Ryanair neuvottelee (?!?)

---..---

Löydetty netistä (The Independent lehti, uutiset, 19.01.2010)

Ryanair is in talks with Finnish airports near the Russian border on flights to help the airline attract more Russian customers.

The addition of airports in Finland will depend on Ryanair’s ability to reach agreements that will compensate for high airport fees, Erik Elmsaeter, Ryanair’s Nordic marketing chief, said today in an interview in Stockholm.

Lappeenranta Airport, currently Ryanair’s only airport in south-eastern Finland, already gets about 70pc of its clients from Russia, Elmsaeter said. The Finnish-Russian border lies 230 kilometers from St. Petersburg, a city with almost 5 million inhabitants.

Tässä uutinen.

No niin, neuvotellaan, mutta siis... eihän sieltä löydy muita kenttiä kuin Lappeenranta juuri. On Kuopion lentoasema, sinne on kuitenkin Pietarin asukkaille aivan liian pitkä matka, Mikkelin kiitorata liian lyhyt, Savonlinna... no ehkä yksi vaihtoehto se on, Joensuu - niin, sekaan ei venälaisille ihan sopivalta kuulosta. Olisi vielä Uitti, sijainti OK, mutta sinnehan siviililiikennetta ei päästetä. Mitkä ihmeen kentät?

8

578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jutun kuullut

      ainakin Turun kentän käytöstä Finavian kanssa. Se ei tosin auta yhtään venakkojen liikenteeseen.
      Lisäksi Turku kuulemma neuvottelee Easyjetin ja jonkin kolmannenkin yhtiön kanssa kentän käytöstä.
      Tämä tosin toisen käden tietoa, itse en ole juttua lukenut. Siis muiden lukemaa ja kertomaa.

      • asioita seuraillut

        Kyllähän Turun lentokentän käytöstä jatkuvasti neuvotellaan, mutta kuka neuvottelee ja kuka kuuntelee on sitten eri asia. Se, että Ryanairin tai Easyjetin kanssa neuvotellaan, ei tarkoita vielä mitään, vaan kyse on kauppaamisesta. Enkä sano tätä ilkeyttäni, olen itse Turusta.

        On mahdollista, että esim. jotain massakohteita avattaisiin Turusta. Esim. vaikka Saksaan tai Lontooseen. Ja varmaan vielä niin tapahtuukin, mutta milloin, se jää nähtäväksi.


    • nyt suomeksikin

      Ryanair harkitsee uusille kentille levittäytymistä itäisessä Suomessa. Kohteena ovat venäläismatkailijat.

      Irlantilaislentäjä neuvottelee suomalaisten, lähellä Venäjän rajaa olevien lentokenttien kanssa uusista reiteistä, joilla on tarkoitus houkutella venäläisiä matkustajia.

      Yhtiön pohjoismaiden markkinointijohtajan Erik Elmsäterin mukaan uusien kenttien mukaantulo riippuu valtiollisesta lentokenttäoperaattori Finaviasta.

      – Lentokenttien lisääminen Suomessa riippuu siitä, onko Finavia halukas myymään kenttiä tai laskemaan niiden kustannuksia, Elmsäter sanoi uutistoimisto Bloombergille.

      Tällä hetkellä Ryanairin ainoa kenttä rajan läheisyydessä on Lappeenranta, joka jo nyt saa kaupungin arvioiden mukaan 70 prosenttia matkustajistaan Venäjältä.

      Ryanair aloitti Suomen-liikennöinnin Tampereelta huhtikuussa vuonna 2003.

      • itse kirjoitit?

        Vai unohditko mainita lähteen?


      • nyt suomeksikin
        itse kirjoitit? kirjoitti:

        Vai unohditko mainita lähteen?

        Lähde: http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=2010857


    • taas tarvitaan

      kun asiat on pielessä. Sen kentän nimi on Utti, ei Uitti. Ja kentällä on siviililiikennettä, joskin lähes täysin kotimaisia pienkoneita. Jokin rahtikone on tainnut hevosia sinne kuskata joskus. Tietenkin FR:n tms vaatiman liikenteen tulo on vaikeaa, kun ei edes ole terminaalia olemassa. Ja mitä järkeä olisi ajaa lähes Kouvolaan asti Uttiin, kun matkalla on 70km aikaisemmin jo mainittu LPR:n hiljainen kenttä.

      • Mlllll

        Lappeenrannan kenttä lienee ainoa kenttä Itä-Suomessa, jonne Ryanairin kannattaa lentää. Syy on se, että sinne on lyhin matka Pietarin alueelta, jossa asuu miljoonia ihmisiä.Lappeenrantaan saadaan myös asiakkaita Kaakkois-Suomesta, Itä-Uudeltamaalta ja pääkaupunkiseudulta.

        Mitä tulee Easyjetiin, niin en usko sen avaavan reittejä muualta kuin Helsingistä.

        Sen sijaan uskon, että Ryanair aloittaa reittejä myös Turusta, koska siellä on jo halpalentoterminaali. Olisi hienoa, jos Ryanairila olisi useita reittejä Tampereelta, Turusta ja Lappeenrannasta. Lisäksi toivoisin, että Wizzair avaisi reitin tai pari myös Tampereelta. Kakkoskentät haastaisivat kunnolla Helsinki-Vantaan niin kuin asian pitäisi ola ja kuten on muissa Euroopan maissa. Vain Suomessa perinteisesti kansainvälinen lentoliikenne on keskitetty yhdelle kentälle. Nyt tämä asia on muuttumassa nopeaan tahtiin Ryanairin, Wizzairin ja Air Balticin ansiosta. Ei tietenkään saa unohtaa Blue1:n ja SAS:n syöttölikennettä Turusta, Tampereelta ja Vaasasta Skandinaviaan, joka on jatkunut jo vuosia.

        Toivoisin,että Finavia tulisi järkiinsä ja myisi Turun ja Tampereen lentoasemien terminaalitoimnnot paikallisille toimijoille, joa hommaan saataisiin vauhtia. Toivottavasti maan hallitus antaa Finavialle sellaisen määräyksen. Lopultahan kyseessä on poliittinen kysymys. Suorat lentoreitit Euroopan kohteisiin ovat tärkeitä maakuntien elinkeinoelämälle. Tampereella Finavialle on tehty jo ehdotus, mutta Finavia ei ole lämennyt asialle.


    • huhuu2

      Norwegian Joensuuhun??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe