysyy auki - ja tuntui pysyvän. Tiedä sitten olisiko ilman jäähdytystäkin pysynytt auki?

        Mitähän ne siellä huollossa tutkivat/tekivät, kun saivat pelaamaan?

        ps. nämä "C5-pellet" ja "muijan craislerit" vois pysyä omilla palstoillaan jotta voidaan jatkaa asiallisella linjalla


    • frangrabba

      kyllä muijan craislerissa kompura lähtee käymään kylmilläkin ilmoilla,et se siittä eihän sen pidäkään lähteä,no teillä on noita pilipalivehkeitä,kyllä toi ameriikkalainen ilmastoinnin joka todella toimii niin osaa tehdä

    • T250

      Joo, mulla sama homma -03:sessa. Huollossa väittivät, ettei lähde päälle ollenkaan, kompuran vaihto tarpeen. En vaihdattanut. Viilentää ok, mutta pitää ääntä (laakerivika?)
      Tutkin itse ilmastoinnin toimintaa ja päädyin tulokseen, että ilmastointi ei käynnisty, jos auton ulkolämpömittari näyttää alle 1. Mittari toimii viiveellä, joten vaikka auton ajaa lämpimään halliin, mittari saattaa puolen tunninkin päästä näyttää vielä pakkasta ja ilmastointi ei lähde päälle.

      • yhtä nopeaa

        kuin auton ulkopuolinen ilma lämpenee.


    • coolerismies

      Koeta löytää joku kauppakeskuksen lämmin parkkihalli tai tutun tms. talli, jonne saisit autosi pariksi tunniksi. Sitten kokeile kompuraa uudelleen.

      Kompuraongelmia on vanhemmiten kaikissa merkeissä, osasyy on se ettei moni käytä ilmastointia sen 5-10 minuuttia per kuukausi talviaikana; se pitäisi tehdä kaikille ilmastoiduille autoille ettei tiivisteet mene ja kompura jumitu. Tästä on ollut juttua autolehdissäkin. Siksi talvella auto pitäisi saada edes kerran kuukaudessa lämpimään ( 15- 20 asteinen) halliin ja sitten pitää ilmastointi ac-asennossa ja alin lämpötilasäätö (kylmin) päälle ja auton käyttäminen 5-10 minuuttia, se pitää laitteen tip top-kunnossa.

      • Toiselta palstalta

        laittanut ilmastointia päälle pesujen jälkeen,kytkeytyy päälle vähäksi aikaa talvikelilläkin!


    • jokke

      Corolla-10 Kun laittaa ilmastoinnin päälle kuuluu vaimeaa helinää tietyillä kierroksilla ei koko aikaa Käytin takuuaikana vian takia toyotalla vika mukamas,kylmäainetta liikaa aikasemmin huollatin ilmastoinnin toyotalla Pitääkö ruveta toimenpiteisiin vai annanko helistä vaa ? muuten toimii,kylmää tulee

      • 6666666666666666666

        Toyota-huolloissa ei ole asintuntemusta ja osaamista ilmastointilaitteistoihin. Omassani ilmastointi oli todella tehoton uudesta saakka ja eivät ne merkkiliikkeessä sitä saaneet kuntoon. Jos haluaa kylmemmän auton, on kuulemma ostettava Land Cruiser. Merkkiliikkeen lausunto on vähän ristiriidassa sen kanssa kun aikanaan MT:n käyttötestissä kyseisen mallin ilmastointilaitteen tehokkuutta kehuttiin.

        Merkkiliikkeen palvelun ja osaamisen taso selviää silloin kun myydyssä autossa on ongelma. Ongelmaisia uusia Tojotia (2 kpl) kokemuksella Toyotan merkkiliikkeiden palvelutasoa ei voi kehua. Omat kokemukseni eivät sulje pois sitä mahdollisuutta etteikö palvelua voisi saada jossain toisaalla. Minä vain en saanut Toyota-huolloista osakseni muuta kuin valehtelua päin naamaa ja loputtomia selityksiä sille miksi auto ei toimi asiaankuuluvalla tavala. Jotenkin ymmärtäisin vielä sen että merkkiliikkeisiin on sattunut työhaluttomia ja vastuun välttelijöitä, mutta sitä on jo vaikeampi hyväksyä että takuun myöntänyt Toyota Auto Finland Oy ei välittänyt korjata vikoja takuuaikana. Asiakassuhde EI JATKU.


      • OldTfan

        Minulla aivan vastaava tilanne nyt päällä - Auriksen jäähdytysjärjestelmä alkoi pitää kesäkuun alussa metallista pärinä ääntä - vein huoltoon ja käytin uudelleen ja uudelleen siellä kunnes takuuaika 3v heinäkuulla loppui - senjälkeen loppui näköjään myös Tojo huollon vastuu asiasta! Ei voi muuta kuin todeta, että asiantuntemus ilmastointipuolella nollan tasoa ja edes jonkinlainen vastuu tuotteen laadusta hyvin kyseenalaista Toyotan liikkeissä :(


    • OldTfan

      Minulla aivan vastaava tilanne nyt päällä - Auriksen jäähdytysjärjestelmä alkoi pitää kesäkuun alussa metallista pärinä ääntä - vein huoltoon ja käytin uudelleen ja uudelleen siellä kunnes takuuaika 3v heinäkuulla loppui - senjälkeen loppui näköjään myös Tojo huollon vastuu asiasta! Ei voi muuta kuin todeta, että asiantuntemus ilmastointipuolella nollan tasoa ja edes jonkinlainen vastuu tuotteen laadusta hyvin kyseenalaista Toyotan liikkeissä :(

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe