Ryanair neuvottelee (?!?)

---..---

Löydetty netistä (The Independent lehti, uutiset, 19.01.2010)

Ryanair is in talks with Finnish airports near the Russian border on flights to help the airline attract more Russian customers.

The addition of airports in Finland will depend on Ryanair’s ability to reach agreements that will compensate for high airport fees, Erik Elmsaeter, Ryanair’s Nordic marketing chief, said today in an interview in Stockholm.

Lappeenranta Airport, currently Ryanair’s only airport in south-eastern Finland, already gets about 70pc of its clients from Russia, Elmsaeter said. The Finnish-Russian border lies 230 kilometers from St. Petersburg, a city with almost 5 million inhabitants.

Tässä uutinen.

No niin, neuvotellaan, mutta siis... eihän sieltä löydy muita kenttiä kuin Lappeenranta juuri. On Kuopion lentoasema, sinne on kuitenkin Pietarin asukkaille aivan liian pitkä matka, Mikkelin kiitorata liian lyhyt, Savonlinna... no ehkä yksi vaihtoehto se on, Joensuu - niin, sekaan ei venälaisille ihan sopivalta kuulosta. Olisi vielä Uitti, sijainti OK, mutta sinnehan siviililiikennetta ei päästetä. Mitkä ihmeen kentät?

8

589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jutun kuullut

      ainakin Turun kentän käytöstä Finavian kanssa. Se ei tosin auta yhtään venakkojen liikenteeseen.
      Lisäksi Turku kuulemma neuvottelee Easyjetin ja jonkin kolmannenkin yhtiön kanssa kentän käytöstä.
      Tämä tosin toisen käden tietoa, itse en ole juttua lukenut. Siis muiden lukemaa ja kertomaa.

      • asioita seuraillut

        Kyllähän Turun lentokentän käytöstä jatkuvasti neuvotellaan, mutta kuka neuvottelee ja kuka kuuntelee on sitten eri asia. Se, että Ryanairin tai Easyjetin kanssa neuvotellaan, ei tarkoita vielä mitään, vaan kyse on kauppaamisesta. Enkä sano tätä ilkeyttäni, olen itse Turusta.

        On mahdollista, että esim. jotain massakohteita avattaisiin Turusta. Esim. vaikka Saksaan tai Lontooseen. Ja varmaan vielä niin tapahtuukin, mutta milloin, se jää nähtäväksi.


    • nyt suomeksikin

      Ryanair harkitsee uusille kentille levittäytymistä itäisessä Suomessa. Kohteena ovat venäläismatkailijat.

      Irlantilaislentäjä neuvottelee suomalaisten, lähellä Venäjän rajaa olevien lentokenttien kanssa uusista reiteistä, joilla on tarkoitus houkutella venäläisiä matkustajia.

      Yhtiön pohjoismaiden markkinointijohtajan Erik Elmsäterin mukaan uusien kenttien mukaantulo riippuu valtiollisesta lentokenttäoperaattori Finaviasta.

      – Lentokenttien lisääminen Suomessa riippuu siitä, onko Finavia halukas myymään kenttiä tai laskemaan niiden kustannuksia, Elmsäter sanoi uutistoimisto Bloombergille.

      Tällä hetkellä Ryanairin ainoa kenttä rajan läheisyydessä on Lappeenranta, joka jo nyt saa kaupungin arvioiden mukaan 70 prosenttia matkustajistaan Venäjältä.

      Ryanair aloitti Suomen-liikennöinnin Tampereelta huhtikuussa vuonna 2003.

      • itse kirjoitit?

        Vai unohditko mainita lähteen?


      • nyt suomeksikin
        itse kirjoitit? kirjoitti:

        Vai unohditko mainita lähteen?

        Lähde: http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=2010857


    • taas tarvitaan

      kun asiat on pielessä. Sen kentän nimi on Utti, ei Uitti. Ja kentällä on siviililiikennettä, joskin lähes täysin kotimaisia pienkoneita. Jokin rahtikone on tainnut hevosia sinne kuskata joskus. Tietenkin FR:n tms vaatiman liikenteen tulo on vaikeaa, kun ei edes ole terminaalia olemassa. Ja mitä järkeä olisi ajaa lähes Kouvolaan asti Uttiin, kun matkalla on 70km aikaisemmin jo mainittu LPR:n hiljainen kenttä.

      • Mlllll

        Lappeenrannan kenttä lienee ainoa kenttä Itä-Suomessa, jonne Ryanairin kannattaa lentää. Syy on se, että sinne on lyhin matka Pietarin alueelta, jossa asuu miljoonia ihmisiä.Lappeenrantaan saadaan myös asiakkaita Kaakkois-Suomesta, Itä-Uudeltamaalta ja pääkaupunkiseudulta.

        Mitä tulee Easyjetiin, niin en usko sen avaavan reittejä muualta kuin Helsingistä.

        Sen sijaan uskon, että Ryanair aloittaa reittejä myös Turusta, koska siellä on jo halpalentoterminaali. Olisi hienoa, jos Ryanairila olisi useita reittejä Tampereelta, Turusta ja Lappeenrannasta. Lisäksi toivoisin, että Wizzair avaisi reitin tai pari myös Tampereelta. Kakkoskentät haastaisivat kunnolla Helsinki-Vantaan niin kuin asian pitäisi ola ja kuten on muissa Euroopan maissa. Vain Suomessa perinteisesti kansainvälinen lentoliikenne on keskitetty yhdelle kentälle. Nyt tämä asia on muuttumassa nopeaan tahtiin Ryanairin, Wizzairin ja Air Balticin ansiosta. Ei tietenkään saa unohtaa Blue1:n ja SAS:n syöttölikennettä Turusta, Tampereelta ja Vaasasta Skandinaviaan, joka on jatkunut jo vuosia.

        Toivoisin,että Finavia tulisi järkiinsä ja myisi Turun ja Tampereen lentoasemien terminaalitoimnnot paikallisille toimijoille, joa hommaan saataisiin vauhtia. Toivottavasti maan hallitus antaa Finavialle sellaisen määräyksen. Lopultahan kyseessä on poliittinen kysymys. Suorat lentoreitit Euroopan kohteisiin ovat tärkeitä maakuntien elinkeinoelämälle. Tampereella Finavialle on tehty jo ehdotus, mutta Finavia ei ole lämennyt asialle.


    • huhuu2

      Norwegian Joensuuhun??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe