MOI!

farmaseutiksi aikova

Elikkä mä olen ajatellut, että voisin hakea opiskelemaam farmaseutiksi. Voitteko kertoa kaiken, mitä tiedätte opiskelusta, pääsykokeista, minkälaista palkkaa farmaseutit saa, työllistymismahdollisuudet ym.
Eniten opiskelusta mua kuitenkin kiinnostaa se, että kun tutkintoon kuuluu lopputyö niin onko sitä vaikeaa tehdä, kuinka monta sivua, kenelle esitetään, saako tehdä pareittain ym. :)
kiitos vastauksista etukäteen!

4

661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 21

      Pääsykokeissa on kemiaa, fysiikkaa ja ihmisen biologiaa.
      Sisäänpyrkiä voi joko niin että on pelkällä pääsykokeella tai yo-tutkinto pääsykoe.
      Ensimmäinen vuosi oli melkein kokonaan kemiaa tai siihen liittyviä aineita. Meillä oli kaksi labrakurssia joista eka eli farmaseuttisen kemian labrat kestivät kuukauden ja siihen ympättiin vielä muiden aineiden luentoja.
      Siellä on hirveä lista kursseja joita pitää suorittaa, jotta pääset jollekin toiselle kurssille. Ekalla vuodella alkaa se, että hoetaan jollet suorita tätä ja tätä et pääse harjoittelemaan oppilaana.
      Lopputyö pitää suorittaa parityönä, jollei erityisenä suosionosoituksena saa tehdä sitä yksin.
      Palkka on sellainen keskinkertainen, ja suunnilleen sairaanhoitajan luokkaa.
      Viime vuonna nousi pyrkijöiden määrä 22% jolloin jouduttiin hankkimaan lisäsaleja. Sisäänpääsykoetta on vaikeutettu ja painopistettä muutettu.
      Työllistymismahdollisuudet, no ainakin paremmat kuin tradenomilla.
      Jos olet kaupallisesti suuntautunut niin ala sopii hyvin. Kyky tulla erilaisten ihmisten kanssa on todella tarpeellinen, tosin töitä löytyy sairaala-apteekistakin jos rauhallinen puurtaminen steriileissä tiloissa kiinnostaa.

    • suklaapulla

      Olen lähdössä opiskelemaan kemiaa tai biotieteitä ensi syksynä, mutta FM:ien työtilanne mietityttää. Siksi oon miettinyt että hakisinko ensi keväänä farmasiaa opiskelemaan. Olis siis kiva jos erityisesti pian valmistuvat tai jo valmistuneet ja työssä käyvät farmaseutit tai proviisorit vastaisivat noihin kysymyksiin joita aloitusviestissä kysyttiin. :) lähinnä kiinnostaa että kuinka paljon parempi työllisyystilanne on farmaseuteilla kuin kemiaa tai biotieteitä pääaineenaan lukeneilla FM:illä.

      • Työllisyys?

        Apteekkien taloudellinen tilanne on aivan kuralla. Lääkkeiden hinnat romahtivat sellaiset 80-90% parhaimmillaan, varsinkin reseptilääkkeet. Asiakkaan kannalta aivan kiva juttu, mutta kun niillä katteilla maksetaan palkat.
        Alalle on lastattu hirveä määrä vaatimuksia, kaikesta pitäisi joustaa ja järkätä asia.
        Apteekkiin saattaa tulla esimerkiksi pappa, jonka resepti on mennyt tyhjäksi ja hän haluaa uusia reseptinsä kätevästi apteekin kautta. Sitten hän antaa puhelinnumeron terveyskeskukseen lääkärille, niin että se uusiminen käy näpsäkästi. Asia on niin ettei se käy näpsäkästi, sillä lääkärillä on todennäköisesti päivä buukattu täyteen asiakkaita. Siinä pitäisi lääkärin keskeyttää tutkimus ja "joustavasti" uusia se resepti. Tämän vuoksi eivät terveysasemat uusi mitään puhelimitse, vaan ne reseptit toimitetaan laatikkoon jolloin ne uusitaan silloin kuin lääkärillä on varattu siihen työaika.
        Apteekissa menee suurin osa ajasta lähinnä tämän tyyppisiin hommiin. Jos kestät moista painetta ja pihejä apteekkareja niin siitä vaan.


      • pk

        Mieti rauhassa. Itse tein täten juuri, että opiskelin vuoden kemiaa, hain proviisorin koulutusohjelmaan ja aloitan nyt syksyllä opinnot. Työllisyydestä sen verran, että vastavalmistuneilla kemisteillä työttömyys on n 8% ja farmaseuteilla 1% luokkaa. (Olisikohan tämä ollut nimenomaan pk-seudulla?) Riippuu paljolti ihmisestä itsestä ja omasta panostuksesta työllistyäkseen. Töitä kyllä tulet löytämään näiltä aloilta valmistuttuasi, mutta kemmalla ja biot. valinnanvara työpaikan ja paikkakunnan suhteen tulee olemaan huomattavasti pienempi kuin farmasialla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      274
      2550
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      92
      2021
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1427
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1268
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1195
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe