Ysiluokkalainen poikamme ei tiedä amis vai lukio??

faijalll

Yhteishaku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3kk/10


Ei ole saatu lypsettyä kiinnostusta, on laiska läksyjen kanssa, ka 7,1,, Lukio vaikea. ??
Amis mikä linja??
Kauppaopisto?? Muu koulutus,
miten saada selville 15v halut opiskella...

13

1848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jjjjjjjjlkl

      lukio. merkonomi,,

      • tiina44

        Kannatta kysellä vaikka opolta, opolle voi varmaan varata ajan ja mennä yhdessä niin saatte jotain selville...


    • Maalariksi

      Kannattaa selvittää oppilaitosten avoimien ovien päiviä. Niitä on usein näin talvella ennen yhteishakua. Rohkeasti vaan käymään ja tutustumaan. Sieltä voi tarttua jotakin kiinnostavaa mukaan ja löytyä mieluinen ala.

    • että silloin

      kun ei tiedä, niin kantsii ehkä kokeilla pitää "välivuotta" lukion penkillä. Ei ainakaan mene täysin haaskuun vuosi, aina sieltä jotakin yleissivistystä jää päähän, ja tuossa iässä ajatuksetkin kypsyvät useimmilla ihan selvästi verrattuna peruskouluaikaan. Omalla luokallani lukiossa oli tosi monia, jotka ensimmäisen vuoden jälkeen tiesivätkin jo kirkkaasti, minne haluavat hakea ja siirtyivät ammattikouluun. Toki moni ei tiedä lukion/amiksen päätyttyäkään vielä yhtään, mitä "loppuelämältä" haluaa, mutta miksi se edes olisi tarpeellista, nykyajan työolosuhteetkin ovat niin ailahtelevaisia, että mukautumiskyky eri hommiin on vain eduksi.

      Toisaalta, lähtipä lukioon tai ammattikouluun, niin mikään pato ei torppaannu sen seurauksena, vastoin monen luuloja myös yliopistoon (ei ainoastaan AMK:iin) voi hakea samalta pohjalta kuin ylioppilas. Alaa voi aina vaihtaa, ja monet valmistuvat siinä parikymppisinä ammattikoulusta/ylioppilaaksi, eli yksi vuosi sinne tai tänne ei maailmaa kaada tuolla iällä. Kannusta poikaa etsimällä tietoja eri oppilaitoksista, mutta varo päättämästä hänen puolestaan.

    • ooopsss

      testi...löytyy sivulta mol.fi/avo
      auta....

      • Donna^^

        Muista, että et tuputa pojallesi mitään alaa, anna hänen itse päättää. Kyllä se oikea löytyy kun tutkii eri vaihtoehtoja ja kyselee paljon.


      • avaan menoossa oleva
        Donna^^ kirjoitti:

        Muista, että et tuputa pojallesi mitään alaa, anna hänen itse päättää. Kyllä se oikea löytyy kun tutkii eri vaihtoehtoja ja kyselee paljon.

        Olemassa on myös ammattioppilaitoksien AVA- linjoja. Eli ammattiin valmentava koulutus. Siellä tutustutaan ja kokeillaan eri aloja työharjoitteluiden kautta. Näin kongreettisesti rupeaa hamottumaan se mikä kiinnostaa. (luulisin että alat jonne tutustuu saa itse päättää) Eli ei siis tuputeta väkisin tutustumaan johonkin mikä ei kiinnosta, vaan saa itse valkata ne mistä on edes vähän kiinnostunut. Mä itse olen menossa sinne ja tutustumisen jälkeen minulle jäi todella positiivinen vaikutus siitä ja ennenkaikkea rennosta tunnelmansta, eli ei mitään rankkaa opiskelua ainekaan. Vähän niinkuin ois välivuosi!!


    • dfghnm

      Jos teidän kaupungissa on mahdollista alkaa tällainen niin suosittelen lämpimästi jos pojalla on mielessä yhtä vähänkään kiinnostavaa amislinjaa. Opiskelu ei ole rankkaa, koska ollaan melkeimpä vuorojaksoin ammattikoulussa ja lukiossa. Ensi vuonna voi sitten siirtyä pelkästään toiseen, jos siltä tuntuu. Itselläni on nyt eka vuosi kaksoistutkintoa kohta käyty ja ainakin minulla selkeytti tosi paljon.

    • eräs..

      Olen 23v. En tiennyt yhtään aikoinaan 15veenä mitä oisin tehnyt. Ja koskaan ei juolahtanut päähäni, että koska olen surkea lukemaan, niin ei silloin kannattaisi lukioon mennä. Varsinkaan jos käytännön aineet oli kuvis, tekninen, kotitalous ja musiikki 8 kaikki ja luku aineet 5-7. ka arvoni lukuaineissa oli 6,8. Mutta menin silti lukioon ja surkeasti menikin. Kunpa olisinkin mennyt amikseen vaikka sitten rakennusalalle mikä vähänkää kävi mielessä. Ainakin jos opiskelee amiksen tutkinnon niin on joku tutkinto taskussa. Kuin sitten se että on päättötodistus taskussa vähintään (jos ei saa heikon luku menestyksen johdosta yo lakkia tai motivaation mataluuden ansiosta) ja miettii mitä sitä taas rupeaisi lukemaan. On se mukavempi aatella että olisi se amiksen tutkinto ja pääsisi joskus vihdoinkin eroon vanhemmista, kun on jonku alan koulutus ja ehkä töitäki kuin sitten randomi töitä lukiolaisena.

      • -.-.-,.-,.-

        älä laita ainakaan lukioon. jos on laiska opiskeleen niin lukio menee penkin alle. mitä se tekee kotonaan enimmäkseen? onx tietokoneella? datanomi voi sitten. onko tv tölläystä? vai mitä se tekee kotona. kotoa saattaa jo löytyä jokin inspis. ei ainakaan paniikissa kannatta tehdä mitään. koin sen itse ja tässä sitä sitten ryydytään tällaista mikä ei si kiinnostanukaan.


    • 131313

      Täällä on 28-vuotias, joka on käynyt sekä lukion että amiksen, töitäkin olisi, mutta ei siltikään vielä ole löytänyt kiinnostusta eikä tiedä mikä musta tulee isona! Toisin sanoen älkää menkö paniikkiin nuoret tai vanhemmat, jotka kelailette näitä eri koulutusvaihtoehtoja, aina voi muuttaa mieltä ja katsella ja kokeilla... Ei siinä koko elämän mittaisia valintoja tehdä kun kukaan ei kuitenkaan tiedä huomisesta varmuudella...

    • KkkRrr

      Lol

    • grew

      lol lukioon xD lmao ez valintaaaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe